שי שלום [קשה לי עם המעבר המתמיד לאנ
גלית] אוקי, זה נחת עליך אך התגובה מתאימה לכל מי שירד על הילד. את אמנת סייטס קראתי כנראה טוב ממך ואגב גם מכמה אנשי רשות שעוד זוכרים אולי את השיעורים. קרא שוב בעיון ושים לב לנספחים השונים [אפנדיקס בלעז] הנוהג, לא ממש עבר מן העולם, אולי איבד פופולריות, בין היתר מכיוון שבאמת נוספו שיטות מחקר נוספות וכל המרבה הרי זה משובח. ואם בעורבים עסקינן - פנה להינריך שהזכרתי כאן - חוקר ואספן באישור. אם אתה מגדיר את גישתך כקנאות אפלה - לא נותר לי להסכים אתך ללא המרכאות. מסכים כי כל קנאות היא אפלה. הקטופות כבר אינן בנחל כזיב לא בגלל שתפסו ואילפו אותן. על הנחל ועל הקטופות עבר הרבה יותר, ולהבדיל - דווקא מינים שהיה נהוג לתפוס ולגדל, עשו קמבק רציני ביותר. אם ניקח לדוגמה את הבז הנודד באירופה ובארה"ב, הרי שדווקא המגדלים - הבזיירים, הם שתרמו מזמנם, מכספם ויותר מכל, מיידע שלא היה לאף קנאי כמוך, למיטרת הרביה בשבי ו ה ה ח ז ר ה ל ב ר ! בלעדי אותם בזיירים לא הייתה אותה התאוששות של כל אותם מיני דורסים באירופה וארה"ב. ושים לב, עדיין בארצות המפותחות מבחינת שמירת טבע באירופה, קל יותר מבארץ לאנשים פרטיים לגדל חיות בר, לצוד אותן, לסחור בהן ובאבריהן, להרבות אותן וראה זה פלא: חיי הבר שם הרבה יותר מגוונים ומרשימים והטבע מאושש יותר מכאן - ומדובר בארצות מתועשות יותר מא"י. אולי זה בגלל ששם הקריטריונים יותר ברורים באשר למי מותר לגדל, אולי זה כי כל ההתעסקות בבעלי החיים, ביער ובטבע, הופכת לכבוד [כן גם דרך הציד] ולשמירה בעוד שכאן לבד מקומץ נהדר, הילדים חושבים שאיילה זה צבי ושאסור לקטוף נרקיסים אבל מותר לבנות עליהם שכונת ווילות וקניון. באופן אישי, הייתי מעדיף לראות עוד אלפי מגדלים של חיות בר [במיוחד כשמדובר בעצם במזיק שמושמד במלכודות באזורים חקלאיים, שפקחים יורים בו ושהיה צריך לצמצם את אוכלוסייתו עוד יותר מתוך אהבה וכבוד גם לשאר מיני בעלי החיים בארץ], צעירים שצוברים יידע ומופנים להדרכה נכונה שיהוו עתודה של מסבירים, של מגדלים ושל שומרים של חיות בר, אף אם לשיטתך השכלתם הושגה בחטא. צחי