
קל להכנה וטעים מאוד
אמנם שבועות עבר, אבל החשק שלי לעוגת גבינה לא ירד.
בערב שבועות לא היה כאן להשגה גבינה לבנה,
ביום שישי, סופסוף, הגיע הגבינה (כן, אחרי החג),
אז יכולתי להכין עוגה. טוב מאוחר מלעולם לא.
לצערי, לא יכולה להכניס קישור מהבלוג בצק אלים,
לא נפתח לי במחשב, רק בפלאפון.
לבצק:
100 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 ביצה
להכין בצק פירורי, להצמיד לתבנית 24, לדפנות עד האמצע ולבסיס.
למלית:
750 גר' גבינה לבנה
1/2 - 3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
לערבב היטב, לשפוך על הבסיס.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.
להנמיך ל150 מעלות ולאפות בערך עוד רבע שעה.
כשמתקרר, אפשר לשפוך מעל רוטב טופי.
לרוטב:
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
1/2 עד מיכל שמנת מתוקה
מחממים מים וסוכר עד שנהיה קרמלי, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב עד שנעלמים הגושים.
מקררים או מגישים חם.