אילו מאכלים שכיכבו על שולחנכם בשבועות
?

עוגת גבינה של טלי מהבלוג בצק אלים

קל להכנה וטעים מאוד
אמנם שבועות עבר, אבל החשק שלי לעוגת גבינה לא ירד.
בערב שבועות לא היה כאן להשגה גבינה לבנה,
ביום שישי, סופסוף, הגיע הגבינה (כן, אחרי החג),
אז יכולתי להכין עוגה. טוב מאוחר מלעולם לא.
לצערי, לא יכולה להכניס קישור מהבלוג בצק אלים,
לא נפתח לי במחשב, רק בפלאפון.

לבצק:
100 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 ביצה

להכין בצק פירורי, להצמיד לתבנית 24, לדפנות עד האמצע ולבסיס.

למלית:
750 גר' גבינה לבנה
1/2 - 3/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל

לערבב היטב, לשפוך על הבסיס.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.
להנמיך ל150 מעלות ולאפות בערך עוד רבע שעה.

כשמתקרר, אפשר לשפוך מעל רוטב טופי.

לרוטב:
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
1/2 עד מיכל שמנת מתוקה
מחממים מים וסוכר עד שנהיה קרמלי, מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב עד שנעלמים הגושים.
מקררים או מגישים חם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אילו מאכלים שכיכבו על שולחנכם בשבועות
?

נשמח לשמוע אלו מאכלים אהבתם במיוחד בחג הביכורים - נא שרשרו את המוצלחים, גם כדי שנמצא בקלות בשנה הבאה, בע"ה, וגם כי חלקם יהיו רלוונטים לימים החמים הקרבים ובאים (ולתשעת הימים, למרות שעד אז בטח יבוא משיח).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק פטריות הונגרי

ניסיון מוצלח שני מהספר The New Moosewood Cookbook מאת Mollie Katzen. (הנסיון המוצלח הראשון היה של מאפינס בננה ושיבולת שועל עם קמח מלא - אביא בהזדמנות, בע"ה).

מביאה בתרגום חופשי ובשינויים שלי.

חששתי שהחצי והקרניבורים לא יטעמו ושהנסיכה, מס' 4 ואני נהיה הצרכנים האחרים. למרבה הפליאה רק מס' 3, שאוכל רק מרק עוף לא הסכים לטעום, כל היתר בקשו תוספות. אולי כי לא העזתי להוסיף שמנת חמוצה והמרקם לא היה קרמי כבד.

למתכון ה(כמעט) מקורי ראו קישור למטה.

מרק פטריות הונגרי

המרכבים, ל6-8 מנות:
2 כפות חמאה
2 כפות שמן צמחי
2 בצלים גדולים קצוצים
1 כרישה (חלק לבן בלבד), פרוסה
כ-2 ק"ג פטריות טריות מעורבות (אני השתמשתי בשמפיניון ופורטבלו), פרוסות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות קמח רגיל
4 כוסות מים
1 כפית מלח
פלפל לבן, לפי הטעם
1 כף פפריקה מתוקה
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
2-3 כפיות שמיר קצוץ מיובש או 2-3 שמיר טרי קצוץ
1 כוס חלב
½ כוס שמנת חמוצה (מומלץ, לא חובה)
עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר רחב, עמוק ועבה (כדי שהקמח לא יישרף), ממיסים חמאה בשמן.

מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים על אש בינונית להזהבה, כ-5 דקות.

מוסיפים פטריות, מערבבים ומבשלים מכוסה כרבע שעה.

בוחשים פנימה מיץ לימון. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מפזרים הקמח ומבשלים תוך בחישה מתמדת (כדי למנוע השחמה) כ-5 דקות.

מוסיפים מים, בוחשים, מכסים ומבשלים כעשר דקות תוך בחישה מידי פעם.

בוחשים פנימה חלב ותבלינים.

אם מגישים מיד, מוסיפים שמנת חמוצה, מערבבים ומחממים בהדרגה – אין להרתיח. מוזגים לקערות ומקשטים בפטרוזיליה.

אם לא מגישים מיד, מפסיקים לבשל לאחר הוספת החלב ובעת החימום, לקראת הגשה, מוסיפים שמנת חמוצה ומחממים ללא הרתחה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה ללא ייסורי מצפון

טעימה ונימוחה, ללא מוצרי חלב עתירי שומן וקלה להכנה – ללא מערבל. אוכלי עוגות הגבינה אצלנו אהבו.

עוגת גבינה ללא יסורי מצפון/חוברת המתכונים של תנובה 2014

מרכיבים, לעוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ, כ-12 מנות:
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה
1 גביע (200 גרם) יוגורט טבעי 3%
½ כוס+1 כף (120 גרם) סוכר*
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי.
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
½ חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות (20) קורנפלור

אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 140 מעלות צלסיוס. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.

שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפה ומעץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב.

מוסיפים ביצים בהדרגה עד שנטמעות בתערובת.

מנפים לתוך הבלילה פודינג וקורנפלור ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
י
וצקים את הבלילה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

אופים כשעה וחצי, עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.

מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות. מעבירים סכין חדה בין דפנות העוגה לתבנית לשחרור מהתבנית ללא יצירת סדקים ומצננים לטמפרטורת החדר. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

אפשר לעטר עם קצפת, אם רוטב פירות יער או ריבת פירות יער טובה.

הערות המתהוללת:

*השתמשתי בחצי כוס מחוקה של סוכר.
 

michalgad1

New member
פלפלונים ממולאים בגבינות ותירס

הכנתי מלא מאכלים לחג אבל המנה הזו כיכבה! קלה להכנה טעימה ביותר ונהדרת לארוח. מילאתי מראש ואפיית ממש לפני הארוחה. הכנתי עם שימורי תירס. מהבלוג ללקק את התות . מכירים את המצבים, בהם חוזרים הביתה אחרי העבודה, פותחים את המקרר ובוהים בו..? ובכן, המנה שלפנינו החלה בדיוק כך. בבהייה :) החומרים: חבילת פלפלונים (ניתן למצוא במגוון צבעים מרהיבים, אני אישית מאד אוהבת את הכתומים) 250 גרם גבינה בולגרית (אם יש בנמצא בולגרית כבשים – מה טוב !) 100 גרם זנבות של גבינות… מה שיש – מוצרלה, עמק, הכל הולך. 2 קלחי תירס טריים (ניתן להשתמש בתירס משומר, אך הטרי פשוט… הרבה יותר טעים) בצל ירוק ביצה פלפל, מלח ופתיתי צ'ילי פירורי פרמזן לציפוי אופן ההכנה: חוצים כל פלפלון לאורכו, כך שמתקבלות סירות קטנות. מסירים את הגרעינים ואת העורקים עם סכין חדה מגלחים את קלחי התירס, ומערבבים עם הגבינות, הבצל הירוק, התבלינים והביצה מחממים תנור לחום גבוה של 190 – 200 מעלות, ממלאים כל סירה בתערובת הכל טוב, מעצבים עם הידיים כל שכל פלפלון יהיה מדושן… ומפזרים פירורי פרמזן מעל :) מסדרים על רשת (עוזר לשמור על יציבותם של הקטנטנים) אך גם תבנית עם נייר אפיה תעשה את העבודה. מכניסים לפינוק בתנור לזמן של כרבע שעה, 20 דקות מדי פעם להציץ ולבדוק, ברגע ששזופים – הם מוכנים. * מומלץ לאכול מיד עם יציאתם מהתנור.. בתיאבון :)
 

michalgad1

New member
קישור למתכון עם תמונות

http://lelakektatut.com/2012/05/28/בהייה-במקרר-פלפלונים-מדושנים/
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא מתאים לי לפספס -קראתי וראיתי. העיקר שקניתי

קלחי תירס, למקרה ויצא לי להכין את המתכון הזה...
 

michalgad1

New member
אולי אפשר לצרף לשרשור הממולאים

כמובן עם קרדיט לבלוג ולא לי
 
למעלה