אילן כהן אח של עוזי כהן ז"ל

אילן כהן אח של עוזי כהן ז"ל

קראתי את הכתבה בזמן השרון על אילן כהן. אני חייבת להודות שאני לא מכירה את אילן ואת כישוריו. קראתי שהוא היה יועץ לשר החוץ. לעצם העניין. סגן ראש העיר בשכר!!!! לא עובר בירושה. זה לא סוריה או מצרים פה. בואו נודה מבלי להתלהם המינוי של עוזי כהן ז"ל היה מינוי פוליטי כחלק מעסקה פוליטית בין ראש העיר לעוזי כהן. העיר מסתדרת נהדר גם ככה. נא לא לשכוח שיש לאגף חזות העיר מנהל אגף שעבד ועובד בלי קשר לסגנתו של עוזי כהן. אהבתי את עוזי ואף נעזרתי בו. אבל מפה ועד המלכת אילן לסגנות בשכר!!!! נו באמת!? אם כבר... אז מגיע לרונית וינטראוב שעובדת ללא ליאות כבר הרבה שנים בהתנדבות!!!!! ועד כמה שאני יודע יש לה יותר מנדטים במועצה מהליכוד. אז למה עד היום אין לה שכר למרות שסיעת גדולה יותר!? פשוט מאד, כוח פוליטי ופחד לא מוצדק מכוחו של עוזי. היום המצב שונה ויעשה נכון ראש העיר אם יקח על עצמו את תפקידי עוזי עד הבחירות. ואחרי הבחירות העולם גדול.

a r t h e m i s

New member
את כ"כ מעצבנת שהכרחתי את עצמי לחזור אחורה

ולצטט לכולנו את ההודעה שלך בנושא, מלפני כחודש***ראו למטה***. גם אז היית עסוקה בללכלך על הכוהנים, לבוא בטענות לעירייה, לפנות לעומד בראשה וכו'...ואחרי שקוראים מה כתבת, אני רוצה לשאול אותך רוסנה המקורית (מאוד מקורית!), לשיטתך: *את קוראת "לא לאייש את התפקיד"= אבל כן לאייש אותו ע"י רונית. אז כן לאייש או לא לאייש? או לאייש רק ע"י רונית. פחחח- יש לי בעיה עם דו פרצופיות. *" נבחרי מועצת העיר לא צריכים לקבל שכר לעבודתם"= אבל לרונית מגיע שכר (" אז למה עד היום אין לה שכר למרות שסיעת גדולה יותר?")ושוב- יש לי בעיה ק-ש-ה עם חוסר עקביות. *" התפקיד היה מיותר ויסלחו לי כולם"= אבל באותה נשימה (טוב, עם הפרש של חודש) את כותבת*" ויעשה נכון ראש העיר אם יקח על עצמו את תפקידי עוזי עד הבחירות"= אז מיותר או לא מיותר? בקיצור- לפני שכותבים בנחישות שכזו, רצוי ואף מומלץ להחליט מה דעתך, לגבש עמדה ולשמור על קונסיסטנטיות. בהצלחה! והנה נוסח ההודעה הישנה: ***..."מר חופרי שלום, כתושבת אכפתית יש לי עצה בשבילך. אל תאייש את התפקיד של עוזי כהן ז"ל לפחות עד הבחירות. התפקיד היה מיותר ויסלחו לי כולם. אהבתי את עוזי ואף נעזרתי בו פעמיים בחיי. הוא שמח לעזור לי ועל זה תבוא תודותי. לאגף חזות העיר יש מנהל אגף אין צורך בעוד מנהל אגף. עוזי ז"ל עסק לא רק בענייני העיר אפשר אפילו להגיד שחלק ניכר מזמנו הוא עסק בעניינים שלא נוגעים לעיר. האם זה תפקידה של העירייה לממן את זה!? אני לא בטוחה. אבל עוזי היה עוזי וכמו שכבדו אותו פחדו להתעמת איתו, היה לו הרבה מאד כוח בעירייה ומחוצה לה. היום המצב שונה. לא לשכוח שעוזי העסיק עוזר בשכר ועוד שלוש מזכירות והכל מהחשבון שלנו התושבים. ולחברי המועצה יש לי עצה אל תבקשו להיות סגן ראש העיר בשכר. אין לזה הצדקה. בחרתם להיות חברי מועצה בהתנדבות ותבוא עליכם הברכה. אתם רוצים להיות עובדי עירייה מן המניין תתפטרו מתפקידכם ותגישו מועמדות לתפקיד זה או אחר כמו כולם! נבחרי מועצת העיר לא צריכים לקבל שכר לעבודתם אתם בחרתם להתנדב. על כן תחליטו התנדבות או שכר אין גם וגם. שבת שלום***.

שמש אבי

New member
אין צורך להתלהם....

לדעתי, כוונתה של רוסנה המקורית אם הבנתי נכון היה להגיד שאם למישהו מגיע להיות סגן ראש עיר בשכר מגיע לסיעה הגדולה יותר מהליכוד. ולגבי תפקידו של עוזי כהן ז"ל המינוי היה מינוי פוליטי (אין בזה שום דבר רע זה חלק מכללי המשחק הדמוקרטי) ולכן היום אין צורך לאייש את התפקיד לפחות עד הבחירות הבאות. אין צורך להתעצבן לכל אחד מגיע להביע את דעתו גם אם היא שונה ו/או אחרת משלך. שבוע טוב לכולנו.

ATAF151

New member
אבל היא טועה

סיעת הליכוד היא הגדולה עם 3 מנדטים, לעומת מרץ עם 2 וגם לאחר המיזוג עם שינוי יש להם 3 שזה עדיין לא יותר מהליכוד. וחוץ מזה תפקידים ניתנים לסיעה בקואליציה ולא לאדם מסויים.

בכל מערכת פוליטית - גם וגם

בסיס האיוש הוא הסכמים קואליציוניים והתאמה / רלוונטיות אישית. כל שינוי (במקרה זה - מותו של עוזי ז"ל) משנה את ההסכם הקואליציוני, בהכרח. באיזו מידה? אין לי מושג, אני סומכת על שיקול הדעת של קברניטי העיר במקרה זה.

ATAF151

New member
בדרך כלל ההסכם הוא עם סיעה

לא זכור לי מקרה בממשלה למשל שבו שר פרש וראש הממשלה סירב להמשיך לתת את אותו תפקיד שר לאותה סיעה. מקסימום מציעים לאותה סיעה אם היא מעוניינת בתפקיד אחר, אבל בדרך כלל לא כופים עליהם ויתור על תפקיד.

מדינת עולם שלישי או שוב ג'ובים מרכז ליכוד?

לא מאמינה למקרא עיני! קראתי את כל תגובותיך. אף מחאה לא עולה בך כנגד חוסר תרבות שלטונית!!! נראה לך שללא ההתנהלות של עוזי כהן ז"ל שהיה אדם מקסים אך חסר תרבות שלטונית אותו אילן כהן היה עוזר שר החוץ? או אח נוסף ששון כהן היה מקבל ג'וב בכיר במנהל מקרקעי ישראל.?! הוא זכור לטובה מהמספרה שלו במרכז העיר. ויש עוד כמה כהן כאלו שקיבלו ג'ובים!!!! די לחוסר התרבות השלטונית די לתרבות והתנהלות המתאימה למשטרים אפלים לא מתאים לרעננה. הפיכה צבאית בליכוד- מר הרשקוביץ ואילן כהן נגד הגברת מולכו- בושה וחרפה. אני קוראת לכל תושבי רעננה צאו למלחמה בתרבות השלטונית הקלוקלת שמעונינת להשתרש כאן בעיר. אילן כהן עם כל הכבוד הוא לא עוזי כהן!!!!!!!!

ATAF151

New member
מאיפה את מכירה את אילן כהן

איך את יודעת מהם יכולותיו של אילן כהן ומהם יכולותיה של ורד מולכו? האם יש לך דוגמאות למעשים נוראים שאילן עשה או למעשים מדהימים שורד עשתה? האם את יודעת לספר שאילן כשל בתפקידו כעוזר שר החוץ? אני ממש לא יודע את כל הדברים הללו. אין כאן שום הפיכה, יש כאן כללים במפלגת הליכוד איך נבחר יו"ר סיעה, ואם מישהו סטה מהכללים, אזי ורד יכולה להתלונן במוסדות הליכוד או אפילו בבג"ץ. גם בכנסת היו לא פעם מספרי שתיים ברשימה שלא באמת היו מספרי שתיים מבחינת תפקידים. למשל אברום בורג היה בעבר מספר שתיים ולא קיבל אף תפקיד, אני אפילו לא יודע מי מספר שתיים בעבודה אבל זה לא אהוד ברק, ולמרות זאת ברק הוא שהחליף את פרץ, פרס היה מספר שתיים בקדימה, אבל ציפי ליבני קיבלה את התפקיד הבכיר. אולמרט קיבל את התפקיד הבכיר בימי שרון למרות שהו היה מספר 34 וכך הלאה המון דוגמאות.

מה זה קובה ? הצליח או כשל לצד סילבן מה חשוב

אין לך שום דבר לאמר על דרכי המינוי הכושלות לכל תפקיד שממלאים האחים כהן? או על תרבות שלטונית מפוקפקת?

ATAF151

New member
אני לא מבין מה מפוקפק פה

בכל המפלגות מקובל שכאשר היושב ראש פורש מרצון או לא מרצון, מספר 2 לא מחליף אותו באופן אוטומטי, אלא יש תהליך של בחירה ע"י הסיעה או מרכז המפלגה או פריימריס.

אני חושבת שזה כעס מצטבר

בכל מקרה, אם אני מבינה נכון את המערכת ואת החשיבה הפוליטית המקובלת - לא נראה לי שיהיו דרמות בכל הקשור לאיוש תפקידו של עוזי ז"ל.

והאינפורמציה שלך, מהיכן?

ככל הידוע לי, תחומי האחריות של עוזי לא נמסרו בינתיים לאף אחד ולא צפויים שינויים בנושא.

ATAF151

New member
את טועה בעובדות

הליכוד קיבלו את תפקיד סגן ראש העיר בשכר בגלל שתי סיבות. קודם כל הם קיבלו 3 מנדטים שהם מקום שני אחרי סיעתו של ביילסקי (מרץ של רונית ויינטרוב קיבלו 2 מנדטים ורק אחרי הבחירות הם התמזגו עם שינוי שלה מנדט אחד). שנית הייתה לביילסקי מסורת ארוכה של שותפות עם הליכוד בקואליציה העירונית. נעשה הסכם קואליציוני עם הליכוד ובמסגרתו ניתן להם תפקיד סגן ראש העיר בשכר. מקובל שהסיעה איתה נערך ההסכם היא הקובעת מי ימלא את התפקידים, כך גם מקובל בכנסת כאשר מקימים ממשלה. ולכן אין כל סיבה לקחת מסיעת הליכוד את התפקיד, כמו שלא יקחו מש"ס את שר התמ"ת אם אלי ישי יחליט לפרוש מהפוליטיקה.

אריאל126

New member
אילן כהן הוא לא זה שצריך להלקח בחשבון

יש אישה שהוא מספר שתיים ברשימה בשם ורד מולכו אם כבר מישהו יכול לטעון לירושה הרי שזו היא, כי אם זה הליכוד היא הבאה בתור ברשימה כך כתוב במשרד הפנים לא יעזור לאף אחד . מה פתאום אילן כהן? מה פתאום להתייחס אליו כמועמד ? הוא נכנס כי היה ברשימה במקום רביעי (גם המשפחתון הזה תמוה אבל לא מפיל אותי מתדהמה במקרה זה). הגברת נבחרה בפריימריז חוקיים כמספר 2 אחרי עוזי אז היא על הפרק, מה פתאום אילן? ועוד כולן רצים אחרי הטמטום הזה בודנים בגכלל אילן כן או לא, והאדון מכריז על עצמו כיורש של עוזי, ומודיע שהתפקיד שלו , ן"החיילים של עוזי נשבעו לו אמונים" כאילו שמדובר באיזה טכס של נישוק טבעתו של הדון החלדש, תגידו לי השתגענו? אני מבין שהכהן עשה שם איזה אקט כטחני כלפי הגברת מולכו ומנסים להדיח אותה מהמקום הזה, לדעתי מה שרשום במשרד הפנים הוא שקובע. השאלה היא לאן הדרים האלה עוד יתדרדרו זאת השאלה האמיתית .

אריאל126

New member
אגב סגן ראש עיר הוא מינוי אישי

על פי החוק מועצת העיר מצביעה על מינויו של אדם מסוים לתפקיד ולא על סיעה , נכון שלעוזי ז"ל היה הסכם עם בילסקי ויותר מזה קשר אישי שאגב גרם לכך שבילסקי מינה אותו לסגן וממלא מקום כשהיה לפני עשר שנים סיעה קטנה על בסיס קשר אישי ארוך ונאמנות. אבל זה היה עוזי כשחופרי נבחר ההסכם השתנה וחופרי שוב העביר במועצת העיר את מינויו של עוזי כסגן ואמרו אז שזה משום שעוזי "נשכב בשבילו על הגדר" אבל תמיד דובר על עוזי כפרסונה ולא על הליכוד חנה צודקת ההסכם יפתח מחדש אם יהיו שינויים. וחייבים להיות לא? אחרת מי ימלא את מקום ראש העיר

ATAF151

New member
מוצדקלתת את התפקיד לליכוד

כי הליכוד קיבל את מספר הקולות השני אחרי סיעת ביילסקי, ובנוסף הבחירות ממילא לא כל כך רחוקות.

ATAF151

New member
זה ממש לא עובד ככה

אין שום חוק שאומר שמספר 2 בסיעה בעיריה או בכנסת מחליף את מספר 1. ברוב המקרים, אם מספר 1 פורש, נערכות בחירות באותה סיעה שבה נקבע מי היורש. וכך בסיעת הליכוד נערכו בחירות בסיעה ואם יהיה צורך יערכו בחירות גם בסניף ומי שיבחר על פי חוקת הליכוד הוא יהיה יו"ר הסיעה. גם כשעמיר פרץ פרש מיו"ר העבודה לא החליף אותו מספר 2, וכנ"ל שיוסי ביילין פרש מיו"ר מרץ.

אני מתפלא שאף אחד לא מדבר על כסף ציבורי

גולשים יקרים, אני מתפלא שאף אחד לא מדבר על כסף ציבורי. אתם יודעים כמה עלה לאייש את התפקיד של עוזי כהן ז"ל. על פי הדיווחים מעל חצי מיליון שקלים. האם לא ניתן לחסוך את הסכום הזה ולא לאייש סגן בשכר!? מה זה תפקיד כל כך נחוץ שאי אפשר להסתדר בלעדו? אני יודע שמר מיקי זיו מנהל את אגף חזות העיר ועושה את תפקידו כהלכה אז איפה הבעיה.

ATAF151

New member
הכסף כבר נחסך

עד הבחירות הקודמות היו ברעננה 3 סגני ראש עיר בשכר, והם קוצצו לאחד. יש הצדקה לתת שכר ללפחות אדם אחד שיהיה סגן ראש עיר במשרה מלאה כמו שצריך. אני הייתי שוקל להעניק שכר גם לכל חברי המועצה, כי ללא שכר, פחות אנשים טובים ילכו לשם, ומי שכן ילך ישקיע מינימום זמן. סגן ראש עיר מייצג ישירות גם את תושבי העיר, ראש אגף מייצג רק את הבוס שלו שהוא ראש העיר.

למעלה