אימון בחדר כושר וחלבון מלא - עזרה.

מצ"ב מאמר הדן בנושא

המאמר הוא באנגלית, ונכתב ע"י מאמן כושר.

http://www.bodybuilding.com/fun/mahler53.htm

הוא כולל במאמר מידע על היותו טבעוני, דוגמה לתזונה שלו (תפריט יומי), ודוגמה לתוכנית אימון שבועית שלו.

מעיון מהיר בתפריט שלו, נראה שרובו מורכב ממרכיבים שזמינים בקלות וללא הכנה/בישול. כן תצטרך בורגרים טבעוניים (4-5 ש"ח ליחידה, בכל סופר טבע) ואבקת חלבון אורז (אין לי מושג למה הוא בחר דווקא באורז).

בהצלחה!
 
במקום לבוא עם מלא דעות לא מבוססות

אתה יכול להתחיל בלשאול בנושא על הדברים האלו.

בכל מקרה הנה הדברים בצורה יותר מבוססת :

סייטן - לא מזיק , אם יש לך בעיות מיוחדות תצטרך לבדוק אם אכילה של סייטן בעייתית עבורך או לא ,על אף היותו חלבון לא מלא הוא עדיין מכיל כמויות מאוד גבוהות של חלבון .

קטניות - תנסה להתחיל עם עדשים כתומות ולראות איך אתה מסתגל אליהם .

סויה- אין בעיה עם צריכת 2-3 מנות ליום , זה מספק כמויות חלבון מאוד גבוהות - מעבר לזה אתה יכול לצרוך שבבי סויה שבהם כמות החלבון עוד הרבה יותר גבוהה.

קינואה - לא ידוע לי על המחקרים שאתה מדבר- תרצה לשתף אותנו במה מדובר ?

כוסמת - בכוסמת יש 13.25 גרם ל 100 גרם :

http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5681/2

עוד טיפ שאני אשתף אותך זה שמרי בירה - זה אומנם לא זול אבל מידי פעם אני מתפנק בהם ועם 50 גרם חלבון ל 100 גרם - קשה להתחרות .
 

z dead

New member
דיעות לא מבוססות...

אלא אם אתה תזונאי.. אני לא חושב שאתה יכול לטעון לעליונות ולהקטין אחרים, וגם אם אתה תזונאי.
מעבר לעובדה שאני כן שואל.

חיטה - המזון הכי מהונדס גנטית פחות או יותר, הוא גם מהמזונות הגרועים ביותר.
ויש עוד לא מעט מאמרים ומחקרים שמעידים על כך - כמו זה למשל ככה בשליפה.

קינואה - בין השאר.

בכוסמת מבושלת יש בדיוק 3.8 גרם חלבון, בכוסמת לא מבושלת יש 13-14... אותו הסיפור עם קינואה, אני לא משער אלא בדקתי את העניין.

לגבי שמרי בירה תודה על ההמלצה אבל לא ברור לי כ"כ... האם זה נחשב כשמרים או שמדובר בחומר "לא פעיל"? כי עד כמה שהבנתי שמרים באופן כללי זה לא להיט.
 

eietmo

New member
הקישור של הקינואה לא עובד

אני רוצה להפנות את תשומת ליבך שכל המאמרים שהבאת נכתבו כמאמר, לא כמחקר מדעי, ובנוסף לזה לא נראה כאילו הם התבססו על מחקרים כאלו (כי הם לא הביאו מקורות). יכול להיות שהאינפורמציה שם נכונה, אבל אני אישית לא הייתי מחליטה על אורך החיים שלי מזה מכיוון שזה לא נראה לי מבוסס מספיק.

דרך טובה למצוא מאמרים מדעיים בחינם זה לחפש את הנושא בגוגל סקולר google scholar.
 

Gidi Shemer

New member


אני אמנע מלהתייחס לכתבות ולפרסומים כי צריך לקרוא מדע בשביל להגיב למדע, אבל אני חייב לומר שזו פעם ראשונה שנתקלתי בשילוב של אריה אבני ופליאו ביחד


אכן, נסתרות הן דרכי אל התזונה
 

vegetalien

New member
למה, מה הבעיה?

אם מסתכלים באתר של אריה אבני, רואים התייחסות סלחנית ואוהבת לשומנים רוויים. זה שהוא יוצא נגד חלב, די מתאים לפליאו, לא?
 
האמת שאני תזונאי לעתיד

לבינתיים סטודנט אבל בלי קשר לזה ,הטענה לא באה להפחית מכבודו - הטענה באה להגיד שהטענות הן אינן מבוססות - זה לא משהו שהוא בלתי נפוץ וזה לא משהו אישי ואין צורך לקחת את ההערה קשה או להיעלב.

לגבי חיטה האמת שחיטה ספציפית ממה שאני יודע דווקא לא מהונדסת גנטית - כדאי להבדיל בין הנדסה גנטית להשבחה גנטית -דברים שונים :

http://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_wheat

"Wheat is a natural hybrid derived from interspecies breeding"

לא שזה בהכרח משנה אם היא מהונדסת או לא ,אבל זה פשוט לא המצב.


לגבי המאמרים , אריה אבני ואתר פליאו הם לא מקורות מידע טובים כל כך - בהנחה שאתה שואב מהם מידע ולוקח אותו ברצינות הרי שזה כנראה חלק מהמקור לביסוס הלא טוב של הטענות -אם את רוצה הסבר קצת יותר מפורט אני אשמח להביא ,זה חוסך הרבה זמן יזע ובלבול כשלומדים להבדיל אבל זה לא משהו פשוט .

אם אין לך ציליאק או בעיה מגבילה אחרת אין סיבה להימנע מחיטה מלאה וככל הנראה גם לא מסייטן .

קינואה - שוב זה מקור רע אבל ננסה לחרוג ממנהגי ולהתייחס ?יש שם 2 גרפים לא ברורים
בדרך כלל לא נוהגים לבסס המלצות תזונתיות כלשהן בהסתמך על בדיקות על 2 אנשים בלבד ובדרך כלל נוהגים לפרסם נתונים רלוונטים בג'ורנלים מדעיים .
קודם כל נדייק בכך שאסטרדיול הוא אינו טוסטסטרון ,בכל מקרה לא ברור מה רואים שם איזשהי חריגה של 50 ואז חזרה ?
ובגרף השני חריגה של 38 ואז מה? איך כל זה מתקשר לקינואה? לא ברור .


לגבי הכוסמת , ראה את ההערה שלי מלמעלה לגבי הבישול, אם תיקח 100 גרם כוסמת לא מבושלת - תבשל ואז תאכל את כולה תקבל הרבה נוטריינטים,סיבים ושאר הדברים הטובים שבאים עם דגנים מלאים וכן גם לא מעט חלבון , יתכן שאולי עבורך קשה לאכול משהו כזה ?

למען הסר ספק בהיותי אוכל דגנים מלאים וקטניות על בסיס יומי אז אני יכול להגיד שלי אישית אין בעיה ,מנה רגילה שלי כוללת כמויות דומות של דגנים מלאים + קטניות בהתבסס על משקל יבש.

יתכן שלך יהיו בעיות כלשהן והרי כולנו שונים יתכן שגודל הקיבה צריך להתאים את עצמו לנפחים שהוא לא רגיל ? יתכן שיש צורך בזמן הסתגלות כלשהו ? אין לי תשובות לשאלות כאלו אבל זה בעיקר עניין שתצטרך לנסות אותו בעצמך אם זה דרך שאתה רוצה לנסות אותה .
 

נטליטה

New member
מה הקטע עם שמרי בירה?

היי,

אני רואה שהרבה קונים את זה והסקרנות הורגת...


אני זוכרת מישהי שהיתה לוקחת כדורים לבליעה של שמרי בירה ואין לי מושג למה.

איך אוכלים את זה ואיזה טעם זה נותן?

באיזו צורה זה מגיע?

יש גם יתרון בריאותי כלשהו?

תודה
 

z dead

New member
שמרי בירה

פעם מזמן קניתי אז הטעם זכור לי בצורה קלושה, זה סוג של טעם מעושן כזה - פטרייתי.

היתרונות של זה כמו שאמרו שזה חלבון מלא - כמעט 40 אחוז נטו, ב-בשר למשל יש רק 25 אחוז.
כלומר אם תאכלי 100 גרם בשר תקבלי רק 25-30 גרם חלבון, בשמרי בירה תקבלי 40 כמעט.

מה שכן, יש בזה כמות זרחן גבוהה מאוד מה שגורם לדילול של סידן בגוף עד כמה שהבנתי.
אני מאמין שעם 50-40 גרם שמרי בירה אפשר להשאר בגבולות כמות הזרחן שמומלצת לבן אדם ליום, אבל כל אחד והדיאטה שלו.
ב40-50 גרם שמרי בירה יש משו כמו 18 גרם חלבון שזה כמו נניח שייק חלבונים רק בריא הרבה יותר וכמובן טבעוני ונראה לי שגם יותר זול פר מנה.
 

noa555555

New member
יש פתיתים ויש אבקה .

לי יש אבקה. מדי פעם היא באה לידי ביטוי בבית. שומרת אותה במקרר. לפעמים מכניסה קצת לחביתת חומוס , לפעמים זורה על פיצה ביתית קצת ....וכו
 

Talpa europaea

New member
40-50 ג' שמרי בירה ליום זה *מלא*


זו חייבת להיות תשובה של באדי בילדר

(וזה מזכיר לי- בכתבה ששודרה בערוץ 1 לפני שבועיים רואין בחור טבעוני שלפי המראה מבלה את רוב שעות העירות בחדר כושר)


הרוב משווים בין טעם שמרי הבירה לפרמזן, אבל קשה לי להעיד כמובן.
זה פיקנטי וטעים ודורש לפחות טעימת נסיון ע"י כל טבעוני

אני מוסיפה את זה ללא מעט מרקים/תבשילים (במיוחד כאלה עם הקרמה), לחביתות מקמח סויה/חומוס, לקציצות....ולבמבה. בקרוב גם לפופקורן
ראיתי כאן ובעוד מקומות שמפיקים מהם גם פרוסות גבינה בייתית אבל לא יצא לי עדיין לנסות לרקוח...נו, פדלאה:)
 

ladybug6

New member
גם לי יש את האבקה

אני מוסיפה אותה לחביתות מקמח חומוס, רוטב בשמל להקרמה, לפעמים מוסיפה לגבינות, פשטידות/קישים, לפעמים מפזרת קצת על פסטה ברוטב עגבניות, על פיצה עם גבינת שקדים.. זה נחמד ומוסיף טעם. אבל יותר מדי וזה איכס
 
למעלה