האמת שאני תזונאי לעתיד
לבינתיים סטודנט אבל בלי קשר לזה ,הטענה לא באה להפחית מכבודו - הטענה באה להגיד שהטענות הן אינן מבוססות - זה לא משהו שהוא בלתי נפוץ וזה לא משהו אישי ואין צורך לקחת את ההערה קשה או להיעלב.
לגבי חיטה האמת שחיטה ספציפית ממה שאני יודע דווקא לא מהונדסת גנטית - כדאי להבדיל בין הנדסה גנטית להשבחה גנטית -דברים שונים :
http://en.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_wheat
"Wheat is a natural hybrid derived from interspecies breeding"
לא שזה בהכרח משנה אם היא מהונדסת או לא ,אבל זה פשוט לא המצב.
לגבי המאמרים , אריה אבני ואתר פליאו הם לא מקורות מידע טובים כל כך - בהנחה שאתה שואב מהם מידע ולוקח אותו ברצינות הרי שזה כנראה חלק מהמקור לביסוס הלא טוב של הטענות -אם את רוצה הסבר קצת יותר מפורט אני אשמח להביא ,זה חוסך הרבה זמן יזע ובלבול כשלומדים להבדיל אבל זה לא משהו פשוט .
אם אין לך ציליאק או בעיה מגבילה אחרת אין סיבה להימנע מחיטה מלאה וככל הנראה גם לא מסייטן .
קינואה - שוב זה מקור רע אבל ננסה לחרוג ממנהגי ולהתייחס ?יש שם 2 גרפים לא ברורים
בדרך כלל לא נוהגים לבסס המלצות תזונתיות כלשהן בהסתמך על בדיקות על 2 אנשים בלבד ובדרך כלל נוהגים לפרסם נתונים רלוונטים בג'ורנלים מדעיים .
קודם כל נדייק בכך שאסטרדיול הוא אינו טוסטסטרון ,בכל מקרה לא ברור מה רואים שם איזשהי חריגה של 50 ואז חזרה ?
ובגרף השני חריגה של 38 ואז מה? איך כל זה מתקשר לקינואה? לא ברור .
לגבי הכוסמת , ראה את ההערה שלי מלמעלה לגבי הבישול, אם תיקח 100 גרם כוסמת לא מבושלת - תבשל ואז תאכל את כולה תקבל הרבה נוטריינטים,סיבים ושאר הדברים הטובים שבאים עם דגנים מלאים וכן גם לא מעט חלבון , יתכן שאולי עבורך קשה לאכול משהו כזה ?
למען הסר ספק בהיותי אוכל דגנים מלאים וקטניות על בסיס יומי אז אני יכול להגיד שלי אישית אין בעיה ,מנה רגילה שלי כוללת כמויות דומות של דגנים מלאים + קטניות בהתבסס על משקל יבש.
יתכן שלך יהיו בעיות כלשהן והרי כולנו שונים יתכן שגודל הקיבה צריך להתאים את עצמו לנפחים שהוא לא רגיל ? יתכן שיש צורך בזמן הסתגלות כלשהו ? אין לי תשובות לשאלות כאלו אבל זה בעיקר עניין שתצטרך לנסות אותו בעצמך אם זה דרך שאתה רוצה לנסות אותה .