אימון למציאת זוגיות

• פותח הנושא wafl
  • פורסם בתאריך

wafl

New member
אימון למציאת זוגיות

היי רוצה לשתף אתכם המאמנים בתהליך אימון שהתחלתי עם מישהי. הגיעה אלי מתאמנת שנמצאת במערכת יחסים ללא עתיד והיא מחפשת זוגיות אמיתית. בחורה בשנות ה-40 אם חד הורית שמתייחסת לקשר הנוכחי כמעין כלי ללמידה עצמית(לפי דבריה). ואכן, בפועל היא פועלת על מנת למצוא בן זוג: אינטרנט, חברים, עבודה, מכון כושר, מעגלי פנויים/ פנויות. לדבריה הקשר הנוכחי אינו עוצר אותה מלמצוא זוגיות אחרת, היא יוצאת לדייטים וברגע שתמצא את האדם מבחינתה הקשר הנוכחי( שמסתכם בשתי שיחות טלפון ביום ומפגש פעם בשבוע "על הדרך שלו" למשך שעה) יסתיים. הרכבנו תמונה עתידית של הזוגיות אותה היא רוצה כולל ערכים חשובים, הייחודיות שלה, מי היא בקשר וכו'. אני חייבת לציין שיצאתי משיחת האימון שלנו קצת מבולבלת ומהורהרת. לכאורה נראה כי היא עושה הכל כדי למצוא קשר, כולל שהיא מוכנה להתפשר על דברים מסוימים בזוגיות המיוחלת ולא נחה. היא גם מעידה על עצמה שהמון אנשים שואלים אותה איך היא- אינטילגנטית, מצחיקה, אוהבת, מלאה בנתינה לא מצאה לה בן זוג? אני מרגישה קצת תקועה איתה ומנסה למצוא את הדרך להתקדם איתה ולבדוק בכל זאת מה קורה כאן אשמח לשמוע מנסיונכם

מרגיש לי שהבלבול, לא קשור למתאמנת

הבלבול שייך לאמונות האישיות שלך. קבלת אחלה הזדמנות לבדיקה עם עצמך, איך את עושה הפרדה מוחלטת בינך לבינה. שיהיה בהצלחה בהעצמה האישית שלך ולמתאמנת במציאת זוגיות אמיתית כפי שהיא מייחלת לה.

wafl

New member
אשמח להבהרה

תודה על התייחסותך. נשמע מעניין מה שאת כותבת כאן אודה לך אם תוכלי להבהיר קצת יותר את דברייך כדי שאוכל ללמוד מכך

הבהירות נמצאת בתוכך. ../images/Emo24.gif

נסי להתחבר לרגע שסיימת לקרוא את ההודעה, מה הייתה המחשבה הראשונה שלך? מה הרגשת?

wafl

New member
אני מבינה שבאיזשהו אופן

"נשאבתי לעולמה" וכרגע עולות לי נקודות למחשבה נוספות כיצד להתקדם איתה. אני רוצה לציין שאני מאמנת מס' חודשים ונמצאת בתהליך של למידה והתפתחות כך שנסיוני לפחות הרשמי אינו גדול. אין ספק שזה מאתגר אותי מאוד ואולי משם גם מגיע הרצון והצמאון לשמוע מנוסים ממני בתחום.

ronitlt51

New member
ש-ל-ו-ם

שלום לך .היכן היית? תמיד מענין לישמוע אותך. את מרחיבה את אופקי החשיבה. תודה.רונית

bat41

New member
רק למקום שיש בו כלום, יכול להכנס משהו חדש.

הקשר הנוכחי של המתאמנת שלך מספק לה את התחושה שהיא נמצאת בקשר. ולכן הדרייב שלה למציאת זוגיות אחרת הוא טכני. כי רגשית היא כבר בקשר. אך שקוף הוא מהו הצעד הבא...

wafl

New member
בהחלט נקודה מעניינת

להסתכל עליה. חשבתי על כך אתמול בלילה ויש מצב שעצם הקשר הנוכחי גם ם הלכה למעשה אינו תורם לה. מספק לה צורך רגשי מסוים. תודה על שנתת לי "משקפיים נוספות להתבוננות"

היי מיטל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מה את מרגישה וחושבת לגבי מידת ההאחזות של המתמנת בנושא מציאת בן זוג? בקריאה נשמע מאוד אינטנסיבי. האם זה מרגיש ככה גם באימון?

המשך....../images/Emo13.gif

דווקא ויתור, התפשרות לא נראים כמוכנות לזוגיות רצויה, שהרי את זה היא עושה כבא עכשיו- מקיימת זוגיות שהיא לא מגדירה כזוגיות....

wafl

New member
כן לחלוטין

לדבריה מציאת זוגיות אמיתית תסב לה שלווה ורגיעה ממרדף אחר התחושה של להשיג משהו

פעמים רבות-

שלווה ורוגע הם שמביאים את "המשהו" הזה. לפעמים יש האחזות במשהו בעוצמה כזו שלא מאפשרת כלל להגשימו. מציעה כיוון- ליצור הקבלה של תהליך ותוכן. אולי להניח לעניין הזוגיות למשך מפגש אימוני אחד. לעשות אפילו מפגש אימון חוויתי שמאפשר לה לצאת מהפוקוס על עניין הזוגיות. להרפות. איך נראה לך הכיוון?

wafl

New member
ליצור הקבלה של תהליך ותוכן

לא ברור לי מה כוונתך עד הסוף. חשוב לי לציין שאני בתחילת דרכי כמאמנת עם רצון לגדול ולהתפתח ולכן אשמח אם תפרטי קצת יותר. תודה מראש על הסבלנות והתגובות

בשמחה מיטל

תהליך ותוכן- לפעמים הם מנוגדים, לפעמים הם זהים, בכל אופן- הקשר ביניהם חשוב. דוגמא- התוכן- אני חייבת למצוא בן זוג כדי להיות מרוצה. התהליך-אנחנו חייבות להבין מה עובר עלייך כדי להתקדם. בכיוון שהצעתי- תהליך- להרפות מהתהליך, מהשגת המטרה. תוכן- להרפות מהנחיצות במציאת בן זוג. בשני המקרים-רק להרפות. כדי לתת לעוד מחשבות לעלות, כדי לאפשר לכיוונים נוספים להגיע. מכירה את הדוגמא הציורית, שאם מחזיקים משהו צמוד לעיניים לא רואים אותו- כדי לראות אותו יש צורך להרחיק אותו קצת.

wafl

New member
חייבת לומר שריתקת אותי

ונתת לי נקודה למחשבה ולפיתוח. אני אעבוד על זה ברמה החשיבתית ואשתף אותך בהמשך. ושוב... המון תודה.

bat41

New member
מרדף אחר התחושה של להשיג ...

זוגיות אמיתית מגיעה ממקום של רגיעה ושלווה ולא ממקום של מרדף!

חזון זוגי

הי מיטל, האם החזון שהגדירה נארה לך אותנטי? האם את מרגישה שהיא מחוברת אליו? מנסיוני ככול שהמתאמן מתחבר לחזון הוא מתחיל לעשות פעולות שמפנות את השטח למציאת בן זוג שתואם לחזון או לראות סביבו אנשים מתאימים למרות שקודם לא הבחין בהם גם אם היו מתחת לאף. לא הייתי שופטת את זה שהיא בזוגיות כרגע אלא אם כן את מרגישה שזה תוקע אותה ואז תשתפי אותה ברגשותייך. את יכולה להזמין אותה לשתף אנשים בחזון הזוגי שלה. את יכולה לבדוק איתה איפה אפשר לפגוש בחורים שיתאימו לחזון שלה. איזה אנשים היא מושכת אליה? מה היא משדרת? איך היא מתנהגת במפגשים עם בחורים חדשים... אפשר לכתוב תוכנית פעולה לבניית החזון - למרות שאנו לא ממש שולטים בזה ,זה עדיין התכווננות משמעותית מה בה צריך להשתנות כדי למצוא זוגיות? על מה היא צריכה לוותר? ועוד ועוד. יש הרבה לאן להמשיך ומשם כבר יתבהר לשתיכן מה הכיוון. אנשים לא מוצאים זוגיות כי בתת מודע הם לא רוצים או לא מוכנים. מתוך הדרך התקיעות תתבהר. בהצלחה

Gיליבר

New member
דרכה בעולם

שלום לך את כותבת שיצאת משיחת האימון מבולבלת ומהורהרת, אלה התחושות שקיבלת מהמתאמנת זה משהו שהיא עושה כחלק מדרכה בעולם. אני הייתי מנסה לעבוד עם התחושות האלה ולומר לה שנוצר אצלך בילבול ולנסות להבין למה והאם זה קורה לה במקומות נוספים. ברור, או אולי די ברור שהימצאות בסוג של "קשר" חוסמת ואינה מאפשרת למצוא ברצינות כי היא לא מספיק רעבה. אין צורך להתפשר אלא להבין למה 40 שנים היא לא מצאה זוגיות. הייתי מדבר איתה על הבית של ההורים ועל כל זוגיות משמעותית שהייתה לה בהצלחה גילי בר מאמן לזוגיות ומנחה קבוצות www.zoogot.co.il [email protected]

wafl

New member
תודה על התייחסותך כשקראתי

את מה שכתבת מאוד התחברתי עם החלק הראשון. לגבי החלק השני שמתייחס לעברה אני לא בטוחה שזה המקום לבדוק מערכות יחסים אצל הוריה זה נשמע קצת טיפולי ,( אם הבנתי את כיוון דבריך) לא?

למעלה