אימוני BJJ

peergo

New member
אני ממש מצטער לשמוע על גוזלי.

האמת שלפני כשנה התקשרתי לפריינטה ושאלתי אותו על המכון שלו בכפר סבא, והבנתי ממנו שהוא לא עושה עמידה בכלל, אפילו לא אימונים על כריות, והוא כן עושה מה שאני מנסה להמנע ממנו וזה את הקאטות והתרגילים המעצבנים של הג'ו ג'יסטו היפני, כל מה שלא הכי קשור ל MMA (הוא כנראה מחוייב כי זו מסורת יפנית שכנראה גם הברזילאים מכבדים). . בג'ו ג'יטסו יפני עושים קרבות עמידה בסגנון קיוקושין עם סימונים לפנים וזה די יחסר לי. אני אוהב את השילוב. בלי שום קשר לכלום, אצל עידו אני אבקר מתישהו. אני ממליץ לך לבקר אצל רמי ששון בגבעתיים(הוא מתאמן עם גרייסים עד היום אני חושב), ואצל אייל כהן בפתח תקווה, שם אני מתאמן. אנחנו עושים קרבות קרקע כחלק מחימום.

את רמי ששון אני דווקא מכיר..

חבר טוב, שמוליק שפרליג מתאמן אצלו כבר שנים, דאן 2 וכחולה בbjj. אייל כהן לא מכיר, מכיר את אלון כהן מפ``ת שמאמן איקיג`יוג`יטסו שזה אייקידו וbjj. אני כרגע זנחתי את הקרקע לטובת איגרוף תאילנדי אצל בועז פולני (מומלץ). את האמת אני מת להרשם להאבקות יווני רומי או חופשי רק שבאיזור ת``א לא שמעתי על קבוצה..

peergo

New member
אני יענה לך ולכולם

חבר'ה מה נסגר איתכם? אני אמרתי מילה רעה על חיים גוזלי??!! אני לא מכיר את המאמן ולכן אין לי זכות להגיד מילה אחת עליו. אני בטח גם לא אשמיץ אף מאמן בפורום, לא משנה מהי רמתו. גם לא אמרתי כלום על המאמן אז מה העניין?? למה להכניס לי מילים לפה?? קולורבי, ההנחה שלך שגוייה מאד. אני מתאמן ג'ו ג'יטסו מסורתי בעיקר כ 8 שנים(כחולה, ואם יהיה מספיק כושר גופני אז תהיה חומה בקרוב), מתוכם כ 5 שנים עם רמי ששון, שהיה חניכו של ריקסון גרייסי בזמנו (כולם מרימים גבות עכשיו בטח..), והיום הוא בטח ממשיך עם אחר אני רק לא יודע עם מי כי אני כבר שנים לא בקשר(שזה לא יפה בפני עצמו). היום אני מתאמן אצל אייל כהן, שעושה יפני מסורתי בלי גרייסי ובלי נעליים, וטכניקת הקרקע שלו מעולה. להגיד שיש בארץ מספר מועט ככף יד אחת של מאמנים שיודעים קרקע ברמה גבוהה זו שטות ממדרגה ראשונה !! מי שחושב שהרמה בארץ נמוכה במכונים של ג'ו ג'יטסו יפני מוזמן ללכת לרמי ששון בגיבעתיים(שגם עובד בסגנון ברזילאי), לאייל כהן בפתח תקווה, ויש עוד אחד מעולה בירושלים שאני לא זוכר את שמו. יש גם ברמת גן מכון מעולה (גיא משהו).. לא אמרתי שהברזילאי נחות מהיפני, אבל בא ממנו ולכן מכין את כל התנועות שיש בברזילאי בסילבוס כתוב ומודפס. נשאר רק להתאמן, והרבה. מי שמתאמן במשך שני דורות רק טעניקות ג'ו ג'יטסו קרקע, סביר להניח שגם יפתח משהו...אחרת סתם יצא אהבל... כשאני רואה קרב MMA שתנהל על הקרקע, אני רואה ג'ו ג'יטסו קרקע מבלי יכולת הבחנה לגבי מוצאו היפני, ברזילאי, גרוזיני או מרוקאי. אני אבקש לתת קרדיט למאמנים בארץ, ולפחות לבוא לכמה שיעורים לפני שיוצאים בהצהרות כמו :"בארצינו הקטנטונת ניתן לספור על יד אחת את החבר`ה שמבינים קרקע ברמה גבוה!.. "

תראה..

דבר ראשון יפה שאתה מתאמן וגם מתרגל את מה שאתה אוהב לראות, דבר שני ההבדלים בין bjj לג`יו-ג`יטסו יפני הם שמים וארץ! גם אני התאמנתי מעט ג`יו-ג`יטסו ובעיקר ג`ודו לפני הbjj ואולי זה עוזר אבל צריך ללמוד שפה חדשה.. אולי היום עם כל ההצלחה של הbjj מתרגלים קצת קרקע כמו שבנינג`יטסו, בקרטה ואפילו בקרב מגע התחילו לתרגל אבל ההבנה וההבדל בין הסיגנונות ובין כחולה/סגולה לשחורה הוא כמו ההבדל של תואר ראשון לפרופסור!

peergo

New member
מוזר, שאני לא רואה הבדלים בין אימוני הקרקע

שאנחנו עושים בדוג'ו שלנו לבין קרבות הקרקע שאני רואה בתחרויות BJJ או בקרבות MMA בליגות השונות. הטכניקות הן אותן טכניקות, והן קיימות מאות ואלפי שנים. אני ואתה יכולים להתווכח עד מחר, אני (והמאמן שלי) אהיה סבור אותו הדבר. המאמן שלי רואה את ה BJJ כדרגה פחות ספורטיבית של הג'ודו, כלומר, את כל הנעילות והבריחים שהשמיטו בג'ודו ב BJJ זה מותר. BJJ זה ג'ו ג'יטסו ספורטיבי שמתנהל על הקרקע. (שאלה: אילו חגורות יש בברזילאי וכמה? מה יותר גבוה ? כחולה או סגולה? ביפני יש 7 חגורות כמו קראטה) אני לא חושב שהדוגמא עם התואר הראשון והפרופסור היא דוגמא טובה. לפרופסור יש יותר ידע. זה לא שלחגורה שחורה יש בהכרח יותר ידע מאשר לחגורה כחולה , יותר טכניקות הכנעה, אלא, ההבדל מתבטא בעיקר ויכולת של הלוחם "להרגיש" את היריב, לקרוא אותו, לנצל תנועות וכח שלו ולצאת לתרגילי נגד. וזה לוקח זמן והרבה ניסיון על המיזרון. הרי, תחשוב על זה, אתה לומד בשניה וחצי איך לעשות נעילת זרוע בתרגול, אבל לעשות אותה תוך כדי קרב ליריב שמתנגד זו רמה אחת. לעשות נעילת זרוע כשהיריב עוד לא הספיק "להרגיש" בכלל שאתה הולך לנעול אותו, ולכן לא התנגד בכלל,זו דרגה יותר גבוהה. כשעבודת הקרקע שלך מגיעה למצב שאתה עובד כמעט בלי הפעלת כח, והתנועה עם היריב שלך נראית רציפה וזורמת עד שאחד מכם מגיע להכנעה, זה אומר שאתה מתקרב לשחורה.

כתבת יפה..

אהבתי.. יחד עמ זאת, מה שאתה צריך לדעת מבחינת ה``אבולוציה`` של האומנויות לחימה זה שבג`יו-ג`יטסו המסורתי היו קיימות המון טכניקות בצורת ``קאטה`` שמתרגלים ללא התנגדות, זה מה שמאפיין את האומנות הזאת כרכה כמו האייקידו, הקונג-פו והטאי-צ`י. הג`ודו והbjj שניהם יצאו מהג`יו-ג`יטסו אבל אימצו את שיטת האימון של ``ראנדורי`` או ``ספארינג`` כל אחד להתמחות שלו.. אל תגיד לי עכשיו שהמורה שלך (באמת ללא זילזול) יכול ללמד גם ג`ודו כמו אריק זאבי כי הוא מוכשר בג`יו-ג`יטסו מסורתי.. הבנת את הנקודה שלי?..

ועוד דבר קטן..

להיות לוחם זה ממש לא רק כושר.. אני למשל יודע לבצע בצורה די יפה את כל 30 ומשהו ההטלות של ג`ודו, אז מה? עכשיו רק חסר לי כושר?! אני צריך שעות טיסה בכדי לילמוד תיזמון נכון, הגנה, רצפים, הטעיות, מלחמה על האחיזה העוד הרבה ואם אני רוצה לילמוד את זה אז רצוי שהמאמן יהיה בעל נסיון בתחום בכדי שיוכל לתת לי טיפים נכונים.. תאמין לי שבשח מט של הbjj כל אחיזה, משיכה, דחיפה, אנדר הוק, מיקום הראש.. כל פיפס קטן חשוב ורצוי מאמן ברמה של גוזלי למי שחשוב להתמקצע ספציפית בתחום הקרקע..

peergo

New member
ברור אחי ברור

זה בדיוק אותו קטע שכתבתי על ההבדל בין חגורות נמוכות לגבוהות. יש טכניקה, ויש לבצע אותה תוך כדי קרב. לא מספיק רק להתאמן, צריך להיות גם מוכשר ורצוי להתחיל כמה שיותר מוקדם.

זה לא אותו הדבר..

להיות חגורה שחורה בג`יו-ג`יטסו אולי נותן לך איזשהו מושג בקרקע או בג`ודו אבל המושג הזה קלוש ורחוק מלהיות מספיק בכדי לאמן בתחום ברמה מקצועית.. היום כמעט כולם עושים סוג של mma ומבלבלים את התלמידים עם שמות ושטויות.. ג`ודו זה ג`ודו, bjj זה bjj וג`יו-ג`יטסו זה ג`יו-גיטסו.. אם אתם מתאמנים גם אגרופים ובעיטות, הטלות וקרקע אתם מתאמנים mma ולא חשוב איך תקרא לזה.. אתה רוצה שאני יעלה קישורים של הדגמת ג`יו-ג`יטסו יפני בכדי להמחיש לך את ההבדלים? מה שאתם מתאמנים זה האבולוציה שקרתה לכל האומנויות לחימה מאז פרוץ הmma לעולם..

peergo

New member
לא הייתי אף פעם באימון של אריק זאבי,אבל המאמן

שלי למד ג'ודו מגיל 5 והוא באמת, אבל באמת מעולה בג'ודו. ואני שוב לא מסכים שצריך להיות לוחם או ספורטאי גדול עם הישגים מרשימים כדי להיות מאמן גדול. אני בהחלט חושב שהמאמן שלי יכול לאמן לא פחות טוב מאריק. עד היום יש קאטות ללא התנגדות בגיו גיטסו יפני, יש גם קאטות על הקרקע שהן פשוט רצפים של נעילות שזורמות אחת עם השניה. דווקא את הקאטות האלו לא הייתי משמיט מהאימון שלי כי הן מלמדות תנועה ויציבה תוך כדי נעילות.

אתה יודע, זה מזכיר לי סיפור..

שאח שלי ב96 התאמן עם הקבוצה שלו קרקע מקלטות ועם אנשי ג`ודו והגיע לרמה שהוא ניצח את כולם בקלות.. הוא טס לברזיל לשבועיים עם ביטחון שהוא יודע דבר או שניים. הוא נישאר שם 10 חודשים! אתה כנראה מבין למה.. כשהתאמנו חשבתי שהוא מאסטר! הינו מתחילים כשאני במאונט התוך 20 שניות אני נכנע.. כשהוא אירח את דה לה ריווה בארץ (שהוא אחד מ5 ה``מלכים`` של הbjj), בחור קטן וצנום, 70 קילו שמתגלגל אחד אחד עם קבוצה של 35 איש ומסיים את כולם בלי להתנשם מעידה על פאר רמות אדיר ועל רמה אחרת לגמרי של הבנה ותנועה..

peergo

New member
נו בסדר..אתה יודע...אתה חושב שאתה טוב

עד שמגיע אחד יותר טוב

FrecCo

Active member
אתה מדבר הרבה שטויות ידידי וחבל

לך תתאמן אצל מאמן שעושה BJJ תכלס באימונים שלו (כמו אצל פריינטה ברעננה) ותראה כמה ההבדלים בין BJJ ל-JJ גדולים ה-BJJ מקדים ומשדרג את הקרקע של ה-JJ ב-10 רמות בערך. הגרייסים אולי לא המציאו שום דבר חדש אם אתה מתעקש (למרות שבתכלס ה-BJJ הביא הרבה דברים חדשים), אבל הם לקחו אלמנטים מכל אמנות קרקע שיש (בבסיסה ג'יוג'יטסו כמובן) ועשו מה-BJJ מתמטיקה- אין תנוחת גוף על הקרקע שה-BJJ לא מספק לה פתרונות. ההיקף והדקדוק של BJJ על הקרקע הוא הרבה יותר נרחב. רויס גרייסי (ורבים אחריו) הוכיחו את זה לא מעט פעמים כשעשו צחוק מלוחמי JJ, ג'ודו, וכל אמנות קרקע אחרת. אבל עזוב, עד שלא תעשה בעצמך כמה חודשים לא תבין

FrecCo

Active member
ולגבי החגורות...

ולגבי החגורות.. לבנה-כחולה-סגולה-חומה-שחורה ואדומה בעיקר למאסטרים שהתחילו את הספורט. http://en.wikipedia.org/wiki/Brazilian_Jiu-Jitsu השאלה שלך מוכיחה שאתה מתווכח בכזאת עיקשות לגבי תחום שאתה לא מבין בו ממש...בדר"כ אנשים מאמנות לחימה אחת יציגו בפנייך אמנויות אחרות באור שלילי לעומת שלהן לכן אני אומר שעד לא תתנסה בעצמך כמה חודשים ב-BJJ לא תבין את מהות ההבדל

peergo

New member
עשיתי אצל רמי ששון שהיה חניכו של ריקסון

גרייסי. אבל אני מניח שאם לא שמעת עליו והוא לא מפרסם את עצמו כ"נציגו של גרייסי בארץ" אז אתה לא יודע מי הוא. שורה תחתונה: למדתי את שניהם כמה שנים. זה אחלה ספורט, והוא עונה לשם גו גיטסו קרקע. ברור שאם אתה מתאמן שעה וחצי כל אימון, ורק על הקרקע, אתה תהיה יותר טוב על הקרקע ממישהו שגם עובד עמידה וטכניקות אחרות. זו שאלה של מה מעניין אותך. וכמו שאמרתי למעלה, אני אצל פריינטה אבקר בקרוב.

sgracie

New member
סתם שתדע, להיות תלמיד של ריקסון לא מצריך

יותר מאשר תשלום חודשי והגעה בשעות האימונים, אז אל תמהר להביא את הפרט הזה כסרטיפיקט לידע/יכולת אי אפשר להתפלא שמי שלא יוצא מהקונכיה שלו לא מקבל את הקרדיט שאולי הוא ראוי לו... אף אחד לא השמיץ או מנע קרדיט מהמאמנים שאליהם התכוונת, כי בתחום ה-BJJ וה-MMA בארץ יש תחרויות ממוסדות שכל מי שרוצה יכול להתחרות בהן, ואם הוא טוב אנשים יתחילו להזכיר גם את שמו בהקשר של הבנת קרקע... ועם העובדה שהקרקע של הBJJ הוא המפותח ביותר מבין שאר אומנויות הלחימה אתה יכול אומנם להתווכח, אך ספק אם תשכנע מישהו וזה הרי לא הגיוני שאנשים יבואו לכל מועדון שטוען שהוא עושה קרקע בארץ, רק כדי שיוכלו להצהיר על אי אילו מומחי קרקע בעיניהם

peergo

New member
אני מתאר לעצמי שריקסון לא גירש אף אחד שרצה

ללמוד אצלו. זה הכל עניין של כמה אתה משקיע. המאמן שלי עשה אצלו סדנאות בנות כמה שבועות כל חצי שנה. מה עושים כל המאמנים הרשמיים של ה BJJ בארץ? לא אותו הדבר? וזה ביוק מה שאני אומר, פשוט קלעת בול: יציאה מהקונכיה לאו דווקא אומרת שאתה יותר טוב מהשאר, ולכן ההשמצות פה מיותרות.

t-man

New member
בכנות אני לא מבין למה לבזבז אנרגיה

בליכלוך על מתקן אימונים או מאמן או לחילופין על סגנון שונה של שיטת לחימה מסויימת...לא מוביל לאף מקום ויוצר רק מתיחות מגעילה בין חברי הפורום(וראיתי את זה בשני הפורומים האחרים). הדיון הזה לא הולך לאף כיוון בגלל שזה עניין סובייקטיבי-אני רק מבקש לא להחמיר ולהפסיק להשמיץ את המאמנים אחרים. כאן זה לא המקום.

למעלה