אימוץ דרך עמותה

לדעתי

הם אמרו את זה מתוך מה שחשבו שצריך ורצוי ,כאשר המציאות בשטח- שונה.
חושבת גם שאם המציאות היתה כזאת- לא היה צורך שיאמרו את מה שאמרו....

KallaGLP

New member
לא יודעת לגבי תלמידים

כי אף פעם לא הייתי, וגם לא רציתי להיות, מורה, אך לדעתי להגיד שהמציאות בשטח שונה לגבי ילדים זו אמירה גורפת מדי. המציאות בשטח שונה אולי עבור שיעור מסוים של הורים, אך בטח לא עבור רובם.

יסמין@

New member

fannyd

New member
לתהליך שאת מתארת לא חייב להיות קשר למין הילד

גם לא למידת הפרגון. ברור שכפסיכולוגית קלינית את נתקלת במקרים שאני כאדם מהשורה ייתכן ולא אתקל בהם לעולם.

האמת-שאני מוצאת שזו תופעה רווחת מאד

וגם בקליניקה היא לא מיד מוצהרת. באים עם "לא מסתדרים ביחד" ולפעמים אחר כך עולה גם הפן הזה.

fannyd

New member
התופעה שאני מכירה

היא הזדהות, ולעתים גם הזדהות יתר, של האם עם הבת שבהחלט יש בזה קורטוב של רצון לחוות את טעם הנעורים. עם זאת לא נתקלתי בחוסר פרגון, ההיפך הוא הנכון, האם רואה בבת את ההמשך המשודרג שלה.

fatfat

New member
ויש גם להיפך

אמהות שלא נראות הכי טוב בשל הגיל שנותן את אותותיו ומאושרות לראות את בנותיהן יפות וחתיכות ופורחות ואפילו מטפחות את הטיפוח העצמי וההופעה האסטטית אצל בנותיהן.

fannyd

New member
ועם זאת בהחלט לגיטימי שלפלוני זה ישנה

כל אחד עושה את החשבון שלו אם הוא מוכן לתקופת המתנה יותר ארוכה או גיל יותר גבוה כדי להגשים את הפנטזיה הכל כך לגיטימית שקיימת אצל חלק גדול של הורים לעתיד. העמותה לא רוצה להתחייב אבל אפשר לציין מה העדיפות ובמידה ויהיה ניתן אין סיבה שהבקשה לא תיענה.

fatfat

New member
הן לא מאפשרות בחירה

של המין כי עשוי להיות מצב שבו לא יוכלו להיענות לבקשה או שזה יאריך מאוד את התהליך.

אבל אני בטוחה שיסכימו לכתובה שיש עדיפות למין מסוים אם זה יתאפשר.

אימוץ ובחירה

תופעת העדפת בנות על פני בנים קיימת בעולם האימוץ בכל העולם. זו תופעה סטטיסטית ידועה, המאריכה את זמני ההמתנה לבנות על פני זמני ההמתנה לבנים. מכיוון שכרגע יש רק שתי עמותות פעילות, מכיוון שתנאים הולכים ומתקשחים ובמיוחד לחד-הוריות, די מובן שהעמותות מעדיפות לצמצם את התנאים מראש. גם כך הן פועלות בתנאי אי ודאות, ועדיף להם לא להתחייב לדבר מעבר לבריאות סבירה, וגם זה תחת תנאים מסויימים.

אנחנו, בבלגיה, קיבלנו נתונים סטטיסטיים בקורס המקדים להרשמות אצל ארגון זה או אחר. לא שהיינו זקוקים לאותם נתונים, כי פשוט לא הייתה לנו מראש שום העדפה. על פי הנתונים שנמסרו לנו לפני שנרשמנו ובעת ההרשמה, היה ברור לנו שנקבל בן. פשוט היה ברור. מבחינה סטטיסטית יש הרבה יותר בנים פנויים אימוץ מאשר בנות מלכתחילה, ועם דרישה של חלק מהמאמצים לבנות בלבד, די ברור שמי שלא מבקש מין מסויים יקבל בן. ובכן, קיבלנו בת. מכיוון שהגבלת הגיל שהסכמנו עליה מלכתחילה הייתה שלוש, קיבלנו ילדה שיום הולדתה השלישי היה במהלך השבועיים בין המשפט לאישרור. כן, קיבלנו ילדה. זו הייתה הפתעה עבורנו, אך לא עבור ארגון האימוץ.

היא אמנם בעלת מראה קזחי אתני מובהק, כי גם דרישות מראה לא הצבנו, אך כל הילדים האחרים שאנו מכירים שאומצו באותה תקופה נראים הרבה יותר אירופאים ממנה, כמעט ללא סימן קזחי אתני. לא רק זה, אלא שנהגתי להסביר למשפחה בארץ שוב ושוב שיכול להיות שנקבל ילדה בת פחות משנה עם שיער בלונדיני ועיניים כחולות, אך זה מאוד לא סביר. ובכן, באותה תקופה בדיוק, באותו בית ילדים בדיוק, האימוץ האחר היה של ילדה בת פחות משנה עם שיער בלונדיני ועיניים כחולות. אם לא היינו מרחיבים את הסכמתנו לגיל שלוש, אנו היינו מקבלים אותה. סביר להניח שהיינו מאושרים איתה גם, אבל כשאני פוגשת אותה איני יכולה לדמיין לעצמי אותה כבתי. זה פשוט לא ניתן לדמיון. היא לא זיו, וזיו לא היא. נקודה.

אני מבינה שבת חשובה לך. שיקלי בינך לבין עצמך עד כמה להיות אמא לבת חשוב לך מול להיות אמא בכלל, והתעקשי על מה ששווה התעקשות בעינייך. אבל רק על מה ששווה התעקשות.

fannyd

New member
לא חושבת שזה כל כך קיצוני

ברור שהעמותה לא תתחייב אבל מכאן עד לא להיות אמא בכלל במידה ולא מסכימים לבן הדרך ארוכה. לא צריך להלחיץ.

הליך שקילה והחלטה אינו קיצוני

"שיקלי בינך לבין עצמך עד כמה להיות אמא לבת חשוב לך מול להיות אמא בכלל, והתעקשי על מה ששווה התעקשות בעינייך"
אינו נועד לומר שאם תתעקש על בת היא לא תהיה אמא לעולם. המשפט נאמר לבצע שקילה מה חשוב, כאשר בת היא הדוגמא שהיא נתנה.

אנו ביצענו שקילת גיל, והחלטנו על קו גבול שלוש, ואם היה מופעל עלינו לחץ קל שבקלים היינו מוכנים להרחיב לארבע, אבל לא עד חמש. באותו זמן, לפני האימוץ, שקלנו עד כמה חשוב לנו להיות הורים לילד צעיר מול להיות הורים בכלל, וזה קו הגבול ששירטטנו. קווי גבול אחרים לא היו חשובים, ולכן לא שורטטו, למרות שגם הם נשקלו. למשל, החלטנו בעד קזחסטן ונגד אתיופיה כי העדפנו לא לאמץ ילד שחור עור, למרות שאם קזחסטן הייתה יורדת מעל הפרק אז, היינו עוברים לאמץ מאתיופיה ללא הנד עפעף.

אלו היו
- שקילה (כל אפיון עליו יכולנו לחשוב),
- החלטה (הרחבת גיל ואפשרויות מוצא אתני),
- והתעקשות (הרחבת גיל)
שלנו.
זהו ההליך שאני ממליצה עליו בכל לב, ואם בת כה חשובה למבקשת, אני ממליצה גם להתעקש על כך ככל האפשר. אבל התעקשות ללא שקילה, היא משהו שאני ממליצה בחום לא לעשות, בשום נושא ובוודאי לא כשמדובר באימוץ.

נוני 75

New member
פאני -מצב האימוצים ברוסיה רק מחמיר

גם ההמתנה לבנים -לזוגות נשואים מתארכת, על אחת כמה וכמה אם מדובר בבת. ליחידניות קשה עוד יותר, מחוזות נסגרים בפניהן. אני מאוד מסכימה עם דבריה של נגה ,צריך לעשות בחינה עצמית האם אני מוכנה לחכות- והרבה -לבת. האם אני מוכנה שהבת תהיה מעל גיל שנה וחצי ,שנתיים. כל אחד ושיקוליו הוא. צריך להסתכל בצורה רציונאלית על המצב ברוסיה ,אני יודעת שהתהליך רגשי אבל צריכים להיות ריאליים .
ואם ההחלטה היא רק בת, לגיטימי לחלוטין -כמובן שזה תלוי גם בעמותה, האם הן מוכנות "לשמוע" על בת ,עד כמה התור ארוך לקבלת בנות.

במקרה הפרטי שלי אימצתי בן (ואפילו רציתי בן) והוא האפרוח הכי מהמם -טפו טפו

ואני לחלוטין אובייקטיבית

liאת1

New member
בהחלט אוביקטיבית

וכך גם אני

לא יכולה לדמיין את עצמי אחרת - בלי סמי הכבאי, הטרקטורים המכוניות המשחק והאנרגיות
של בן מובהק

ואני חיכיתי גם חיכיתי, היה לי המון זמן למצות את ההמתנה

fannyd

New member
עדיין לא חושבת שאפשר לייעץ בפורום אינטרנטי

ראוי ללבן את זה מול נציגי העמותה ולהתייעץ עם מישהו שמכיר את המתלבטת יותר לעומק. אגב, זאת יכולה להיות גם עו"ס של העמותה.

למעלה