אימוץ - הורה עצמאי

fatfat

New member
שנת החתול חשבת שאולי החזרה לביולוגיים

היתה רצון/דרישה של הילדה. לא קראתי את הבלוג ואיני מכירה את המקרה שעליו נכתב אבל אני מכירה כמה וכמה מקרים בהם ילד אומנה החליט בגיל ההתבגרות לחזור להוריו, בניגוד להמלצת שירותי הרווחה.
אני עובדת עם משפחה ששימשה כמשפחה אומנת לשני אחים שהגיעו אליה כשהגדול היה בן ארבע והקטן בן שנה. במהלך השנים נולדה לאם הביולוגית בת מגבר אחר שאינו אבי הילדים שגודלה על ידה. לאורך כל השנים כשיצאו לסופ"ש לאם ביולוגית הצעיר תמיד היה חוזר מאושר וסיפר כמה כייף עשו והגדול האשים אותו שמשקר ושהאם הביולוגית עשתה להם דברים נוראיים כמו לסגור בשירותים. כמובן שזה נבדק. כשהיילד האמצעי הגיע לגיל אחת עשרה הוא התעקש שרוצה לחזור לאם הביולוגית והגדול סירב בתוקף ונשאר באומנה ובמשך שנים לא הסכים להתראות עם אמו או עם אחיו. כיום הוא בצבא. אמו הביולוגית הגיע ללשכת הגיוס אך הוא סירב להצטלם אתה, רק עם האם האומנת. אבל הוא כן נהנה מהנייד שקנתה לו מתנה לגיוס ולהתראות אתה רק כשצריך ממנה משהו, בעיקר כסף.
אני עובדת עם נערה בת 17 שהופנתה אלי לטיפול על מנת לעבוד על התנגדות לפגוש את האם הביולוגית. היא היתה בת שש כשנמסרה לאומנה ביחד עם אחותה שהיתה תינוקת בת מספר שבועות. באותה עת אמא נלקחה למאסר. במשך השנים הבת הגדולה לא הסכימה לפגוש את אמה. האם הביולוגית השתכמה במהלך השנים והיום היא מקיימת אורח חיים נורמטיבי (יש לה מקום מגורים קבוע, היא עובדת בקביעות ומפרנסת את עצמה ועוד). ולמרות שכלל לא מדובר על חזרת הבנות אליה אלא רק על מפגשים במרכז קשר הגדולה מסרבת לחלוטין. יש לה המון כעסים על האם וזכרונות רעים על השנים הראשונות שחייתה אתה. שירותי הרווחה חשדו בהתחלה שמשפחת האומנה מסיתה את הנערה נגד חידוש הקשר עם אמה הביולוגית ולכן היא הופנתה לטיפול. אבל ממש הן פה הסתה, נהפוך הוא הם מעודדים את הנערה לחדש קשר עם אמה ומשדרים לה שכל אדם עושה טעויות בחיים אבל ראוי לסליחה. הקטנה לעומתה נפגשת עם האם בקביעות ונהנית מהפגישות. הגדולה מסתירה את עובדת היותה באומנה קוראת להורים האומנים אמא ואבא קוראת לעצמ בשם המשפחה של האומנים ומצהירה שברגע שתוכל היא מחליפה בתעודת זהות את שם משפחתה לזה של האומנים. הקטנה מדברת בחופשיות על היותה ילדת אומנה ונושאת את שם המשפחה של אמה המולידה בגאון.

בקיצור פעמים רבות הרצון לחזור לביולוגיים אינו קשור להחלטת הרווחה. גיל ההתבגרות הוא גיל קשה וסוער אצל רוב הילדים, על אחת כמה וכמה אצל ילדי אומנה שמתמודדים עם משימה לא פשוטה של גיבוש הזהות כשיש להם שתי משפחות שנוכחות בפועל (גם אם הקשר עם המולידים רופף) בניגוד לאימוץ בו המשפחה הביולוגית נוכחת ברקע.
 

כרמלהלל

New member
אימוץ - הורה עצמאי

היי,
אני בשלב של טיפולי פוריות אבל אני פתוחה גם לרעיון של אימוץ, אשמח להבין האם אימוץ יחידני אכן קיים בפועל, מקריאה ברשת מבחינה חוקית אפשר רק שבמציאות המדינות הזרות לא ממש משתפות פעולה. לכן אשמח לדעת מה המצב באמת ואם זאת אופציה ריאלית.

תודה
 

tatarata

New member
תשובה

בארץ כמעט ולא מאפשרים ליחידניות לאמץ, עוסיות ממש מקשות. לי נאמר בגלוי שיעדיפו משפחה שלמה על יחידנית ( אפרש לחשוב שבמשפחה שלה לילד יהיה טוב יותר ). ככה שאני לא ממליצה לך לאמץ בארץ, כי אני בזבזתי 3 שנים וכך גם עוד הרבה יחידניות.
 

כרמלהלל

New member
אני לא מבינה

אם בארץ סגור ובחו"ל סגור אז מה נשאר...?

אז בעצם אין כרגע אופציות אימוץ לעצמאיות?
 

tatarata

New member
לצערי

היום אין אופציות לאימוץ ע"י יחידניות, כבר שנתיים.
 

כרמלהלל

New member
תודה לכולכם על המענה

הורות משותפת לא על הפרק.
אומנה אבדוק
שוב תודה
שבת שלום
 

אבי351

New member
גם באומנה חד הוריות והוריים בסוף הרשימה ויש סיכוי

שהילד יחזור למשפחתו הביולוגית
 

fatfat

New member
אבי באומנה אין עדיפות נמוכה ליחידניים.

שם בניגוד לאימוץ בו מספר הילדים שהם ברי אימוץ נמוך משמעותית ממספר המבקשים לאמץ, יש מחסור חמור במשפחות הנכונות לקלוט ילד לאומנה.
לכן כל מי שיימצא מתאים, זוג או יחידני, עם או בלי ילדים ביולוגיים יקבל ילד. כמובן שינסו להתאים לכל ילד את המשפחה שתענה על צרכיו, וכמובן שכאלה
שיהיו מוכנים לקלוט בו זמנית יותר מילד אחד (קבוצות של אחים) סביר שיקבלו ילד יותר מהר, אבל עדיין היחידניים נמצאים באותה עדיפות כמו הזוגות.
 

אבי351

New member
את לא מעודכנת יש לי ידידה שרשומה כבר שלוש שנים ולא מוכנים

לתת לה ילד באומנה הם מעדיפים משפחות
 

fatfat

New member
אז כדאי שהיא תבדוק מדוע.

אני אישית מכירה המון יחידניות שמשמשות כמשפחה אומנת ומאזורים שונים בארץ, כך שזה מעמותות שונות. אפילו בפורום כתבו שתי יחידניות
שמשמשות כמשפחה אומנת, אחת מהן היא לוטוסאור שאחרי תקופה של אם אומנת לילד אחד בחרה להרחיב את המשפחה והצטרף אליה עוד ילד.
 

fatfat

New member
אבי בשאלון הפנייה הראשונית לאחת מעמותות האומנה

(אור שלום) בסעיף ב' נכתב מפורשות: בן/בת זוגי שותף/פה מלא/ה לרצוני לשמש כהורה אומן. במידה ואין בן/בת זוג יש אדם שתומך בי בנוגע
להחלטתי זו ויהיה לצידי. שאלה בנוסח זה מופיעה גם אצלשתי העמותות האחרות.
 

tara1704

New member
fafat צודקת 100%!

אני עשיתי את הקורס במ"ה בדצמבר האחרון (דרך סאמיט) ולטעמי אומנה זה אופציה מעולה ליחידניות (ובכלל). לא מספיק אנשים יודעים בדיוק על מה מדובר, ויש גם המון דיסאינפורמציה לגבי מהות המסגרת. וחבל מאוד. ממליצה ממש להתעניין בעמותה הרלוונטית, לכל מי שמתעניינת, ובמיוחד עכשיו, כשנראה שאימוץ בין-ארצי הופסק למעשה (גם אם לא לגמרי באופן רשמי).
בהצלחה!
 

tara1704

New member
לא יודעת כמה אני בעניינים...


וגם לא יודעת כמה אני יכולה להרחיב, אבל בשמחה אני אנסה להגיד עוד כמה מילים. וכמובן שאם יש שאלות ספציפיות, אני אשמח לענות (אם אדע את התשובות
)

בגדול, נראה לי שמה שמרתיע אנשים --ובצדק-- זה הזמניות של האומנה והחשש שהילד/ה תילקח.
זמניות היא אכן חלק אינטגרלי ממסגרת האומנה, לפחות באופן עקרוני, וזה באמת משהו שצריך להתמודד איתו ולהכניס אותו למערך השיקולים.
מצד שני, באופן מעשי, יש קודם כל מה שנקרא "אומנה עם אופק לאימוץ", שזה אומנה עם סיכויים גבוהים להפוך לאימוץ קבוע.
ובכלל, לפחות מהחוויה שלי, התחושה היא שהעובדות הסוציאליות (לפחות מההיכרות שלי עם סאמיט) מאוד רגישות וחכמות והחיבור בין ההורה הפוטנציאלי/ת לילד/ה נעשה בצורה כזאת שלוקחת בחשבון את הצרכים ואת היכולות של ההורה.

זאת אומרת, שאם מדובר על אישה (כמוני)--או זוג, לצורך העניין-- ללא ילדים ביולוגיים, ההשמה תתבצע לילד/ה שרוב הסיכויים שהיא/הוא לא יוכל לחזור למשפחה הביולוגית לעולם. שוב, ברור שאף אחד לא יכול *להבטיח* שזה אכן מה שיקרה, אבל ברוב גדול של המקרים זה באמת מה שקורה (למרות ש-שוב--אף אחד לא יגיד את זה בקול רם).
מה גם שיש גם סוגים מסויימים של נסיבות שבהן ברור מראש שאין סיכוי שהילד/ה ת/יחזור למשפחה הביולוגית. למשל, אם יש ילד/ה שלא גדל/ה אצל אמא או אבא אלא אצל קרוב משפחה יחידי ומזדקן (נגיד, סבתא או דוד מבוגר). לעומת זאת, ילדים שבאים מבתים שסובלים מהתמכרויות, שם דווקא תמיד יש סיכוי לשיקום, ולכן גם סיכון (להורה הקולטת) שהילדה תחזור לביתה הביולוגי.

בשורה התחתונה, אני חושבת שבעיקר לאור המצב העגום של אפשרויות האימוץ בישראל (או lack thereof...
) ממש ממש כדאי לכל אחת שרוצה להיות הורה לא לפסול על הסף אפשרות של אומנה. להפך--להתעניין ולשאול ולבדוק, ואולי זה בדיוק מה שיתאים לך!
 

סביון1

New member
תודה!

מה שכתבת כאן בהחלט תרם, לפחות לידע שלי בנושא אומנה.
&nbsp
אגב, אני אישית לא במצב של התענינות בפועל באימוץ או באומנה (יש לי שני בנים מאומצים
). אבל אני רואה שיש פה לא מעט שמתענינות ושואלות, ואין כל כך מי שיספק מידע. לכן ביקשתי שתכתבי. אני בטוחה שתרמת לעוד קוראים.
&nbsp
&nbsp
 

tara1704

New member
בשמחה רבה מאוד


הבנתי שהבקשה שלך לא היתה בשבילך אלא בשביל ה"ציבור"

אני עוקבת בקביעות אחרי הפורום בשנה פלוס האחרונות, אז די מכירה את הנפשות הפועלות


הלוואי שזה יעזור!
למרות שנראה לי שבגלל שזה חלק משרשור ארוך, לא ממש ישימו לב לזה (ומספר הצפיות די תומך בהנחה שלי
). אולי כדאי לפתוח הודעה חדשה....?
 
למעלה