אימוץ ילדים גדולים בארץ

שרון1818

New member
אימוץ ילדים גדולים בארץ

אמרו לי בלשכת האימוץ בארץ שאוכל לקבל רק ילד גדול בגילאים 8-9 בגלל הגיל שלי שהוא 46. אני הסכמתי כי אני כל כך אוהבת ילדים ורוצה משפחה גדולה שאני מוכנה אפילו לשים בצד את החלום שלי לתינוק בן שנתיים ולקחת ילד גדול -העיקר שאוכל להעניק את אהבתי ומסירותי לילד שזקוק לי ולהגשים את החלום הזה של חיי למשפחה גדולה. למישהו יש אולי ניסיון באימוץ של ילד גדול ? האם ילד גדול יראה בי בסוף אמא שלו וגם יקרא לי אמא ? ואיך יהיה כשהוא יגיע לגיל 18 הוא יעזוב אותי ויחפש את הוריו האמיתיים ? או אולי אפילו יחפש אותם בעצמו הרבה קודם כי מדובר הרי בילד גדול והוא בטח יודע איפה הוא גר ? אשמח מאוד לשמוע חוויות של אנשים שאימצו ילדים גדולים מגילאים שש ומעלה

סביון1

New member
שלום שרון

יש בפורום כותבת בשם לוטוסאור. למרות שבאופן רשמי היא לא אימצה אלא לקחה ילד לאומנה, נראה לי שהתובנות שלה יכולות לשרת אותך בשאלותיך. ממליצה לך לחפש את הודעותיה ולקרוא.

מאחלת לך הרבה הצלחה בבחירה שתעשי.

משתפרת

New member
מוכנה לקרוא קצת?

מצרפת מחקר של מכון ברוקדייל על אימוץ ילדים גדולים. המחקר ישן, מקווה שבכל זאת תמצאי בו דברים מענינים. מעבר לכל הממצאים הקליניים חשוב שתשימי לב גם לפרק על המשפחות. מצטטת מהתקציר:
"שביעות הרצון של ההורים מן האימוץ. מרבית ההורים הביעו שביעות רצון מן האימוץ: 91% שמחו ��
על החלטתם לאמץ, 90% מהם אמרו שהאימוץ מוצלח, 78% חשבו שהאימוץ שיפר את חיי המשפחה,
ו 86%- היו ממליצים גם לאחרים לאמץ ילד גדול. חלק מן ההורים ( 18% ) השיבו כי האימוץ הפריע
לחיי המשפחה."
פירוט- בעמוד 86 של המחקר.
בקישור השני- תוכלי לקרוא פוסט מבלוג של אם חד הורית שהיא חלק מקבוצת אמהות שאימצו ילדים גדולים.
גוגל יכול לעזור לך למצוא עוד סיפורי אימוץ ילדים גדולים ע"י אמהות חד הוריות.
בהצלחה

המלצה על סרט על משפחה שאימצה ילדים גדולים

יש סרט מאד מרגש, פרק בסדרה דייטליין, על משפחה אמריקאית שאימצה משפחה של 6 אחים ביולוגיים (3 זוגות תאומים), 4 מהם אומצו כילדים גדולים מרוסיה בגילאי 10-12 בנוסף לזוג תאומים שכבר אימצו כתינוקות בעבר וחיכו להם בבית.
אימוץ מוצלח, מאתגר ומאד נוגע ללב.
מאד ממליצה לצפות, בפרט בפרקים 2-3-4 על אימוץ הילדים הגדולים.

גם אנחנו שוקלים עכשיו לאמץ ילד גדול או אחים.
בהצלחה!

הסרט מוצג בארבעה חלקים:
http://www.youtube.com/watch?v=Oy1Trobk5zw
http://www.youtube.com/watch?v=wIWJNbqQDq4
http://www.youtube.com/watch?v=6jY7RC0lCFk
http://www.youtube.com/watch?v=5Qa5le9vrvI

תודה יסמין
והתייעצות

כרגע רק בגישושים ובירורים ראשוניים.
אתגר רציני, שוקלים כל מיני שיקולים: העיקרי בהם הוא שהילד הגדול או הילדים שנאמץ, אם יהיו גדולים כפי שאנו רוצים כעת - יהיו בוגרים יותר מהחמוד שיש לנו בבית, וזו החלטה לא פשוטה.
כרגע הוא נסיך הבית, ובטח לא יהיה לו פשוט לקבל אחים בוגרים ממנו.
מצד שני גם לקבל אח צעיר יותר לא תמיד פשוט...
למישהו יש תובנות בנושא?
מישהו אימץ פעם במצב כזה?

year of the cat

New member
אני חשבתי פעם שזה מעשה שלא יעשה

אבל מסתבר שבארה"ב זה נעשה ולא מעט וגם יכול להיות מאוד מוצלח
מביאה קישור שוב לבלוג האהוב עליי:
http://themceacherns.blogspot.co.il/

שלוש ילדות שאומצו מאוקראינה,
קודם הקטנה, אחרכך האמצעית (שהיתה גדולה ממנה) ולבסוף הגדולה שגדולה משתיהן
ממליצה לקרוא
כתוב גם על הקשיים וגם על השמחות
בעיניי משפחה מקסימה

בזמנו קראתי בקביעות בלוג נוסף, שלצערי הפך לחסוי,
משפחה אמריקאית שאימצה ילד מאוקראינה ולאחר מספר שנים אימצה שלושה אחים(!) ביחד
שניים מהם היו גדולים יותר מהילד שהיה להם ואחד יותר קטן
זה גרם לילד שלהם לפרוח ממש
הוא קרא להם "האחים" וכל הזמן רצה להיות בחברתם
אני זוכרת שהאמא כתבה שלדעתה זה היה מוצלח בגלל שהוא ילד יוצא דופן
מלא אהבה וטוב ולא בטוח שזה היה כלכך מוצלח עם כל ילד

אחרכך הם אימצו עוד ילד קטן יותר ואחר כך עוד שתי בנות
גדולות יותר
חבל שהבלוג הוסר

בהשראתם קיבלנו אומץ לאמץ שני ילדים בעצמינו
אבל שניהם קטנים מבננו בכורינו
אני לא יודעת להגיד אם זה היה יכול להצליח גם אצלינו, לאמץ ילדים יותר גדולים
אבל יש סיכוי טוב שכן

זה תלוי מאוד בילד שלכם (שאת מכירה יותר טוב מכולם)
ובילדים שמועמדים לאימוץ
וגם בכם

fatfat

New member
דניאלה כמה שאלות על מנת שניתן יהיה למקד יותר

1) בן כמה החמוד שלכם וכמה זמן הוא אתכם?
2) האם בכוונתכם לאמץ ילד/ים מהארץ או באימוץ חו"ל?
3) באיזה גיל פלוס מינוס חשבתם שהייתם רוצים שיהיה הילד הגדול?

תשובות

החמוד שלנו יהיה עוד מעט בן ארבע וחצי ולא מפספס שום הזדמנות להביע בכל דרך כמה היה רוצה אחים.
המחשבה לאמץ ילד גדול או זוג אחים נולדה בעצם כשהתחלנו להבין שלא ברור אם אפשר כרגע לאמץ ילד קטן מרוסיה לאור הבעיות החדשות שנוצרו והתחלנו לחשוב על אימוץ אחים גדולים מאוקראינה.
אחר כך הרעיון התחיל למצוא חן בעיננו גם בפני עצמו, לאור העובדה שמסתבר שיש לא מעט או יותר נכון הרבה ילדים גדולים, בארץ ובחו"ל, ולא מעט אחים גדולים, המחכים מאד לאימוץ וסיכוייהם אינם גדולים להיות מאומצים.
לא אכפת לנו הגילאים בדיוק, תלוי מה הסיפור של הילדים, ולא אכפת לנו מהארץ או מחו"ל, רק לא בא לנו עוד פעם את הסחבת, העמימות ואי השקיפות שנחשפנו אליה בעבר מול השרות למען הילד (או כפי שנהגנו להתבדח בבית "השרות נגד ההורה") בארץ שגרמה לנו בסוף להתיאש ולעבור לאימוץ חו"ל. הכי קשה היתה לי התחושה אז שאם אתה מנדנד (שזה לא הצד החזק שלי) אתה מקבל יותר ואם אתה יושב בשקט, תמתין שנים ארוכות מבלי שיוצרים איתך קשר. מקווה מאד שדברים שהשתנו שם מאז.

אגב גם אימוץ עם קשר או פתוח בא בחשבון

כלומר לא פוסלים אימוץ שבו יהיה קשר עם ההורים הביולוגיים במרכז קשר או משהו כזה.

KallaGLP

New member
האמת - הילד שלכם כבר די גדול

ועד שתאמצו בפועל (אני מאחלת לכם שזה יקרה כמה שיותר מהר) בטח יהיה עוד קצת יותר גדול (לפחות בן 5, אם לא יותר). לכן לדעתי הילד או הילדים שתאמצו יכולים להיות קצת יותר צעירים ממנו (נגיד בני 4) ועדיין כבר להיחשב לילדים ממש גדולים במונחים של אימוץ. אני, אגב, לא אומרת שלא טוב לאמץ ילדים שיהיו גדולים יותר מבנך (כמו האחרים כאן, אני חושבת שזה תלוי בכם, בהם, בנסיבות), אני רק אומרת שלא חובה שיהיו גדולים יותר מבנך, כי כך או כך כבר ייחשבו לגדולים.

KallaGLP

New member
לי בבית, אגב, יש דוגמה לאימוץ מוצלח מאוד

ילדה באותו גיל כמו הבן הביולוגי (הפרש של חודש וקצת בלבד ל"טובתו"), אבל:

1. היא בכל זאת לא גדולה יותר, אלא טיפה יותר קטנה. אמנם ההפרש הזעום הורגש כלל כשאימצנו אותה לא מבחינת גודל פיזי ולא מבחינת רמת ההתפתחות, אך בכל זאת עובדתית הוא האח הגדול.
2. היא אומצה כששניהם היו עדיין קטנים מאוד - בני שנה - וייתכן שההשפעה על ילד בוגר ומודע יותר היא אחרת.
3. היות שהוא היה הבן השני שלנו, הוא כבר היה רגיל להיות האח הקטן.

וואו קאלה, אתגר לא פשוט.

מניחה שהם גדלו כמעט כמו תאומים רק שהאחד ביולוגי והשנייה מאומצת.
כל הכבוד.

KallaGLP

New member
תודה
, אבל לא לנו מגיע הכבוד.

היה לנו פשוט מזל לא נורמלי ובמקום לקחת שנה לפחות (ש\ה מה שהערכנו שזה ייקח בעקבות המידע שקיבלנו), התהליך כולו מיום החתימה על החוזה ארך כשלושה חודשים בלבד. חשבנו שנקבל את הילדה כשהבן יהיה בן שנתיים לפחות, ולפתע היו שני ילדים באותו גיל בבית. האמת היא שהיה ביניהם קליק כל כך מיידי (מהרגע הראשון שראו זה את זה) שגם לו היו תאומים שהתפתחו יחד ברחם, הם לא היו יכולים להיות אחים קרובים יותר. הם באמת גדלו כמו תאומים לכל דבר והקשר ביניהם לאורך השנים היה פשוט מדהים. הם גם זירזו זה את ההתפתחות של זה כי כל אחד ניסה להשיג ולחקות את השני בתחומים החזקים שלו. זה היה באמת מאתגר מאוד, בייחוד בגיל שלפתע כל אחד היה מתחיל לרוץ בכיוון אחר (וגם עכשיו, כששניהם עמוק בגיל ההתבגרות), אבל שווה כל רגע לנו ורווח נקי להם.

לדעתי יש פה הרבה חשיבה בסכימות ישנות

לאורך השנים אנחנו רגילים לחשוב במושגים מסורתיים:
רוב הילדים המצטרפים למשפחה חדשה הם תינוקות.
האם לילד קטן שהתרגל להיות נסיך הבית והקטן ביותר כל כך קל לקבל תינוק חדש?
האם כל כך קל לאבד את המקום המתוק והאהוב של "הילד הצעיר" במשפחה?
ממש לא.
אני מכירה אישית ומקצועית ילדים שצירוף תינוק קטן או ילד צעיר יותר למשפחותיהם היה הטראומה הקשה של חייהם, טראומה שהמשיכה ללוות אותם לפחות כל ילדותם ולעיתים גם בבגרות.
ומשפחות אחרות שממש לא.
זה תלוי בכל כך הרבה גורמים אישיותיים (הן של הילד, הן של הוריו והן של האחאים המצטרפים) רגשיים, משפחתיים, חברתיים ועוד.

זוכרת שבינקותי התחננתי להורי שיעשו לי אחות גדולה....

לדעתי אין חוקים: תלוי מי הילדון שלכם, מה כוחותיו, ומה מצבו הרגשי
תלוי מי אתם ואיך אתם מחנכים אותו, איך אתם תופסים ואיך אתם מציגים לו את הצטרפות אחיו החדשים, כמה תהיו פנויים אליו אחרי האימוץ וכמה תדעו להיות שם בשבילו נוכח האובדנים שיחווה עם הצטרפות אחיו הבוגרים.
תלוי גם מי יהיו אחיו החדשים, מה מצבם הרגשי, איך יתחסו אליו וכמה אתם תצטרכו להיות מגוייסים אליהם ולבעיות שאולי יווצרו.

בקיצור: בעיני אין חוקים ויתכן שדווקא אחים בוגרים חדשים יהיו הדבר הכי טוב בשבילו.
אם אתם תהיו שלמים עם ההחלטה, ולא תרגישו שנגרם לו עוול, השלמות הזו תעבור גם אליו.
יתכן שאחיו הגדולים יפנקו אותו ויאהבו אותו מאד דווקא כי הם בוגרים יותר.

ועדיין ישמר לו המקום של הקטן של המשפחה, מקום קסום וטוב, אין ספק.

למעלה