אין אף חברת ביטוח שמוכנה לבטח אותי

ronistar

New member
אין אף חברת ביטוח שמוכנה לבטח אותי

כתבתי לפני כמה ימים שבגלל שלקחתי על שמי את הביטוח של בן זוגי לשעבר שהחליף 3 מכוניות במשך שנת ביטוח אחת ורצה להעביר את הביטוח לרכב הרביעי שלו (בתוך שנה אחת), כעת אף חברת ביטוח לא באינטרנט ולא סוכנויות ביטוח - אף .אחד לא מוכן. מספיק רק שהם מבקשים ומקלידים את מס' תעודת הזהות שלי, הם נסוגים ומסרבים לבטח בשום מחיר.

היו כאלה ששלחו לי הודעה פרטית שאני צריכה לפנות לשירותי עורך דין , לשלם לו סכומי כסף נכבדים כדי שיוציא אותי מהפלונטר.

אני שואלת את עצמי ואתכם, האם אני היחידה בישראל שנפלתי קרבן לדבר כזה לא מובן שבגלל שנעניתי בזמנו מתום לב לבקשתו של בן זוגי להעביר על שמי את הביטוח שממילא התוקף שלו היה אמור להסתיים בתוך שבועיים וחצי. זה עד כדי כך עבירה חמורה עד כדי חשד לכל החיים ? במיוחד כשאין לי ולו עבירה אחת ואני נוהגת מגיל 17 עם ותק של מעל עשרים שנים ואין לי נקודות ולא היו לי בעבר?

יש עברייני תנועה שעשו תאונות וצברו נקודות ולא שמעתי על חרם כזה שחברות ביטוח עשו עליהם כמו שעושות עליי. זה מה זה לא מובן
אני עובדת בעבודה כזו שמחייבת אותי להיות אדם ישר גם בחיי האישייים ולשמש דוגמה ומופת וזה ממש לא ברור לי כל האי צדק הזה.

האם באמת אני צריכה לקחת עורך דין ולשלם לו אלפי שקלים כדי שיעשה לי טובה ויסדר את הנושא הזה?
ובכל זאת , כיצד ניתן לפתור וליישב את הנושא הזה?

ronistar

New member
אציין רק שבן זוגי לשעבר

עשה תאונה כשהוא לבד ברכב ששייך לו והוא זה שקיבל את הכסף לידיו ואולי בגלל זה כשהוא העביר את הביטוח שלו אליי למרות שמדובר היה בתקופה של שבועיים וחצי עד לסיום שנת הביטוח, אף חברת ביטוח לא מוכנה לבטח אותי בכלל כאילו אני הייתי האשמה ואני זו שבצעתי תאונה ותבעתי את חברת הביטוח וקיבלתי כספים.

אני חסרת אונים. ממחר אין באפשרותי לנסוע ברכבי.

ronistar

New member
קראתי את הקישור, אך השפה שם

לא מאפשרת הבנה של אוקיי, אז מה הפתרון אם אכן קיים?
התוכל למיטב הבנתך לכתוב לי במילים פשוטות מה המוצא? אוקיי, חברות וסוכנויות הביטוח רשאיות שלא לבטח מבוטחים החפצים בביטוח רכבם. מה הפתרון? מי יכול מלבדם עוד לבטח לפי תקנת שר/משרד האוצר?
אני מודה לך מראש על היענותך להשיב על שאלתי

cויתן

New member
תפני אליהם, והם יסדרו לך ביטוח

הכתובת שלהם:

"הפול"
רחוב אצ"ל 1
ראשון לציון, מיקוד 75070
טלפון: 03-9424300
פקס: 03-9620909

wil

New member
ה"פול" יבטח אותך בביטוח חובה בלבד במחיר גבוה

(3000 ומשהו לשנה).
הם מחוייבים על פי חוק לקבל כל אחד (זו מטרת קיומם).

בדקי אצל סוכן ביטוח אם המניעה לבטח אותך בחברות הנורמליות היא גם לגבי ביטוח חובה או רק לגבי מקיף.

מה היתה מהות התביעה של האקס שלך?
נזקי גוף?
נזק לרכב?
אבדן מוחלט של הרכב?
נזק לרכב של צד ג'?
כל הנ"ל יחד?
האם חברת הביטוח חשדה שהוא מנסה להונות אותה?

האם סוכן הביטוח שפנית אליו יכול לספק לך מסמך בכתב שמפרט מה הנימוק לסירוב?

ronistar

New member
אבדן מוחלט של הרכב

הוא חפר להם בראש . תוך 3 שבועות הוא קיבל את הכסף מרוב שישב להם יום יום על הראש. אני לא הייתי צד בעניין בכלל..
אם חברת הביטוח הייתה חושדת שהוא מנסה להונות אותה, אזי היא לא הייתה ממהרת לשלם לו. גם החוקר שנשלח מטעמם הסכים עם האקס שמגיע לו הכסף כי הוא שכנע את כל הנוגעים בדבר
הוא נכנס בעמוד בכביש בין עירוני. הרכב הלך טוטל לוסט לפי הערכה של שמאי מוסמך ומקובל על הביטוח.
אף אחד מסוכני הביטוח וחברות הביטוח שפניתי אליהם לא סיפקו לי מסמך בכתב שמפרט מה הנימוק לסירוב. הם רק הסבירו רק מהקלדת מס' ת.ז. שלי שאני חסומה לעולמי עד אצליהם.
זה משהו לא סביר כי אני בטוחה שאני לא היחידה במצב הזה. אני בטוחה שהאקס שלי ברגע שהעביר את הביטוח על שמי, הוא יצא זכאי . עובדה שהוא בקלות עשה ביטוח בלי להתקל באף סירוב.
האירוניה בשיא התגלמותה. נראה לי רק בישראל דבר כזה יכול לקרות. רק לאנשים ישרים

wil

New member
אין לך סוכן ביטוח שמכיר אותך ויוכל לפחות לברר

לך מה הסיפור?
דברי עם הסוכן שמבטח לך את הדירה למשל.

כדי להילחם בסיפור כזה את צריכה לדעת מול מה את עומדת בכלל.

אני במקומך הייתי עושה בינתיים ביטוח חובה בפול ובמקביל פונה למפקח על הביטוח בשאילתה מפורטת (עם שמות החברות שסירבו וכל הסיפור) כדי לקבל תגובת חברות הביטוח.

אפשר גם לבקש תגובה מאיגוד חברות הביטוח או למצוא את המאגר מידע שלהן ולבקש משם מידע.

הצלחת להסתבך יפה מאוד,
מקווה בשבילך שתצליחי להתיר את הפלונטר...

creth11

New member
האירוניה בשיא היתגלמותה ... - חברות הביטוח

הפרטיות מנסות להגן על המבוטחים שלהם ולהקטין למינימום את הנזק הנובע מכאלה שעשויים להונות את חברת הביטוח ודרכה בעצם את כלל האזרחים
חברת הביטוח מחשבת את הפרמיות בממוצע של קוסט פלוס כלומר לאחר גביית הפרמיות ותשלום התביעות ישאר רווח לחברה עצמה.
אבל כאשר מישהוא יוצר חשש של הומאת ביטוח הוא נישלח אחר כבוד לבטח בפול שהינה חברה המיועדת לייצר ביטוח יקר לכאלה שהסיכון הנובע מהם גדול מי זה שחברות הביטוח רוצות לשאת ולגלגל על מבוטחיהם.
הסיפור שלך נישמע שייך בהחלט לכאלה היוצרים סיכון ביטוחי מוגזם.
מה לעשות שאדם בגיר ובוגר נידרש לשאת באחריות למעשיו, ומעשיך בתחום הביטוח יחד עם שותפיך אינם מריחים טוב לפחות לא לחברות הביטוח שלמרות רצונם להרוויח רצונם גם במחיר ביטוח שפוי לשאר מבוטחיהם.
בקיצור כדאי שאת תלונותיך לחברות הביטוח תפני לדמות הנישקפת מהמראה שלך.
גשי לפול תבטחי כמה שנים במחיר יקר ותוכיחי שאת באמת אזרח ישר על חשבונך ואז תוכלי לגשת לחברות הביטוח הפרטיות ולהשיג ביטוח מוזל כמו שאר האזרחים הישרים לאור עברך הביטוחי הנקי.
סליחה שהגשתי מראה לפניך. מתנצל מראש על כל עלבון הנישמע או ניקרא מהכתוב.

dodmiki

New member
ככה זה כשהמדינה מחייבת אותך לשלם מס לגוף פרטי

מס ביטוח החובה - קרטל פראי ועשקני של חברות הביטוח שעושות מליארדים על חשבון הציבור .

wil

New member
יש לך רעיון יותר מוצלח איך לנהל את סיכוני

פגיעות הגוף שנובעים מנסיעה ברכב מנועי?

dodmiki

New member
האמת שכן . מס הביטוח צריך להגבות ע״י המדינה

ביטוח לאומי , מס בריאות , שיוסיפו כמה גרושים לאחד מהם אם כבר עושקים את האזרח אז לפחות שילך לקופה הציבורית

חובה

חברת ביטוח הינו עסק פרטי הרשאי לבחור לו את לקוחותיו
רבוי נזקים משולם בסופו של יום מהקופה הציבורית בין השאר על ידי העלאת תעריפים

wil

New member
אבל התעריף הוא דיפרנציאלי.

אתה רוצה שהמדינה תתחיל להתעסק בתמחור של הפוליסות?
זה תפקיד המדינה לקבוע בכמה תהיה יקרה פוליסה של נהג א' מאשר של נהג ב'?

פעם באמת היה אבנ"ר עם תעריף אחיד.
החליטו, ובצדק, שצריך תעריף דיפרנציאלי שישקף את הסיכון של כל מבוטח.

ומאז הפרמיות לרוב בעלי הרכב ירדו.

dodmiki

New member
החליטו באותו המעמד גם לקבוע מנגנונים

שיקזזו את העיוותים שנוצרו בעקבות חוק הפלת״ד אבל מי שהיו אמורים לוודא שיתקיימו , עובדים היום באותן חברות ביטוח גזלניות בתפקידים בכירים . אותם פקידים לשעבר מכרו את הציבור למעסיקיהם לעתיד וכך חברות הביטוח דופקות מליארדים על חשבונינו בחסות עושי דברם באוצר ..

wil

New member
עיוותים?

העיוות המרכזי שנוצר הוא מאלוס להיסטוריית הביטוח עבור מבוטחים שהיו מעורבים בתאונה שלא באשמתם.

אבל כדי לבטל את העיוות הזה יהיה צריך לוותר על עקרון ה-NO FAULT, וזה יסתום את בתי המשפט בדיונים אינסופיים על אשמת המעורבים בתאונות בהן יש נזקי גוף משמעותיים.

העיוות הוא לא נורא כל כך כי מי שיש לו תביעה אחת בלבד בחובה, בפועל לא כל כך ניזוק בפרמיה (אפשר לראות במחשבון הביטוח באתר משרד האוצר)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לטעמי ראוי שיתקנו

ואת הפיצוי לנפגעים בתאונה יחלקו בין חברות הביטוח של כל הרכבים המעורבים
זה יביא לתוצאה הרבה יותר צודקת
למשל - רוכבי דו"ג משלמים ביטוח גבוה מאד בגלל שפגיעותיהם חמורות למרות שאשמתם היחסית קטנה מנזקם היחסי - ובמשאיות המצב הפוך.
וכך גם תשלום דמי הפוליסה יהיה צודק יותר.
שינוי כזה לא ישפיע על בתי המשפט.
-
תיקון נוסף שיפחית את ההדיינות בבתי המשפט
חברת ביטוח שתגרור את המבוטח למשפט והשופט יפסוק לחובתה מעבר למה שהסכימה לפצות ללא משפט תשלם בנוסף כפל פיצוי בגלל נסיון לעשוק את המבוטח והטרדת המערכת המשפטית
דבר כזה יביא לפיצוי מהיר יותר, לאי ויתור על טיפול רפואי או סיוע אחר לנפגע בגלל חוסר כסף

wil

New member
התיקון הראשון שהצעת כבר קיים, בערך

גוגל "הסכם החציה".
במקרה של תאונה בין מכונית לדו"ג או מכונית למשאית יש תשלום של חברת הביטוח של הכלי הגדול יותר לנזקים של הכלי הקטן יותר.

בתאונה בין 2 מכוניות אין התחשבנות כזו (ועדיף כך - אני מעדיף להיות מכוסה ב100% על ידי הביטוח שאני עשיתי ולא ב50% ביטוח שלי ו50% של הביטוח שהאידיוט שייכנס בי אולי עשה ואולי לא)

למעלה