אין גבול לחופש הביטוי בתפוז?

למה אתה מספר את זה כאן? פנה להנהלה

אם ישאירו (את כל השרשור!), כנראה שאין גבול....

גידעון1

New member
במקרה הטוב הוא גורם נזק לעצמו

במקרה הרע הוא עושה שם רע לכל היהודים

אני מציעה לך לגשת שוב לשירשור המדובר, ולראות

מי התחיל במה. שם רע ליהודים עושים רק אנשי שמאל הזויים, שמשתפים פעולה עם האוייב הרצחני.

גידעון1

New member
תענה לי על שאלה פשוטה

אם היית משתמש במלא מגוון הקללות על טרוריסטים איסלמים אז ניחא אבל אתה מעליב את כל המוסלמים. השאלה שלי היא מדוע אתה לא מגביל עצמך רק לטרוריסטים ודווקא בוחר לתקוף את כל המוסלמים?

כי האיסלם זאת דת שמובילה לרצח וטרור

מה לעשות, זה מה שהיא. קח את כל המוסלמים שמתנגדים לרצח וטרור ותן להם לדבר חופשי, אחרי שבוע המוסלמים האחרים מחסלים אותם בטענה שהם בוגדים. רוצה דוגמה אחרונה למצב שכזה? ראית היום לונדון וקירשנבאום? היה שם קטע על מוסלמי שסיפר בדיוק את המצב הזה. אני בקרוב יעלה את הקטע לפליקס.

גידעון1

New member
אתה בעצם מחזק את הטיעון שלי

עצם העובדה שאתה אומר לי "קח את כל המוסלמים שמתנגדים לרצח וטרור ותן להם לדבר חופשי" מעידה על כך שאתה מכיר בעובדה שיש מוסלמים שמתנגדים לזה אז אני שואל אותך מדוע אתה בעצם משמיץ גם את המוסלמים המתנגדים לטרור ולרצח?

אושרי 7

New member
טוב, אני יכול לדבר בשם עצמי,

אני למשל - לא אוהב מוסלמים, זה לא משפט אישי אלא משפט כוללני, כמו שאני לא אוהב גרמנים ככה אני לא אוהב מוסלמים ויש לי את הסיבות שלי, אני לא מרגיש צורך להתנצל על כך. אני חושב שכמו שיש אנשים טובים יותר או פחות כך גם יש עמים כאלה וכאלה, וכמו שיש אנשים שאני לא אוהב (למרות שאני בטוח שיש בהם גם כמה תכונות חיוביות...) ככה יש גם עמים שאני פשוט לא אוהב. כל זה לא אומר כמובן שאני אוטומטית אפסול ידידות קרובה עם אדם מוסלמי, אולי מראש אני לא אבחר להתיידד עמו אם אדע שהוא מוסלמי, אבל אם אני אלמד קודם להכיר ולחבב אותו ורק אז אגלה שהוא מוסלמי - אני מאמין שזה לא יפריע לי, מה שיותר סביר להניח זה שדעותיי כלפי מוסלמים יפריוע לו...

אז אם אתה כ"כ שלם עם עצמך ועם דעותיך..

בשביל מה אתה נכנס וכותב בפורום שיש בו נוכחות מוסלמית?

כי אלה נושאים שמתיחסים אליהם בכללי

זה שיש בודדים שאולי חושבים אחרת, זה ממש לא משנה. אין להם שום יכולת וכוח לעשות שינוים.

THE WIZARD 55

New member
גדעון שאלה שלא קשורה..

תגיד, במעו"ף..יש אופציה ויש מניה.. לא יודעת איפה אחי השקיע, אבל למה אי אפשר למכור במהלך היום, וזה בעצם לא משנה אם נמכור כשמתחילה הירידה ונאלץ לספוג את מה שקרה בשעת סגירת הבורסה?

גידעון1

New member
אני חושב שאת מערבבת

יש אופציות מעוף שבהם בעצם מהמרים איך המדד יסגר בסוף החודש. אני מניח שאת מדברת על כתבי אופציה או מניה אך לא על אופצית מעוף. בכל אופן אם הוא לא הצליח למכור אז יכול להיות שכמות המניות שברשותו נמצאות מתחת למינימום שמאפשר פעילות במסחר הרגיל. לפיכך עומדות בפניו 2 אפשרויות. אפשרות אחת שהוא ירכוש עוד מניות כדי שהוא יוכל להשתתף במסחר הרגיל או לחילופן להיות מודע לכך שהוא יוכל לקנות/למכור מניות רק לפני שהבורסה נפתחת9:00-9:45(טרום פתיחה) או בשלב הנעילה שזה יוצא בשעה 17:15-17:30 אם תגידי לי איזה מניות יש לו ומה כמות היחידות שברשותו זה יעזור לי להבין בצורה מדויקת על מה מדובר.

THE WIZARD 55

New member
גדעון הוא ישן עכשיו

מחר בבוקר אני אשאל אותו.. אבל אם זה כתבי אופציה, אז זה לפי מדד המעו"ף ואז אותםלא ניתן להמיר אלא בשעת הסגירה? ולפי הסכום שאנחנו מושקעים אז זה מעל המינימום.

גידעון1

New member
מה??

וויז עשי טובה תשאלי אותו מה יש לו כי אני ממש לא מצליח להבין אותך. "כתבי אופציה" הן על מניות "אופציות" הן על מעוף אני מניח שהתכוונת למכור ולא להמיר כי המרה זה משהו אחר לגמרי.

THE WIZARD 55

New member
../images/Emo6.gif טוב אני אעשה לך טובה

סייג לחכמה שתיקה. ובנושא הזה אני ממש חצי בורה..אבל התחיל לעניין אותי דווקא בימים האחרונים.

mike00

New member
אני אעזור לך יא'מלעונה...

מניות מעו"ף אלה 25 המניות הגדולות והחזקות בשוק ההון בישראל..... אופציות מעו"ף אלה אופציות על מדד המעו"ף שזהו המדד של אותן 25 המניות הגדולות בשוק... מדד מטבעו מודד את שוויון המשוכלל של כל 25 המניות האלה ועליו בעצם "מהמרים" סוחרי המעו"ף.. גם מניות וגם אופציות ניתן למכור ולקנות במהלך יום המסחר כל זאת בתנאי שיש קונה או מוכר שעומד מולך[שער קניה או מכירה]. יותר מזה,מניות אפילו ניתן למכור ולקנות לפני תחילת המסחר,מה שנקרא טרום פתיחה.התנאים בתרום הפתיחה מעט שונים,שם את מזינה את ההצעה שלך והשווי שנקבע לתחילת המסחר הוא השווי שבו יתבצעו העסקאות,כך שזה לא ממש מסחר ער כמו במהלך היום. כל "היופי"/סיכון בהשקעה במדד המעו"ף הוא התזוזות המהירות של השוק,אין שניה אחת שבה המדד "עוצר".... זהו שוק למקצוענים או למהמרים שמממנים אותם.....מומלץ מאוד לא להיות הסוג השני... עד כמה שאני יודע[וזה לא יותר מדי]אין שום אפיק השקעה שבו את לא יכולה לממש את השקעתך במהלך יום המסחר וצריכה בעצם לחכות עד שער הסגירה בשביל לבצע את העסקה...מעבר לזה,זה גם לא הגיוני מכיוון שאם המסחר הסתיים אז אין בעצם שום אפשרות לבצע שום פעולה עד לתחילת המסחר ביום למחרת.. ורק כדי לחדד את השאלה שלך למבינים פה,כי חפרת לי כבר יותר מדי וברור שאין לך מושג איפה את מושקעת
וויז אומרת שיש לה ולאחיה אופציות מעו"ף שאותן הם לא יכולים לממש בזמן המסחר ושהם בעצם כפופים לשער הסגירה של יום המסחר...

THE WIZARD 55

New member
כן, גדעון תענה כאן, מייק הבין אותי../images/Emo6.gif

ותודה על ההסבר המפורט יא חפרן שכל

למעלה