אין גבול לחוצפה של משרד החוץ!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
משרד החוץ העניק דרכונים דיפלומטים למי שלא מגיע.🥵😡

שלושה חודשים וחצי אחרי שבג"ץ קבע כי על המדינה ועל יאיר נתניהו להשיב לעתירה מדוע העניק משרד החוץ דרכון דיפלומטי ליאיר נתניהו בנו של ראש הממשלה ולמספר ראשי רשויות מטעם הליכוד למרות שאינם ממלאים תפקידים דיפלומטיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
משרד החוץ העניק דרכונים דיפלומטים למי שלא מגיע.🥵😡

שלושה חודשים וחצי אחרי שבג"ץ קבע כי על המדינה ועל יאיר נתניהו להשיב לעתירה מדוע העניק משרד החוץ דרכון דיפלומטי ליאיר נתניהו בנו של ראש הממשלה ולמספר ראשי רשויות מטעם הליכוד למרות שאינם ממלאים תפקידים דיפלומטיים.
מי קבע "שלא מגיע"? לכאורה שר החוץ נתן תשובה לגיטימית (ככל הנראה) על צורך בדרכון דיפלומטי משיקולי אבטחה. נזכיר אגב, אם אני זוכר נכון אך גם ע"פ מה שאת הבאת (הקישור), שהדרכון הדיפלומטי של יאיר נתניהו הונפק דווקא בימי ממשלת האנדרוגינוס, למקרה שזה מעניין מישהו.

אנחנו לא יודעים בדיוק מהם שיקולי האבטחה, אך ברור לכל בר דעת שיש כאלה לגבי ילדיו של ראש הממשלה, גם בנסיעותיהם לחו"ל. כך שככל ששיקולי אבטחה נחשבים מבחינת נהלי משרד החוץ שיקול לגיטימי להנפקת דרכון דיפלומטי, הרי שעל אף צווחות הרל"ב אין כאן שום עניין של "הענקת דרכונים דיפלומטים למי שלא מגיע". כך גם ביחס לאותם ראשי רשויות שפועלים בחו"ל בשם המדינה ועבורה.

שורה תחתונה: הנושא הזה נדון כאן בעבר. על פניו מדובר במהומה על לא מאומה. סתם עוד נושא שהרל"ב מציף כדי להוציא את משפחת נתניהו רעה מהסיפור ו/או את ממשלתו כך, כאשר הלכה למעשה אין כאן שום סיפור מיוחד.

SupermanZW

Well-known member
מה משנה סוג הדרכון של יאיר נתניהו לעניין אבטחתו?

SupermanZW

Well-known member
בהחלט. באולם הומה כשאתה אישיות שנשקפת לו סכנה, אכן זה המצב, מה לעשות. שום ציניות מעושה לא תשנה מציאות ידועה זו.
לו היה כך ילדי כל ראשי הממשלה לדורותיהם היו מקבלים דרכון דיפלומטי.

Harrington

Well-known member
מנהל
לו היה כך ילדי כל ראשי הממשלה לדורותיהם היו מקבלים דרכון דיפלומטי.
כל סוגיית האבטחה של משפחות ראשי הממשלה משתנה ממקרה למקרה ונקבעת על-ידי גורמי האבטחה המקצועיים. אולם מרגע שנקבע שאחד מבני המשפחה נמצא ברמת אבטחה/סיכון כזו או אחרת, בוודאי שהימצאותו ועמידתו בתור ארוך באולם הומה, משפיע על רמת הסכנה וכו'. באמת שלא צריך להיות גאון בטחוני גדול בשביל להבין זאת. צריך רק להתייחס לנושא באובייקטיביות ולא מתוך 'איך נשמיץ בכוח את מי ששם משפחתו נתניהו'. הא ותו לא.

SupermanZW

Well-known member
כל סוגיית האבטחה של משפחות ראשי הממשלה משתנה ממקרה למקרה ונקבעת על-ידי גורמי האבטחה המקצועיים. אולם מרגע שנקבע שאחד מבני המשפחה נמצא ברמת אבטחה/סיכון כזו או אחרת, בוודאי שהימצאותו ועמידתו בתור ארוך באולם הומה, משפיע על רמת הסכנה וכו'. באמת שלא צריך להיות גאון בטחוני גדול בשביל להבין זאת. צריך רק להתייחס לנושא באובייקטיביות ולא מתוך 'איך נשמיץ בכוח את מי ששם משפחתו נתניהו'. הא ותו לא.
גם אבנר נתניהו, בנו השני של ביבי נתניהו טס הרבה לחו"ל אבל בלי דרכון דיפלומטי. בקיצור אין צורך כזה, אבל התירוץ יפה.

משתפרת1

Well-known member
גם אבנר נתניהו, בנו השני של ביבי נתניהו טס הרבה לחו"ל אבל בלי דרכון דיפלומטי. בקיצור אין צורך כזה, אבל התירוץ יפה.
בנוסף, המשפחה הזו לא טסה במחלקת תיירים. למחלקות המועדפות יש תורים מיוחדים ומהירים.

שמלת תחרה1

Well-known member
אבנר מתנהג כראוי הצליח להוריד את התקשורת מגבו, יאיר מחפש את התקשורת, והתקשורת נענת לו

Harrington

Well-known member
מנהל
אבנר מתנהג כראוי הצליח להוריד את התקשורת מגבו, יאיר מחפש את התקשורת, והתקשורת נענת לו
דווקא רק אתמול ראיתי כותרת על כך שאבנר אותר באיזשהו מקום ומה הוא עשה שם וכו'. התקשורת ורודפי המשפחה ממש לא ירדו ממנו. הוא פשוט לא מתבטא הרבה ביוזמתו אז את שומעת עליו פחות. זה כל ההבדל בינו לבין אחיו (וזה כמובן נכון עוד יותר לגבי אחותו).

שמלת תחרה1

Well-known member
דווקא רק אתמול ראיתי כותרת על כך שאבנר אותר באיזשהו מקום ומה הוא עשה שם וכו'. התקשורת ורודפי המשפחה ממש לא ירדו ממנו. הוא פשוט לא מתבטא הרבה ביוזמתו אז את שומעת עליו פחות. זה כל ההבדל בינו לבין אחיו (וזה כמובן נכון עוד יותר לגבי אחותו).
הסכמת עם דברי בדרך שלך:)

Harrington

Well-known member
מנהל
הסכמת עם דברי בדרך שלך:)
לאחר קריאה חוזרת של דברייך (הקודמים), את די צודקת :). אבל רציתי להדגיש את הנקודה שבניגוד למה שהרל"ב ושונאי/תוקפי המשפחה אוהבים לטעון, אין לילדיו של נתניהו אפשרות אמיתית להיעלם ולשמור על פרטיות. בוודאי לא לבנים.

משתפרת1

Well-known member
מענין, כי מה שהרשתות החברתיות גילו היה מקום המצאו של יאיר, לא אבנר, עם מאבטחים, באחד הפארקים הגדולים בארה"ב (נדמה לי יוסמיטי. תקנו אותי אם אני טועה).

Harrington

Well-known member
מנהל
מענין, כי מה שהרשתות החברתיות גילו היה מקום המצאו של יאיר, לא אבנר, עם מאבטחים, באחד הפארקים הגדולים בארה"ב (נדמה לי יוסמיטי. תקנו אותי אם אני טועה).
אוקיי. אז את ראית כותרת/מרשתת על מקום הימצאו של יאיר ואני ראיתי כזו על אבנר. מה כל כך "מענין" פה במיוחד אם יורשה לי להבין?

משתפרת1

Well-known member
אוקיי. אז את ראית כותרת/מרשתת על מקום הימצאו של יאיר ואני ראיתי כזו על אבנר. מה כל כך "מענין" פה במיוחד אם יורשה לי להבין?
הנה מקום המצאו של יאיר הנהנתן עם האבטחה בכל מקום על חשבוננו:

לעומתו אבנר נמצא בארץ, כנראה מתכונן להנשא בחתונה צנועה. הוא עובד בת"א ויצא לצהרים ליד מקום עבודתו, שם לכדה אותו מצלמת הפפראצי. יש לו מאבטח אחד. אז הנה האמת על ההסתובבויות של אבנר, עם אסמכתא.

למעלה