אין גבול לחוצפה של משרד החוץ!

שמלת תחרה1

Well-known member
הנה מקום המצאו של יאיר הנהנתן עם האבטחה בכל מקום על חשבוננו:

לעומתו אבנר נמצא בארץ, כנראה מתכונן להנשא בחתונה צנועה. הוא עובד בת"א ויצא לצהרים ליד מקום עבודתו, שם לכדה אותו מצלמת הפפראצי. יש לו מאבטח אחד. אז הנה האמת על ההסתובבויות של אבנר, עם אסמכתא.
היכן יאיר בימים אלו? מה קרה ירדו ממנו?

raya

Well-known member
בקיצור, בטחון ואבטחה.
סיפורי סבתא, ממש לא.
כלתי עובדת משרד החוץ, משרתת כעת במדינה רחוקה עם בעיות משלה. בנותיה - נכדותיי עברו והגיעו לגיל 18 , ואין להן דרכון דיפלומטי. תוקפו פג בגיל 18.
שיעמוד בתור לבידוק בטחוני כמו כל האזרחים.

Harrington

Well-known member
מנהל
סיפורי סבתא, ממש לא.
כלתי עובדת משרד החוץ, משרתת כעת במדינה רחוקה עם בעיות משלה. בנותיה - נכדותיי עברו והגיעו לגיל 18 , ואין להן דרכון דיפלומטי. תוקפו פג בגיל 18.
שיעמוד בתור לבידוק בטחוני כמו כל האזרחים.
ורמת האבטחה שלהן דומה כמובן לבנו המוכר והידוע של ראש ממשלת ישראל, נכון, את לגמרי צודקת ומדייקת.
נו באמת.

Harrington

Well-known member
מנהל
הבטחון שלו חשוב יותר מבטחונו של האח הקטן?
אין לי מושג. לא חשוף לאיומים שקובעי מדיניות האבטחה חשופים אליהם. אבל אהה... הבן הקטן טס הרבה שהוא נזקק לדרכון דיפלומטי? כי להזכירך, זה מה שאנחנו מדברים עליו. כלל לא בטוח שמבחינת אבטחה יש הבדל בין האחים.

משתפרת1

Well-known member
אין לי מושג. לא חשוף לאיומים שקובעי מדיניות האבטחה חשופים אליהם. אבל אהה... הבן הקטן טס הרבה שהוא נזקק לדרכון דיפלומטי? כי להזכירך, זה מה שאנחנו מדברים עליו. כלל לא בטוח שמבחינת אבטחה יש הבדל בין האחים.
אם טיסה כל כך מסוכנת שמחייבת דרכון דיפלומטי דין טיסה אחת כדין 10. הטיעון שלך לא מחזיק מים.
ההבדל באבטחה הוא רק שכשהגדול טס מאתר בילוי לוילה של אחר לחוף יפה הוא מחייב גם את המדינה להטיס מאבטחים איתו, לשכן גם אותם במקומות החביבים עליו ולשלם על כלכלתם ותחבורתם שם מעבר להוצאות אבטחה במקום הקבוע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם טיסה כל כך מסוכנת שמחייבת דרכון דיפלומטי דין טיסה אחת כדין 10. הטיעון שלך לא מחזיק מים.
ההבדל באבטחה הוא רק שכשהגדול טס מאתר בילוי לוילה של אחר לחוף יפה הוא מחייב גם את המדינה להטיס מאבטחים איתו, לשכן גם אותם במקומות החביבים עליו ולשלם על כלכלתם ותחבורתם שם מעבר להוצאות אבטחה במקום הקבוע.
לא דיברתי על טיסות אלא על המתנה באולמות. אבל לא משנה. לא יודע אם הטיעון מחזיק מים או לא ואין לי מושג אם 'הילד הקטן' טס בכלל. הוא שאמרתי למעלה, חסר לי מידע ו(כנראה בניגוד לאחרים כאן)אני לא חשוף למידעי האבטחה הנדרשים כדי לקבל החלטות. גם לא אמרתי בשום מקום שהדרכון מוצדק. בס"ה התייחסתי למי שהעלה למעלה (כבר לא זוכר מי זה היה) את שאלת מה הקשר בין אבטחה לדרכון דיפלומטי והצבעתי על קשר (אפשרי) כזה. הא ותו לא :).

משתפרת1

Well-known member
לא דיברתי על טיסות אלא על המתנה באולמות. אבל לא משנה. לא יודע אם הטיעון מחזיק מים או לא ואין לי מושג אם 'הילד הקטן' טס בכלל. הוא שאמרתי למעלה, חסר לי מידע ו(כנראה בניגוד לאחרים כאן)אני לא חשוף למידעי האבטחה הנדרשים כדי לקבל החלטות. גם לא אמרתי בשום מקום שהדרכון מוצדק. בס"ה התייחסתי למי שהעלה למעלה (כבר לא זוכר מי זה היה) את שאלת מה הקשר בין אבטחה לדרכון דיפלומטי והצבעתי על קשר (אפשרי) כזה. הא ותו לא .
בקיצור מרוב שאינך יודע סתם קשקשת

Harrington

Well-known member
מנהל
בקיצור מרוב שאינך יודע סתם קשקשת
אם זו מסקנתך על אף שאין לה כל זכר בדברי ואין להם כל קשר מיוחד לשום דבר, אין לי אלא לפרוש מהדיון, בידיעה מנסיון שמכאן זה לא הולך לשום מקום חיובי.

מיצינו.

משתפרת1

Well-known member
אם זו מסקנתך על אף שאין לה כל זכר בדברי ואין להם כל קשר מיוחד לשום דבר, אין לי אלא לפרוש מהדיון, בידיעה מנסיון שמכאן זה לא הולך לשום מקום חיובי.

מיצינו.
"אין לי מושג אם הילד הקטן טס"- אתה כתבת. אז דווקא יש זכר.
כעת אני מיציתי ואתה כמובן תחזור להתפתל.

raya

Well-known member
ורמת האבטחה שלהן דומה כמובן לבנו המוכר והידוע של ראש ממשלת ישראל, נכון, את לגמרי צודקת ומדייקת.
נו באמת.
כמובן שאין להן אבטחה, למרות שהטיסה למקום השירות של האמא שלהן לא משהו מלבב במיוחד.
(לא מפרטת מטעמים אישיים כמובן).
הן לא פחות "חשובות" מהבן של ראש הממשלה שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל
כמובן שאין להן אבטחה, למרות שהטיסה למקום השירות של האמא שלהן לא משהו מלבב במיוחד.
(לא מפרטת מטעמים אישיים כמובן).
הן לא פחות "חשובות" מהבן של ראש הממשלה שלך.
איש לא אמר שהן פחות חשובות "מהבן של ראש הממשלה שלך", אבל הן מן הסתם כן פחות מוכרות וככל הנראה גם פחות מאוימות. זה אולי יפליא אותך לשמוע, אבל על זה אנחנו מדברים. לא על מי חשוב יותר מחברו.

raya

Well-known member
איש לא אמר שהן פחות חשובות "מהבן של ראש הממשלה שלך", אבל הן מן הסתם כן פחות מוכרות וככל הנראה גם פחות מאוימות. זה אולי יפליא אותך לשמוע, אבל על זה אנחנו מדברים. לא על מי חשוב יותר מחברו.
מי קובע שהבן של ראש הממשלה מאוים?
נוח אולי לפמפם את זה.
לא מתפלאת על התגובה שלך.

Harrington

Well-known member
מנהל
מי קובע שהבן של ראש הממשלה מאוים?
אלה שתפקידם לעשות כן.
נוח אולי לפמפם את זה.
נוח מאוד. למעשה, רק כתיבת המשפט הזה נתנה לי הרגשה עילאית של אמבטיית קצף חמימה מחד וישיבה בין כריות מנוצות אווז מאידך.
לא מתפלאת על התגובה שלך.
שמח לשמוע. תמיד אוהב להיות עקבי. כמובן שבמקביל לחוסר פליאתך שמורה לך הזכות להתייחס עניינית לדברי. גם בנסיון נוסף אם תרצי :).

raya

Well-known member
אלה שתפקידם לעשות כן.

נוח מאוד. למעשה, רק כתיבת המשפט הזה נתנה לי הרגשה עילאית של אמבטיית קצף חמימה מחד וישיבה בין כריות מנוצות אווז מאידך.

שמח לשמוע. תמיד אוהב להיות עקבי. כמובן שבמקביל לחוסר פליאתך שמורה לך הזכות להתייחס עניינית לדברי. גם בנסיון נוסף אם תרצי :).
ממש לא! כמו שאתה אוהב לכתוב - מיציתי.
לא רואה טעם בהמשך הדיון.

Harrington

Well-known member
מנהל
ממש לא! כמו שאתה אוהב לכתוב - מיציתי.
לא רואה טעם בהמשך הדיון.
בדיוק בזמן :). מגניב איך הפוסט הזה מגיע בקביעות אצלך אחרי מספר קבוע של 'סבבים' :).

בכל מקרה, הכל ברור. זכותך המלאה, כמובן וכרגיל, שלא להתייחס עניינית לדברי אלא להעדיף להסתפק בסיסמאות נבובות. חבל לי על כך, שכן דיון ענייני לא יכול להתנהל כך, אבל לפחות אנחנו יכולים עקב כך להסכים שתת-השרשור הזה מיצה את עצמו :).

raya

Well-known member
בדיוק בזמן :). מגניב איך הפוסט הזה מגיע בקביעות אצלך אחרי מספר קבוע של 'סבבים' :).

בכל מקרה, הכל ברור. זכותך המלאה, כמובן וכרגיל, שלא להתייחס עניינית לדברי אלא להעדיף להסתפק בסיסמאות נבובות. חבל לי על כך, שכן דיון ענייני לא יכול להתנהל כך, אבל לפחות אנחנו יכולים עקב כך להסכים שתת-השרשור הזה מיצה את עצמו :).
עוד תוספת קצרה למה ששכחתי אתמול.
אם הבן כל כך מאוים בארה"ב, למה הוא לא חוזר ארצה? מה יש לו לחפש שם? במיוחד עם ההוצאות הכבדות על השהייה והאבטחה?
מדוע מכספי משלם המסים צריך לממן אותו בניכר?

למעלה