אין גבול לחוצפה

התולעת 1

New member
הגמרא את כל האפשרויות

האפשריות נותנת לך לחשוב. עכשיו תתארו לכם ילדים כאלה צדיקים מגיל קטן מתחילים ללמוד גמרא. כל הזמן גמרא, גמרא משפשפים להם את השכל כל הזמן חושבים, זה יכול להיות ככה, יש עוד אפשרות ככה או ככה. צריך להביא סברה לזה, אז למה השני לא אמר כמוהו.מה נשתנה האומר הזה מזה? אולי בעצם אין פה שאלה. וכול הזמן הילדים האלה חושבים. לא כמו תוכים, שלגיה ושבעת הגמדים, כיפה אדומה,כיפה חומה. איזה מן שטויות. לומדים בבי-הספר חריט. מדברים איתו על הוויות העולם, על דברים מציאותיים. כל הזמן מה קורה, איך מתנהגים בחברה? איך דנים בדיני ממון? לומד הילד משפטים. עורך דין קטן לידו. מי שגמר תלמוד תורה, קטן לידו עורך-דין. מי שגמר ישיבה קטנה, קטן לידו שופט. למה? כי הוא יודע לנתח את כל הדברים. שופט מה יודע? בעל-פה.במשפט זה יצא ככה. במשפט זה יצא ככה. המחוקק אמר ככה. למה? מה הסיבה, למה יצא כך, למה אמרו כך? זה לא מעניין. אבל ילד שלומד בישיבה, אשריו ואשרי חלקו ואשרי הוריו. איזה שכר בעולם הזה, איזה עונג לעולם הבא. למה? נותנים לילד חריפות, הילד נעשה פיקח, אין לכם מושג. הראו לפני כמה זמן בטלויזיה ששמו ילד אחד חילוני במגדל העמק, אצל הרב גרוסמן, יש לו ישיבה שנקראת מגדל אור. ונתנו לו מהטלויזיה אפשרות להיות 24 שעות בישיבה. רצו לראות איך עוברת חוויה של ילד חילוני במסגרת דתית. הילד יצא בהלם, מהיחס, מהאהבה, מהחיבה, מהחומר הנלמד, מההפסקה,מהחברים אין מכות בהפסקה אין בלגנים, בכלל חברה שהוא לא מכיר. שאלו אותו בטלויזיה מה אתה אומר? איך היה? הילד מלא התפעלות. אבל הם כמובן לא יכולים להפסיד. הם הכינו מוקש. אמרו לרב גרוסמן תן לנו 20 ילדים אנחנו רוצים לבחור אחד מהם. שם להם 20 , והם בחרו אחד. ואמרו לו אנחנו גם רוצים אותו לתוכנית בטלויזיה. לקחו אותו לשם ועשו מבחן לשני הילדים. הילד החילוני הזה, וכמובן הוא לא היה טיפש, ולקחו את הילד הזה שיצא באקראי, והחליטו לשאול אותם בטלויזיה שאלות שסך הכולל של סכום הנקודות הוא 50. ויראו מה הפער בהבנה בין הילד החילוני לילד החרדי. הילד החרדי קיבל 47 נקודות מתוך 50. הילד החילוני קיבל 6 נקודות. אתם מבנים איזה פער? ובישיבה לא לומדים כמו אצל החילונים את כל ההשכלה הנרחבת. איזה אקלים יש בהודו, ואיזה עננים יש בטיאוון ואיזה מחצבים יש באפריקה. הוא לא למד את זה. ולא לימדו אותו בהיסטוריה על פידריך הגדול ופידריך הקטן, ועל תקופת הרנסס, לא לימדו אותו. אין לו השכלה ים תיכונית, השכלה נרחבת, הוא מצומצם יחסית בגמרא. אבל שם יש את הכול. שם זה מקור החוכמה. שם עושים מהמוח שלו גאון. אז זה לא משנה מה תשאל אותו, הוא ישר קולט, הוא ישר מבין. אבל החילוני אומר את זה לא למדתי. תשתמש בראש. אומר אין לי כזה דבר. לימדו אותו רק מה שלימדו אותו. תלמד אנגלית. זה בעיה?תגיד a b c d e אז הוא אמר ככה עד שהוא יודע את כל האותיות, כל הכבוד לו. אז בשביל זה צריך להיות פרופסור. את זה אצלנו לומדים בשירותים. שפות זרות לומדים בבית שימוש. כן,כי אין זמן. אפוא יש לנו זמן לדברים כאלו. אבל אצלם צריך ללמוד באוניברסיטה

רוני חץ

New member
איזה חוצפה החילונים הקיצונים מסרבים

שילמדו ערכים יהודיים ואמונה בבורא עולם וכך נגרם האלימות מספר אחת בעולם איזה חוצפה צריך להתמרד ההורים כנגד הכפייה החילונית בבתי הספר החילונים שמונעים מהם לדעת יותר ערכים יהודיים ואז הילד נופל לאלימות וסמים ועוזב את הארץ. על מצב החינוך ואיך לחנך כאן http://olam-jew.com/chinuch.htm

SupermanZW

Well-known member
אלימות וסמים

אלימות וסמים יש גם אצל דתיים ההבדל הוא שאצלהם מטאטאים הכל מתחת לשטיח. אם אתה רוצה דוגמאות לחינוך טוב כדאי שתראה איך מחנכים בסקנדינביה, עם רמה גבוהה, אין כמעט אלימות, והחינוך הוא אתאיסטי (אני לא אתאיסט, אני רק נותן לך דוגמה). אין קשר בין החינוך לדת לבין אלימות וסמים.

TJSBZ

New member
אדוני הנכבד

אין לי מושג איפה אתה למדת, אבל אני למדתי בבית ספר חילוני כל חיי, ושם לימדו אותנו גם תנ"ך וגם יהדות. לא ברמה של בתי ספר דתיים, אבל זה משום שהיינו צריכים ללמוד עוד כמה שטויות קטנות כמו אנגלית, כדי שנוכל להסתדר בעולם; מתמטיקה, מדעים, ספרות יפה, ושאר ידע כללי שאחר כך עוזר להיות משהו שהחרדי לא מכיר: אדם שיכול לעמוד על רגליו שלו בעולם, להתפרנס בכבוד, ללמוד מקצוע ולא לחיות על חשבון אחרים. אשר לאלימות ולסמים: זה שבחברה החרדית אסור לדבר על האלימות בבית לא אומר שאין אלימות בבית. זה שאסור לדבר על כך שהילד נולד מפגר, כי זה ידפוק את השידך לילדים האחרים, לא אומר שלא נולדים ילדים מפגרים. ועובדת קיומם של נערי הרחוב, שאין להם יכולת לפרנס עצמם אבל גם אינם לומדים בישיבה, היא כבר מזמן לא סוד.

התולעת 1

New member
היו יודעים את האמת

את יודעת למה המורה לתנ``ך שלך לא יכול היה ללמד אותך את תורת ישראל? כי הוא היה חילוני, היו צריכים לשים מורה כמוני אז היו יודעים את האמת

TJSBZ

New member
קודם כל

המורה שלי לתנ"ך דוקא היתה אשה מאמינה. שנית, מאדם שלא יודע לנסח משפט קוהרנטי אחד, קשה מאד ללמוד.

TJSBZ

New member
אתה כנראה לא למדת גמרא...

כי אפילו לכתוב באופן רהוט אתה לא יודע.

רוני חץ

New member
אני לא התולעת ולא כלום

אני פשוט כותב מהר ואז יוא לי מילים עם אותיות חסירות בכל אופן בעניין החינוך אני בטוח שאתם מתממים ואם יש משהו שחושב שלא כך או בטוח שזה לא כך ונראה לו שרמת האלימות היא שווה אני מוכן להתערבות בנושא על סכום 300 ש"ח שבו נבחן שנינו ביחד את המציאות בשטח בכבוד מי מוכן?

אם היית עוקב אחרי השירשור

היית מבין שהגבתי ל TJSBZ שהגיבה להתולעת1. בהודעתי לא התייחסתי לדבריך, ולא טענתי שאתה התולעת.

TJSBZ

New member
ניסו לערוך מחקרים

של מדעי החברה בחברה החרדית הרבה פעמים והמחקרים נפלו בגלל - הפלא ופלא - חוסר שיתוף פעולה מצד האוכלוסיה. מה לעשות, חברות סגורות לא אוהבות שאנשים מבחוץ יציצו להם פנימה, ואולי, חס ושלום, יראו את הלכלוך.

רוני חץ

New member
אתה מוזמן לבדוק איתי יחד

לא לפני שאתה שם סוכם כסף להתערבות ואז נבדוק אם אתה מאמין במה שאתה אומר או רק חפץ להטעות את עיני הציבור או שאתהת תמים שהוטעה לא לפני שגם תקרא את הקישורים הבאים: דו``ח נוסף מוכיח: המערכת החילונית מתחת לאפס פערים אדירים לטובת החינוך החרדי בתחום האווירה הלימודית. ח``כ יולי תמיר: ``בחינוך החרדי יש ערכים... מחקר שנעשה באוניברסיטת בר אילן (לא חרדית, ובניגדו לטענתך שלא הצליחו לעשות מחקר) אם בכל זאת אתה מוכן להתערבות אני בשמחה מוכן

vizini

New member
תגיד, אתה רציני?

דו"ח של שופר? זה אמור להיות מקור רציני?

רוני חץ

New member
לצערי אני רציני

ואם גם אתה רציני אז בוא נתערב ונראה מי ישלם על הרצינות שלו

vizini

New member
רציני? כשה"הוכחות" שלך הם משופר?

באמת לצערך, אתה לא רציני. הנה אני תכף פותח כמה אתרים חדשים, ובהם יהיה כתוב בדיוק ההיפך. אתה תפסיד את מכנסיך...

masorti

New member
אתר "חופש"? אתר "דעת אמת"?

ואולי האתר ה"אמין" מכולם... אתר מפלגת "שינוי"? אתה רואה.... אין צורך שתפתח כמה אתרי בלוף. הם קיימים כבר.

vizini

New member
אתה צריך להסביר את זה לרוני חץ.

בקשר לאתרים שציינת, אני לא בטוח שהאינפורמציה המבוקשת נמצאת בהם, ואין לי הרשאות כתיבה ועריכה בהם...

התולעת 1

New member
הרב אמנון יצחק הוא לא רק מחב"ת

הוא גאון הדור.

למעלה