אין דבר בו השמאלנים לא טעו והיטעו או לא חזו

זה בדיוק מה שאמרו כשהסורים דחו את הצעת ברק והעם שמח שלא מוסרים את רמת הגולן, הסבירו שתהיה מלחמה עקובה מדם עם סוריה ונשלם בריבבות הרוגים ובסוף נחזיר את הגולן כפי שלא רצינו לעשות לפני המלחמה. וגם אולמרט כשהחליט לחדש את השיחות הוא אמר שמה יגידו אם יסתבר שסוריה רצתה שלום ובחרנו במלחמה? ועברו 25 שנה מהכישלון של ברק ו-15 שנה מהכישלון של אולמרט ועדיין גם לא הייתה מלחמה עם סוריה וגם לא הסדר על מסירת הגולן. אבל למעשה זה יכול לשמש אתכם בקמפיין למדינה פלסטינית שאם טיבי ייבחר ברוב דמוקרטי במדינה אחת בין הים לירדן כפי שהוא טען שיהיה כשטראמפ אמר שאין לו בעיה עם פתרון של מדינה אחת, אז טיבי כראש ממשלה ימסור את הגולן לסוריה.
ההפך,תשמח מאוד שאסאד היה תאב בצע והוריד ממך את סוריה להרבה זמן.

קיבלת את השטח לעוד כמה שנים טובות...

תגיד תודה לברק על זה!

ביטניקט

Active member
אתה מודע לזה שבסוף נחזיר את הגולן?
לא, כי רק שמאלנים חושבים ככה. ועוד עכשיו עם ממשל טראמפ שכבר הכיר בגולן כשטח ישראלי אין שום סיבה

ושהשמאל יילך לעשות חמוצים.
קשה להיות שמאלני בשנה האחרונה, השמאל קורס לתוכו

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נוכל לדעת,הרי יקח שנים עד שהמצב יתייצב שם והם בכלל יתפנו לעיניינים כמו רמת הגולן והחרמון.
טראמפ הצהיר על קבלת ריבונות ישראל על רמת הגולן. זה סופי. גישת הרל"ב לנסות להפחיד את הימין בישראל שטראמפ בסופו של דבר יתהפך עלינו בהחלט ראויה לציון אמנם :). מדובר במערכה בהחלט יצירתית ואני מצדיע למנהיג הרל"בניק שחשב עליה. אבל תכל'ס ממליץ לשמור את הרעיון לדברים שלפחות בתיאוריה יש להם היתכנות. להפעיל את הגישה על דברים חסרי כל רלוונטיות, סתם בדיחה איך נאמר, חסרת כל רלוונטיות :).

טראמפ הצהיר על קבלת ריבונות ישראל על רמת הגולן. זה סופי.
שמע הלוואי,אני לא משחק בנדמה לי אני אומר לך את המציאות,

כל עוד שאסד היה בשלטון אז ברור שלא יתנו לו כלום - הוא היה אויב למה שיתנו לו?

אבל עקרונית אתה יודע זה חלק משטחי 67 ולכן...

Harrington

Well-known member
מנהל
שמע הלוואי,אני לא משחק בנדמה לי אני אומר לך את המציאות
המציאות היא זו שציינתי, טראמפ קיבל את הריבונות הישראלית על רמת הגולן. זהו. זה כל הסיפור :). כל דבר שתטען מעבר לזה, כל דבר ללא יוצא מן הכלל (בסוגיה הזאת), זה לגמרי משחקי נדמה-לי ואפילו לא משחקים מתוחכמים במיוחד.
כל עוד שאסד היה בשלטון אז ברור שלא יתנו לו כלום - הוא היה אויב למה שיתנו לו?
אין לזה כל קשר לעניין. ההכרה בריבונות הישראלית על רמת הגולן לא מגיעה בגלל זהותו של נשיא סוריה. אגב אם כבר בדיוק להיפך כמובן :). ברגע שנוצרת אי-ודאות/יציבות, צריך להיות חתיכת עוכר ישראל בשביל לדרוש ממנה לוותר על שטח לאותה מדינה לא יציבה שיכול לסכן אותה ועשה זאת בעבר (כשאותו שטח היה בידי אותה מדינה) :). כך שגם אם היית צודק וטראמפ היה מסוגל יום אחד להכיר בריבונות ויום לאחר מכן לדרוש למסור שטחים, בוודאי שזה לא רלוונטי היום וכך לפחות עד שהמצב השלטוני בסוריה יתייצב (משהו שייקח כמה שנים בכל מקרה וטראמפ פה לקדנציה אחת גג).
אבל עקרונית אתה יודע זה חלק משטחי 67 ולכן...
לא קשור לכלום. אמנם רמת הגולן זה אחד האזורים היחידים בסביבה שאכן אפשר לדרוש "להחזיר" אותם :). זאת בניגוד לשטחים אחרים עליהם אתה מפעיל את המונח הלא-רלוונטי הזה. אבל מעבר לכך זה כלל לא קשור לעניין כמובן. חלק משטחי 67' (שהם למעשה חלק משטחי 48-49' בכלל אבל מי סופר), אבל חלק שישראל הכריזה עליו ריבונות וזה לא עומד להשתנות רוורס. לא ביוזמת ישראל (כל עוד יש בה ממשלה של המחנה הלאומי בוודאי) ולא על-פי דרישות תיאורטיות של טראמפ באיזה עולם תבהלה רל"בניק דמיוני.

evglev1

Well-known member
מנהל
טרול ליצן! מי אמר ומתי?

והפעם - אסאד
אין דבר בו לא מאשימים את השמאל - ליצנות/ערוץ 14 וכד'.

הרי הממשל של אבד היה רופף מאוד ובמלחמה מתמדת במורדים,

מה הקשר לשמאל?

ההפך אם היו עושים שלום עם סוריה,היו סוגרים את הפינה הזאת,

אבל אסאד היה תאב בצע אז לא קיבל כלום.

marabo

Well-known member
אין דבר בו לא מאשימים את השמאל - ליצנות/ערוץ 14 וכד'.

הרי הממשל של אבד היה רופף מאוד ובמלחמה מתמדת במורדים,

מה הקשר לשמאל?

ההפך אם היו עושים שלום עם סוריה,היו סוגרים את הפינה הזאת,

אבל אסאד היה תאב בצע אז לא קיבל כלום.
איזו פינה היו סוגרים?
זה היה כמו עם הסכם הגז, מוסרים את הגולן תמורת קדחת.

למעלה