אין דבר העומד בפני הרצון

Blue Potion

New member
אין דבר העומד בפני הרצון

דיסקסתי עם ידיד על איזה עניין, ותהיתי מה דעתכם.

האם לדעתכם אדם יכול להיות כל מה שהוא רוצה? או שזה משהו שההורים מוכרים לנו מגיל קטן ומתברר כלא נכון עם השנים?

נקודות למחשבה:

אדם לא יכול להיות כל מה שהוא רוצה, כי לא בכל דבר הוא יכול להיות טוב. אם אני רוצה להיות בלרינה מקצועית, ויש לי 2 רגליים שמאליות ואין לי חוש קצב, אני בחיים לא אוכל להיות בלרינה מקצועית.

אין דבר העומד בפני הרצון, חוץ מהרצון. הכל עניין של אימון. אם אני אעבוד קשה ואתאמן, אני אוכל להפוך לבלרינה מקצועית ולגשר על חוסר הכישורים שלי. אומנם יש אנשים שיהיה להם קל יותר, אבל זה לא אומר בהכרח שאני לא יכולה.

אדם צריך להיות מודע למגבלות ולכישורים שלו. הוא מבזבז זמן, כסף, וכוח נפשי אם הוא מנסה לגשר על הפער של המגבלות שלו. וגם אם הוא יצליח - אף אחד לא אומר שהוא יהיה טוב בזה. למשל, אדם שרוצה להיות פיזקאי, נרשם לקורס ונכשל, עושה שוב אותו הקורס ונכשל, עושה אותו הקורס ונכשל. גם אם בסופו של דבר הוא יצליח, הוא בחיים לא יהיה פיזיקאי, כי הוא לא טוב בזה.

מה שחשוב זה הדרך ולא המטרה. אדם שטוב במשהו, למשל בציור, אולי יצייר ציור יותר יפה מאדם שלמד לצייר שנים רבות. אבל בסופו של דבר, מי שלמד והתאמץ, שם יותר דגש על טכניקות כאלה ואחרות, והוא יותר מודע למכלול, מאשר אדם שפועל על פי אינטואיציה בלבד.

מה דעתכם?

האם זה בולשיט שמכרו לנו כשהיינו קטנים או מה שמניע את החיים של כולנו?

ומה קרה איתי ועם ידיד שלי? הסכמנו שאנחנו לא מסכימים.

ebi83

New member
שאלת יפה..

לדעתי כן, זה בולשיט שמכרו לנו שהיינו ילדים כדי לתת לנו את התודעה הכוזבת של החלום המערבי-קפיטליסטי.

אבל
יש באמירה הזו הרבה מין האמת, תוך המגבלות שציינת. אם יש לך יכולות או דרייב למשהו מסוים יש לך יכולת להתקרב אליו עד רמה מסוימת לפחות- תוך אימון\עשיית צעדים המקדמים אותך אל המטרה.
מעבר לזה, רוב הדברים שרוצים בעולם יגיעו אלינו רק אם נהייה מספיק אמביציוניים ונדחוף ונלחם על מנת לקבל אותם.

אז כן, זו תודעה כוזבת, קפיטליזם, סוציאליזציה ועוד שיט סוציו-פסיכולוגי בהקשר.. אבל יש בו הרבה דברים טובים ונכונים כי בסופו של דבר החינוך פה רלוונטי לסוג החברה שבה אנו חיים.

אלו היו כמה שניות של חל"ם (חפירה ללא מטרה) מבית א"א בילבולי מח- מקווה שנהנתם

choco2602

New member
לדעתי? זה די בולשיט שמכרו לנו..

לצערי אני יכולה לתת את חברה שלי כדוגמא. יש לי חברה שלמדה איתי במהלך התואר. אדם חכם, עם המון רצון אבל היכולות המתמטיות שלה קצת בעייתיות.
היא השקיעה כסף בשיעורים פרטיים, ישבה, ולמדה ועשתה קורסים חוזרים.
היום אחרי 4 שנים היא עוד לא סיימה את הקורסים של השנה הראשונה.
אני חושבת שלפעמים אדם צריך להרים ידיים ולהגיד "אני לא מתאים למקצוע הזה, מספיק לנסות". גם אם היא בסופו של דבר תסיים את התואר יהיה לה קשה מאוד בעבודה, אז מה הפואנטה של לסיים את התואר?

למשל אם אני ארצה להיות ציירת סביר להניח שגם עוד 50 שנה אני לא אצליח, גם אם אני אשקיע ואלמד.. צלמת לעומת זאת? אולי יש סיכוי

בקיצור לדעתי אתה צריך למצוא משהו שאתה אוהב וטוב בו או לפחות מסוגל להצליח בו. אני לא אומרת שלא צריך לנסות, אבל צריך לדעת מתי הניסיון צריך להעצר אם הוא לא הולך..

eveik

New member
יש הרבה אנשים מפורסמים ומצליחים

שהגיעו להישגים מאוד גדולים אחרי הרבה מאוד כשלונות. מה שכן - כנראה שאותם אנשים עשויים מחומר אחר.

choco2602

New member
יש הבדל בין..

להכל בכמה אודישנים ואז לעבור אחד, או להמציא משהו גדול ואז לא להצליח להתעלות על זה, ומליון דוגמאות אחרות.
אבל כשאין לך חשיבה בצורה מסוימת לא משנה גם אם תסיים את התואר אתה לא תצליח בתחום הזה.
כמו שציינו פה גם אם תדע לנגן המון שירים אבל אתה לא מוזיקאי, אתה לא תהיה מוזיקאי אם אין לך את מה שצריך..

eveik

New member
לא נראה לי שאת מבינה על מה אני מדבר..

אני לא מדבר על אנשים שנכשלו כמה פעמים ואז הצליחו, אני מדבר על אנשים שנכשלו עשרות, מאות (ולפעמים גם אלפי) פעמים. אם את לא מאמינה לי את מוזמנת לקרוא קצת ביוגרפיות של אנשים מפורסמים ולראות בעצמך.

חשיבה אפשר לפתח, זה שיש אנשים שזה מגיע להם בקלות ויש אנשים שלא זה כבר עניין אחר. כנ"ל לגבי הדוגמא שלך לגבי מוזיקאי.

יש מספיק דוגמאות של אנשים חדורי מוטיבציה שהצליחו להגיע למקומות שאף אחד לא האמין שהם מסוגלים כי 'לא היה להם את זה' - אבל הם המשיכו בכל זאת ובסוף אנשים אכלו את הכובע. אני לא אומר שזה תמיד המקרה, אני רק אומר שזה קורה.

raptor89

New member
אומרים ש-practice makes perfection

אבל אני חושב שהמשפט הזה נכון רק אם מלכתחילה היה איזשהו "כישרון" בנושא.

אז אולי צורת המחשבה של "אין דבר העומד בפני הרצון" נכונה, אבל צריך ללמד גם מתי לוותר ולעבור הלאה.
בכל זאת, אנחנו חיים מספר סופי של שנים.

h a j b i

New member
דווקא המשפט הזה מסמל את הבעייתיות

נכון, practice makes perfection אבל בוא נדבר על אדם הרוצה להיות מוזיקאי. הוא מתאמן ומגיע לכך שהוא מנגן בצורה מושלמת רפרטואר של X שירים, בוא נגיד אפילו שה- X הזה מאוד גדול.
זה עדיין לא יהפוך אותו למוזיקאי אמיתי וייתכן שבעצמו לא יצליח להלחין ולכתוב ולו שיר אחד ראוי, לא משנה כמה "יתאמן"

raptor89

New member
ואם היית קורא גם את התוכן ולא רק את הכותרת

היית מגלה שזה בדיוק מה שגם אני אומר

einat162

New member
מחשבות שלי על הנושא:

אם לקחת את הדוגמא של הפיזיקאי- הרי בסופו של דבר זה שם של מקצוע - ואם הוא יכשל 10 פעמים ובפעם ה 11 הוא יעבור, ויעבוד בתחום, הוא יהיה בדיוק זה.... הוא אולי יתברג במקום הכי נמוך, אבל יעסוק בזה - תלוי כמה מוטיבציה יש לו, והכמה הכישלוות לא עצרו אותו מלהמשיך ולעבוד במשהו שקשה לו.

כמה אותה סביבה שמכווינה לכיוון מסויים - כזאת בעצמה? "משפחה מוזיקלית", "משפחה של עורכי דין", "משפחה ספורטיבית", וכו' - הרבה פעמים זה גם גנים וגם סביבה (גנים כי יש השפעה, סביבה כי זה גם המשפחה וגם למשל במקרה של פתיחת עסק של ההורים). על אותו משקל, יכולה להיות "כבשה שחורה"- בנאדם שבאופן אישי ממש גרוע בתחום (בהשוואה למשפחה או בהשוואה לאנשים "רגילים") אבל בגלל שמובטחת לו השתלבות במסגרת מסויימת, הוא נשאר בה וזה "מחפה" על האני האמיתי, או נותן מקפצה פי אלף הרבה יותר טובה משל אנשים אחרים.

togi12

New member
מאמינה בזה ב100%!

אין דבר העומד בפני כוח הרצון. אני מאמינה שאם ארצה להגיע לירח אני אגיע. אם ארצה מספיק, אצליח לעשות קורסים בפיסיקה גרעינית ואווירונאוטיקה וכל החארטות.

בעולם הריאלי אין הרבה אנשים שהולכים 100% אחרי מה שהם רוצים, וגם אין אנשים שיודעים לרצות כל כך חזק כדי להגשים גם שאיפות שהם לא מאמינים שיצליחו להשיג. חלק גדול זה האמונה...
הכי הורג אותי זה אנשים שאומרים לי- איך טיילת לבד 9 חודשים במקום זר? לא פחדת? הלוואי עליי... אני לא יכול/ה לעשות את זה לבד.
כאילו שאני חשבתי שאני מסוגלת! קפצתי למים- וגיליתי שאני מסוגלת ועוד איך... לפעמים היה קשה אבל היה לי תמונה של הטיול המושלם בראש, וזה מה שהשגתי בסוף.

Liliumit

New member
אדם חכם שאין לי מושג מי הוא אמר פעם..

שהצלחה היא 2% של כשרון ו98% של עבודה קשה.
אם להגשים את החלום להיות איש הייטק מטורף או שחקנית צמרת עולמית - זה כבר תלוי במזל ולאו דווקא הצלחה בעיסוק הספציפי.

אבל אני מניחה שכל אחד יכול ללמוד לנגן את בטהובן, ללמוד רוסית, או ללמוד לקלוע לסל אם יתאמן מספיק בשביל זה. אולי לא מהר כמו אדם ש'יש לו את זה' אבל הוא יוכל.

h a j b i

New member
אבל זה אומר שבשביל להצליח באמת

כלומר ב- 100 אחוז אז יש צורך גם ב- 2 אחוז כישרון האלה...
ואם אין אותם, תוכלי להקיע את כל ה- 98 אחוז, להקדיש את חייך למטרה וכמו סיזיפוס, תגיעי ממש קרוב אבל לא

Liliumit

New member
לא, זה פשוט אומר שתצטרכי להשקיע קצת יותר

זמן ומאמץ בשביל לפצות על השני אחוזים האלה :)

BloodyRose

New member
יכול? כן. השאלה היא לאיזו מטרה ובאיזו רמה

אני לא יודעת לנגן. מגיל קטן ניסו ללמד אותי, ופשוט אין לי את זה (יש לי שמיעה מוזיקלית, פשוט אין לי את הקואורדינציה הנחוצה בשביל להחזיק כלי נגינה ולהפיק ממנו צלילים).
אם אני אחזור ללמוד, ואתאמן ואתמיד בזה - אני אדע לנגן. זה לא יבוא לי בקלות, זה לא יהיה ברמה עולמית, אבל אני אדע לנגן.
אבל אם השאלה המנחה היא למה אני רוצה ללמוד לנגן - להנאה ול"שימוש פרטי" - אחלה. אז ללמוד ולהתאמן ולהתמיד. אם זה בשביל לעמוד על במה מול 80,000 איש שימחאו לי כפיים - כנראה שאני צריכה מישהו שיתפוס אותי לשיחת הבהרה.

צריך נקודת בסיס, אבל אפשר גם בלעדיה. מה שכן, בלעדיה נגיע פחות רחוק (טיפה).
אדם שרוצה להיות פיזיקאי - יכול להיות פיזיקאי. אולי הוא לא יזכה בפרס נובל ובהכרה עולמית, ואולי הוא אפילו לא יעסוק בזה, אבל אולי הוא רוצה ללמוד את זה רק מתוך עניין ורצון להבין ולהרחיב אופקים? כל דבר שאנחנו לומדים, אנחנו עושים זאת מתוך מטרה לעסוק בזה?
לא כל מי שמצייר מוכשר, ולא כל מי שמצייר אכפת לו אם הוא מוכשר או לא. זה סוג של תרפיה, פריקה, הבעה. לא כל מי שמצייר למגירה מחשיב עצמו כמוכשר או רוצה לתלות את היצירות שלו על קירות ביתו. זו לא המטרה שלו, ולכן זה בכלל לא משנה אם יש לו כישרון מולד או לא.

לפעמים יש גם עניין של דבר מוביל לדבר - יש לי פוביית מספרים מטורפת. קשה לי עם מספרים, אין לי ראש מתמטי בעליל. זה הוביל לכך שאני לא רוצה ללמוד מתמטיקה. אם הייתי רוצה, הייתי צריכה להתאמץ פי 80 יותר ממי שכן יש לו ראש מתמטי. בסוף אולי לא היינו מגיעים לאותה רמה, אבל הייתי מתקדמת לאנשהו.
מראש אני לא עושה את זה, כי אני מראש לא אוהבת מספרים ומתמטיקה. אני לא רואה בזה אתגר שאני צריכה להתגבר עליו, אלא תכונה שצריך להשלים איתה.

ולקצר את כל זה - הארנב והצב. שניהם בסוף יגיעו לאותה נקודה, אבל אולי הצב יצטרך להתאמץ יותר בשביל להגיע לשם. אבל הוא יגיע.

אחרי התקופה האחרונה-לגמרי המשפט שלי!

בעבר לא דבקתי במשפט הזה, ההפך, האמנתי שאני לא רוצה ולא יכולה

אחרי האירועים האחרונים של החודשים האחרונים, לגמרי אין דבר העומד בפני הרצון ואני אסביר.

אני מס' חודשים האחרונים מחפשת קיבוץ לגור ולעבוד בו, וזה לא היה פשוט, לא מצאתי את מה שחיפשתי, הם לא מצאו את מה שהם חיפשו (כלומר אותי...) וזה לא הסתדר, עוד פעם,ועוד פעם,ועוד פעם ועוד פעם,והתייאשתי, כמו שבחיים לא התייאשתי בחיים שלי! אבל רציתי את המעבר הזה יותר מכל דבר שרציתי בחיים שלי.
וניסיתי,ושוב נכשלתי ושוב נפלתי...ושוב ניסיתי..עד שמצאתי! מצאתי רק כי רציתי,רציתי באמת, ודבקתי ברצון שלי! ובסוף השגתי את מה שרציתי!!! אם רוצים משהו באמת,בסוף משיגים אותי!!!!! אבל רק אם באמת רוצים ועושים הכל בשביל זה ולא מתייאשים.

למעלה