זה מאוד תלוי בתחום, וגם רצון לבדו לא מספיק
בואי נלך על תחומים שדורשים כשרון, כמו ריקוד, ציור ומוזיקה.
נכון שבנגינה חייבים להתאמן, אבל שמיעה מוזיקלית היא לא דבר נרכש. אולי זה דבר שמשתפר, אבל עד רמה מסויימת. אני שמה לב לזה, כי בתור אחת שמוגדרת עם שמיעה מוזיקלית ברמה די גבוהה, אני יכולה לחטוף חום וצמרמורות כשמישהו שיודע את האקורדים הבסיסיים בגיטרה, חושב שהוא יכול לנגן הכל. ויותר גרוע מזה- חושב שהוא יכול למצוא את האקורדים לכל מיני שירים שדורשים הרבה מעבר לאקורדים הבסיסיים. זה תמיד יישמע רק בערך.
כמובן שאסור להגיד להם מילה בנושא, אז אני מעדיפה לשתוק ולבלוע את הצפרדע בשקט.
וגם היחס לחצאי טונים- כל המרבה, מבחינתי, הרי זה משובח. נא לא להתעלם מהם כששרים. ושוב- יש כאלה שלא ישימו לב להבדל בין מה שהם שומעים (הפרשים של טונים שלמים) לבין מה שמתי כספי הלחין.
לגבי ציור- אני חושבת שבסופו של דבר כולנו יכולים להיות אמנים ברמה כזו או אחרת, כי אמנות זה דבר מאוד אישי.
מה לעשות שלא כולנו יכולים להיות ברמה של מיכאלנג׳לו, כי לא לכולנו יש קשר עין-יד חזק מאוד, ותפישת המציאות היא שונה (מבחינת מה שרואים, לא מבחינה חשיבתית, הכוונה).
כמובן שאני בחיים לא אדע לרקוד כמו מישהי שהיא גמישה יותר ממני, ועם קואורדינציה טובה יותר כשזה מגיע לשילוב רגליים. ניסיתי. נשבעת לכם בכל היקר לי.
לגבי דברים שדורשים רצון בלי כשרון... כמו דיאטה למשל.
אני מכירה המון בנות שרוצות לרדת במשקל, ואני גם מאמינה להן.
אבל לצערנו זה לא עניין של לחלום על זה בלילה, ולהתעורר רזה למחרת בבוקר. זה דורש עבודה עצמית רבה ולאורך זמן. בעצם- לכל החיים.
פה רצון הוא דרייב מצויין, אבל רצון לבד אינו מספיק, אבל זה אישיו אחר שאני לא אלעה אתכם לגביו פה.
אבל אין ספק שיש דברים שהתמדה ונחישות יחד עם רצון והתעלמות מ״נשמות טובות״ שלא מפרגנים (כולל בשינוי אורח החיים)- מביאים להצלחות.