אין דבר העומד בפני הרצון

זה מאוד תלוי בתחום, וגם רצון לבדו לא מספיק

בואי נלך על תחומים שדורשים כשרון, כמו ריקוד, ציור ומוזיקה.
נכון שבנגינה חייבים להתאמן, אבל שמיעה מוזיקלית היא לא דבר נרכש. אולי זה דבר שמשתפר, אבל עד רמה מסויימת. אני שמה לב לזה, כי בתור אחת שמוגדרת עם שמיעה מוזיקלית ברמה די גבוהה, אני יכולה לחטוף חום וצמרמורות כשמישהו שיודע את האקורדים הבסיסיים בגיטרה, חושב שהוא יכול לנגן הכל. ויותר גרוע מזה- חושב שהוא יכול למצוא את האקורדים לכל מיני שירים שדורשים הרבה מעבר לאקורדים הבסיסיים. זה תמיד יישמע רק בערך.
כמובן שאסור להגיד להם מילה בנושא, אז אני מעדיפה לשתוק ולבלוע את הצפרדע בשקט.
וגם היחס לחצאי טונים- כל המרבה, מבחינתי, הרי זה משובח. נא לא להתעלם מהם כששרים. ושוב- יש כאלה שלא ישימו לב להבדל בין מה שהם שומעים (הפרשים של טונים שלמים) לבין מה שמתי כספי הלחין.

לגבי ציור- אני חושבת שבסופו של דבר כולנו יכולים להיות אמנים ברמה כזו או אחרת, כי אמנות זה דבר מאוד אישי.
מה לעשות שלא כולנו יכולים להיות ברמה של מיכאלנג׳לו, כי לא לכולנו יש קשר עין-יד חזק מאוד, ותפישת המציאות היא שונה (מבחינת מה שרואים, לא מבחינה חשיבתית, הכוונה).

כמובן שאני בחיים לא אדע לרקוד כמו מישהי שהיא גמישה יותר ממני, ועם קואורדינציה טובה יותר כשזה מגיע לשילוב רגליים. ניסיתי. נשבעת לכם בכל היקר לי.

לגבי דברים שדורשים רצון בלי כשרון... כמו דיאטה למשל.
אני מכירה המון בנות שרוצות לרדת במשקל, ואני גם מאמינה להן.
אבל לצערנו זה לא עניין של לחלום על זה בלילה, ולהתעורר רזה למחרת בבוקר. זה דורש עבודה עצמית רבה ולאורך זמן. בעצם- לכל החיים.
פה רצון הוא דרייב מצויין, אבל רצון לבד אינו מספיק, אבל זה אישיו אחר שאני לא אלעה אתכם לגביו פה.

אבל אין ספק שיש דברים שהתמדה ונחישות יחד עם רצון והתעלמות מ״נשמות טובות״ שלא מפרגנים (כולל בשינוי אורח החיים)- מביאים להצלחות.

Purple Mushroom

New member
מעניין :)

מורכב. אני אדם אופטימי, ולפי הנקודות, אני חושב שאדם יכול להיות כל מה שהוא רוצה.
יש לי דוגמאות מהחיים שלי האמת. בעשר שנים האחרונות, בוא נקח אפילו ב 13 שנים האחרונות. הייתי הרבה דברים.
יש באמת גם את הכשרונות שלנו, התכונות המולדות...

h a j b i

New member
לא כל אחד יכול להיות כל מה שהוא רוצה

דגש על שתי המלים כל. אני כן חושב שרוב האנשים יכולים להיות רוב מה שהם רוצים אבל לא הכל. כמעט כל תכונה, כישרון, יכולת מקורה בגנים, לפחות באופן חלקי. ומה לעשות שלא כולם זכו בגנים המשובחים ביותר.

זו לא דעה, זו עובדה

הדימוי שאני הכי מתחבר אליו זה משחק פוקר. לכל אחד יש את הקלפים שקיבל והוא מנסה להשיג באמצעותם את הכי טוב שהוא יכול. גם עם הקלפים הכי גרועים אפשר לנצח במשחק, אבל לא תמיד.

אז כם יש פה בולשיט במידה מסויימת אבל הרוב אמת. חוץ מזה, רוב האנשים נוטים לאהוב בסופו של דבר את הדבברים שהם טובים בהם ככה שאפשר בסופו של דבר להשקיע מאמצים במשהו שאתה באמת רוצה וגם יש לך סיכוי סיבר להשיג אותו.

on and on

New member
המשפט הזה עדיין לא אכזב אותי...

כך שלדעתי אין דבר העומד בפני הרצון

אני אחזור אלייך אם משהו יקרה...

למעלה