"אין דבר כזה אמא כוסית"

עמית@

New member
"אין דבר כזה אמא כוסית"

נישאה היום ברמה הקריאה ברחבי המערכת אצלנו, מייד התרוממו ראשים בשלבים אלו ואחרים של עלבון. מאיפה הקביעה הזו? להיות אמא זה לא דבר סקסי? זהמעקר כל קשר ויכולת למשיכה מינית? מה עובר על גברים (לרוב לא נשואים ובטח שלא אבות) כשהם חושבים שאמהות=טרנינגים מהוהים עם קיא וסיום החיים באשר הם, למה?

lulyK

New member
תראי להם תמונה שלך....

וברצינות - ממה שאני רואה סביבי, דווקא האמהות משדרגת את המראה של רוב הנשים שאני מכירה. כאילו נוסף איזה מימד פנימי, בטחון עצמי - שמקרין החוצה. אני יכולה רק להניח שמי שקרא את הקריאה הוא וא צעיר מאד, או בארון מאד

עמית@

New member
דווקא בן 40+ גרוש עם שתי בנות

בגיל ההתבגרות המוקדם, שעונות בדיוק לתואר "כוסיות" (אליבא ד'מורדים)

lulyK

New member
צעיר ולא מפותח מנטלית

אפשר להיות גם בגיל 70. הכל האוויר, לא מכירה אותו..... אבל הוא בטח חי עכשיו חיים מאד שונים מאלושהיו לו קודם. נותר לי רק לאחל לו שאיזו כוסית (....) תסתכל עליו.

galiaS

New member
או.

אם להמשיך את הלך הרוח: "כוסיות" הן נשים שגברים רוצים "לזיין" ואך אחד לא רוצה ש"יזיינו" את אמא שלו, לכן אמהות צריכות להיות אניטזה ל"כוסיות". מכאן הטרינינג, השיער הסתור והנזלת על החולצה. בעיני נשים רבות אחרי לידה רק נהיות יותר סקסיות. אבל כאן חוזרים לויכוח הישן אם אשה יכולה להגיד שאשה אחרת סקסית, או שזו נחלת הגברים בלבד ולכן כאן אני פורשת.

lulyK

New member
כל מי שיש לו דופק

יכול להגיד שמישהו אחר סקסי או לא לטעמו. לא?

galiaS

New member
יכול להגיד אבל יש הגורסים

שכדי להעיד על מישהו שהוא סקסי זה כמו להעיד על כך שהוא מעורר בך משיכה מינית. ואם הוא אינו עושה זאת, לא ברור מה משמעות היותו סקסי בעיניך...נו באמת שלי, תחלצי אותי מלהמשיך את המשפט האידיוטי הזה.

עמית@

New member
אני יכולה להגיד בקלות רבה על נשים

שהן סקסיות, ואני הטרוסקסואלית בעליל.

galiaS

New member
לא בתכוונתי להצית ויכוח על משהו

כל כך אידיוטי. מסכימה אתכן לגמרי.

galiaS

New member
אבל מה, בואו נחזור לנושא המקורי -

אנחנו אחרי לידה. עכשיו נבוא כולנו ונגיד "בטח, נשים נהיות רק יותר סקסיות אחרי לידה, הן הרי יצרו חיים מהגוף שלהן וכיוצ"ב. אבל מה? רוב הגברים לא נמשכים ל"יצרו חיים" ו"יותר מחוברות לנשיותן" ולעומת זאת מאד מתחברים לבטן שרירית ותחת קטן. ואת זה קצת יותר קשה למצוא במחוזותנו, בואו נודה.

lulyK

New member
טוב, יאללה גמרנו.

ואני עדיין חושבת שאני יכולה לזהות אשה סקסית כשאני רואה אחת כזו.

nubi

New member
בוודאי שיש

(רק לא אני). אישית, אני חושבת שגוף נשי באמת הוא גוף שעבר לידה. לפני זה, זה גוף של ילדה. פשוט ככה.

mummy

New member
אהממממ....

כמובן שיש לי הרבה מה להגיד על זה, אבל אני אשתדל לקצר (הפעם)... קודם כל, להיות כוסית ולהיות סקסית זה לא אותו דבר בעיני. או בואי נגיד, אולי כל מי שכוסית היא סקסית אבל לא כל מי שסקסית היא כוסית בהכרח... אין ויכוח על זה שיש אנשים שנמשכים (ונשים שנמשכות
) לאמהות על כל מאפייניהן מכל הסוגים, ויש גם כאלה שבעיניהם האמהות דווקא הופכת נשים ליותר סקסיות. השאלה היא ברמת הדימוי לדעתי. והדימוי שיש לאמהות ולא רק כאן היום ובישראל הוא בוודאי שלא דימוי סקסי. להפך. יש דיכוטומיה מאוד ברורה בין אמהית למינית, ועל זה כתבו כבר המון. חווה ולילית - זה שני המודלים שיש ביהדות לנשים. או שאת שרמוטה, או שאת אם כל האנושות. גליה כתבה נדמה לי והיא צודקת, יש משהו שמעורר מבוכה אצל אנשים לחשוב על אמא שלהם במונחים מיניים. ומכיוון שלכל אחד יש אמא, מאוד קשה להסתכל על אמא כל שהיא ולא להזכר מיד בזאת שלך. והיא כאמור, לא יכולה להיות קשורה למין במובן הזה. פמיניסטיות יגידו לך (מי אני?) שמדובר בעוד מנגנון תרבותי שמה שעומד מאחוריו זה דיכוי של נשים, וחיזוק החיבור שלהן למקומות נמוכים, שוליים וחסרי כוח בחברה, וכל זה מנקודת מבט גברית נטו, שמבקשת לשמר את מבנה המשפחה המסורתי והכוח שיש לגבר על האישה בתוכו (אהההה... אפשר לעצור ולקחת נשימה). כלומר הדימוי אמא סותר את הדימוי כוסית, כדי להבטיח שאישה ברגע שהיא הופכת אם, תקדיש את עצמה לאמהות, ולא יכנסו לה רעיונות אחרים לראש. כדי שהמשפחה תמשיך לתפקד במובן המסורתי שלה. כדי שמי שהיא כבר אמא, לא תתחיל חלילה לעשות עוד דברים אחרים, גוד פורביד, משהו שעשוי להפוך אותה עוד פעם אמא, אבל מגבר אחר... וזה הולך וממשיך. פמיניסטיות אחרות יגידו לך שזה בכלל להפך. שבהפוך על הפוך, אם תסתכלי על המציאות הקשה, אין מה לעשות, לרובינו אכן קשה מאוד להיות כוסיות אחרי הריון ולידה (טוב לא כולן. לפי התמונות את ממש לא בקטגוריה הזו...). ושכל הניסיון לאתגר את המודל הזה מלכתחילה - כלומר לבוא ולהגיד מי אמר שאמא היא לא כוסית, בואו נוכיח לכם אחרת, הנה אנחנו כן יכולות, הוא הוא המנגנון הגברי המשוקץ שנועד לעצב את האישה לנוחותו ולשימושו של הגבר - כי ברור שכל גבר רוצה שאשתו האמהית גם תהיה קוסית דקה אחרי הלידה ובכלל. אפילו שמדובר במשימה קשה שלא לומר בלתי אפשרית לחלקינו... אבל זה כבר נכנס לשאלת דימוי הגוף, ונשיות בכלל, ובתוך זה אמהות מהי - נו. פשוט זה לא. וגם קצר לא יצא לי... ממש מפתיע.

עמית@

New member
יפה, את בהחלט צודקת.

(ובמאמר מוסגר, זה כינוי מזעזע, השתמשנו בו פה רק כי זה מה שנאמר באמירה הנ"ל) וזו התהיה, גבר שהיה נשוי והוא אב, מה גורם לו לבטל לחלוטין את כל המהות של חיי נשואן (לחיות לאהוב להימשך לאשה שהיא בהחלט לא בתולה) האם גבר באמת *רוצה* שאשתו תהיה מושכת ומקסימה אחרי להידה, או שהוא רוצה שהיא תכנס מייד להגדרת ה"אמא"? אולי אני סתם מתפלספת, אבל ההערה הזו הטרידה אותי, המחשבות על דימוי גוף לא זרות לי, להפך, ודווקא בגלל שאחרי הלידה אני מרגישה הרבה יותר *אני* (קודם הרגשתי מנותקת לחלוטין מהגוף שלי, שנאתי אותו, עדיין לא מתה עליו, אבל בהחלט חל שיפור) תודה - אגב- על המחמאות, אבל אני כאמור ממש לא מרגישה כך. ובישראל? ה בכלל שאלה מרתקת אחרת- הבניית הזהות האידאית פה בארץ, היא בהחלט על תקן "שנה טובה לדוד גיבור אשר על המשמרת.. שנה טובה לך גברת"..

למעלה