אין דין, ואין דיין. בשכר הבנקאים

אין דין, ואין דיין. בשכר הבנקאים

אין דין, ואין דיין. בשכר מנהלי הבנקים. כדי להמחיש את המספרים הדמיוניים של שכר העבודה(?) של בכירי הבנקים בישראל אפשר לנסות ולכמת אותם במונחים יומיומיים המוכרים לכולנו, בשכרם של 5 מנהלי הבנקים ו-5 יושבי ראש הדירקטוריונים המסתכם ב-105.8 מיליון שקל. ניתן לקנות כשלושים וחמש אלף (35,000) יחידות מחשב לרוב הילדים הזקוקים לסיוע לסגירת פערים טכנולוגיים , לרכוש כ מיליון שבע מאות וחמישים אלף (1,750,000) ספרי קריאה ולימוד, להעניק כ שני מיליון ומאה אלף (2,100,000) כרטיסים להצגות תרבות, לקנות כחמש מיליון ושלוש מאות אלף (5,300,000) ארוחות חמות לתלמידים נזקקים ואפשר גם להעסיק למעלה מ-2500 עובדים "שקופים" עובדי קבלן מאבטחים ושומרים במשך שנה בשכר מינימום ובתנאי העסקה הוגנים. מעטים יודעים כי לצד שכר העתק שצוברים מנהלי הבנקים, מעסיקים הבנקים "עובדים שקופים" רבים - עובדי קבלן ועובדי חברות כח-האדם, מאבטחים ושומרים שלמרות שהם עובדים בבנק, הבנק אינו רואה עצמו כמעסיקם והם אינם זוכים להגנת ועד העובדים, וועד עובדים שלעיתים גם משבית אותם מעבודה לצורך השגת תנאים ושכר משופרים לעובדי הבנק הקבועים-דור א' מהנהלות הבנקים. זכותם של המנהלים הבנקאיים להרוויח כסף. הם מרוויחים זאת בצורה חוקית, הם משלמים מיסים עם זאת, בישראל מדובר בקבוצה קטנה המנהלת את עסקיהם הבנקאיים של משפחות ההון החזקות המחזיקות את המשק בצוואר. מנהלי הבנקים משרתים את שיטת הניהול התובענית של משפחות ההון להגדלת רווחים תמידית ובכדי להגדיל את רווחיהן, הם מפטרים עובדים מאוגדים באמתלה של "רה ארגון" ו"התייעלות" ולאחר זמן קצר מאוד קולטות עובדים בלתי מאוגדים או בז'רגון הישראלי "עובדי חברות כוח אדם", "עובדי הקבלן" "עובדי אבטחה ושמירה" "עובדי מיקור חוץ – outsourcing" ועוד מטבעות לשון שנועדו לעמעמם את תופעת העובדים "השקופים". בתהליך הזזת הפיונים דור א' המפריעים למיקסום הרווח, הם מחליפים כוח אדם מיומן שמקבל שכר ותנאי עבודה הוגנים, בכוח אדם מיומן זול ולא מאוגד ובפרט חסר ביטחון תעסוקתי כי הרי אפשר לפטר אותם בכל רגע נתון, אפשר לפטר כי אין אכיפת חוק על זכויות העובדים במדינת ישראל. את עולמם של עובדי הקבלן אני מכיר היטב. למעלה מ- 6 שנים הייתי במקום הנמוך ביותר בעולם - מפעלי כימיקלים לישראל בים המלח. עבדתי במציאות בה עובדי קבלן נאלצים לעבוד בתנאים קשים של חום, שרב, מליחות, מחנק, רעש והמולה ובתמורה הם מקבלים פרוטות וכבודם האנושי והמקצועי נרמס. משפחת עופר, שהינה בעלת השליטה בחברה לישראל, לרבות כי"ל ושרק לאחרונה הציגה שיאי רווח חדשים, מהווה, באופן שאינו מפתיע, אחד מגורמי השליטה בבנק המזרחי, כן! גם הם מבעלי השליטה הבנקאיים שמאפשרים את שכר המנהלים הענק כמו משפחת שרי הריסון ומשפחת דנקנר, כל כך מעט משפחות ששולטות על כל כך הרבה משאבים וכח ואף חורצות גורלות להרבה אנשים. הבנקים זה המקום בו נפגשים "עובדי חברות כוח אדם", "עובדי הקבלן" "עובדי אבטחה ושמירה" "עובדי מיקור חוץ – outsourcing" המיוזעים של מפעלי ים המלח עם חבריהם "למותג השקופים" עובדי הבנקים וביחד מביטים בעיניים כלות למעלה, ולאן שלא נביט המשפחות הן אותן משפחות ושכר המנהלים רק הולך וגדל והפערים בשכר הופכים להיות לבלתי נסבלים בכל קנה מידה עולמי-כלכלי-פיננסי. כמה אתם הבנקאים צריכים להרוויח מאתנו? פעם ראשונה פטרתם עצמכם מאחריות לתנאי העסקתנו ואתם מתעלמים מכך שפעמים רבות אין אנו מקבלים ולו שכר מינימום, בודאי לא תשלום עבור שעות נוספות, דמי מחלה, פיצויי פיטורין ועוד זכויות יסוד המעוגנות בחוק. פעם שנייה כשמשכורתנו מופקדות בבנקים שלכם ואתם גובים מאיתנו עמלות מופקעות על כל פעולה, ופעם שלישית על האשראי שאתם מעמידים לחובתנו. אתם הבנקאים מרוויחים הרבה מאוד על "עובד הקבלן". אתם הבנקאים ניחנתם בתאבון רב ובלתי נדלה. מנהלי הבנקים! מחר כשאתם נכנסים למשרדיכם המפוארים בבנק כדאי שתראו אותם. את עובדי חברות כוח האדם והקבלן המועסקים כטלרים, את עובדי הניקיון המבריקים את הבנק ואת השומרים המגינים עליכם משודדים ומפיגועים קטלניים. וזכרו כי למרות שלחלקם ריהוט ההיי-טקי וסמלי סטאטוס המשדרים כוח ושררה, בעינכם הם "שקופים" הם עובדים חוזרים הביתה עניים בכיס ובנפש. כמוהם גם "עובדי הקבלן" וחברות כוח האדם במפעלי ים המלח, במוסדות הממשלה ובמגזר הפרטי המהווים למעלה מ- 1,200,000 עובדים בלתי מאוגדים המועסקים במשק הישראלי, אחוז גבוה מידיי המערער את היציבות החברתית במדינה. האחריות לעוניים ולרמיסת זכויותיהם וכבודם של העובדים "השקופים" אינה של "כוח עליון" אלא מעשה ידיהם והחלטותיהם של מנהלים ותורה כלכלית שלא סופרת את האדם, של בעלי המניות ומנהלי החברות המרוויחים הן עתק ובפרט של המדינה המאפשרת ומעודדת מצב זה מפני שאין דין, ואין דיין חברתי במדינה. לעזאזל, כמה אתם מנהלי הבנקים משלמים עמלה עבור הפקדת הצ'ק הענק שלכם בחשבון הבנק הפרטי שלכם? בימיה האפלים של ארה"ב גם "הכותנה" הלבנה דמעה בצבע אדום מעבודה שחורה, ובימנו אלו בישראל 2006 יש מעט מאוד אנשים שמרוויחים הרבה מאוד, והרבה מאוד אנשים שמרוויחים מעט מאוד. יצחק ג'קי אדרי - דימונה.

revi164

New member
כל הכבוד!!!

מאמר מדהים!! חג שמח

SimsY

New member
12 נקודות!

הדבר הטוב שיש לי להגיד - שזה מאמר מצויין, באמת 12 נקודות הדבר הרע שיש לי להגיד - לצערי זה לא ישנה כלום. אותם חזירים קפיטליסטים ימשיכו לעשות את הכסף שלהם על חשבון מעמד הפועלים ואפילו נבחרי העם לא ישימו זין עליהם - ככה שחבל

joshh

New member
אני מסכים איתך, אבל מי אשם באמת ?

העם עצמו פראייר. העם יודע לבכות, אבל לא יודע לקום. אז אני לא מתפלא שיש לנו בנקאים שמנצלים את המצב. אני גם לא מתפלא שיש לנו פוליטיקאים שמנצלים את המצב. כדי להיות קורבן אתה צריך קודם חשיבה של קורבן. joshua

joshh

New member
יכול לעשות המון !

נתחיל מזה, להפסיק להיות פראייר ולהפסיק להיות קורבן. נמאס לי לשמוע שהמדינה הזאת חרא. אם כ"כ חרא אז למה לא כולם קמים ואומרים די! הגיע הזמן לעשות משהו. במקום זה כולם אלופים בדיבורים, בלבכות, להגיד שהפוליטיקאים חרא, שיש אפליה, שדופקים את השחורים או שדופקים את הלבנים, שנשים מופלות, שאי אפשר להתפרנס בכבוד, שהעבריינות והאלימות גוברת, שכולם נדפקים. יודעים לדבר....אבל כשזה בא בעשיה כולם נעלמים. ממתינים שאחרים ירימו את הכפפה. אני תמיד אמרתי "אם אתה לא תרים אז מי ירים ?". הדוגמא הכי יפה זה כשהרמנו כנס. מי בא ? 4 מאבטחים! דופקים אותם, גונבים אותם, מתיחסים אליהם חרא, אז מה הם עושים - אלופים הלהתלונן, אבל כשזה בא בלבוא לכנס הם מעדיפים להשאר בעילום שם. פחד ? אולי. אדישות? אולי. אבל מאבטחים הם קבוצה קטנה. יש לנו פוליטיקאים שגונבים אותנו יום יום. אז מה העם עושה להעניש אותם ? "בוכה" ולמי אכפת שהם בוכים ? לאף אחד. הכי מצחיק זה שישראלי הכי שונא זה לצאת פראייר, אז אך זה שכל הישראלים פראיירים ? חומר למחשבה.

SimsY

New member
זה באמת מרגיז

אתה מנסה לעשות משהו אבל כולם או פוחדים מידי או אדישים מידי. זה ככה גם בנושאי גאווה - יש הרבה שמתלוננים על היחס להומואים אבל כשעושים משהו אנשים לא באים. אבל מהצד השני מה יעשו אלו שמנסים לעשות אבל לא מצליחים כי אף אחד לא מוכן לתת כתף ?

זה בכלל לא בסדר ש-אין קידום לשומרים

לפי דעתי צריך לעשות חוק ש- " שומר או מאבטח " יכול אחרי שנה להיתקדם בתפקיד שלו ולהיות למשל " סייר " או " מפקח " . זה לא בסדר ש-אנשים בתור מאבטחים נישארים תקועים כל הזמן באותו התפקיד ואחרי זה הם רק חולמים לעזוב כי אין שום קידום ! , ולעומת זה מי שהוא קרוב לצלחת של " הנהלת החברה " כמו למשל : " מפקחים " או " קב"טים " הוא יהנה מכל מיני קומבינות שתמיד הוא ישאר בתפקיד טוב ! , עם אוטו צמוד ! , ועם משכורת יפה ! , לעומת אלה ש-שומרים ואוכלים כל היום חרא ! , בגלל שהם תקועים בתפקיד שלהם ואין להם שום קומבינות בתוך החברה .

dobhy46

New member
גוש וחברים יקרים

קודם כל חג שמח לכולם. ראשית רציתי ליידע אותכם , שמה שכתב יצחק אדרי על מנהלי הבנקים. כללית נכון ומה שאמרת גוש תאמין לי זה נכון אך מה לעשות ? כך מתנהלת המדינה שלנו כולם נדפקים ובוכים . זה שאני מבחינה כלכלית לא הצלחתי להגיע לכנס האמור,והודעתי על כך, אבל אני נלחם על זכויותיי ואינני יושב בשקט. זה שפניתי למאבטחים והם ממש מפחדים לעשות דברים שיפגעו במקום פרנסתם זה אבסורד. בשנת 1983 נכנסתי לעבוד בחברה לאבטחה ושמירה בתפקידים מגוונים ביותר ממאבטח או שומר ועד מנהל משמרת לילה או מעביר כספים של עסקים לבנקים אני אמשיך יותר מאוחר אספר לכם על הכול

dobhy46

New member
המשך לסיפור

לאחר שנה של עבודה באתי למעביד וביקשתי העלאה בשכר ולהפטעתי קיבלתי וכך עברה עוד שנה ושוב קיבלתי , ואז התחילו להגיע העולים החדשים שעבדו בשביל אגורות , וכאשר באתי למעביד שלא אנקוב בשמו כי הוא מנניק לא קטן , מה אמר לי? דוד יקירי תראה אני לא יכול לתת לך יותר העלאות בשכר , אתה יכול ללכת כי אם מה שאני משלם לך חביבי אני יכול להעסיק 10 עולים חדשים במחיר שלך. היום החברה הזאת נוברת בעבר והיום היא תחת פירוק של בית הדין לעבודה . ואני אמשיך לדאוג להפיל כל חברה שמנסה להפיל אותי ,

tenen

New member
הודעה שמראה על חוסר בידע.

שכר לא נקבע רק ע"י מספר שעות העבודה, המעסיק מחליט על שכרך בין השאר לפי ההכנסה שהוא ירוויח בזכותך, כאשר אתה מדבר על מנהל בנק, הכסף שהוא עושה בשביל בעלי הבנק הרבה יותר גדול, למנהל הזה יש הרבה ביקוש במקומות אחרים, ולכן גם שכרו גדול. מאבטחים לא חסרים, וכנ"ל גם לא פועלים, ובד"כ הרווח למעסיק מכל פועל או מאבטח הוא נמוך משמעותית מהרווח שיוצר מנהל בנק. כמו כן התשלום למנהל הבנק שלך הוא גם לפי השכלה, לא חושב שיש מנהל בנק עם פחות מתואר שני, וגם לפי ניסיון בתחום... שלך יהיה תואר שני גם אתה תוכל להרוויח סכום גדול פי כמה וכמה, זה התגמול על לימודים...

SimsY

New member
זהו שהרבה מזה הם גנבו

כל העמלות שורה האלה ? עמלה על כל שטות והכי קטנה ? בשום מדינה אין כל כך הרבה עמלות כמו בישראל. הם ממש חולבים את האדם במעמד הפועלים וזאת רק ההתחלה.

tenen

New member
לא מתאים לך תפתח בנק.

ותנהל אותו לפי איזה כללים שאתה רוצה. בנקים שעובדים לפי כללים לא נכונים אתה יודע מה סופם? שהלקוחות שלהם מרוששים. אם אתה חולק עלי, אני מציע שתבדוק מדוע בדיוק נתניהו קיצץ את הפנסיה של רבים כל כך. הסיבה הייתה פשוטה, ההסתדרות שהחזיקה כספי פנסיה של אנשים רבים פשוט מאוד הפסידה חלק גדול מהכסף תוך כדי ניהול כושל משך שנים. נכון באותם שנים היה שווה להיות בהסתדדרות, קיבלת הלוואות בתנאים טובים יותר מאשר בכל מקום אחר, אבל התוצאה הייתה, שקרנות הפנסיה של ההסתדרות הגיעו למצב שהן לא יכולות לשלם את הפנסיה לחברים, והמצב היה עד כדי כך גרוע שכדי שיהיה מה לשלם להם קוצצו קצבאות הפנסיה של אנשים ששמו את הכסף שלהם במקום טוב. ועכשיו אותו אדם שניהל את כספי ההסתדרות בצורה כושלת הוא זה שמצטייר כאדם החברתי שדורש להעלות את שכר המינימום וכולם שוכחים שהוא הסיבה לקיצוץ קצבאות הפנסיה. שאתה מנהל בנק, אתה עושה החלטות שאמורות להכניס לך כסף, אם אתה יודע לעשות את זה יותר טוב תפתח בנק, ותציע תנאים יותר טובים, אם אתה באמת חושב שזה יצליח אז מה הבעיה? כולם יבואו אליך... הבעיה היא שזה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה :)

joshh

New member
אם זאת...

עדיין לא הראת לי סיבה מוצדקת לגנוב ממאבטחים. הרווח (החוקי) ממוצע של מעסיק בתחום האבטחה הינו 5ש"ח לשעה לאדם. כלומר, אם אתה עושה חשבון פשוט אתה יכול לראות שמעסיק יכול להרוויח (חוקי), 20,000ש"ח ביום על 500 איש ובחודש 500,000ש"ח לא כולל שבת. <יש לציין שאלה הערכות גסות מאוד> במקום זה הוא מעדיף להרוויח לחודש 558500 בחודש. איך עושים זאת ? <החישובים נעשו בצורה גסה וממוצעת לפי 500 מאבטחים בחודש (500 מאבטחים = חברה קטנה מימדים)> 25000ש"ח - אתה "מעלים" מהשכר, בתקווה אתה מחזיר רק 10% לאחר חודש אם האבטחים שמו לב. 5000ש"ח - קרן מתנות. 7500ש"ח - מעלים מהנסיעות. 8500ש"ח - כנסות. 12500ש"ח - דמי חבר זולים. זאת רק דוגמא... וחומר למחשבה. רוצה לפתוח איתי חברת אבטחה ? joshua

tenen

New member
אני מחפש את הקשר :)

הודעתו של הכותב ותגובתי דיברו על הבנקים, לא על חברות השמירה. אני לא מבין איך טענותיך נגד חברות השמירה משתלבות עם טענות הכותב המקורי כנגד הבנקים, האם תוכל להאיר עיני בנושא?

joshh

New member
הינה הקשר

מוצג א': "שכר לא נקבע רק ע"י מספר שעות העבודה, המעסיק מחליט על שכרך בין השאר לפי ההכנסה שהוא ירוויח בזכותך" לא כשמדובר במאבטחים- ובטח לא כשמדובר בבנקים. מוצג ב': "מאבטחים לא חסרים, וכנ"ל גם לא פועלים, ובד"כ הרווח למעסיק מכל פועל או מאבטח הוא נמוך משמעותית מהרווח שיוצר מנהל בנק." (ראה הסבר שלי בהודעה הקודמת) מוצג ג': "כמו כן התשלום למנהל הבנק שלך הוא גם לפי השכלה, לא חושב שיש מנהל בנק עם פחות מתואר שני, וגם לפי ניסיון בתחום..." + "שלך יהיה תואר שני גם אתה תוכל להרוויח סכום גדול פי כמה וכמה, זה התגמול על לימודים..." אני מכיר בעלי תארים (AB, MA, וכו'..) שמקבלים 16ש"ח לשעה. מוצג ד': "שאתה מנהל בנק, אתה עושה החלטות שאמורות להכניס לך כסף, אם אתה יודע לעשות את זה יותר טוב תפתח בנק, ותציע תנאים יותר טובים, אם אתה באמת חושב שזה יצליח אז מה הבעיה? כולם יבואו אליך... הבעיה היא שזה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה" אז זה לא בידיוק כך, יש לך כסף - אתה תעשה עוד כסף. אין לך כסף - אתה לא תפתח שום בנק ולא כלום (חוק הנוסחאות). כסף עושה כסף, הרבה כסף עושה מה שבא לו - וזה חוק החיים. להיות מנהל בנק אתה צריך להיות בעל מעמד גבוה מאוד. אני אל רוצה להתחיל עם בעל בנק. מכיר את המושג "חוק פרטו" ? זה אומר שהעשירון העליון(20%) משפיעים על העם (80%). הבעיה בחוק הזה שהוא לא לקח בחשבון את העלפיון העליון (5%) שמנהל את המדינה(95%). אתה רוצה לפתוח בנק ? אין לך סיכוי בחלומות שלך. אני מציע לך הצעה יותר מפתה, בוא ניפתח חברת שמירה זה אומנם כסף קטן לעומת בנקים אבל אתה עדיין גונב ומועל ;). ומוצג ה' ואחרון: הפורום שניכנסת אליו הינו פורום של אמי"ל פורום של שומרים ומאבטחים ויש לו המון המון קשר למאבטחים. לסיכום: לדעתי יש קשר:) joshua

למעלה