אין דין, ואין דיין. בשכר הבנקאים

SimsY

New member
התשובה שלך לא מעשית

אני מצטער להגיד לך. אתה יודע שזה בלתי אפשרי וחוץ מזה זה שיש להם בנק זה לא אומר שהם יכולים שהם לא יכולים לתפוס אנשים בקרוב ולהתנהג כסחטנים רק בגלל שאנשים צריכים אותם.

tenen

New member
זה מה שנקרא שוק חופשי

בדמוקרטיה לרוב מתקיים מה שנקרא שוק חופשי, יש ביקוש, יש היצע, ואלו הדברים שקובעים את מחיר המוצר אלא אם כן יש מונופול ותחום הבנקאות רחוק מלהיות מונופול מכיוון שיש כמה וכמה מתחרים. כנראה שמנהלי הבנק יודעים שבתנאים הנוכחיים יש מספיק ביקוש בשביל לקחת כמה שהם לוקחים, וכנראה שרוב הלקוחות מבינים שזו ההצעה הכי טובה שיש להם שהרי יכולת לשים את הכסף שלך בבנק אחר. כמו כן אני מוכן להתערב ש90 אחוז מהאנשים כאן, לא עברו על העמלות השונות של שישה בנקים לפני שהכניסו את הכסף שלהם, למרות שיש הבדלים בין הבנקים השונים :) מאוד נח לנו להאשים את הבנקים, אבל אם אתה לא טרחת לבדוק את השוני בין הבנקים, איך אתה יודע שכולם מציעים את אותו הדבר? אתה טוען שהבנקים מתנהגים בסחטנות? מי מגדיר מהיא סחטנות? קל לך להיות נדיב על חשבונם בדיוק כמו שלהם נח להיות נדיבים על חשבונך, לא מתאים לך אתה יכול ללכת לבנק אחר, לא מתאים להם הם מוכנים לאבד לקוח.

SimsY

New member
זה לא נקרא נדיבות

זה נקרא לקרוע את האזרח - עובדה שבישראל יש את המספר הגבוה ביותר של עמלות והגבוהות מבכל העולם ככה שיש גבול לצידוק הקפיטליסטיות הזאת

tenen

New member
וזה אחרי שעשית מחקר מעמיק?

מתוך סקרנות, בכמה בנקים ביקרת השנה כדי לראות מי יתן לך את העמלות הכי טובות? אם יש לך איזשהו חיסכון, עם כמה מנהלי השקעות דיברת כדי לדאוג שהכסף שלך ישמור על ערכו במקום להיות תקוע בבנק באחוז ריבית אפסי?

SimsY

New member
למקרה שאתה לא רואה חדשות

היה על זה אייטם במדור הכלכלי. ואתה יכול להיות שקט לגבי הכסף שלי הוא נמצא בדיוק במקום שהוא צריך להיות תודה.

moris551

New member
באשר לא חפצנו בחרתם כולנו לטבח.

בס"ד הממשלה משולה לעבדינו,שהם נקראים עבדיי,והיום מה שקורה אנחנו הישראלים רעבים,ועבדינו ישתו,וישראלים יצמאו,עבדינו ישמחו,ואנחנו נבוש, עבדינו יוכלו,וישראלים ירעבו,במה שלא חפצנו בחרנו. ממשלות שנוגעות באשר לא חפצנו. אחיכם הם שונאיכם מנדיכם למען גויים. שפכו את לבכם כמים כי התבלו עורנו בשרינו ועצמותינו. ישראלים יושבים בדד,מדוממים מקבלים גזרות קשות. ממלאים את פינו בחול ואנחנו אומרים תקווה. נותנים לנו מכה על הליחי אנחנו הולכים בבושה. לעות אדם בריבונותו עד שילכו לחפש מעדנים באשפתות. זה עון גדול מחטאי סדום. כדי היום להיות חלל חרב ולא חלל רעב. ממשלות ששותות מדם צדיקים וסרו מעונשם. בצפיתנו צפינו למושיע מה היה לנו נחלתנו נהפכה לזרים בתינו לנוכרים. נהינו יתומים אין אב בממשלה. אמותינו נהיו כאלמנות גברים נסוגו מבתי אם וזרים החליפו אותנו הגברים הזרים מימנו את בתינו בחירפת מזון. מים שלנו שותים בכסף,לחם לא נתן להשיג,יגענו לנחלתינו ולא הונח לנו. כשהיינו עבדים במצרים או במחנות ההשמדה קבלו אנשים פת לחם. היום מתברר שלחיות תחת שלטון אבותינו ממשלות חטאים עונותהם סבלנו. את שמחתינו עשינו מפלט לאבל מפני עבדים מושלים בנו ואין מי שיחלץ אותנו מידם. בחורים שבתו מנגינתם. שבתות משוש לבנו הפכו לאבל על אבלות בתולות נפלה עטרת ראשינו אוי לנו ששועלים הם ולא שואלים ללבנו. חג פסח שמח תתמכו ותעזרו לצאת לחירות אני האיש שיוציא אתכם לחירות שמי משה ואני יוציא אתכם מהידיים של אלה שהיו צריכים להיות לכם לעבדים ולא אתם להם.

יצחק - שאלה

חשבתי על זה קצת, ואני לא יודע אם זה אפשרי. אבל אם מישהו בעל יוזמה, כריזמה וכוח יצליח לאגד תחתיו את כל ה"עובדים השקופים" כמונו, כל המאבטחים ופשוט לשבות, זה אפשרי? זאת סתם מחשבה היפוטית.. אבל הרי הבנקים מחוייבים בשמירה, ואם לא יהיה להם את אותו מאבטח שעומד בכניסה? ואם פתאום כל העובדים של חברות כוח האדם יחליטו לשבות? הרי אז חברות כמו "השמירה" וכל הגנבים האלה שנותנים לנו בקושי שכר מינימום יפשטו רגל כמו שקרה לחברה בירושלים ששכחתי את שמה. אז לפי מה שאתה אומר יש ל"עובדים השקופים" כוח עצום, ורק צריך מישהו שיאחד את כולם ויכריז על שביתה עצמאית. זה אפשרי? תאורטית? (להזכירך שכל המהפכות הגדולות התחילו על הנייר).

הבעיה הא חוסר היכולת להתארגן.

אחד המאפיינים את עובדי חברות כח האדם והשמירה למיניהן הוא שהם פשוט לא מכירים את שאר העובדים באותה חברה, אין להם דרך להתקשר אתם ורובם עובדים לטווח קצר בלבד. לכן אין להם גם איך להתארגן. אם תפנה לבוס שלך ותגיד לו "שלום מר ----, אני רוצה להקים ועד עובדים ולכן אני צריך את רשימת העובדים" רוב הסיכויים הם שאחרי כמה ימים הוא ימצא תירוץ לפטר אותך. יתרה מזו- רק לועד עובדים מותר, על י החוק, להכריז על סכסוך עבודה ולהתחיל שביתות. שביתה עצמאית ללא גיבוי ועד עובדים תקנה למעביד את הזכות לפטר את כל השובתים ללא פיצויי פיטורים. וכפי שמראה המקרה של חברת התחבורה הציבורית של באר שבע.גם כאשר המעביד מפר חוקי עבודה בגלוי ומפטר עובדים בגלל שהתארגנו, בית המשפט לא ממהר להתערב.

avielss

New member
מספיק לבכות

כמה אופייני לנו בני עדות המזרח .המקופחים והנידכאים קדימה.לקום ולעשות מעשה ללמוד להתפתח ולפתח את הסביבה בה אנו חיים. תמיד יהיו מנצלים ומנוצלים העובדים והמנהלים לחלק מהאנשים הדבר מתאים ("ראש קטן בפי העם ) ולחלק שלא -קדימה לעבודה !

ac3456

New member
מאמר מצויין ומשקף נכונה את המצב

הבעייה שהתופעה הולכת ומיתרחבת, וגם עובדים בכירים יותר מועסקים על ידי חברות כוח אדם .

סבא דוד

New member
כאן המקום להזכיר

את הועד היחיד שדואג גם לעובדי קבלן שלו חברת חשמל שדאגו שיבטלו את הסעיף שעובדי הקבלן יחזירו כסף אים ירויחו יותר משכר מינימום!

eleel

New member
כל הכבוד../images/Emo45.gif

זו אחת הסיבות שקמה "המפלגה למלחמה בבנקים". אתה וחבריך מוזמנים לקומונה : http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=18418 אשמח להמשיך הדיון עימך בקומונה או בפרטי. אלי לוינגר

avielss

New member
סימס -אני עובד פשוט

אבל בוא נניח שאני נוגש עבדים. (נוגש עבדים -אהבתי ) זכותי הרי אתה לא באמת נלחם על מעמדך בחברה. אתה לא מראה לי שום נכונות להתקדם . סימס תרים את הראש תהיה גאה במה שאתה כשתרים את הראש אף אחד לא יוכל לדרוך עליך או לנגוש אותך (-:

למעלה