אין דרך לבטח פעילות הממ"ג למעט דרך העמותה ובהסכמתה

אז קראתי את סעיף השיפוי ולדעתי

אתה טועה. אני מניח שאתה לא משפטן, שכן הגישה שלך מבוססת על ניתוח מילולי מאד דווקני של הסעיף. זו גישה מאד צרה, שמניחה שרק מה שכתוב "תופס" ואין בלתו. מבחינה משפטית, זו גישה מוטעית. לדוגמא, לא רשום בטופס השיפוי שיש חובת תום לב, אבל היא עדיין קיימת. להרחבה כדאי לעיין ב-"הלכת אפרופים" או "אירגון מגדלי הירקות". מדובר במקרים שנידונו בבימ"ש עליון ועוסקים, בין היתר, במה שעולה מן ההסכם, אבל לא כתוב בו מפורשות, או במילים אחרות: אומד דעתם של הצדדים והציפיה המקובלת או הסבירה שלהם.

קודם כל בוא נחדד מה זה שיפוי: החזר כספי של ההוצאות.כלומר, אין מצב של ריווח. אתה מתחייב לשפות את העמותה רק עבור מה שהוצא. אתה מקשה, מי מבטיח לי שהעמותה תעשה מאמץ כדי להתגונן? התשובה מחולקת לשתיים:

החלק הראשון: שפת ההתחייבות
סעיף השיפוי צורף למטה. שפת ההתחייבות מלמדת מפורשות, שלעמותה תהיינה הוצאות, ואת ההוצאות האלו אתה תכסה. סעיף השיפוי מתאר מצב שבו העמותה תתבע בשל מעשיך. או אז, אתה תשלם את הוצאות ההתגוננות. הווה אומר צריכה להיות תביעה, צריכה להיות התגוננות, וצריכות להיות הוצאות

החלק השני נוגע לזכויות שלך:
דיברת על אדם סביר. בוא נדבר על עמותה סבירה. כפי שפרטתי לעיל, הציפיה הלגיטימית שלך היא שהעמותה תתגונן, וכל שופט סביר במדינת ישראל יפרש אותה כך. הטענה שלך שהעמותה "תלך לישון" ולא תתגונן כנגד תביעה בשל העובדה שאתה תשלם בכל מקרה את הוצאות ההתגוננות כנגד התביעה, מאד לא רצינית ולא תעמוד בשום מבחן. לא משפטי, לא לוגי ולא שפתי. כאמור, יש לך זכות מלאה לצפות, שהעמותה תתגונן ותתגונן היטב. אם העמותה לא תתגונן - תוכל לתבוע אותה, ואתה גם תזכה, ככל הנראה.

ברשותך, ולמען הציבור אצטט דברים נוספים שרשמת לי ואענה בקצרה:

1. כתבת שהעמותה תתבע "מכל סיבה שהיא הקשורה לפעילותי.... לצורך העניין גם אם עשיתי רעש לשכנים בבני ציון..." - נכון. אם הפרת את מנוחת השכנים ותתבע, אין שום סיבה שהעמותה וחבריה ישאו בנזק שגרמת.

2. לא מצוין בשום מקום שהעמותה תנסה להגן על עצמה , תפעיל את הביטוח שלה או כל דבר אחר... לכאורה , העמותה אדישה לגמרי , כי אני משפה ממילא. אני מניח שזה לא המצב ואו הכוונה , אבל זה הנוסח. - (ראה לעיל).

3. אין שום התייחסות לגבולות שיפוי. לא להשתתפות עצמית ולא בכלל. אין לי שמץ של מושג מה תקרת הביטוח של העמותה. - אז תבקש לקבל את הפוליסה, כי העמותה לא אמורה לפעול בסתר. אתה מעדיף, כנראה, לטעון שאתה לא יודע את הסיכון, למרות שאתה יכול לברר אותו, ומכתיבתך גם עולה שאתה מבין את ערך הסיכון האמיתי, שהוא נמוך בתחום טיסת הממ"ג.

4. במקרה שבוא גם אני וגם העמותה נתבעים - אני מגן על עצמי ומשל כטיס בודד , ואח"כ מפצה את העמותה על שהגנה על עצמה באותו עניין. לא נכון - אתה מתגונן בשם עצמך על הנזק שגרמת, ואילו העמותה מתגוננת על כך שנגררה לתביעה כנגדך, למרות שאין לה קשר לנזק שגרמת. אלו שני דברים שונים לחלוטין.

5. העמותה לא נדרשת להוכיח שהייתי מוערב , שבצעתי מחדל או התנהלתי ברשלנות. כלום. - לא נכון - כיום, כאשר העמותה לא מסמיכה טייסים, היא אינה קשורה לתביעה שלך, וזו הנקודה. העמותה לא צריכה להוכיח דבר וחצי דבר. את זה יצטרך להוכיח התובע. ראה את זה כך: אתה נתבעת, וכתוצאה מהתביעה שלך, תבעו אדם שהלך ברחוב בתל אביב. האם האדם הזה צריך לספוג נזק בשל מעלליך?

6. אפילו אם אני צדיק והם "סתם" ניהלו הגנה כושלת בתביעה , אני מחוייב התשלום - לא נכון - אם נגרם לך נזק מתביעת סרק, אתה מוזמן לתבוע את התובע, ולדרוש שישלם כל שקל ששיפית את העמותה. מה שלא ברור לי, מדוע אתה סבור, שהעמותה וחבריה צריכה לספוג את רוע מזלך? תספוג אתה.

אני מניח שלא תשנה את דעתך, וזה בסדר גמור, אך היה חשוב לי להעמיד את הדברים על דיוקם בנושא הרציונל שמאחורי טופס השיפוי.

רן

נוסח סעיף השיפוי: אני מתחייב לשפות את העמותה ו/או את מי מנושאי התפקידים בה ו/או את חבריה בכל מקרה שבו תתבע העמותה ו/או מי מחבריה ו/או בעלי התפקידים בה ו/או שלוח המסייע לפעילותה, על ידי ו/או על ידי צד שלישי מכל סיבה ו/או טעם הקשורים לפעילותי בענף הממ"גים, לרבות במידה וייגרם לי או לצד שלישי נזק מכל סוג. התחייבותי זו לשיפוי כוללת תשלום מלוא ההוצאות שיושתו מסיבה כלשהי על מי מהנתבעים כמפורט בסעיף זה, לרבות תשלום מיידי של הוצאות ההתגוננות וכל סכום שיפסק, ככל שיפסק כנגד העמותה ו/או מי מטעמה ו/או מי מחבריה. אין בהודעת צד ג' שתוגש כנגדי, ככל שתוגש, כדי לבטל את התחייבותי בסעיף השיפוי דלעיל.

GILADMONI

New member
אני לא יכול להתמודד עם תביעה שלא מבוצעת נגדי

היי רן
הארכנו.... אז אנסה בקצרה.
אני חש שהנקודה מתפספסת. אני לא מחפש חלילה מישהו שיישא בנזקים שאני עושה. ממש לא. ההפיך. אני מודע לסכנה שיכולה לקרות בעת טיסה שלי ואני עושה שני דברים מהותיים כדי למזער אותה. אני טס בטוח , ואני טס מבוטח. אם חלילה שגיתי או התרשלתי , אז כמו בכל דבר אתמודד ואשא בתוצאות.
אבל כאן מכניסים משתנה נוסף שאין לי שליטה עליו ושמגדיל מבחינתי את הסיכון.
ברגע שיש עמותה והיא יכולה להיתבע (בגללי או בגלל כל דבר אחר) והיא מייצרת תלות בין התביעה שלה לתשלום שלי כלפיה , אני בצרה.
השיפוי מייצר לי תביעה נטולת ביטוח זה עיקר הצרה. ברור שאין סיבה שהעמותה תישא בתקלות שלי. אבל המנגנון שנוצר אינו מאפשר לי לשאת בתקלות שלי בעצמי. ...
אני לא יכול להתמודד עם תביעה שלא מבוצעת נגדי.
אני לא מבוטח כנגד תביעה שמבוצעת בגללי או באשמתי כלפי מישהו אחר , אבל כן מחוייב לו.
הרי זו משמעות של ביטוח. אני חושש שאעשה נזק למישהו ואני משלם לביטוח למקרה שזה חלילה ייקרה. זה אומר שאני נושא באחריות למעשיי ומשלם עבור מחדליי. אף אחד לא משלם במקומי. אבל כנגד סעיף השיפוי , אין לי ואני גם לא יכול להיות מבוטח. וזו התקלה המרכזית.
הנסיון להציג את הנ"ל כאילו אני בורח מאחריות למעשיי ומחכה שמשהו אחר ישלם בגינם , היא שגויה ומוטעית. אני מוכן לשאת במלוא האחריות ואם יש דרך , אני מוכן לרכוש ביטוח נוסף למקרה שהעמותה תתבע בגללי.
אבל אין דרך כזו...

ואגב , אם כל מה שפירטת אכן קורה במציאות אפשר אולי לנסח את הסעיף באופן רחב פחות , שיהיה פחות עמום גורף ופתוח ויותר מוגדר וסגור ויתאר בגדול את מה שתיארת אתה. כי למרות מה שציינת לעיל , יש הרבה מקום לפרשנות גם כאשר מדובר על מה מקובל , מה היה בפסיקות קודומות וכו.

גם זה יהיה משהו...

תפנה לועד ותעלה את טיעוניך

מי יודע, אולי ישקלו שינוי בטופס. בהצלחה ידידי.

bensand

New member
תגידו... סתם שאלה (של אחד לא עו"ד)

אם מחר טייס שאינו חבר עמותה מבצע תאונה או עברה, והנוסע או כל צד ג' אחר תובע את הטייס ואת העמותה, מה אז יקרה?
שאלה נוספת, מה אם מחר רת"א מחליטה שהיא תובעת את העמותה על נזקים שנגרמו לה בגין תביעות של טייסי העמותה, מה אז יקרה?
בפשטות לדעתי לעמותה צריך להיות ביטוח, ביטוח נושאי תפקיד, וכזה שאינו עולה עשרות אלפי שקלים להתגונן...

GILADMONI

New member
אוי כמה שאתה צודק

1. אולי אין אופציה כזו , במובן של עלות סבירה ?
2. זה היה מייתר את השיפוי ושם קץ לבלגאן...
3. חלקית היה מייתר את הדיון על כן או לא עמותה....

bensand

New member
אני יכול לסבך עוד...

נגיד ויש חבר עמותה שחתום על מסמך שיפוי אבל הוא מבטח לא דרך העמותה... מה יהיה אז?...
מה קורה עם כל הטייסים המסחריים שעושים טיסות חוויה וחשופים פי כמה לתביעות וחברי עמותה וחתומים על מסמך השיפוי?

יש מלא שאלות מיותרות פה שעלינו לפתור אותן. בעייני כעמותה, ובטח ובטח כעמותת חברים עלינו לשואף שכלל טייסי הממ"ג בישראל יהיו מבוטחים ללא קשר לחברותם במועדון כזה או אחר!

GILADMONI

New member
משהו כאן טיפה עקום

תשמע.... חבר שמבטוח בביטוח אחר זה קל. זה בדיוק כמו חבר שמבוטח דרך העמותה. אין הבדל.
אבל יש כאן משהו עקום.
יש ביטוח צלילה (לי יש) וביטוח טרטורון שטח , ומשיט סירה מהירה , וסקיפר , ואפילו ביטוח קופצי בנג'י (וצניחה חופשית....) . ואיך שהו למיטב ידיעתי לפחות, אין בכולם (או ברובם) התחייבויות לשום גורם שלישי או חשיפה או שיפוי או כלום.
פשוט קונים ביטוח , מכוסים (בגדול) וזהו.
אפשר גם כאן ? בבקשה....

למעלה