אין זה ניסיון של החזרה בתשובה-

אה, ואם שכחת איזו טענה זו

אז הנה היא: "האדמו"ר מבעלז אמר שיהיה בסדר והוא לא ברח לחו"ל אלא עשה עליה לארץ. רבים מהקהילה שלו שהאמינו לו לא ניסו להמלט והושמדו בשואה. בכל אופן זה מה שכתוב ברישומים של יד ושם וכן בזמנו קראתי קטע מיומן (שפורסם) של אחד שהושמד ושם הוא העיד על כך." זה מיד ושם, אם את טוענת שיד ושם לא אמין-אז היי, בכלל לא התרחשה שואה.

tamarhp

New member
הכחשת השואה?

חס וחלילה. תראה, זה לא שאני לא מאמינה. יכול להיות שאותו אחד ז"ל שכתב את הדברים ביומן באמת לא ראה את התמונה הכוללת, ומכאן השיבוש. ובכל זאת, פעולה של אדם יחיד עדיין לא מלמדת על הכלל.

פלסטיק

New member
וכמובן לקישור מ"יד ושם"

ציטוט מהכתבה המלאה: "מטבע הדברים, היו רבנים אשר בחרו לפעול אחרת וחלקם זכו בשל כך לביקורת קשה. כך למשל, כבר בתקופת המלחמה כמו גם לאחריה, הוטחו טענות קשות כנגד הרבי מבלז, שברח מפולין להונגריה בשנת 1943. הרבי נשא מספר דרשות בהם עודד והרגיע את יהודי הונגריה, אך עם כיבושה במרס 1944 נמלט ממנה וניצל, בזמן שחלק ניכר משומעי דרשותיו נספו" וקישור לאתר של יד ושם

lala897

New member
היה לו דיבור עם ה'?

מי אמר? לא מאמינה לזה. אין כיום התגלות אלוקית במיוחד לא דיבור!

lala897

New member
לא משנה

חחח הבעיה היתה עם המילה "מאמיניהם" מי מאמין של הרב?

lala897

New member
שאלה-

איך האדמו"ר מבעלז או לא משנה איזה רב יכול להבטיח שיהיה בסדר? ואם הוא הבטיח איך הוא יודע הוא הרי לא נביא?

פלסטיק

New member
זה לא אני הבטחתי, זה הוא

כך שאני לא הכתובת לשאול את השאלה אישית גם אני לא מאמין שיש מי שמנהל עם ה' דו שיח דו סיטרי בצורה כזו מפורשת אבל אם תעשי הקבלה לימנו אלה אני שמעתי ח"כ מש"ס (שהוא רב בעצמו) אומר שלדעתו הרב עובדיה יוסף מדבר עם הקב"ה ושכל דבריו הם דברי ה' חיים. שמעתי עוד רבים מבוחרי ש"ס אומרים דברים דומים. אולי תשאלי אותם <אני יודע שיש לי כאן עוד חובות לציטוטים, פשוט יש לי צרות עם האינטרנט היום, אני לא אתחמק>

lala897

New member
זה פשוט מעצבן אותי.

הרב עובדיה יוסף והאדמו"ר מבעלז עם כל הכבוד לא ואני מדגישה לא מדברים עם ה'. וזה כאלה שטויות בלחץ.

פלסטיק

New member
אז למה את מתעצבנת אצלי

תתעצבני אצלהם גם אני חוושב שהאדמורים לא מדברים עם ה', גם אין ביהדות סוסים שמדברים עברים (וגם לא דגים), אין כל מיני קפידות לחשים קמיעות ושאר עבודה זרה. זה מה שאני חושב על היהדות וכנראה גם מה שאת חושבת. לא מה שהם והחסידים (השוטים?) שלהם חושבים. אז להתווכח איתי לא בדיוק יוביל אותך לאיזשהו מקום, את מתפרצת לדלת פתוחה.

lala897

New member
סליחההה!!!

לא התכוונתי להתוכח איתך על כלום סתם התענינתי ולא דיברתי אישית אליך זה פורום

אז מה שאת אומרת בעצם...

שאם נחטוא שוב, ואלוהים יתעצבן מספיק, הוא עוד עלול להעניש אותנו שוב? ואם כבר, למה נענשנו?

lala897

New member
תראה-

אני אנסה להתעלם מהזלזול של המשפט שלך..(אלוקים יתעצבן מספיק- שוב- חוסר הבנת המושג) כן. זה מה שאני טוענת ויותר מזה לפי השקפתי גם הפיגועים זה עונש. למה נענשנו? חטא מדויק אני לא יודעת להגיד לך ואף אחד לא יודע. אבל לא עשינו את רצון ה'- קיום התורה כראוי. זה בכלליות.

אני מזלזל?

אז רגע, אם הפיגועים הם עונש, והשואה היא עונש, ואנחנו לא יודעים על מה אנחנו נענשים, היי, אולי עדיף בכלל להתנצר? הרי הנוצרים לא נענשו כמו היהודים-לפחות לא רובם. "ונשמרתם לנפשותיכם מאוד"-אני הולך על הנצרות!.

lala897

New member
אמרתי לך-

חטא מדויק אנחנו לא יודעים אבל אנחנו יודעים שאנחנו לא מקיימים את התורה כראוי וכל אחד יודע מה הוא לא עושה בסדר ואמור לתקן זאת. אתה הולך על הנצרות? חבל כי זאת דת מטומטמת.

lala897

New member
בתור נוצרי שהוא יהודי בעצם

א. לא תהיה מוגן מכלום
ב. בנצרות גם יש את ענין העונש ולא רק זה אלא בצורה הרבה יותר דומיננטית. ודרך אגב- זעם הקל הוא לא שלי.

lala897

New member
טוב- זה לא בא מזלזול

אולי. זה פשוט בא מחוסר הבנת הענין אבל בגדול!

למעלה