אין כמו להתחיל את הבוקר בחיוך

marish

New member
אין כמו להתחיל את הבוקר בחיוך

אחד מהחבר'ה במשרד (נקרא לו צ') הפיץ סרטון על לידה לייב, ושאל אם אני רוצה שישלח לי. אמרתי שזה לא מעניין אותי. הוא אמר: "אבל גם את תעברי את זה". זהו שלא, אמרתי. הדיון לא התפתח מעבר לזה. היום צ' שוחח עם מישהו אחר במשרד (נקרא לו ר'), אשר שיתף אותו בחוויותיו מהלידה של אשתו (ליתר דיוק, העובדה שהוא יילד את אשתו). אז ציין בפניו צ' שדעתי בנושא אינה מקובלת. כמובן שר' שאל אותי מהי אותה דעה בלתי מקובלת. אז אמרתי שאני לא מתכוונת לעשות ילדים משלי. להלן רצף השאלות שהומטרו עלי לאחר מכן: למה לא? יש סיבות, זה לא הזמן ולא המקום לדון בזה. את נשואה? לא, ולא מתכוונת להיות. ואז - שאלת השאלות: את לסבית? מקווה שגם הבוקר שלכם התחיל בחיוך.

החיוך של הבוקר שלי ...

איך זה לקבל מכתב פיטורין בתור חיוך על הבוקר?

marish

New member
תלוי אם אהבת את העבודה

בעבודה הקודמת שלי חלמתי לקבל מכתב פיטורין. ואני מחכה כבר לסיים את העבודה הנוכחית שלי, עוד חודשיים. אבל מצד שני - בלי כסף אין אוכל... אז אני מקווה שתמצאי עבודה חדשה במהרה.

תודה על כל האיחולים ../images/Emo24.gif

התשובה לשאלתך היא "כן ולא", ואני מקבלת את העניין ברגשות מעורבים. אכן, גם עניין הפרנסה מוסיף את תרומתו לעניין הרגשות, אבל אני אופטימית.

marish

New member
הנה עוד סיבה לאופטימיות

עכשיו יש לך הרבה זמן לכתוב בפורום...

להמשיך את היום בחיוך ...

חשבתי על זה שאם נדאג להעלות למעלה את השירשורים שכן מעניינים אותנו, ולדחוק למטה את השירשורים שלא ממש מעניינים אותנו, זו יכולה להיות דרך נחמדה להלחם בטרוליות שמשתלטות לנו על הפורום. אז, מכיוון שכבר אין לי מה להעמיד פנים של מתאמצת לעבוד, אני מנצלת את המשאבים העומדים לרשותי ומעלה את השירשור הזה למעלה. הלאה הטרוליות

I s t a r

New member
המצחיק הוא

שאם את מחזירה את השאלה לשואל: "קודם תגיד לי למה אתה רוצה ילדים"?? תמצאי הרבה מאוד אנשים מגמגמים, מבולבלים וממש לא בטוחים בתשובה (ככה זה כשמערערים יסודות של אשליה). תשובות שנתקלתי בהם : " מה זה למה?? כי..ככה זה!!!" "למה? ככה!מה זה החיים בלי ילדים"? ( ואני מתקנת: מה זה החיים *שלך* בלי ילדים?) " ילדים זה אושר, בשביל מה אנחנו חיים אם לא בשביל הילדים?" (תשובתי: "שאלה טובה, בשביל מה *אתה* חי אם לא בשביל הילדים?) "כולם עושית את זה...זה נורמלי" (תשובתי- זה שכולם עושים את זה הופך את זה לנורמלי?) " לא חשבתי הרבה על זה, זה פשוט חלק מהחיים" (תשובתי: את יכולה לחשוב עכשיו, בכל מקרה זה חלק מהחיים *שלך*) " מה??? שיהיה מי שיאהב אותי כשאני יהיה זקנה!" ( טוב...זכותך). בעיקרון, מסתבר שהרבה יותר קשה לאנשים לענות על למה כן, מאשר על למה לא.

לאנשים קשה יותר לענות על "למה כן?"

מפני שרוב האנשים לא ממש נתנו את דעתם לאופציה השניה. אנחנו, בעצם קיומנו, מראות לאשנים את האופציה האחרת, ובכך גם גורמות להם לחשוב (לפעמים בפעם הראשונה) על הבחירה שעשו (הרבה פעמים מבלי דעת). לנו קל יותר לענות על "למה לא?" מפני שאנחנו חשבנו רבות על הנושא, והגענו לבחירה שלנו מתוך מחשבה מעמיקה, ולא מתוך ברירת מחדל. אני אישית נואשתי מלשאול אנשים "למה כן?" אחרי שאימי הורתי השיבה לי על השאלה הזאת ששאלתי אותה בהיותי ילדה. אמא שלי, שהיא נבונה וישרה עם עצמה ועם העולם, לא היססה וענתה לי מיד "מפני שרציתי ילדים".

I s t a r

New member
דווקא תשובה יפה

אם התשובה ,מפני שרציתי ילדים" היא לגיטימית רי שגם התשובה " מפני שאיני רוצה ילדים" היא לגיטימית. לא ברור לי למה רצון מסוים אחד אמור להיות יותר לגיטימי או "נכון" מרצון שהפוך לא. להיפך, זה הכי נורמלי שיש -לאנשים אחרים רצונות שונים..עצם המחשבה שלמילארדי בני אנוש יהיו אותם רצונות הוא אבסורדי בעיני.

זו אכן תשובה יפה, והיחידה לדעתי

שבאמת מסכמת את הנושא מעבר לכל יכולת ויכוח. לכן אמרתי שאימי היא אישה נבונה וכנה.

I s t a r

New member
כן בהחלט

ובתור אישה שחיה בחו"ל, אני אומרת שבחנרה אירפואית אנשים מקבלים את הלא רצה" ומכבדים את זה ,גם אם לא מבינים- מקסימום ישאלו מאוד בעדינות קצת הלאה,אבל תשובה נחרצת תתקבל ותכובד. לעומת זאת בחברה לבנטינית הצורך לפלוש, לפרק,לקבל הסברים שיספקו את הדעת -יחד עם הרגלי תרבות שלא מכבדים מרחב אישי ופרטי- לא כל כך מאפשרים להסתפק בתשובה הזו- ויש המון ניסיונות לחדור לתוך נפשך ומוחך ואף רחמך בחיטוט חסר רגישות אחרי ה"למה"???????? למה??? או במילים אחרות "האם זה שאת אחרת ממני אומר שאני לא בסדר"??? אני חייב להבין - למה????

marish

New member
יכול להיות עוד יותר מצחיק

לשאול את הבחור שרוצה ילדים, אם זה מכיוון שהוא סטרייט...

I s t a r

New member
אמת!

אם כי אני לא בוחה שמי ששבוי בדרכי חשיבה כ"כ צרות, יבין למה את מתכוונת. דווקא שווה ניסוי לדעתי.

QueenOfMagic

New member
הרי משהו צריך להיות לא בסדר אצלך

כי אם את לא מתאימה לשבלונה אז משהו צריך להיות לא בסדר. מקווה שלא תקחי ללב את הדיעות האילו...אחלי לו בהצלחה ויהיה בסדר.

נצל"ש: בעיה קיומית מהחיים

נראה לי מתאים לנצל"ש את השירשור הזה לצורך העניין, כי הנושא בסך הכל די קרוב. בנות, lets face it, אנחנו במיעוט חברתי (
גיליתי לכן את אמריקה?). ואחת הבעיות של להיות במיעוט חברתי היא "דיבור קטן" (small talk
). איך אתן נוהגות כאשר בסביבה שלכן (נגיד בעבודה) מתחילים לדבר על הריון ולידה (דבר שלצערי קורה לי רבות לאחרונה)? האם אתן משתלבות בשיחה? מסתגרות בשתיקה? מציגות את דעתכן? מנסות להחליף נושא? מתחזות לנשים "נורמליות" ומעמידות פנים שגם אתן כמו כולן? משתתפות בשיחה אבל רק בתיאור זוועות ההיריון והלידה (מהיכרות תיאורתית בלבד כמובן)? מה לדעתכן עדיף? מה עובד יותר טוב?

QueenOfMagic

New member
אישית...

לא מעניין אותי בדר"כ מה אנשים חושבים...ולכן אין לי בעיה לומר את האמת בפרצוף. אך אם זה אנשים שיש לי בעיה להגיד את מה שאני חושבת שמא מחכה לי שטיפת "ראו את האור ילדיי הצל שלי" אני לא אומרת כלום...לא משקרת לגביי זה בכל מקרה.. רק שותקת

עינת12

New member
ואצלי

לא מתערבת בשיחה. רק היום בתור לסופר-מרקט שתי נשים שעמדו מאחורי כמעט הלכו מכות אחת עם השניה כשעל הפרק הסוגיה הרת הגורל "איזה חיתול טוב יותר - פרטי, נמקי, הביאי דוגמאות (כמה שיותר מזעזע יותר טוב)". אם הייתי שוקלת התערבות זה היה רק כדי להפריד ביניהן. ויותר ברצינות - באמת פשוט לא מתערבת. לא כשמדברים על הריון, בדיקות, וכו'. כשילד נולד אומרת מזל טוב. זהו פחות או יותר. דרך אגב גאטו: מהההההההה???? אנחנו מיעוט?????????
חידשת לי
והארת לי
תודה (אבל האור מסנוור נורא!
)

למעלה