אין להם בושה?

עצוב מאוד

גם אם הרעיון הזה לא יצא אל הפועל, הרי אנחנו, "האזרחים הפשוטים" נציגי המעמד הבינוני נמשיך לשלם (כמו תמיד) ולשאת בעול העיקרי ובחובות במדינה... ולא, אין להם בושה!

מסתבר שלא

על החתום, נועה וגיא. זוג פריירים שיום אחד קמו בבוקר והסתבר להם שהם עשירון עליון (למרות שאין סיכוי שהם יוכלו לקנות דירה בלי עזרה מההורים) והם משלמים כבר 60% מס ישיר ועושים מילואים 45 יום בשנה (רק גיא, אני נשארת לבד בבית).

יעלי2

New member
שימשיכו לשבות../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

אני צריכה אותם אבל אם זו הגישה שלהם-שימשיכו לשבות! אם ככה הם מתנהגים וחושבים שאפשר גם להכות אותנו (הציבור) וגם לדפוק אותנו. אם הם חושבים שחודש ימים נמתין שיגמרו כבר עם השביתה שתוקעת הרבה אנשים ועכשיו נגיש את הלחי השניה. אם הם חושבים שבמקום שהיושבים בכיסאות המרופדים של נבחרי הציבור לא הרימו אבן ומצאו מתחתיה (כמו תמיד) עשרות מיליונים חופשיים שלא נתגלו עד היום. אם הם חושבים את כל הנ"ל ובטוחים שאנחנו הציבור גם מטומטם וגם טיפש-אני מודיעה להם חגיגית שהם טועים. 1) אם עכשיו לא תצביע ברגליים, לא נוכל להאשים אף אחד חוץ מאת עצמינו. 2) אני מקווה שאותו סלע ומתחיו כסף יתגלה במהרה כמו שמאפיין טרום בחירות. קשה לי להאמין שיהיה להם ביטחון כל כך גדול בהיבחרו מחדש (שרון, סילבן שלום וחבריהם), שהם יעיזו להטיל עוד מיסים דווקא עכשיו. מה יהיה בסוף?

dorlim

New member
עם הכל אני מסכימה פרט לדבר אחד

לסוף.... לא יודעת אם הם בטוחים בעצמם או לא (בשתי המפלגות הגדולות יגידו לך שהם אלו שינצחו, גם אם הם לא ממש מאמינים בזה
) אבל להטיל מסים מתוך רצון לשאת חן בעיני קבוצות אינטרסים כאלה ואחרות - אין שום מניעה (לצערנו הרב!) כל הסיפור הזה כולו מלא באינטרסים (של עמיר פרץ, של סילבן שלום, של יובל רכלבסקי, של יו"ר השלטון המקומי, של יו"ר ועד העובדים ב.... ובעצם של מי לא?!....) ולבסוף מצטרפת לקריאה מי שמצביע משפיע - זה הזמן להראות להם שאנחנו לא מטומטמים

רחלילי

New member
אני חשבתי השנה לא להצביע

ולקחת יום חופש עם בעלי לסוע למכתש רמון תמיד הייתי מצביעה נוסעת בין עירוני לי-ם להצביע ונמאס לי תמיד הייתי פעילה מעורבת ונמאס לי הגעתי למסקנה שכולם רמאים שקרנים - הכוונה היא לשתי המפלגות הגדולות. אז זהו היום שוחחתי איתו ואנו נוסעים לחופש בבחירות ליום אחד. באסה שהבחירות לא ביום חמישי או ראשון בטוח אז שאיש לא היה מגיע להצביע.

אתי@

New member
אני לא מסוגלת לעמוד מהצד ולא לתת את

קולי לפחות גרוע מבין האופציות
בכל אופן אצלנו עובדים בבחירות
כמה מרגיז

רחלילי

New member
איזה באסה שעובדים

אצלנו לפחות זה כלומר אצלנו יש חופשים על ימין ושמאל בכל חג וכאלה מצד שני אצלנו יש ימבה עבודה שאנו לוקחים הביתה ולזה איש לא משלם כמובן. זה חלק מהעניין. בכל מקרה באסה לעבוד בבחירות. ולגבי לבחור אני עקרונית מסכימה איתך אבל ברגש אני זועמת וזו הדרך שלי להביע את מחאתי מילא איש לא ישנה כלום המדינה הזו פשוט בקנטים. ואגב ברור לי שכשיגיע היום עצמו אני אלך לבחור. רק לא יודעת במי. אולי במישהו לגימלאים או משהו. או אולי אם יהיה מישהו שיראה לי ממש משר ולא שקרן אז אבחר בו לא משנה לי מאיזה צד של המפה הוא. אני חושבת.

נופר30

New member
אתי את לא חייבת להסכים ואסור להם

לעשות כלום יום בחירות הוא יום שבתון בישראל ( כלומר יום שבת ובדיוק כמו שהם לא יכולים להכריח אותך לעבוד בשבת הם לא יכולים לעשות את זה ביום בחירות ) במידה ואת מסכימה לעבוד באותו יום הם חייבים לשלם תוספת של 150% על אותו יום .

אתי@

New member
ברור שאת צודקת, אבל את חושבת שזו

תקופה לנהל מלחמות? חוץ מזה, עוד נראה מה יהיה.... אולי הפעם הם לא יעשו את זה, כי בפעם הקודמת ועד העובדים עשה להם הרבה בלאגנים בעקבות העניין. הבעיה היא שאני לא בחוזה הקיבוצי ומה שהוועד עושה לא נוגע לי

אתי@

New member
מה האינטרס של סילבן שלום?

(הכוונה שלך למשוך לליכוד קולות של העבודה? לא בטוחה שזה יעזור...
)

יעלי2

New member
לגבי ביטוח לאומי בזמן השביתה

ביטוח לאומי מתפקד בזמן השביתה ומטפל בפניות של האנשים דרך הפקס או תיבת הדואר בסניפים. אני יודעת בוודאות שהם מטפלים כי קרוב משפחה שלי היה צריך לקבל מהם מכתב והוא שלח פקס ותוך כמה ימים (מתוך החודש) הוא קיבל את המכתב הביתה. הם לא רוצים שתהיה עליהם התנפלות של עבודה אחרי שהשביתה תסתיים. למרות זאת, אלמלא המכתב לא היתה לו שום דרך לדעת אם פנייתו התקבלה כי אין קבלת קבל והם לא עונין לטלפונים. ובכל זאת, אני לא יודעת מה להגיד כבר כי שאר משרדי הממשלה לא נותנים שירותים וכבר נמאס לי לחכות עד שהם יסיימו את השביתה על גבי וגבכם. לו רק היה ניתן להשפיע בדרך כלשהי?!

לצערי רק היום גיליתי את זה

חיכיתי חודש (!!!) עם הטפסים לקבלת דמי אבטלה אחרי שהם החזירו לי אותם כי היו חסרים מסמכים (כמובן שלא היה חסר כלום, הם פשוט לא קראו את ההוראות למילוי שהם בעצמם כתבו...)

אמיקה

New member
בושה?! ממש....

לא, אין להם בושה. למה שתהיה להם? למה - למגזרים אחרים יש בושה?! כולם איבדו את הבושה, וכולם מנסים לחטוף נתח הגון מהעוגה - כל אחד לעצמו. אדם לאדם זאב (וגם מגזר למגזר זאב). ההתנפלות בשיאה וכולם חוגגים על חשבוני. רק אני (העשירות העליון כן? , העשירים כן? אלו שעובדים במדינה הזו, בקושי מרוויחים שכר הגון וחוטפים מקס´ מס הכנסה - אני העשירים. מודה. הברוטו שלי הוא למעלה מהממוצע במשק, לא בהרבה - אבל למעלה.. אני ונועה וגיא. הפריירים הניצחיים) - רק אני אין אף אחד שמייצג אותי. אף אחד לא מתנפל בשבילי על עוגת התקציב הבאושה והמדולדלת. אין לי מילים להתחיל לתאר לכן את גודל הגועל נפש שיש לי מהמדינה הזאת, על שריה, נבחריה, מוסדותיה, ראשיה אזרחיה התאבתנים וכיו"ב. מיום ליום אני משתכנעת שאין מה לחפש פה. באמת. אני - שהתחלתי את חיי האזרחיים בתנועת נוער ואח"כ בשירות צבאי מלא + קצונה + קבע, שלחמתי בעוז כנגד כל מי שרק חשב לצייץ בעד ירידה מהארץ, שהייתי פעילה במשמרת הצעירה של (אוי לבושה) מפלגת האבודה המושחתת, בראשות השמן השקרן הזה וחבר מרעיו הנהנתנים. אני - דור שמיני בארץ, צברית מעורבת, מתנדבת קבועה לפעילויות חברתיות, פעיליות פוליטיות, תורמת משארית כספי לכל דיכפין שרק דופק על הדלת - יו ניים איט. אני - בא לי לקחת את עצמי ולברוח מפה הכי רחוק שרק אפשר. אני זרה בארצי. מי אלו האנשים הרעים האלו שבכותרות? מה להם ולי? מי אלו הפרזיטים האלו שחופרים לי בכיס? והתשובה העצובה היא - כולם. כל טפילי הארץ והתפוצות יושבים לי על הוריד ומוצצים כל מה שרק אפשר לחטוף. ט-פ-י-ל-י-ם!!!! חוסך אדם כל חייו ובשם הטפילים מקצצים לו מהפנסיה עליה עמל כל חייו. יוצאת בחורה ללימודים אקדמיים כדי לרכוש מקצוע הגון עם הכנסה נאה בצידו ובאים הטפילים וחותכים לה מהמשכורת - 40% לך, 60% לנו. (במקרה הטוב). יוצא אדם למלחמות ישראל, נפצע, וחותכים לו מגימלת הנכות - לטובת מי? לטובת הטפילים. אנשים מאבדים את עבודתם כל יום, חנויות נסגרות, מפעלים קורסים - והחצופים האלו (היום זה אלו) מעיזים לדבר על תוספות יוקר של 30 ש"ח בחודש?! למה? זה הם שבסכנת פיטורין? לא. הם קבועים. ממי מקצצים ומעבירים לטפילים? מהזקנים, מנכים, מהחד-הוריים, מהמובטלים וגם - מצעירים כמוני וכמוכם שעושים מאמץ עילאי להגיע למשהו במדינה המזורגגת הזו, מוציאים ת´נשמה מצאת החמה עד צאת הנשמה ולא רואים אפילו טיפת אור בקצה המנהרה... נשבר ה**ן בסוף אני באמת אלך מפה. בסוף לא ישאר פה אף אחד מלבד הטפילים חסי הבושה באשר הם...

את כל-כך צודקת...

רק תרשי לי לתקן אותך, יש כל כך הרבה פריארים!!! חבל שאנחנו לא עושים עם זה משהו. מאז שאני וגיל סיפרנו שאנחנו טסים לארה"ב לכמה שנים, לא יאמן איזה תגובות אנחנו מקבלים. אנשים מוכנים לעשות הכל!!! כדי לברוח מכאן לכמה שנים. חברים שלנו עם תפקידים טובים והכנסה מכובדת מוכנים לעבוד בעבודות פחות נחשבות ופחות ריווחיות העיקר לנסוע... הבעיה העיקרית היא שהמצב באמת לא נעשה טוב יותר. אני הולכת לראות שש עם אושרת קוטלר, בפרומו דיברו על כמות המובטלים שהתאבדו השנה... חבל שזה לא מזיז לאף אחד ממנהיגנו שעסוקים עכשיו במלחמות בחירות.

gmgy

New member
עפר שלח - ידיעות אחרונות

בסוף השבוע הזה במוסף לשבת, כתב עפר שלח מאמר על הבחירות המתקרבות. שוב יתעניינו בביטחון ואף אחד לא ישים על הכלכלה. יותר מזה, הוא מדבר על כך שבארץ יש שני סוגי אנשים: מיליונרים ופרזיטים. והוא מוסיף: המשמעות היא פשוטה: הציבור הישראלי מתחלק לשנים - אלה שמקנאים באחרים על שהם מרוויחים הרבה יותר מהם, והאחרים השוטמים את הראשונים על שהם חיים מהמיסים הבלתי אפשריים שהם משלמים. מיליונרים ופרזיטים, זה מה שיש פה." ועל הכלכלה אומר שלח: "לפני שנתיים בפגישה עם עיתונאים, לפני הבחירות לראשות הממשלה, נשאל איראל שרון על מישנתו הכלכלית. הדבר החשוב ביותר בכלכלה הוא התשתיות, אמר שרון, והתשתית החשובה ביותר היא החינוך. ואני אומר לכם, המשיך ללא חת, מהו חינוך: לא מזמן נתקלתי בספר לימוד לכיתה ט´, ובו תיאור פעולת קיביה. מכאן והלאה פצח האיש, שכמה שבועות אחר היה לראש הממשלה ברוב חסר תקדים, בסיפור בן עשר דקות על הפעולה ההיא בשנות ה-50, בה נהרגו עשרות אזרחים בפיצוץ בתים על-ידי לוחמיו. וכל זה, כזכור, בתשובה על שאלה על מישנתו הכלכלית." רות, סוף.

מאי26

New member
גם אני שייכת לאלה שרוב משכורתם

הולכת למימון הטפילים, בזמן שאני משלמת כל חודש סכומים אדירים למשכנתא ולכל ההוצאות, לא מקבלת הנחות בכלום ושורדת כל חודש. ובכל זאת יש לי כמה דברים להגיד: קודם כל לאמיקה - אני מבינה אותך מאוד, ומה שאמרת עולה כל פעם בשיחות עם חברינו, שמרגישים שהמדינה אבודה. אבל מה - כמה שזה מצער, אין לנו ארץ אחרת. האנטישמיות מתגברת בכל העולם, המיתון גם קיים בכל העולם, ואפילו הטרור מתחיל לנגוס גם מחוץ לישראל. אז אין כל כך לאן לברוח. חוץ מזה תחשבו על זה ברצינות: פה זו המדינה שלנו, השפה שלנו, החברים שלנו, המשפחה שלנו, אני מרגישה שבשום ארץ אחרת לא אוכל להרגיש באמת בבית, וזו הרגשה נוראית לחיות כל החיים במקום מסוים ולא להרגיש בבית. אז למרות הכל אני חושבת שטרם הגיע הזמן להרים ידיים, חייבים איכשהו לחרוק שיניים ולהמשיך, כי אם אנחנו נתייאש באמת לא ישאר פה כלום. ולגבי הבחירות - זה קשור בקשר ישיר למה שאמרתי. אני מפצירה ומתחננת בפני כל מי שקורא את הדברים האלה לא להמנע מהצבעה בבחירות! ושתבינו, אין לי מושג כרגע למי אני אבחר, ושתי המפלגות הגדולות מגעילות אותי, אבל אנחנו חייבים לתת את קולנו לאחת המפלגות החילוניות שיש בארץ, כי חלק גדול מאותה סחטנות נתעבת מגיעה ממגזר שלם שחי על חשבוננו ושולח את ידיו לכיסנו בלי שום חשבון. אני לא רוצה להיות גזענית ובאמת מאמינה שאיש באמונתו יחיה, אבל הרעיון שלפיו אני עובדת, משרתת בצבא ומשלמת מיסים ומממנת בכספי מגזר שלם שהחליט לא לעבוד ולא לתרום מתוך אידיאולוגיה, ושכל ממשלה באשר היא פשוט מחלקת את הכסף שלי בגלל שיקולי "לשון מאזניים" וכו´ - הרעיון הזה פשוט כבר מתחיל לעלות לי על העצבים ואני מניחה שלכולנו. אצל החרדים אין כזה דבר להמנע מהצבעה כי זה מגעיל אותם, ואנחנו חייבים לגייס את הנשק היחיד שיש לנו ולהצביע הצבעת נגד!

יעלי2

New member
..............

גם החודש בעלי אמר שהוא והחרדי שהוא מממן קיבלו משכורת. אלפי שקלים. אלפי שקלים עפו לו מהתלוש!

אתי@

New member
אמיקה, מאוד הזדהיתי עם כל מה שכתבת

(ממש כאילו אני כבתבתי את זה
)

למעלה