אין להם בושה?

גם אני לצערי הרב מזדהה../images/Emo10.gif

אנחנו מדברים המון על לנסוע לכמה שנים לגור במקום אחר... רק שלא רוצים להפרד מהמשפחה והחברים... אחרת... היינו נוסעים... המצב ממש ח*** איך שלא מתסכלים על זה - עובדים כמו חמורים... ובסוף אנחנו באמת יוצאים חמורים כי רוב המשכורת הולכת... וממה אנחנו אמורים לשלם משכנתא? ושכר לימוד למי שרוצה עוד קצת להתקדם ולהשכיל? ואיך ממנים ילדים במדינה הזאת?... ילדים מהסוג שיגדל להיות עובדים משלמי מיסים?... נורא נורא קשה... ומתסכל...

fila

New member
אמיקה../images/Emo45.gif

את צודקת! אמרת כל מה שרק היה לי להגיד בנושא, מזדהה מאוד עם התחושות שלך!

רחלילי

New member
אמיקה ../images/Emo45.gif

לא לכולנו יש את היכולת להתנסח ככה עם יכולת כמו שלך הייתי עושה משהו....! מיותר לומר שמסכימה ומזדהה עם כל מילה שלך ולא היתה שום מילה מיותרת!

Hadar p

New member
עצוב כמה שאת צודקת!../images/Emo4.gif../images/Emo5.gif

גועל נפש מה שקורה כאן! אין לי מה להוסיף

יעלי2

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

השאלה מה עושים?

יעלי2

New member
צריך לתעל את העצבים והתיסכולים

למשהו אופרטיבי. להצביע - אבל עובר מי? קראתם שש"ס ושינוי שהתקבלו לממשלה תוך רכיבה על אידאולוגיה חברתית וקידום החלשים. הם אלה שהציעו הכי פחות הצעות חוק וקידמו הכי מעט את הנושא?! זה היה כתוב שחור על גבי לבן, סטטיסטית!!!!

dorlim

New member
לא קראתי אבל....

האידאולוגיה הכלכלית של שינוי היא יותר בכיוון קפיטליסטי מאשר סוציאליסטי (על הרקע הזה פרש פורז ממרצ....), כך שזה לא כ"כ מסתדר לי (הם אמנם רכבו על דגל חברתי, אבל חברתי מהסוג של חילונים-דתיים ולא סוציואקונומי) וחוץ מזה הם לא היו בממשלה
אני אשמח לקרוא את הכתבה אם למישהי יש קישור אליה....

dorlim

New member
קראתי....

קודם כל יש לי ביקורת על המאמר עצמו: 1. התייחסו רק לחוקים שהתקבלו - ולא להצעות חוק שהועלו. יש כ"כ הרבה הצעות חוק שנפסלות בקריאה ראשונה ושאח"כ אף אחד בכלל לא זוכר שהן הועלו. חלק ניכר ממהצעות האלה נפסלות לא על מהות החוק אלא על הח"כ /המפלגה שהציעו אותו
, נראה לי שהיה צריך לספור הצעות חוק ולא חוקים... 2. אני לא כ"כ מסכימה עם ההגדרה של חוקים חברתיים שלהם. נראה לי שבהגדרה הזו לא נכנסו חוקים שאני כן הייתי מגדירה כחברתיים. לדוגמא - חוק טל בעיני הוא לא חוק חברתי (לדעתי הוא אנטי חברתי!) ולפי ההגדרה שלהם אני מאמינה שהוא בפנים. 3. כותב המאמר - פרופ´ מיינשרי הוא איש מרצ עוד מימי רצ... כך שאני לא היתי לוקחת את הכתוב כתורה מסיני (ראי הביקורת העניינית שלי למאמר) ועכשיו לשאלת השאלות - למי להצביע? אני לא חושבת שאפשר לתת על זה תשובה חד משמעית, כי מה שטוב לאחד, לא בטוח שטוב לאחר....ובמצב שנוצר נראה לי שכל אחד יצביע לפי מה שהכי מקדם את האינטרסים שלו (או לחילופין הכי פחות פוגע בהם...). וכן, אתי@ גם לי מפריע ששינוי היא מפלגה של אנטי
, אבל נכון להיום נראה לי שהם יקבלו את הקול שלי כי הם אלו שמקדמים הכי הרבה דברים שמציקים לי ובנושאים מדיניים הם איפשהו באמצע (טומי לפיד ימני, פורז שמאלני וכו´)

נופר30

New member
ושמעתן את התירוצים של כל אחד

למה הוא לא הגיש חוק? הכי אהבתי את של ש"ס ( הממשלה אמורה להתנגד לחוקים ומעצם ישיבתה של ש"ס בממשלחה היא לא יכולה להגיש חוקים )

יעלי2

New member
.......

בסדר בסדר. שינוי היו באופוזיציה. צודקת. אבל הם נבחרו לכנסת ועכשיו מדברים על סיכוי שהם יקבלו יותר מנדטים, ועל מה? אני חילונית וניסיתי להבין מה הם עשו בשנתיים האחרונות שיצדיק שהם ישארו (עם כל הכבוד). כאילו אזלו האלטרנטיבות.

אתי@

New member
מה שהכי מרגיז אותי ב"שינוי"

זה שהמצע שלהם מתבסס כל גזענות ו"אנטיות". הם יודעים להגיד מה לא, אבל מה הדגש|כן? במה הם תומכים? הם רק מתנגדים? למה הם כ"כ אגרסיביים ותוקפניים? למה אין בהם טיפת סבלנות?

Ronnie*

New member
אני מסכימה איתך...

למרות שבסביבה שלי המון אנשים מתכוונים להצביע "שינוי" (וגם מנסים לשכנע אותי), אני לא אוהבת אותם. עם כל השנאה שלי לכפייה הדתית, יש במפלגה הזו משהו קצת פאשיסטי לטעמי. אז למרות שאין לי אופציות טובות הרבה יותר, ולמרות שכל בחירה שלי תהיה הרע במיעוטו, לא נראה לי שהם יקבלו את הקול שלי

אל תסתכלו רק על מספר החוקים

אלה גם על ביחס בין מספר המנדטים לכמות החוקים! שינוי אמנם חוקקה רק 4 חוקים, אבל יש לה בסה"כ 6 ח"כים! 0.66 "חוק" לח"כ. יש מפלגות שהיחס אצלהן הרבה יותר נמוך (ש"ס למשל 6 חוקים על 17 ח"כים ויש עוד מפלגות כמובן...) אז לא שאני מצדיקה את שינוי שכנראה לא התאמצו מספיק, אבל יש כאן עוד מפלגה שמבטיחה לא לשבת עם ש"ס באותה ממשלה ומקיימת?

daldan

New member
ועכשיו שמעתם על הצעת החוק החדשה

שח"כים מעוניינים לחוקק = מחטף בחירות. שימו לב: חוק שיאפשר לחברי הכנסת לפני פיזור הכנסת הנוכחית, לסדר למקורביהם ולחברי מרכז המפלגות שלהם לכהן כדירקטורים בחברות ציבוריות. בעבר נדרש כל אדם שהומלץ לתפקיד להוכיח קישורים ויכולות המתאימים לתפקיד זה, שכאמור נותן יכולת השפעה על מדיניות אותן חברות (קרי בזק חברת חשמל וכדומה) וכן משלשל מזומנים רבים אל כיסו של אותו אדם. במילה אחת = שחיתות!!! פשוט מדינה מושחתת, את תפקידם הם שכחו והם רק דואגים לאינטרסים האישיים שלהם ושל מקורביהם. לאן המדינה שלנו מתדרדרת???????

יעלי2

New member
ומה עם חוק מופז (צינון) שלא תקף לגב

לגביו? ונדמה לי שחוק דרעי לא תקף לגבי דרעי. כולם משחקים בכאילו על גבינו.

למעלה