"אין לי אידיאולוגיה, אני מנהל"

EmperorMollari

New member
"אין לי אידיאולוגיה, אני מנהל"

נדהמתי לקרוא ביום שישי שעבר את הראיון שפורסם ש"על השרון" עם המועמד לראשות עיריית הרצליה, יהודה אוריאלי. בכותרת הראשית של הראיון הוא מכריז: "אין לי אידיאולוגיה, אני מנהל". איזו אמירה טפשית, שלפחות לא מנסה להסתיר את טיבו האמיתי של המועמד! הרי אם הוא מנהל כ"כ טוב, שיילך להיות מנכ"ל העירייה. ראש העיר צריך בהחלט להיות אדם בעל אידאולוגיה שמתבטאת בחזון שלו לעיר ובסדר העדיפויות שהוא קובע בעיר. מה בא קודם - חינוך או ספורט מקצועני? מה יותר חשוב - בנייה לגובה או שטחים ירוקים? התשובות לשאלות אלה ונוספות נובעות מתוך האני מאמין, החזון, האידיאולוגיה של ראש העיר. אוריאלי מכריז שהוא ריק מתוכן, חסר חזון וסדר עדיפויות ברור לעיר ושהוא למעשה אדם אפור שכביכול יעסוק בניהול. התפיסה של העירייה כגוף ניהולי-ביצועי בלבד היא תפיסה שגויה, ששמה את התושב ואיכות חייו הרחק מאחור בסדר העדיפויות. ניהול ללא חזון וללא יעדים הוא דריכה במקום והתנהלות המצב הקיים, ולא זינוק קדימה, פיתוח וצמיחה. מעבר לכך, גם כישוריו של מר אוריאלי כמנהל מוטחלים בהחלט בספק. החברה הציבורית בראשה הוא עומד מדווחת על הפסדים של 5-6 מיליון ש"ח בכל שנה בנתונים הציבוריים המתפרסמים לגבי החברה כחברה הנסחרת בבורסה. אותו אדם, אוריאלי, אומר בראיון שלו עצמו יש רק דונם אחד ברחוב בן-גוריון אך, וקלטו את זה, למשפחה שלו יש 60 דונם בהרצליה! הוא מודה שלמשפחה שלו יש אינטרסים נדלנ"יים מן המעלה הראשונה בעיר! אדם כזה ייתן להרצליה יותר? הרי הוא בעצמו לא יודע מה הוא רוצה. אין לו אידיאולוגיה.

שאלה?

האם גרמן עשתה לך שטיפת מוח רצינית? קבלנים ונד"לניסיטים אינם אוייב! כל כך מגוחך שגרמן מציגה אותם כל, כאוייב חמור "שרוצה" להשתלט על הרצליה. נכון לא צריך לתת לחגיגות של ימי לנדאו לחזור, אך צריך לשבת איתם ולדון איך הם ירוויחו ללא חגיגות, אך עדיין יהיה להם רווח (עסקים פרטים מחפשים את גורם הרווח ולא יעזור לאיש, אפילו ליעל גרמן), והרצליה תרוויח מבנייה ומקומות לצעירים, לספורט, תרבות ומה לא? כל המלחמה של גרמן במרינה הייתה מיותרת וביזבוז של מיליונים (שאגב באו מכיסנו). גם להזכירכם שאת שדרות ח"ן שמהם סבלנו שנתיים ימים, נבנו ללא קבלנים\יזמים\אנשי נדל"ן אלא דרך איזה חברות פרטיות שבונות בתים (...) ותראו כמה זמן זה נמשך! אצל "האוייבים" של יעלי גרמן, זה מסתיים במס' חודשים בודדים. אז די לשטויות של קבלנים=אוייב הם לא! מגוחך יעלי, פשוט מגוחך! חבל שרק על זה את מבססת את הקמפיין שלך... אם לא למדת את זה בחמש השנים האחרונות, עדיך שתפרשי.

[אורן]

New member
יש לדון עם הקבלנים, כפי שגרמן עושה

אך לא לתת להם לנהל את העיר. יש כאן ניגוד אינטרסים מובהק.

drarie

New member
איקולי בכל הרצליה

לפי דוח משרד הברכיאות המחוזית 2002 ,ניתן ליעל גרמן לנהל את העיר כך נמשיך לגור בחרא, תרתי משמע. מי של מאמין יקרא את דוח משרד הבריאות לפני שהוא מגיב , האם לא קראת/ה את הדוח ואתה מנסה לזרוע חול וסיסמאות,כך סטופיט והשלשול יפסיק מפיך!

[אורן]

New member
הייתי מגיב עניינית להודעתך בשמחה

אבל ההודעה שלך לא מנוסחת בצורה המאפשרת לי להבין מה כתוב בה. אולי האשמה היא בי.

היא לא יכולה לשמוע אותך...

למקרה שעוד לא הבנת, כל הללו שכותבים בפורום, אינם למעשה יעל גרמן (וגם לא יריב בן-אליעזר, אם כבר נכנסנו לזה). לכן, אתה מציג את עצמך באור די מגוחך כשאתה מדבר אליה בגוף שני. (אלא אם אתה שומע קולות בראש, או כותב בפורום מתוך שינה, ואז אולי נסלח לך) אני ממליצה לך בכנות, אם אתה רוצה לדבר איתה ישירות, פשוט תבוא לחוג בית, או תקבע פגישה לאחר הבחירות.

ומאיפה את יודעת זאת?

עפ"י הודעה זאת ניתן לומר שצדקתי בזהותך-מאיה קרבטרי. רק היא תוכל לומר זאת בוודאות.

Gwendolyn

New member
למה אתה לא מתייחס בצורה עניינית?

אני עדיין לא מבינה מדוע אתה מתעקש לתפול זהויות על אנשים. היה לך קושי להבין את ההודעה שכתבתי לגבי יעוד הפורום והזכות לפרטיות??? תפסיק להטפל לבחורה!! בתור מישהי יותר מבחוץ, ברור לי לגמרי שמה שהיא כתבה הוא ברור כשמש, ולא מעיד על זהותו של אדם. אולי תרגע ותצליח להתייחס להצעה שלה בצורה רצינית. אולי פשוט באמת תקבע פגישה כפי שאני עשיתי בעבר כשהיה לי נושא שרציתי להפנות אליה באופן אישי? תאמין לי, זו הדרך הכי טובה לדבר איתה - אחד על אחד.

אין ניהול בלי אידיאולטגיה.

אם אין לאוריאלי אידיאולוגיה, הוא ישתמש באידיאולוגיה של מישהו אחר. אולי באידיאולוגיה של אלי לנדאו? (לא טוב, זרקנו פעם אחת) או באידיאולוגיה של מרצ? - גם זה לא טוב (הרבה רוצים לזרוק, ומי שלא רוצה לזרוק הרי יבחר את גרמן/מרצ). אז איזו אידיאולוגיה תהיה לאוריאלי?, רוצים לדעת לפני הבחירות.

Gwendolyn

New member
אידיאולטגיה

אני מסכימה. אידיאולטגיה זה דבר מאוד חשוב. קריטי! חוסר באידיאולטגיה הוא כרסום יסוד הדמוקרטיה. הרשו לי לצאת פה להגנת מר אוריאלי. אתם ממש עושים לו עוול! מדובר בבחור רווי אידיאולטגיה. אולי יותר מכל מועמד אחר, ובוודאי יותר מן התושב הממוצע. כל בר-דעת יודע כי בימינו, אידיאולטגיה משנה עולמות. לכן, עצה לי אליכם, פעילים יקרים, ערכו נא בדיקה דקדקנית של האידיאולטגיה של כל אחד מן המועמדים ופרסמו את התוצאות. אידיאולוגיה? זה תשאירו לבוחרים.

[אורן]

New member
הכל בסדר איתך?

אז הויקינגית כתבה אידיאולטגיה בטעות. התחלקה האצבע על המקלדת. קורה. אז מה?

Gwendolyn

New member
קצת הומור וסרקזם

לא הזיק לאף אחד. החלק של ההומור - אני מקווה שאני לא צריכה להסביר. החלק של הסרקזם - כביקורת על חוסר האידיאולוגיה של חלק מן המועמדים. התנצלותי הכנה אם פגעתי במישהו באמצעות ההשתעשעות הקטנה הזו על חשבון טעות הקלדה של "קול קורא במדבר" (אגב, לא הויקינגית...).

[אורן]

New member
בקשר לבלבול שלי עם הכינוי

סליחה. בקשר לשאר- זה לא היה מצחיק. באמת.

אוריאלי לא צריך אידאולוגיה

קהל המצביעים שלו לא דורש את זה ממנו ולכן אין שום סיבה שהוא יבזבז זמן ומשאבים על יצירת אידאולוגיה, בעיקר בתקופת בחירות כשיש לו כל כך הרבה על הראש. הוא יודע מה הוא רוצה: הוא רוצה להיות ראש עיר. יש ערים בהן זה מספיק. לשמחתנו, הרצליה היא לא אחת מהן. דרך אגב, אני לא אתפלא אם לורדה מור יש אידאולוגיה כלשהי. בכל זאת, להסכים להיות מס' 2 של אדם כל כך חסר יכולת רק כדי להיכנס אתו למועצה ולדבר שם על נושאים שקרובים ללבה - יכול להיות שזה בגלל שהיא באמת רוצה להילחם על מה שחשוב לה. (לעומת רשפי, שעל שלטיה הלא חוקיים שמטנפים את העיר כתוב שהיא נלחמת על מה שחשוב, אבל בפועל היא בכלל לא נמצאת בדיונים החשובים בישיבות מועצה). בכל אופן, אני בעד לבחור בראש עיר בעלת מצע שמדבר על האינטרס הציבורי.

ואיזה אידיאולוגיה יש לגרמן?

שקיפות? - אז איפה השקיפות? מינהל תקין? - אז איפה המינהל התקין? שמירת חוק? - אז איפה שמירת החוק? המבחן של האידיאולוגיה בביצוע - ועל פי התוצאות הציון הוא נכשל. כנראה שהיא עזבה את האידיאולוגיה, היא הרי לא קשורה יותר אידיאולוגית במרצ (היא קשורה רק כספולוגית), ובכלל האם אפשר לראות מסמכים אידיאוליגיים מעודכנים? האם יש מצע ל 5 שנים הבאות?.

אני אגיד לך איזו אידיאולוגיה.

ה"אני מאמין" של גרמן מתחלק למספר רבדים. האחד הוא אכן השקיפות והמנהל התקין. ב 5 השנים האחרונות גרמן וסגניה לא נסעו אפילו פעם אחת לחו"ל על חשבון העריה. אין היא מוצאת לנכון לעשוק את קופת הציבור למטרות אישיות בעקיפין. כשהגיעה לתפקידה קיצצה במשכורותיהם של עובדי העריה וכיום אין אף אחד שמרוויח יותר מראש העריה בברוטו (היא עצמה מחויבת למשכורת הגבוהה מבין עובדי העריה עפ"י חוק). לאחר המשבר הכלכלי הגדול של שנת 2002 היא וסגניה קיצצו עוד 5% משכרם והקפיאו אותו, על מנת להוות דוגמה אישית הולמת למצב הקשה. רובד אחר הוא אכן השמירה על החוק. גרמן שמרה על החוק למופת בחמש השנים האחרונות. בכל פעם שהיה עליה להחליט בין אינטרס הציבור לבין כל אינטרס אחר היא בחרה באינטרס הציבור, מכיוון שהיא מאמינה במה שהיא עושה ומחויבת ללקוחותיה (תושבי הרצליה). את נאמנותה לחוק אתם יכולים לראות בקמפיין הבחירות שלה. היא המתמודדת היחידה שלא מלכלכת את העיר שלנו, שלא משקרת, שלא מדברת לשון דיבה, שלא מורידה שלטים של מתמודדים אחרים ולא שוכרת עברינים שיעבדו בשבילה ויפחידו אנשים במכוון. האידיאולוגיה וה"אני מאמין" שלה ממשיכים בעוד המון רבדים, אבל את זה כבר תצטרך לשמוע ישירות ממנה ואתה בהחלט מוזמן לשמוע את חוגי הבית שלה.

בואו נבדוק

לא נסעה לחו"ל - לא יודע, אתה כנראה צודק. אבל כמו שאני יודע ראשי ערים נוסעים לחול, באופן תקין ביותר - ומביאים למשל כסף לפרויקטים - לא רואה קשר בין אי נסיעות לחו"ל ובין מינהל תקין. ראיתי פה בפורום, כי כשנסעה אז ראש המטה שלה שהיה גם חבר בועד ההורים - אסף את כל התלמידים במקום אחד רק כדי לשוחח עמם, לא מריח טוב - כי הרי אספו אותם מכל רחבי פולין. שכר בכירים - כל מי שגולש בפורום ראה דו"ח מלפני כמה חודשים על חריגות שכר בעיריית הרצליה, זו אידיאולוגיה זו? זו כספולוגיה. והכי חשוב זה שמירת חוק. תשאל את שר הבריאות אם מקיימים כאן את החוק בדבר הפלרת מי השתיה, תשאל את השרה לאיכות נסביבה אם מקיימים כאן את החוק בעניינים הקשורים לניקיון הסביבה ובריאות הציבור, תשאל את היועץ המשפטי לממשלה אם החוק נשמר כאן בעניין החניות. אפילו את חוקי העזר העירוניים לא מקיימים פה (שאסור לפתוח חנויות בשבת), ודאי שחוקי המדינה לא מעניינים אותם יותר מידי. בקיצור - אין אידיאולוגיה - הכל אינטרסים וכספולוגיה.

אתה מדבר שטויות.

תביא לי עובדות ולא שמועות זדוניות. את דו"ח המבקר כבר קראת? תביא עובדות ואז אני אתיחס למה שאתה כותב.

למעלה