"אין לי אידיאולוגיה, אני מנהל"

למה אתה מדבר ככה?

שאספו את כל התלמידים בפולין למקום אחד בשביל שגרמן תדבר עם כולם - עובדה שמי שהיה אחראי על הנסיעה הזו היה מטעם ההורים היה ראש המטה של גרמן בבחירות - עובדה שלא מקיימים את החוק בעניין ההפלרה - עובדה שלא קיימו את החוק בעניין החניות - עובדה שלא מקיימים חוק עזר עירוני בעניין איסור פתיחת חנויות בשבת - עובדה (ומה שעוד חמור הוא שעושים אפליה בין החנויות במרכז העיר לבין חנויות בקניון) שהדוח של הממונה על השכר באוצר לפני כשנה היה עם חריגות שכר - עובדה (מישהו אפילו פירסם פה את ההעתק המקורי של הדו"ח פה בפורום. ואחרון ולא חביב הבעיות איכות הסביבה בקרבת כביש החוף אשר הביאה את השרה לאיכות הסביבה להתחיל בהליכים משפטיים או לפחות להתחיל לדבר עליהם - עובדה. מה לא בסדר עם העובדות כאן?? למה אתה מדבר ככה? האם בדקת? תבדוק ורק אז תחזור. אני נורא לא אוהב אנשים שלא בדוקים ובאים בטענות, תבדוק ורק אחרי זה תדבר.

eopeace

New member
דו פרצופיות

פולין - יעל גרמן נסעה על חשבונה לפולין. היא לא ביקשה לפגוש את כל התלמידים במקום אחד - רעיון זה וקידומו, למיטב ידיעתי, נעשו על ידי מישהו אחר (שאיני רוצה להזכיר את שמו/שמה) שאחר כך הלך לעיתונים וסיפר דברים אחרים - שהיו פשוט לא נכונים. פלור במים - יעל גרמן מאמינה, ואני מסכים איתה, כי בהחדרת פלור למים תיתכן סכנה בריאותית לכל האוכלוסיה, בעוד התועלת האפשרית היא לקבוצה מצוצמת. ניתן לפתור בעיות של חוסר בפלור לשיני ילדים גם בדרכים אחרות, בלי הצורך לסכן חלילה את כל האוכלוסיה - אני לא רוצה תוספות למים - אני מעדיף אותם טבעיים. חניה - עירייה הרצליה נתנה קנסות על חניה על מדרכה כמפגע המפריע להולכי הרגל. זאת כיוון שמכונית החונה על המדרכה מפריעה בצורה משמעותית להולכי רגל, בייחוד אלו שיותר קשה להם ללכת - קשישים, ילדים, הורים עם עגלות תינוקות ונכים. הרעיון היה שיש להרתיע מחניה על מדרכה במקומות שזה מפריע. בית המשפט פסק שהיה צריך לתת קנס אחר. עיריית הרצליה, למרות חוסר הסכמה עם בית המשפט, החזירה את מלוא הקנסות שנגבו בשל כך, מיוזמתה ופעלה להגדלת הקנס הספציפי הזה בדרך אחרת - שנותרה ללא עוררין. חנויות בשבת - מועצת העיר החליטה אם אני זוכר נכון, שמניעת פתציחת החנויות בשבת גורמת יותר נזק מתועלת, אינה בסמכותה ויותר מכל, סותרת חוק מדינה (לא חוק עזר עירוני). חריגות שכר - כל חריגות הבכירים בהרצליה הופסקו מיד כשיעל גרמן נכנסה לתפקידה. כזכור, בכירים בעיר קיבלו משכורות בין 40 ל 50 אלף ש"ח. היום כל הבכירים עומדים בתקן אחרי שהחזירו כספים גם רטרואקטיבית. במסגרת מקבלי שכר נמוך, כשיש שינוי במשכורת שמהווה שינוי מהותי באחוזים אך לא בשקלים, זה עדיין נקרא חריגה. אם עובד מרוויח 3500 ש"ח במקום 3000 ש"ח זה יכול להיחשב חריגה - אבל זה במקרים רבים צודק לעשות כן. לגבי כביש החוף - זה פעם ראשונה שאני שומע על כך - אבל עובדה שאיזה שרה מספרת סיפורים זה לא אומר שום דבר במדינה הזו.... אתה טוען שאינך אוהב אנשים שלא בודקים ובאים בטענות, אבל זה בדיוק מה שאתה עושה....

בקשר לפולין

כמי שהיה בין המארגנים למשלחת בפולין בשנה"ל הקודמת, אתקן אותך על טעותך. א. נכון יעל גרמן יצאה לפולין על חשבונה. ב. כל תלמידי התיכונים העיר-חוייבו להיפגש באמצע המשלחת ולשמוע את דבריה של הגב' גרמן. ג. מי יזם ואירגן את כל האירוע היה מר מישל מורג, יו"ר ועד ההורים ומי שמשמש כיום המתאם שלה במטה הבחירות-וגרמן הסכימה לזה מהר מאוד. ד. הדבר גרם לכל תיכון בעיר עבודה קשה נוספת איך לדאוג לכך שבאמצע הסיור ייפגשו כל התיכונים... ה. מה שהיה הכי מצחיק... זה שאף פעם במהלך הקדנציה היא לא יצאה לפולין וכשיצאה כאשר מס' ימים ספורים אושר החוק שלרשויות המקומיות, יהיה אפשר להצביע כבר מגיל 17.

אדונים ומשרתים, אנארכיה ודמוקרטיה

קיים חוק המחייב להפליר את המים, ואפילו התושבים כבר משלמים על כך (במסגרת תעריף מים מוגדל) הדבר נוגד את קו המחשבה של ראש עירנו - האם זה מתיר לה להפר חוק? הרי זו אנארכיה כאשר כל אחד, בייחוד אם הוא ראש עיר פועל בניגוד לחוק ועל פי הבנתו האישית, פשוט אנארכיה (ואיפה הזיכוי על הגביה של ההפלרה?). האם לדעתך מותר יהיה לסרב להתפנות מישובים הררים בגלל שכמה חובשי כיפה חושבים שאסור לעזוב שם? הרי גם זו תהיה אנארכיה. והאם יהיה מותר לחיילי צהל לסרב פקודה לפינוי מתנחלים על פי חוק, זו תהיה אנארכיה. אולי לדעתך החוק תקף רק לגבי הדוסים והליכודניקים ואינו תקף לגבי אנשי שמאל? (SMALL) כך גם נעשה בעניין הקנסות: היועץ המשפטי לממשלה התריע שזו הפרת חוק, הם לא הקשיבו - אנארכיה. בית המשפט התריע, לפני שהחליט - הם לא הקשיבו - אנארכיה, רק לאחר שבית המשפט השמיע את פסק הדין ומחוסר כל ברירה (אחרת הולכים לכלאבוש על הפרת פסק דין) הם הצהירו שימלאו את פסק הדין. אסור על פי חוק עזר עירוני לפתוח חנויות בשבת. חנוית בקניון פתוחות בשבת (ולא רק בתי הקפה ובתי הקולנוע) ראש העיר לא מפקחת במודע על החנויות בקניון- ומצהירה שאפשר לפתוח אותם - זוהי אנרכיה - זוהי לא דמוקרטיה. במו עיני ראיתי כאן (ואני לא יודע איך למצוא את זה, אולי מישהו יכול לעזור) את הדוח של הממונה על השכר על חריגות שכר לפני שנה או שנתיים, מה כולכם עיוורים? וזה לא אסון כזה גדול להופיע בדוח כי אפשר להחזיר את הכסף אך ההכחשות שלכם ממש מחליאות - זוהי אנארכיה. הסיפור וההכחשות של פולין יש כאן אישור ממקור ראשון - אנרכיה והרי אפשר היה גם אחרת אפשר לומר, ובצדק: אנחנו מנהלים עיר בת מאה אלף איש, יש לנו אלפי עובדים שעל אף שניסינו לא הצלחנו לצמצמם, הבירוקרטיה אדירה, ואנחנו לא לגמרי שולטים בעסק - אז יש צרימות ויש בעיות, שאנו משתדלים כל הזמן לתקן. באנו מתחום אחר, ולקח לנו זמן רב ללמוד, ואם תתנו לנו עוד הזדמנות נמשיך לנסות ולהתפלל. אפשר גם לומר כי: נסוגנו מכל האידיאולוגיה שלנו, כי זה נגד האינטרסים, אין ולא תהיה אצלנו פתיחות, אין ולא תהיה אצלנו שקיפות, אנו נמשיך להסתיר מהציבור את המחדלים שלנו, ונספר לציבור על ההצלחות - כמובן גם פה ניכשל מידי פעם כמו למשל דוחות המבקר, המבקר ימשיך להפיץ את הדוחות שלו, ואנו נקרוץ וניתן לו מחמאות, ונתגאה כאילו בעבודה הנהדרת שלו. אבל אל דאגה, לא ינום ולא ישן שומר ישראל, גם לדוחות המבקר מצאנו פתרון, אחרי שועדת הביקורת תאשר את הדוח, הם יתכנסו שוב, יבטלו את החלטתם הקודמת, (הם יספרו שהם לא קראו), ואז אפשר יהיה לעשות מדוח המבקר טיארה. אתם לא מאמינים שעד שם נגיע? חכו ותראו, תבחרו בנו ואנחנו נוכיח לכם מי השליטים כאן ומי העבדים, מי האריסים ומי הוסלים, איך קוברים את הדמוקרטיה ומביאים לנו אנארכיה. כל האלטרנטיבות גרועות - אך כל ילד שגולש כאן ורואה את התגובות השקריות של תומכי ראש העיר ואת התגובות המתלהמות והגסות של התומכים האלה יגיע למסקנה אחת: כל אחת מהאלטנטיבות טובה מהאנארכיה הזו.

קול כותב, תגיע רגע טמבל

לא הבנתי מילה ממה שכתבת, אבל היציאה על שמאל small - שוס היסטרי. ענק.

eopeace

New member
המציאות

הפלרת המים - העירייה פועלת בדרכים חוקיות על מנת שלא לקיים את ההפלרה וזאת לאור הדברים שאמרתי לעיל. אם היה חוק שהיה אומר להרעיל את המים, היית בא בטענות לראש עיר שלא היה עושה זאת? יעל גרמן פועלת כחוק לקידום הנושאים שהיא מאמינה שצריכים קידום ועליהם היא נבחרה. היא ממלאת את הבטחותיה לבוחר מהבחירות הקודמות, אבל זה כנראה לא מעניין אותך - ואני מבין אותך, אם ראש עיר שלא רציתי שתיבחר, היתה נבחרת ועושה את כל מה שלא רציתי שיקרה - קידום איכות החיים, איכות הסביבה, החינוך וכן הלאה, אז גם אני הייתי מתעצבן... למזלי, אני תמכתי ביעל גרמן בבחירות הקודמות וכך גם שני שליש מהעיר - והם ברובם הגדול מרוצים שהיא ממלאת אחר הדברים שהיא הציגה בשנת 98'. חניה - ההחזרים על הקנסות של החניה נעשו על ידי העירייה בצורה שהיתה לפנים משורת הדין מיוזמתה וזאת למרות שכל מה שהעירייה עשתה זה לאפשר לנכים ולקשישים ללכת בבטחה על המדרכות. החוק זהו דבר חשוב, אבל אי אפשר ללכת עם הראש בקיר בשביל החוק - צריך למצוא את הדרך הנכונה והמתאימה. אני לא בא אל מתנחלים בטענות על כך שאינם מעוניינים או מוכנים להתפנות, ואני לא חושב שצריך להכריח חיילים שאינם מעוניינים בכך לפנות אותם - אבל כל זה לא קשור לדיון. יעל גרמן שומרת על החוק ומקיימת אותו, וכך גם בעניין הקניון - מי שצועק וטוען שצריך לסגור את הקניון בשבת בגלל חוק עזר אנאכרוניסטי, עושה עוול לעיר, מחפש כותרות ותו לא. כך היה בישיבת מועצת העיר. העובדה כי הקניון פתוח בשבת עוזרת לכל תושבי העיר. ולעניין החוק - העסקת פקחים בשבת לצורך סגירת הקניון זה בניגוד לחוק המדינה. דוח מבקר העירייה - ברובו הגדול והעיקרי התייחס לתקופת לנדאו. ורדה מור ניסתה להחביא את זה באחד מהסעיפים שיראה כאילו העירייה הנוכחית פעלה שלא כראוי, אך קולה לשינוי זה היה הקול היחיד בעוד כל שאר חברי המועצה הבינו במה מדובר.

כלומר אתה דוגל במדינת ברדאק

המנהיג יישם את דעותיו האישיות, ויתעלם מחוקי המדינה - לית דין ולית דיין. לנין נהג כך, גם סטאלין - ועוד הרבה עריצים אחרים. אם לגרמן יש טענות לגבי החלטה של המוסדות החוקיים, שתפעל לשינוי אותה החלטה בדרכים דמוקרטיות, יש דרכים לשנות החלטות ממשלה ואפילו מעשי חקיקיה - ודאי שלא עושים זאת ע"י הפרה בוטה של החוק - היא הרי לא יכולה ליטול את החוק לידיה. מספר רב של פעמים שינתה העירייה את החלטותיה, עקב עתירות שהגישו חברי מועצה ואחרים לבתי המשפט - אם לא משכנעים באופן ישיר, וכשהצדק לצדך לך לבית המשפט, בקש סעדי ביניים, בקש סעדים אחרים - אך סתם לעבור על החוק? ראש עירייה?? זו הרי שערוריה !!!!, זהו זלזול וביזיון של שלטון החוק ממש כמו מעשי לנדאו במרינה !!!!, והוא היה שור מועד מנעוריו, וגרמן הייתה בעיני התושבים שיא היושר והצדק, אי של שמירת חוק בים של עבריינים - והכל התפוצץ לנו בפנים, עוד בין הסיבוב הראשון לשני עם כל סיפורי שמואל לוי - ואחר כך היו עוד ועוד מפחי נפש. ומאיפה כל הקישקושים האלה על הצדקה של מעבר בוטה על חוקי המדינה? אתה לא מבין שבדבריך אתה משניא עוד ועוד את השלטון הזה?, אתה לא מבין שבפועל דבריך מהווים הטפה להפרת חוק? ואם את חוקי המדינה אפשר לשנות, אך זה מחייב מאמץ הרי שאת חוקי עזר עירוניים הם יכולים לשנות בקלות, וזה הרי בידיהם, ויש להם רוב קואליציוני לעשות זאת - רק המערכת הפוליטית המקומית, הקומבינות עם המפד"ל- מאפשרות את פתיחת החנויות בקניון בשבת - בניגוד לחוקי העזר. מרצ והמפד"ל מקמבנים, והחוק והשבת נרמסים תחת רגליהם של פוליטיקאים אינטרסנטיים (אגב לא מדובר בסגירת הקניון, מדובר בסגירת החנויות שם - בדיוק כמו שהחנויות במרכז העיר סגורות בשבת, אך יש סרטים, יש גלידרויות, מסעדות ובתי קפה פתוחים) גם על פי דבריך גרמן והמנגנון שלה פועלים כאילו העירייה היא אחוזתם הפרטית - ואני מאד מקווה שהתושבים, המשרתים ומשלמי המיסים של אותה אחוזה, ינצלו הזדמנות הנופלת לידיהם אחת לחמש שנים, על מנת להביא לכאן מנהיג ולא פריץ, בן-אדם ולא נציג שרות לקוחות, אחד שיביט לתושב בגובה העיניים ולא ממרומי לשכתו בקומה השלישית. כי בין הראל ויעל - אני בוחר בהראל ואם לא בסיבוב הראשון, אז ודאי בסיבוב השני

lulla b

New member
ובתור תלמידה שיצאה לפולין

ובתור משתתפת בטקס אני אומרת לך שלא חוייבנו להתכנס במיידנק אלא זה במילא במסלול הטיול שלנו אז החליטו שניהיה כולנו באותו יום שם כדי שיהיה לנו טקס אחד עירוני...

למעלה