אין לי מושג

Anna Vasserman

New member
אין לי מושג

למה אני כותבת פה.

אני לא צריכה עצה. גם אין כאן מה לייעץ כל כך.

אני גם לא מדוכאת, ולא מבולבלת, ולא בדילמה.

סתם רוצה לפרוק ולספר...

אז ככה, לפני בן זוגי הנוכחי הייתי בקשר של 5 חודשים עם גבר אחר. גבר לא ישראלי שהגיע לכאן כיועץ חיצוני לחברה בה אני עובדת. הוא היה כאן לתקופה של שנה אחת. לא מיד נוצר הקשר, אבל הוא נרקם לאט לאט במשך חצי שנה ואז הפך לרומן סוער, מלא ברגשות ויצרים. הסקס הכי טוב שהיה לי אי פעם. חיבור נפשי מדהים. הייתי מאוהבת עד כלות נשמתי. לאחר מכן, עבודתו כאן הסתיימה והוא עזב לארץ מגוריו - שוויץ. בנוסף לכך, חברת האם הבינלאומית של החברה בה אני עובדת הציעה לו לעבוד בה כשכיר בתפקיד בכיר מאד (והוא הסכים). הקשר הרומנטי שלנו נחתך.
הייתי שבורה ומרוסקת. מדוכאת ובוכיה. בולעת בכמויות "רגיעון" ו-"rescue", וכמעט והגעתי לרופא המשפחה לבקש כדורים נגד דיכאון.

ואז הוא הגיע אל תוך חיי. בן זוגי הנוכחי. כמו מלאך שומר הוא הגיע והוציא אותי מהדיכאון. אני אוהבת אותו מאד. הוא גבר מדהים והוא גורם לי אושר רב, וגם אני מצידי, עושה כל מאמץ לעשות אותו למאושר.

אז מה מעניין בסיפור הזה?

מה שמעניין הוא, זה שאותו X איתו ניהלתי את הרומן הסוער נהייה לימים למנהל שלי. המנהל הישיר שלי.
אנחנו מסתדרים מעולה, ואני מרגישה מאד בנוח איתו.

הבעיה היא שאני מרגישה אליו עדיין רגשות.
כמעט כל לילה אני חולמת עליו.
אני לא עושה כלום עם הרגשות האלה - השיחות שלנו הן strictly business, ואנחנו שומרים על קו מאד קורקטי ללא עניינים אישיים.
ועם זאת, אני מתענגת מלשמוע את הקול שלו בטלפון גם כשזו ישיבה סתמית ומשעממת.

זה נורא מפריע לי. אני רוצה להיפטר מהרגשות האלה. אני רוצה להפסיק לחלום עליו.

זה לא בסדר. זה לא הוגן כלפי בן הזוג שלי. הוא באמת מדהים, ואני בחיים לא רוצה לפגוע בו...

זה לא שאני מפנטזת על ה-X, ממש לא. אבל מפריעה לי החיבה העמוקה הזו שאני מרגישה כלפיו...

זהו. לא יודעת למה כתבתי את כל זה.
אין כאן פואנטה.

סתם...

קודם כל, כל הכבוד לך (לא בציניות) בסיטואציה לא פשוטה את מצליחה להתעלם מהיצרים והרגש ולנהל מערכת יחסים טובה בלי להתפתות להרפתקאות ובגידות - שאפו.

עכשיו, שתי נקודות למחשבה:
- יש לי הרגשה שמערכת היחסים עם הקודם היתה קצת חד סטרית מכיוונך מאשר להיפך. כלומר, אני בטוח שגם הוא אהב אותך, אבל אם הוא היה מאוהב בך באותה עוצמה (״עד כלות נשמתי״) שאת היית בו, אז הייתם עכשיו ביחד. העובדה שאתם לא, מרמזת על כך שאת היית בעיניו פחות חשובה, והוא שם אותך בצד על מנת לחזור לארץ מוצאו, לעיסוקיו, לעבודתו וכו׳. אולי אפילו הוא בזוגיות עם מישהי אחרת (ואולי אפילו נשוי).

- יש לנו תמיד נטיה לעשות רומנטיזציה ואידיאליזציה של הבלתי מושג. סביר להניח שאם היית איתו לאורך זמן, גם ההתלהבות המטורפת היתה דועכת למימדים סבירים והיית רואה אותו כאדם שהוא, על יתרונותיו וחסרונותיו. סביר להניח שהוא אינו סופרמן מושלם כפי שאולי נראה לך כרגע.

Anna Vasserman

New member
תראה,

אני לא רואה אותו כסופרמן. זה לא העניין. ברור לי שיש לו חסרונות, ואני לא עושה לו אידיאליזציה.

פשוט מה שמפריע לי זו החיבה הזו שאני מרגישה כלפיו.

אני לא חולמת על עתיד משותף איתו, ולא מפנטזת שנחזור להיות ביחד.

אבל.

נניח אם אראה אותו, בטוח ארצה לקפוץ ולחבק אותו חזק.

והמחשבה הזו מציקה לי.

כי אני מדמיינת מצב הפוך : שכך מרגיש בן הזוג שלי כלפי הXית שלו - וזה היה מטריף אותי מקנאה ומדכא אותי.

אני לא רוצה להרגיש ככה. אני רוצה להיות אדישה אליו. ולא מצליחה

מטריף מקנאה ומדכא

למה בעצם?

רגשות חיבה לבנאדם שפעם היה חלק מהחיים שלנו, שעשה לנו המון טוב,
זה נורמאלי לחלוטין.
אם את מרגישה ככה כלפי אותו אקס ויודעת שזה לא מוריד אפילו במילימטר מהרגשות שלך לבנזוג הנוכחי, למה זה נראה לך כלכך מעורר קנאה ומדכא ומפחיד?

לדעתי זה רק טבעי, איך שאת מרגישה.

חמודה

נראה לי שיש לך בלעדיות על הלב שלו, כמו שיש לו על שלך... בגדול.

קצת להתגעגע לפעם, או לחבב מישהו שבילית איתו תקופה נפלאה - זה לא כאילו הלב שלך שייך גם לו.
לא לחשוב על אף אחד אחר חוץ מהאהוב הנוכחי - זה רק בסרטים, יו נואו.

רואה 6 6

New member
לא קרה כלום,אל תייסרי את עצמך.

העובדה שיש לך רגשות כלפי הקודם לא מעידה על טיב רגשותייך כלפי הנוכחי,לא על שקריות ולא על כלום.
אי אפשר לצפות שלא תגיבי למציאותו.
יותר חשוב שתצרי עם הנוכחי קשר עשיר ומלא ותשמרי את היחסים עם הבוס מרוחקים ככל הניתן והעיקר, אל תספרי לנוכחי כלום. שום דבר.כלום!!

Anna Vasserman

New member
את צודקת

אני באמת לא מספרת כלום לנוכחי. זה לא במקום. חוץ מלהרוס - זה לא יעשה שום דבר.

יהיה בסדר...
בסך הכל זה צרות של עשירים...

אולי

כתבת כאן כי כתיבה עושה לנו סדר בדברים, סדר בראש.
וגם, ברגע שכתבת את זה, את באמת עומדת מול זה. זה לא רק בינך לבין עצמך, "דיברת" את זה החוצה.

כמו שכתבת, את מאוד מודעת למה שקורה ולמה שצריך (או לא :) ) צריך לקרות.

כתבת שאת לא מחפשת עצה ובכל זאת מקוה שתסלחי לי :) ממליצה
כשהרגשות כלפי האקס מתעוררים בך להזכיר לעצמך את הרגשות שבאו עם הפרידה וכמה כאב נגרם לך ואז, להתמקד בכמה נעים וטוב לך עם הנוכחי.
לא עצה מקורית :) אבל נראה לי שזה יכול לעזור.

אייבורי

New member
אכן בעיה

אבל אפשר לחלק אותה לכמה חלקים.

א. רעיון רע לנהל רומן במקום העבודה - הנה הסיבה
ב. הריבאונד יש לו תפקיד מנחם וחשוב, אבל צריך לזכור את תפקידו האמיתי.
ג. למרות העונג לעבוד תחת אהבת חייך, לדעתי בסופו של דבר
תצטרכי להחליט שזה מזיק ומפריע ותמצאי מקום עבודה חדש.

אייבורי

New member
מבאס

אבל כמה דברים

א. הנה הסבר טוב מדוע רומן עם אנשים ממקום העבודה, זה רעיון לא מוצלח.

ב. ריבאונד נחמד ומוצלח ככל שיהיה, יש לו תפקיד מנחם ומוציא מאהבות גדולות. לדעתי התפקיד שלו עומד להסתיים.

ג. בסופו של יום, בסוף תצטרכי להתנתק מאהבת חייך השווצרית
ולכן תצטרכי למצוא מקום חדש, אחרת זה ישאיר אותך במצב זומבי ריגשי.

Anna Vasserman

New member
זה לא ריבאונד, והתפקיד שלו לא עומד להסתיים.

אני באמת אוהבת את הגבר שלי, ורואה את החיים שלי איתו. בקרוב גם עומדים להתחתן (
)

לגבי ה-X. כנראה שאתה צודק. אצטרך בסופו של דבר למצוא מקום עבודה אחר...

בינתיים רק מעצם זה שסיפרתי, הוקל לי מעט.

אייבורי

New member
בהצלחה

נקווה שאני טועה.

[למרות שכל הסיפור שלך אומר שמדובר בריבאונד, גם אם את מכחישה
ואני הייתי נזהר מלהתחתן עם רבאונדים]

Anna Vasserman

New member
כל תיאוריית הריבאונד היא טפשית

היא מניחה שכל מי שנתחיל איתו קשר אחרי שקשר אחר התפרק - זה ריבאונד. וזה בולשיט.

קשר אחד מתפרק - הקשר הבא בא אחריו. ככה זה.

מה זה השטות הזו של הריבאונד?!

אני מניחה שכמעט כל מי שנשוי - נשוי לריבאונד שלו... הרי בימינו אנשים לא מתחתנים עם החבר/חברה הראשון/ה שלהם....

אייבורי

New member
אז זהו שלא

אחרי קשר עוצמתי ואוהב, לרוב מגיע ריבאונד שהוא קשר נעים
מין רכות קלה כזאת.
אחרי הריבאונד יש מקום להכיר קשר עוצמתי חזק.

לפעמים יש אנשים שמתחתנים עם הריבאונד (אני לא הייתי ממליץ)

Anna Vasserman

New member
אז מניסיון שלי - זה שטויות

לי בחיים היו בסך הכל 4 קשרים. כל אחד מהם היה חזק ועוצמתי, וכולם באו אחד אחרי השני.
ואגב, אני גרה כבר שנה עם ה"ריבאונד" שלי - שזה יותר מפי 2 ממה שהייתי עם ה-X עליו אני מדברת.

חברה שלי נשואה באושר (טפו! טפו! טפו!
) עם 2 ילדים עם ה"ריבאונד" שלה, שגם כן הגיע כקשר "רך ונעים" אחרי קשר מאד עוצמתי שהיה לה.

Anna Vasserman

New member
ועוד תוספת קטנה

אותו קשר עם ה-X שעליו אני חולמת, קשר של 5 חודשים - זה הקשר הכי קצר שהיה לי בחיים. כל שאר הקשרים (שכפי שציינתי קודם באו אחד אחרי השני) נמשכו שנים.

למעלה