אין לקרוא לשמאלנים

• פותח הנושא mnv
  • פורסם בתאריך

mnv

New member
אין לקרוא לשמאלנים

יהודים יש לקרוא להם משתפי פעולה עם האוייב תאמינו לי שאם היו מפנים ערבים הם היו קופצים משמחה

mnv

New member
למה לא נתנו ליהודים

להמשיך לחיות שם? אין לצבא משהו אחר לעשות?

eranmc

New member
יש לצבא מה לעשות

בגלל זה הוא מפנה. לא הגיוני שבלב עזה איפה שנמצאים מאות ואלפי רוצחים יהיו ישובים יהודיים המנותקים משאר א"י. זה עניין מסוכן שדורש המון כוח חיילי ותקציב כספי. אני מאוד מבין את ה"מתנחלים" שנאבקים על בתיהם, בכל זאת זה הבית שלהם (=א"י) ואין להם ממש לאין ללכת. יותר מכך אני מבין את המטרה שלהם שהיא צודקת. לסיכומו של דבר: צה"ל הוא כוח שמבצע. המשימה רק תעזור ותקל על צה"ל.

l roy

New member
אם הצבא לא רוצה להיות שם- שיצא

אבל שיתן לתושבים להמשיך לגור שם אם הם רוצים. הם יגנו על עצמם. למה הוא צריך לפנות בכח?

bati77

New member
אי אפשר...../images/Emo110.gif

המדינה חייבת להגן על התושבים שלה. ואי אפשר סתם ככה להשאיר אותם שם.. זה כמו להשאיר פצוע בשטח..

לא. בדיוק בגלל זה מפנים.

לצבא לא הייתה מספיק עבודה. לא מספיק חיילים נהרגו בגוש קטיף. ולחיילים שלא נהרגו שם היה משעמם. אז הרמטכ"ל התייעץ עם ראש הממשלה ואמר שלחיילים שלו שלא מתים בגוש קטיף משעמם. אז הם החליטו על הרעיון הזה - בגלל שמשעמם להם ואין לצבא מה לעשות הם החליטו לפנות את הגוש.

OMER G17

New member
כי היהודים שם גרו בתוך רצועת עזה!

ואנחנו לא רוצים שום קשר למקום הזה!

ומה רצית? ../images/Emo12.gif

שהצבא וכל מוסדות המדינה (ביטוח לאומי, משרד הפנים, משרד האוצר עם כל ההקצבות, חברת החשמל, מקורות, קופות החולים וכו' ועו') יצאו והתושבים ישארו הפקר לחסדי הרשות הפלשתינית??????????

כי הצבא כבר טוחן שנים בהגנה נואשת

על קומץ מתנחלים אשר נהרגים בעצמם והיישוב שם מביא למות חיילים שלנו.

the mnm factor

New member
למה הודעות כאלה לא מוחקים?

"אין לקרוא לשמאלנים יהודים" זו התבטאות רצויה בפורום שכזה? הפרחח הזה עושה כאן הכללה על קרוב למליון יהודים מצביעי שמאל וקורא להם "משתפי פעולה"... אבל הודעה כזאת, שהיא ריקה מתוכן וחסרת כל אמרה, משאירים.

Tקווה

New member
אני שמאלנית...

ואני בשמחה "אשתף פעולה" עם פלסטינאים במחאה לא אלימה נגד הכיבוש. נגד גניבת האדמות שלהם, נגד הדיכוי המתמשך. להזכירכם, פלסטינאים הם בני אדם ויש להם זכות קיום בכבוד, זכות לעצמאות וחירות כמו לכל אחד ואחת מאיתנו. אני לא שמחה על פינוי יהודים, כמו שלא הייתי שמחה על פינוי פלסטינאים,אני מאוד אשמח ביום שכל אדם יוכל לבחור איפה הוא רוצה לגור ולחיות בלי מוגבליות של דת או לאום, אז זה יהיה שלום אמיתי. לאף אדם לא מגיע לחוות עקירה, ובעיקר לאף ילד. דווקא אתם, יכולים אולי להבין היום מה קרה לפלסטינאים ב-48, רק שהם לא זכו לקבל פיצויים או לחיות עם "העם" שלהם.

להזכירך>>

הפלסטינאים , או יותר נכון לקרוא להם ערביי א"י, סרבו להצעת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947. http://www.bazz.co.il/article.phtml?aid=204&sid=29 אז מה שקרה ב48 זה שלנו קמה מדינה , ולהם לא . זוהי אשמתם ואחריותם המלאה למצבם כיום , לא אנחנו אשמים. הם הביאו את זה על עצמם.טיפשים.

itaym02

New member
כל מה שאנו עושים הוא קודם כל דאגה

לשלמותנו - גם אם נראה לך שיש עכשיו פרוד. טובתם של הערבים לא עומדים ומעולם לא עמדו בראש מעייננו. אתה די טועה בשמאל (שהוא הקים את ההתנחלויות הראשונות, ופועל במלוא המרץ לביסוס רוב יהודי במדינת ישראל). ההיסטוריה מוכיחה שהפרדה בין שני עמים, תמיד מועילה ליציבות באזור, אני אשמח שתראה לי דוגמאות השוללות זאת.

להזכירך, לערביי א"י לא היה ייצוג

ב-1948. מי שחרץ את גורלם היו מצרים, עבר הירדן, סוריה ועירק, שכל אחת מהן ניסתה להשיג נתח בעוגה של חבל הארץ בין לבנון, תעלת סואץ, הירדן והים התיכון.ערביי א"י, כלומר הפלסטינים של היום, איחרו בכמה שנים לארגן את עצמם כראוי לעולם המודרני של אחרי-האימפריה-העותמאנית, ושל תקופת המנדט הבריטי. לכן להם עצמם לא הייתה אפשרות לשבת איתנו ולהחליט החלטות. מכאן שמבחינתם החלטות 48 נעשו מעל לראשיהם. צריך אפוא למצוא דרכים דינמיות לייצב ולעצב את המצב באזורנו, בלי להיתפס לססמאות רדודות. היום יש לפחות ארבעה כוחות גדולים בתוך האזור, ישראלים משני מחנות ופלסטינים משני מחנות. את הפאזל הזה צריך להתקין ולהשלים.לא בטוח שאפשר. אבל זה מה שצריך.

בוא נגיד שלפלסטינים זה לא כל כך

הפריע המלחמה שפרצה והם אפילו נתו לחילים ירדנים ומיצרים להכנס לשטחיהם בגדה ובעזה..

כן, שמאלנית. רואים.

לפני שאת פותחת את הפה, עדיף שתפתחי ספר היסטוריה. ב1947 התכנס האו"ם ודן בנושא ערבים-יהודים בארץ ישראל. לבסוף נמצא פתרון - תוכנית חלוקה. על אף כל מגרעותיה של תוכנית זו הסכמנו לקבלה, כי בכל זאת- לא כל יום מציעים לך טריטוריה, אך שכנינו הערבים סרבו לכך בתוקף, כיוון שהכל כמובן מגיע להם, וכהרגלם- פתחו עלינו באש. הופ - הגענו למלחמת העצמאות - הערבים הובסו, ולאחר מכן ברחו מהארץ כל עוד נפשם בם. אז סלחי לי, אבל אני לא רואה איך בדיוק גנבנו להם אדמות, ואני לא רואה איך מן האירועים המזוויעים שאנו חווים היום אפשר להבין מה קרה לפלשתינאים ב48, אני גם לא רואה שום סיבה בגינה הם זכאים לפיצויים. ומה שאני הכי לא רואה זה שהם בני אדם. גם לנו יש זכות קיום בכבוד, והם לא מאפשרים לנו זאת.

GeorgeChip

New member
די עם זה.

אני בעד הפינוי, לא בגלל העוול שנעשה לפלאסטנאים, אלא בגלל הכסף שזה עולהל נו, ובגלל תושבי המדינה שמתים. ההיסטוריה במקרה פה לא רלוונטית, מלחמת העצמאות קרתה לפני 57 שנה, וזה ממש לא קשור להאירועים של היום, הערבים פשוט משלמים על הטעויות של הסבים שלהם.

למעלה