אין מילים לתאר.

אין מילים לתאר.

דיברתי עכשיו עם אמא לנערה הסובלת מהפרעות אכילה. הסברתי לה שאני פונה בשם בתה, שלא מצליחה להסביר את עצמה. פניתי אליה בנימוס ויתר כבוד מבלי לתת לרגשות לא אובייקטיבים לדבר בשמי מאחר ואני באמת לא מכירה אותה ולא רוצה לתת לה הרגשה שבתה דברה סרות עליה. הייתי מאוד שלווה, הצגתי עצמי כמכרה ודברתי בצורה עניינית ושוטפת על מצבה של הבת וזעקתה לעזרה. סיפרתי לה על הקבוצה המתגבשת כאן היכולה לסייע. וכאילו לא אמרתי דבר. האם שתקה בקרירות. הרגשתי כאילו ניגשתי לראיון עבודה לעוס והמראיינת מביטה בי בחוסר עניין בולט ומנסה להבין למה לעזאזל אני באה לראיון עבודה מסויים בעוד בברור מצויין בקורות חיי כי אין לי שום ידע בנושא זה. לאחר פתחה ודברה קצרות. מילים סתומות. טעיתי בכתובת. בתה נהדרת ומתפקדת נפלא. אין כל חשש ובהצלחה לי במציאת הכתובת הנכונה. וזו נערה שאך לפני חודש ניסתה לתלות עצמה במקלחת, נפלה ושברה ידה. מן הסתם באמת האמינו לה שהיה שם נורא רטוב והיא איבדה שיווי משקל ונפלה. מישהו לא שאל את עצמו מדוע נכנסה למקלחון בלבוש מלא והיא גוררת אחריה כסא? אין מילים לתאר. ואולי גם אין מה לעשות כרגע. נסיון אובדני כושל גורר אחריו נסיון שני. החיים שלה על זמן שאול. ומה אפשר לעשות? שוב אני מתיימרת להיות הקוסמת ובמקום שרביט בידי יש סיכה. כזו המפוצצת בועות אפתיות ואשליה.

rolan

New member
את יודעת מה?!

עכשיו, אחרי שנרגעתי מהשוק, אני עדיין מתקשה לעכל... איך ייתכן- איך הורים אטומים עד כדי כך...? אני עכשיו מבינה את הבנות שכל הזמן מספרות על הוריהם, על האטימות וחוסר היכולת להיפתח ולהסתכל קרוב קרוב על הילד שלהם. הרבה פעמים שמעתי על חוסר היכולת הזו לקבל, חשבתי שאלה דברים שבאים מנקודת מבטן של הבנות שלא תמיד מסוגלות לשתף באמת ולכן ההורים לא מקבלים תמונת מצב אמיתית. אין לי מושג איך מתגברים על זה, אין לי מושג איך מביאים למודעות... רק היום חשבתי שמשרד החינוך צריך להכניס למערכת החינוך גם שעות לימוד על תזונה נכונה ולמצוא דרך לאתר את החולים כבר בשלבים הראשונים של המחלה - זה אפשרי! כמו שיעורי מין, כמו שיעורי תאוריה לנהיגה, כמו עוד דברים שמערכת חינוך בריאה צריכה להכניס לתוכה. נדמה לי שזה חלק מהפתרון. מעבר לזה... אני נטולת מילים ופתרונות. אם תחשבי שיש מקום לערב אותי, אני מוכנה להצטרף אלייך לכל דבר ועניין.

נראה לי

שאולי במקרה כזה של אטימות, יש מקום לערב עובד סוציאלי. זו פשוט הזנחה ורשלנות.

BellA עלמה

New member
הייתי אומרת 2 דברים

מחלקת הרווחה של העיר בו היא גרה 2 לנסות לברר באיזה בית הספר היא לומדת ולדבר שם או עם היועצת או עם המחנכת כדי לערב גורם חיצוני.

אין ספק

שצריך לצרף לתמונה גורם חיצוני, לפי מה שהבנתי הילדה נמצאת בסכנת חיים. מקרה קשה... אין מילים בפי, הדמעות מדברות בעד עצמן.

חוק הנוער, טיפול והשגחה

במידה והנערה לא יכולה לדאוג לעצמה, והוריה לא עושים זאת, המדינה צריכה לדאוג לה. יש חוקים במדינה הזו, ובדיוק למצבים כאלה חוק הנוער נועד.

בהחלט עצוב

לפעמים תוהה אם זה ההורים שבאמת לא רואים והילדה באמת מחביאה עד כדי כך או שזה שילוב של הורים שדואגים לא לראות וילדה שדואגת להחביא עצוב זאת המילה עצוב

BellA עלמה

New member
ישנם הורים שלא בשלים לקבל

אינפורמציה כזו לכן חשוב לערב גורם מקצועי שיודע לחוש את בשלות ההורים ולעבוד עם זה .

BellA עלמה

New member
לא

לכן מערבים אנשי מקצוע שיודעים איך להתנהל ומה לעשות כדי להביא את ההורים לבשלות לאט לאט צעד צעד. כדי שהילד לא יזרק לפח

אבל

מי אמר שמדובר בחוסר בשלות דווקא
צריך לבדוק מה הגורם שמונע מההורים לתת עזרה כנדרש על פי כל ערכי המוסר לפחות בעולם המערבי ועל פי חוקי מדינת ישראל.

יודעת מה?

זה לא משנה למה לא עכשיו בכול אופן משנה קודם שיצילו את הילדה מעצמה ורק טח"כ לחשוב על פתרונות להורים

BellA עלמה

New member
רק גורם מקצועי יכול לדעת

מה בעצם חוסם את העיניין ורק גורם מקצועי יודע איך לטפל במחסום הזה בין אם הוא נובע מבשלות או הזנחה

אבל קודם כל שיצילו את הילדה../images/Emo70.gif

אח"כ שיחשבו מי מה ולמה. החשיבה הזו, העלאת השערות והפרכתן או אישושן, כל הניסוי והטעיה הזו לוקחים זמן. בזמן הזה הילדה יכולה למות להם בלי שימו לב בכל..

למעלה