אין סיום מלחמה בעזה כל עוד חמאס שם

צביקה5311

Well-known member
את זה אני טוען כמי שנחשב למחנה רל"ב.
ב 7/10 חמאס עשה טבח בעוטף עזה. קרוב ל 2000 איש ואישה נטבחו, חלקם נשחטו כמו בקר.
על זה החמאס צריך לשלם מחיר כבד, גם אם זה אומר שנצטרך "להקריב" חלק מהחטופים שעדיין נשארו שם.
אין מצב שהחמאס יחשוב שהם "תעודת ביטוח".
סיום המלחמה פירושו שעזה נקיה מחמאס, לא פחות מזה. זה תג המחיר שחמאס צריך לשלם.
כל מה שפחות מזה, לממשלת נתניהו אין זכות קיום.

jackie111

Well-known member
על זה החמאס צריך לשלם מחיר כבד, גם אם זה אומר שנצטרך "להקריב" חלק מהחטופים שעדיין נשארו שם.
תבין שהפצע ימשיך לדמם, זה לא יחשב לנצחון כל זמן שיהיו חטופים בעזה.
מדינת ישראל צריכה לדאוג להחזרת החטופים ואחר כך תמצא הזדמנות לטפל
בעזתים.

הנזק שנגרם לאחדותינו הוא עצום כשיש חטופים ואז מסתבר שיש שאנשים כמוך
שלא דואגים להם.

ביטניקט

Well-known member
תבין שהפצע ימשיך לדמם, זה לא יחשב לנצחון כל זמן שיהיו חטופים בעזה.
מדינת ישראל צריכה לדאוג להחזרת החטופים ואחר כך תמצא הזדמנות לטפל
בעזתים.

הנזק שנגרם לאחדותינו הוא עצום כשיש חטופים ואז מסתבר שיש שאנשים כמוך
שלא דואגים להם.
אנחנו יודעים שמאלני שאתה רוצה להשאיר את החמאס בשלטון, אבל זה לא יקרה שמאלנים.

Harrington

Well-known member
מנהל
להפנות אליך את כל התגובות שחה"כ סטרוק קיבלה כשהעיזה לומר אמת זו בקול רם?

nothing but the truth

Well-known member

אין הבדל משמעותי בין חמאס לשאר העזתים. לנקות את עזה מחמאס זה אומר לנקות את עזה מעזתים. בינתיים זה לא נראה מעשי במיוחד.
בנוסף - ל "הקרבה" של חלק מהחטופים יש סיכוי לעבור אם מדובר בחיילים בלבד. כרגע יש שם גם אזרחים , וזה בעייתי.
בעייתי גם מבחינה מוסרית, ובעייתי גם מבחינת ההשלכות - המחויבות והנאמנות של האזחרים למדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין הבדל משמעותי בין חמאס לשאר העזתים. לנקות את עזה מחמאס זה אומר לנקות את עזה מעזתים. בינתיים זה לא נראה מעשי במיוחד.
בנוסף - ל "הקרבה" של חלק מהחטופים יש סיכוי לעבור אם מדובר בחיילים בלבד. כרגע יש שם גם אזרחים , וזה בעייתי.
בעייתי גם מבחינה מוסרית, ובעייתי גם מבחינת ההשלכות - המחויבות והנאמנות של האזחרים למדינה.
מדובר על השמדת יכולותיו המבצעיות (והשלטוניות) של חמאס. זה לגמרי אפשרי ולא מושפע מכמות העזתים שמתגוררים ברצועה שיש להם סימפטיה כלשהי לארגון הטרור.

nothing but the truth

Well-known member
מדובר על השמדת יכולותיו המבצעיות (והשלטוניות) של חמאס. זה לגמרי אפשרי ולא מושפע מכמות העזתים שמתגוררים ברצועה שיש להם סימפטיה כלשהי לארגון הטרור.

השמדת יכולותיות המבצעיות של החמאס (אם לדעתך זה מספיק) לא מחייב סילוק של אנשי החמאס מהרצועה.
אם אין להם יכולות ממש לא משנה אם אדם כזה או אחר נמצא שם, כי הרי יש עוד 2 מליון כמוהו.

Harrington

Well-known member
מנהל
השמדת יכולותיות המבצעיות של החמאס (אם לדעתך זה מספיק) לא מחייב סילוק של אנשי החמאס מהרצועה.
אמת. זה בדיוק מה שכתבתי. אם כי זה כן מחויב כלפי אנשי חמאס 'מפורשים'.
אם אין להם יכולות ממש לא משנה אם אדם כזה או אחר נמצא שם, כי הרי יש עוד 2 מליון כמוהו.
נכון בערבון מוגבל. יש את אלו שעובדים עבור החמאס ויפעלו כדי להקים מעבדות לאמל"ח וכדו'. אלו בהחלט צריכים להיות מוצאים מהרצועה (אם גיאוגרפית ואם בדרך אחרת) כדי שנוכל להגיד שהמטרות שלנו הושגו. עבור כלל האוכלוסיה, גם אם יישארו בה תומכי חמאס, אכן אין צורך בהוצאת כולם כדי להשיג את מטרות המלחמה הישראליות.

nothing but the truth

Well-known member
אמת. זה בדיוק מה שכתבתי. אם כי זה כן מחויב כלפי אנשי חמאס 'מפורשים'.

כמו שאתה נוהג לומר - עניין של השקפה. אני חושב אחרת ממך.

נכון בערבון מוגבל. יש את אלו שעובדים עבור החמאס ויפעלו כדי להקים מעבדות לאמל"ח וכדו'. אלו בהחלט צריכים להיות מוצאים מהרצועה (אם גיאוגרפית ואם בדרך אחרת) כדי שנוכל להגיד שהמטרות שלנו הושגו. עבור כלל האוכלוסיה, גם אם יישארו בה תומכי חמאס, אכן אין צורך בהוצאת כולם כדי להשיג את מטרות המלחמה הישראליות.

כל אחד מהרצועה פוטנציאלית יכול לעבוד תמורת חמאס ולעשות את כל מה שאתה אומר.

בנוסף לכך - אם על אנשים בעייתיים יותר קל ל"השגיח" כשהם קרובים בהשג יד, ולא כאשר הם מוגלים ומשפיעים מרחוק.

לכן לדעתי במקרה הזה הוצאה גיאוגרפית היא לא רלוונטית אלא אם כולם מוצאים . לגבי הוצאה בדרך אחרת ("חיסול") זה אף פעם לא מזיק, אבל לכל אחד יהיה את מי שיחליף אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל

בנוסף לכך - אם על אנשים בעייתיים יותר קל ל"השגיח" כשהם קרובים בהשג יד, ולא כאשר הם מוגלים ומשפיעים מרחוק.

לכן לדעתי במקרה הזה הוצאה גיאוגרפית היא לא רלוונטית אלא אם כולם מוצאים . לגבי הוצאה בדרך אחרת ("חיסול") זה אף פעם לא מזיק, אבל לכל אחד יהיה את מי שיחליף אותו.
לא מצאתי הבדל מיוחד בין מה שכתבנו.
לא דיברתי על "פוטנציאלית" אלא על מצב קיים.

צביקה5311

Well-known member

עובדים עבור החמאס כי אין מקור פרנסה אחר.
ברגע שננטרל את מקורות המינון שלו כמו סיוע הומניטרי
שכירי חרב, זה מה שיש לחמאס, עיבדים בשביל משכורת
ברגע שחמאס לא יהיה מסוגל לדאוג לאוכלוסיה, הוא גמור

Harrington

Well-known member
מנהל
החמאס לא הצליח לדאוג לאוכלוסיה מאז החל הסגר לפני קרוב לשני עשורים ועד תחילת המלחמה הנוכחית בה הוא פתח. אף על פי כן הארגון חזק כתמיד על פניו. ודאי היה כך ערב מלחמת חרבות ברזל. כך שכשלונו לדאוג לאוכלוסיה לא פוגעת בו בדרך כלל, כשלעצמו.

nothing but the truth

Well-known member
עובדים עבור החמאס כי אין מקור פרנסה אחר.
ברגע שננטרל את מקורות המינון שלו כמו סיוע הומניטרי
שכירי חרב, זה מה שיש לחמאס, עיבדים בשביל משכורת

אז אתה סותר את עצמך, כי גם לפי דבריך אלה אין שום סיבה מיוחדת להוציא פיסית את החמאסניקים, אלא צריך רק לנתק להם את המימון.

nothing but the truth

Well-known member
אליבא דהימין,אתה מציג את זה כעובדה.
אליבא דעובדה אני מציג את זה כעובדה.
זה לא שייך לימין או שמאל.
אם אתה מעוניין בדיעה של איש שמאל אתה יכול לקחת את עינת ווילף כדוגמה.
זה גם מה שהערבים עצמם אומרים - אין הבדל ביניהם בכל הנוגע לשלילת קיומה של המדינה היהודית.

אליבא דעובדה אני מציג את זה כעובדה.
זה לא שייך לימין או שמאל.
אם אתה מעוניין בדיעה של איש שמאל אתה יכול לקחת את עינת ווילף כדוגמה.
זה גם מה שהערבים עצמם אומרים - אין הבדל ביניהם בכל הנוגע לשלילת קיומה של המדינה היהודית.
חח ליצן אתה יש הבדל בין רוצה ליכול,

אני רוצה להיות מיליארדר אבל אני אסתפק ב 50 אלף בחודש...

הם רוצים את כל המדינה... גם אני רוצה שכל המדינה תהיה שלנו אבל זה בלתי אפשרי אז יש פשרות.

אותו דבר כאן לבחור חמאס/משהו דומה זה להתחנף למי שמחזיק נשק - זה לא הודאה אמיתית ומה איכפת

לי להגיד אם אני ערבי שאני רוצה הכל...

אבל שמגיעים לרגע האמת יש את הדברים שמתפשרים עליהם.

צביקה5311

Well-known member

הם רוצים את כל המדינה... גם אני רוצה שכל המדינה תהיה שלנו אבל זה בלתי אפשרי אז יש פשרות.

אותו דבר כאן לבחור חמאס/משהו דומה זה להתחנף למי שמחזיק נשק - זה לא הודאה אמיתית ומה איכפת

למה במשך שנים אמרו לנו "החמאס טוב ליהודים"?
יש מכנה משותף לחמאס ולימין. שניהם שוללים פשרה.
לכן לתפישת הימין מחאס היה נוח יותר. אנחנו לא רוצים פשרה, גם הם לא.

nothing but the truth

Well-known member

בתור התחלה נסכים שאתה מטומטם חסר יכולת, ולכן לא רלוונטי אם תסתפק ב 50 אלף לחודש, כי כישוריך בקושי מספיקים ל 5000.

אני אחזור שוב למקרה שלא הבנת.
אין הבדל בין חמאס לבין שאר הערבים בעזה (או ביו"ש). גם אלה, וגם אלה עדיין לא יכולים לכבוש אותנו (לא מתחייב לגבי ההמשך), ושניהם רוצים את זה באותה מידה.
ההבדל היחיד שחמאס מוכן להסתכן בניסיון גם כאשר הסיכויים קלושים, והשאר יעשו את זה רק כשיהיו משוכנעים שהסיכוי ממשי. לראיה - אותם עזתים שנכנסו לישובים הישראלים לאחר שחמאס כבש אותם.
מבחינתם אין שום פשרות. היחידים שהתפשרו עד היום היינו אנחנו , וזה משום שאנו בנחיתות מספרית אדירה מול מאות מיליוני ערבים שמקיפים אותנו.

מבחינת הערבים מדינת ישראל היא תופעה זמנית חולפת. הצלבנים שלטו כאן בערך 200 שנה עד שצלאח א-דין כבש את האזור, ומבחינתם זה רק עניין של זמן.
הם רואים בנו המשך של הקולינאליזם האירופי. המצב הזה היה נכון ללפני 100 שנה, והוא נכון גם היום.

בתור התחלה נסכים שאתה מטומטם חסר יכולת, ולכן לא רלוונטי אם תסתפק ב 50 אלף לחודש, כי כישוריך בקושי מספיקים ל 5000.
אז תבין שמה שחשוב יותר זה היכולת ולא הרצון - הרעיון המגוחך שהימין מכוון אליו בתור ה"מכשול".

ההבדל היחיד שחמאס מוכן להסתכן בניסיון גם כאשר הסיכויים קלושים, והשאר יעשו את זה רק כשיהיו משוכנעים שהסיכוי ממשי.
הבדל גדול מאוד,האנשים שבאמת מוכנים למות בשביל זה וכל השאר שרק תופסים טרמפ.

מבחינת הערבים מדינת ישראל היא תופעה זמנית חולפת. הצלבנים שלטו כאן בערך 200 שנה עד שצלאח א-דין כבש את האזור, ומבחינתם זה רק עניין של זמן.
הם רואים בנו המשך של הקולינאליזם האירופי. המצב הזה היה נכון ללפני 100 שנה, והוא נכון גם היום.
פטפוטי היסטוריה/בכינות ימנית טיפוסית,בו ניצמד לעובדות היום.

ביטניקט

Well-known member
את כל הנשים, הילדים והזקנים/חולים החיים והמתים כבר הוצאנו משם. הגיע הזמן לחזור ללחימה עצימה ולהכריע ולחסל את החמאס שהשמאל העלוב רוצה להשאיר בשלטון כדי שימשיך להוות איום על מדינת ישראל ואזרחיה וימשיך לחטוף ולרצוח ישראלים שלשמאל ממש לא איכפת מהם וממה שיקרה להם אם החמאס יישאר בשלטון. כל מה שמעניין את השמאל זו הפלת הממשלה, ושתישרף המדינה ויישרף העולם מצידם, כי מבחינת השמאל כל האמצעים מקדשים את המטרה.

למעלה