אתה בעצמך אמרת הרוב לא חמאס רק תומכים בחמאס.
לתמוך זה בחינם אין מחיר אישי.
תומכים בחמאס, או בג'יהאד איסלמי או בארגון אחר. זה לא משנה . המשמעות היא תומכים בהמשך הטרור מול ישראל גם אם לא כל אחד שם מוכן להיות שאהיד. כלומר אין אפשרות להגיע איתם לפשרה כלשהי, כי הם לא מקבלים קיומה של מדינה יהודית.
ודווקא יש מחיר, גם אם עקיף, למשל ההרס שנגרם אחרי כל מבצע צבאי, ועדיין הם מוכנים לשלם אותו.
יש הרבה מאוד אנשים שחושבים שנתנו להם להיכנס בכוונה,יאיר נ. אמר את זה בהשראת אביו מן הסתם
ומאז פלג שלם בימין חושב ככה.
שלא לדבר שיש אנשים שחושבים שאני כמוני שביבי בפנים בבגידה הזאת.
בהחלט לא הדימיון שלי כמו שאתה מצייר את זה.
ראה נאום ביבי באו"ם ב 2023 וכתבה בערוץ 1 על הכוונה להקים רכבת במזרח התיכון מהודו
דרך ישראל לאירופה.
חסר משמעות לחלוטין למציאות של היום,היום לא יעשה מה שעשה שהיה צעיר מסיבות רבות...
לקונספירציות המטופשות שלך אין לי כוונה להתייחס.
בינתיים אין להם שום אלטרנטיבות,טרנספר הרוב שם לא רוצים כנראה.
גם אי אפשר לדעת כל עוד החמאס שולט שם.
האלטרנטיבה זה לחיות בשלום מבלי לנסות להשמיד אותנו. מרצועת עזה יצאנו עד המילימטר לפני 20 שנה. בשורה התחתונה זה לא מספיק להם. הם רוצים את כל פלסטין. זה הלוגו של חמאס, זה הלוגו של אש"פ , זה הלוגו של פתח.
זה נכון מה אתה רוצה,לא אומר שזה קשור לפיתרון בהכרח.
הם ציינו את ההיסטוריה,שאלת אותם ענו לך ולפי זה אתה קובע דברים.
ההיסטוריה שלהם זה חצי האי ערב (ערבים... אתה יודע) ולא הלבנט. מדוע הם בוחרים לעצור את ההיסטוריה רק לאחר 3-4 דורות?
הערבים מאז ומעולם טוענים שהם לעולם לא יוותרו על חזרה לתוך גבולות 48. אתה לא שומע דבר כזה מהיהודים שגורשו ונושלו מרכושם ממדינות ערב, ומספרם גדול יותר משל הערבים.
טעות, אני יודע מספיק טוב את ההיסטוריה ולו מהשהות כאן בפורום.
בכל מקרה אין לזה שום השפעה על המצב הנוכחי.
הפיתרון למצב קורה מהמציאות ולא מההיסטוריה.
זה כמו שתגיד על אדם בן 90 שפעם עשה ככה וככה שהיה צעיר.
חסר משמעות לחלוטין למציאות של היום,היום לא יעשה מה שעשה שהיה צעיר מסיבות רבות...
לא אתה לא, ובורותך נחשפת בכל פעם מחדש.
עצם העובדה שאתה אומר שאין השפעה על המצב הנוכחי היא הוכחה נוספת לחוסר ידיעת ההיסטוריה שלך.
בוודאי שיש לכך השפעה על המצב הנוכחי. למעשה המצב הנוכחי הוא תולדה של האירועים ההיסטוריים.
יוזמות שלום זו לא המצאה של השנים האחרונות. ויצמן ופייסל ניסו למנוע את הסכסוך מראש, אבל זה לא צלח.
הסכסוך הוא לא טריטוריאלי ולכן לא ניתן לפתור אותו בפשרה טריטוריאלית, וזו הסיבה לכל הכישלונות. זו הסיבה לסירוב הערבים לועדת פיל , לתוכנית החלוקה, ליזמה של ברק , וליזמה של אולמרט.
יש כאן קבוצה של אנשים שחושבים שנגרם להם עוול. העוול מבחינתם זה שקמה מדינה יהודית בפלשתינה. זה לא משנה מה הגודל שלה. הדרך היחידה לתקן את העוול זה מבחינתם זה להפוך את הגלגל ולבטל את המדינה היהודית. גם אם זה אומר מבחינתם שימשיכו לחיות בזבל עוד 100 שנה.