אין סיום מלחמה בעזה כל עוד חמאס שם

דגלמנגל

Well-known member
את זה אני טוען כמי שנחשב למחנה רל"ב.
ב 7/10 חמאס עשה טבח בעוטף עזה. קרוב ל 2000 איש ואישה נטבחו, חלקם נשחטו כמו בקר.
על זה החמאס צריך לשלם מחיר כבד, גם אם זה אומר שנצטרך "להקריב" חלק מהחטופים שעדיין נשארו שם.
אין מצב שהחמאס יחשוב שהם "תעודת ביטוח".
סיום המלחמה פירושו שעזה נקיה מחמאס, לא פחות מזה. זה תג המחיר שחמאס צריך לשלם.
כל מה שפחות מזה, לממשלת נתניהו אין זכות קיום.
טעות בהבנה.
חמאס הוא תנועה חברתית בעלת השקפת עולם, שיש לה גם קבוצה מיליטנטית. הקטע הוא שיש להם, בהישג יד, את אונר"א,
שמפרנסת אותם. אם תסגור את אונר"א, הם ישכנעו את התורמים לשקם אותם. השיקום של רצועת עזה יכול להימשך שנים
רבות מאוד וחוצמזה, כולנו יודעים לאן הולך הכסף שמגיע לעזה.
מסקנה: כדי שלא יהיה חמאס בעזה, אתה צריך לרוקן אותה מכל תושביה.
בדרך שלך, אתה גוזר עלינו מלחמה פעילה לעוד 100 שנה. וגם זאת, בתנאי שארה"ב תאמץ את הרעיון. אתה גם שוכח שבארה"ב
הדמוקרטים והרפובליקנים מתחלפים ביניהם כל כמה שנים וש"טראמפ" יש רק אולי! אחד בדור ואחריו יבוא איזה אובמה-ביידן כזה...

nothing but the truth

Well-known member
אז תבין שמה שחשוב יותר זה היכולת ולא הרצון - הרעיון המגוחך שהימין מכוון אליו בתור ה"מכשול".

אבל כל עוד אדם רוצה וחושב שהוא יכול, הוא ימשיך לנסות. קח אותך בתור דוגמה. אין לך שום יכולת, אבל משום מה אתה חושב שאתה מבין דברים שאחרים לא מבינים ולכן ממשיך לבלבל את המוח עם פוסטים מגוחכים.
כך גם הערבים - הם חושבים שהם יכולים, רק שזה עניין של זמן.

הבדל גדול מאוד,האנשים שבאמת מוכנים למות בשביל זה וכל השאר שרק תופסים טרמפ.

רק שתמיד יהיו שם את אלה שמוכנים למות בשביל זה, וכל השאר רוצים לתפוס טרמפ (ולא וויתרו על הרעיון). התוצאה היא - שום נכונות לפשרה והמשך הטרור.

פטפוטי היסטוריה/בכינות ימנית טיפוסית,בו ניצמד לעובדות היום.

אתה אומר שאני ימני, אחרים אומרים שאני שמאלני - זה רק מראה שכולם מדברים מתוך פוזיציה וכל אחד שאני כותב משהו אחר ממנו מיידית מקטלג אותי למחנה ההפוך שלו. סוג של רדידות.
לגופו של עניין - לא ניתן להבין את המצב היום במנותק מההיסטוריה. במקום לחפש תירוצים לבורותך נסה להשלים פערי מידע. זה הרבה יותר יעיל.
ערבים בעזה, יו"ש או לא לבנון , כששואלים אותם מהיכן הם , אז הם משיבים מאשקלון, רמלה או חיפה (או שכונות ערביות מקבילות) בהתאמה , וזה בזמן שהם דור שלישי.

עז א-דין אל-קסאם , שהוא ההשראה לשם של הטרוריסטים של החמאס , היה בכלל סורי שנלחם נגד הקוליניאליזם הצרפתי בסוריה לאחר מלחמת העולם הראשונה. רק אחר כך ברח והגיע לחיפה.
הצהרת בלפור היא במידה רבה השג של חיים ויצמן שחי ועבד כמדען תקופה מסויימת בבריטניה (על אף שלא נולד בה). מבחינת הערבים קולינאליזם בריטי מסוג אחד הפך לקולינאליזם בריטי מסוג אחר.

אם תתעקש לא להכיר את ההיסטוריה שבמידה רבה עיצבה את הסכסוך, תמשיך להגיע לתובנות מטופשות.

כל עוד אדם רוצה וחושב שהוא יכול, הוא ימשיך לנסות.
אתה בעצמך אמרת הרוב לא חמאס רק תומכים בחמאס.

לתמוך זה בחינם אין מחיר אישי.

ממשיך לבלבל את המוח עם פוסטים מגוחכים
יש הרבה מאוד אנשים שחושבים שנתנו להם להיכנס בכוונה,יאיר נ. אמר את זה בהשראת אביו מן הסתם

ומאז פלג שלם בימין חושב ככה.

שלא לדבר שיש אנשים שחושבים שאני כמוני שביבי בפנים בבגידה הזאת.

בהחלט לא הדימיון שלי כמו שאתה מצייר את זה.

ראה נאום ביבי באו"ם ב 2023 וכתבה בערוץ 1 על הכוונה להקים רכבת במזרח התיכון מהודו

דרך ישראל לאירופה.

רק שתמיד יהיו שם את אלה שמוכנים למות בשביל זה, וכל השאר רוצים לתפוס טרמפ (ולא וויתרו על הרעיון). התוצאה היא - שום נכונות לפשרה והמשך הטרור.
בינתיים אין להם שום אלטרנטיבות,טרנספר הרוב שם לא רוצים כנראה.

גם אי אפשר לדעת כל עוד החמאס שולט שם.

ערבים בעזה, יו"ש או לא לבנון , כששואלים אותם מהיכן הם , אז הם משיבים מאשקלון, רמלה או חיפה (או שכונות ערביות מקבילות) בהתאמה , וזה בזמן שהם דור שלישי.
זה נכון מה אתה רוצה,לא אומר שזה קשור לפיתרון בהכרח.

הם ציינו את ההיסטוריה,שאלת אותם ענו לך ולפי זה אתה קובע דברים.

אם תתעקש לא להכיר את ההיסטוריה שבמידה רבה עיצבה את הסכסוך, תמשיך להגיע לתובנות מטופשות.
טעות, אני יודע מספיק טוב את ההיסטוריה ולו מהשהות כאן בפורום.

בכל מקרה אין לזה שום השפעה על המצב הנוכחי.

הפיתרון למצב קורה מהמציאות ולא מההיסטוריה.

זה כמו שתגיד על אדם בן 90 שפעם עשה ככה וככה שהיה צעיר.

חסר משמעות לחלוטין למציאות של היום,היום לא יעשה מה שעשה שהיה צעיר מסיבות רבות...

nothing but the truth

Well-known member
אתה בעצמך אמרת הרוב לא חמאס רק תומכים בחמאס.

לתמוך זה בחינם אין מחיר אישי.

תומכים בחמאס, או בג'יהאד איסלמי או בארגון אחר. זה לא משנה . המשמעות היא תומכים בהמשך הטרור מול ישראל גם אם לא כל אחד שם מוכן להיות שאהיד. כלומר אין אפשרות להגיע איתם לפשרה כלשהי, כי הם לא מקבלים קיומה של מדינה יהודית.
ודווקא יש מחיר, גם אם עקיף, למשל ההרס שנגרם אחרי כל מבצע צבאי, ועדיין הם מוכנים לשלם אותו.

יש הרבה מאוד אנשים שחושבים שנתנו להם להיכנס בכוונה,יאיר נ. אמר את זה בהשראת אביו מן הסתם

ומאז פלג שלם בימין חושב ככה.

שלא לדבר שיש אנשים שחושבים שאני כמוני שביבי בפנים בבגידה הזאת.

בהחלט לא הדימיון שלי כמו שאתה מצייר את זה.

ראה נאום ביבי באו"ם ב 2023 וכתבה בערוץ 1 על הכוונה להקים רכבת במזרח התיכון מהודו

דרך ישראל לאירופה.

חסר משמעות לחלוטין למציאות של היום,היום לא יעשה מה שעשה שהיה צעיר מסיבות רבות...
לקונספירציות המטופשות שלך אין לי כוונה להתייחס.

בינתיים אין להם שום אלטרנטיבות,טרנספר הרוב שם לא רוצים כנראה.

גם אי אפשר לדעת כל עוד החמאס שולט שם.

האלטרנטיבה זה לחיות בשלום מבלי לנסות להשמיד אותנו. מרצועת עזה יצאנו עד המילימטר לפני 20 שנה. בשורה התחתונה זה לא מספיק להם. הם רוצים את כל פלסטין. זה הלוגו של חמאס, זה הלוגו של אש"פ , זה הלוגו של פתח.

זה נכון מה אתה רוצה,לא אומר שזה קשור לפיתרון בהכרח.

הם ציינו את ההיסטוריה,שאלת אותם ענו לך ולפי זה אתה קובע דברים.

ההיסטוריה שלהם זה חצי האי ערב (ערבים... אתה יודע) ולא הלבנט. מדוע הם בוחרים לעצור את ההיסטוריה רק לאחר 3-4 דורות?
הערבים מאז ומעולם טוענים שהם לעולם לא יוותרו על חזרה לתוך גבולות 48. אתה לא שומע דבר כזה מהיהודים שגורשו ונושלו מרכושם ממדינות ערב, ומספרם גדול יותר משל הערבים.
טעות, אני יודע מספיק טוב את ההיסטוריה ולו מהשהות כאן בפורום.

בכל מקרה אין לזה שום השפעה על המצב הנוכחי.

הפיתרון למצב קורה מהמציאות ולא מההיסטוריה.

זה כמו שתגיד על אדם בן 90 שפעם עשה ככה וככה שהיה צעיר.

לא אתה לא, ובורותך נחשפת בכל פעם מחדש.
עצם העובדה שאתה אומר שאין השפעה על המצב הנוכחי היא הוכחה נוספת לחוסר ידיעת ההיסטוריה שלך.
בוודאי שיש לכך השפעה על המצב הנוכחי. למעשה המצב הנוכחי הוא תולדה של האירועים ההיסטוריים.
יוזמות שלום זו לא המצאה של השנים האחרונות. ויצמן ופייסל ניסו למנוע את הסכסוך מראש, אבל זה לא צלח.

הסכסוך הוא לא טריטוריאלי ולכן לא ניתן לפתור אותו בפשרה טריטוריאלית, וזו הסיבה לכל הכישלונות. זו הסיבה לסירוב הערבים לועדת פיל , לתוכנית החלוקה, ליזמה של ברק , וליזמה של אולמרט.
יש כאן קבוצה של אנשים שחושבים שנגרם להם עוול. העוול מבחינתם זה שקמה מדינה יהודית בפלשתינה. זה לא משנה מה הגודל שלה. הדרך היחידה לתקן את העוול זה מבחינתם זה להפוך את הגלגל ולבטל את המדינה היהודית. גם אם זה אומר מבחינתם שימשיכו לחיות בזבל עוד 100 שנה.

למעלה