אין סליחה, אין מחילה, אין כפרה

מגורשת

New member
אין סליחה, אין מחילה, אין כפרה

מגרש- לא משנה לי באיזה מעגל היית ובאיזה אופן, ישיר או עקיף ביצעת את הגרוש, אם היית במשרד, במחסום, או גירשת במו יידיך. ככל שנה עומדים אנו בימי התשובה, ומתכוננים ליום הדין- יום הכיפורים. כולנו מפשפשים במעשינו,ובוחנים ובודקים, רוצים להתייצב לפני הדין מוכנים. מבלי משים חולפות להן המילים מתוך תפילת החג: "... כי על חטא של בן אדם לחברו אין כפרה עד שיירצה את חברו..." ואחר כך- "...הני מוחל במחילה שלימה לכל מי שחטא נגדי, וכל מי שהזיק לי בגופי, או בממוני" דמעות יורדות מעיני.. איך אפשר? לסלוח? לשכוח? טרם מצאנו מנוח לרגלינו.. עוד לא ייבשה עינינו.. ואז נחה עיני על סופה של הפסקה- " חוץ ממי שחטא נגדי ואמר- אחטא לו, והוא יימחל לי.." חייל, עם יד על הלב, הלא זה מה שחשבת כשהתדפקת על דלתותינו וגירשתנו? וידויי למגרש- אשמנו-אמללנו.אטמנו את ליבינו משוועת אחינו. בגדנו- בעמנו ובארצינו גזלנו- גירשנו, גרמנו שבר דכאנו- דרסנו אחים ואחיות התאכזרנו- היכינו אחים. הרסנו בתים ומשפחות. הרמנו יד על יהודים החרבנו- יישובים פורחים זדנו- זלזלנו בבכי אמהות וילדים. זרקנו יהודים מבתיהם חמסנו- חטפנו ילדים מזרועות אימם. חיללנו- בתי כנסת ובתי עלמין טפלנו- שקר טינפנו את עצמינו בתועבת הגירוש יעצנו- שקרנו ליהודים. ירקנו על אחינו וחברינו כזבנו- כחשנו לאלו שבטחו בנו לצנו- לעגנו לבכי אלמנות וילדים יתומים מרדנו- בשבועתינו ובהבטחותינו.מסרנו ארצינו לאויב נאצנו- נכשלנו והכשלנו סררנו- סרנו ממורשת האבות היהודית עווינו- עוללנו רע לצדיקים יהודים פשענו- פרצנו ברשעות לבתי אחים. פלגנו את העם רשענו- צחקנו מול כאב ודמעות קשינו- עורף, ולא שמנו לבנו לכאב וזעקה שחתנו- שברנו ושיתפנו פעולה עם אויבינו תיעבנו-תעינו. תעתענו באכזריות באחינו לא נשכח ולא נסלח... חיילים ושוטרים מגרשים- אתם כבר לא אחינו.

KatyRose

New member
ומה עם סליחה על ה...

חומצה בפנים? המכות? הקללות? ה"איחולים" הלבבים אשר איחלתם לחיילים? אתם חושבים שאלוהים לא רואה את זה? אתם חושבים שזה לא הרגיז אותו? אלוהים רואה הכל. ואל תחשבו שתפילה ביום כיפור תפצה על החומצה בעיניים של החיילים האלה, על החיילת שנזרקה אליה הערה "אני ארדוף אותך בכל ההריונות שלך" את זה אלוהים לא רואה? החיילים מילאו פקודה, אשר הוחלטה במדינתכם, ואמנם אני נגד הפקודה הזאת, אבל עשו מה שצריך לעשות.

E טי

New member
רק בזכות זה הוא אוהב אותנו!

ואם תוכלי, רק בלי שקרים, כי את זה בטוח הוא לא אוהב...

KatyRose

New member
שקרים? אני אף פעם לא משקרת

ולא הבנתי בזכות מה בדיוק הוא אוהב אתכם? בגלל שזרקתם על ילדים בני 18 חומצה לפנים? לא הבנתי..

KatyRose

New member
אני ראיתי בעיניים שלי

בחדשות, את החיילים ששפכו עליהם חומר כלשהו..הם לא היו מאות ולא עשרות אפילו, כחמישה חיילים, ששפכו עליהם מים בעקבות שמתנחלים שפכו עליהם חומר כלשהו (חומצה או לא חומצה, זה לא בדיוק מוריד את חומרת המעשה. הם הכאיבו לחיילים) והם צעקו "זה שורף!!!" (ואגב את זה ראינו במסגרת שיעורי תקשורת, כך שראינו את כל הצדדים והיינו אובייקטיבים ביותר והמורה שלנו לא ייצגה לנו באופן מיוחד שום עמדה פוליטית.

KatyRose

New member
ונניח והכל קונספירציה גדולה-

החומצה זה לא האישו העיקרי. מה בקשר לביזיון השואה? (גם בזה אלוהים גאה?) והקללות?

E טי

New member
ביזיון השואה?

ניצול שואה ששם טלאי מבזה את השואה? קללות? אדם שעושה פשע נגד האנושות ומקבל קללות? צודקת, על זה הקב"ה כועס. רק קללות?! זה מה שאנחנו מסוגלים לעשות כנגד פשע כזה?!

KatyRose

New member
ניצול שואה ששם טלאי?

אם אני לא טועה את הטלאי שמו ילדים קטנים שהלכו עם טלאי וידיים מורמות כאילו, מה הקטע של ההשוואה פה? אה שכחתי, גם את היהודים בפולין שלחו לקראווילות והביאו להם כסף.. שמע, כדי שתבין בדיוק את עמדתי בקשר להתנתקות כנס לבלוג שלי יש שם רשומה "החוף של נעם".. אני באמת שבעדכם, ואני בזמן האחרון הכרתי מתנחלים רבים ולמדתי עליהם שהם אנשים סבבה. אבל אני לא מכלילה אדם כקבוצה- אדם שזורק "חומצה" ושמקלל- מבחינתי הוא רע ולא אכפת לי מה הוא

E טי

New member
את טועה.

מי שהנהיג את ענידת הטלאי הכתום היו קבוצת ניצולי שואה מנווה דקלים (תובב"א) אז אני מבין שהשוטרים והחיילים, מבחינתך, הם רעים.

KatyRose

New member
לא, כי הם עשו את מה שהמדינה

החליטה שיעשו... הם לא באו מרצון טהור של לפגוע במישהו ואז מה שהנהיגו אותם ניצולי שואה? דווקא הם מכולם צריכים לדעת שאין בכלל מה להשוות פה, כל השואו הזה היה ניסיון עלוב לעורר אמפתיה ולעבוד על הרגש ... זה מביש לראות יהודיםהולכים עם טלאי לבית המלון פרדייז בבאר שבע עם כסף לפתיחת חיים חדשים וכל הכוונות הטובות ביותר בעולם (אף אחד לא רצה להזיק להם בכונה.. נו טוב, אולי רק השמאלנים) כשלפני 60 שנה בערך הלכו יהודים עם הטלאי לתוך תאי גזים ונרצחו בהמוניהם באכזריות רבה אולי זאת רק אני, אבל זה בהחלט לא אותו הדבר ושוב, תקרא את הפוסט שלי בבלוג על ההתנחלויות ("החוף של נעם") ורק אחרי שתגיד שקראת נמשיך בויכוח... בסדר?

E טי

New member
את מקשיבה לעצמך?

את מוכנה להראות לי אדם אחד מהמתנחלים שהגיע "מרצון טהור לפגוע במישהו"?!?!?! להיפך! השמחה הגדולה ביותר היתה אם אף אחד לא היה צריך להיפגע! ואם ניצולי שואה מנהיגים את זה, אז כנראה שהם יודעים על מה הם מדברים, לא?

E טי

New member
../images/Emo7.gifקראתי...

אבל אני מקווה שאת באמת מבינה שבשבילנו זה הרבה יותר מזה. כשאת שמה את עצמך במקומנו, אל תמשכי איתך את דעותיך את, תהיי אנחנו בצורה השלמה, רק אז תוכלי להבין את מלוא גודל הכאב...

KatyRose

New member
אני לא יכולה להיות אתם

כי אני אני אני מתפללת כל יום לאלוהים ומבקשת שאני לא אצטרך להיות במקומכם (למרות שאיך שהמצב נראה היום כנראה שזה בהחלט יהיה) ואני כמובן בהחלט מודעת לזה שאם הייתי במקומכם במאה אחוזים היו לי דעות אחרות (חוץ מהשנאה לחיילים...) וכנראה באמת הייתי מבינה את מלוא הכאב (למרות שאני חושבת שאני דיי מבינה את הכאב, זה מה שמשתמע מהבלוג הזה) אבל אני גם מבינה את כאבם של החיילים. אתם חושבים שזה היה כיף להם? הם היו עומדים מולכם בפנים חתומות אבל אחרי זה באוהל בוכים- אתם חושבים שהם ישנים טוב בלילה? אני לא ישנתי טוב בלילה אחרי התמונות של תהלוכת הילדים עם מגני הדוד על החולצה והידיים המורמות- זה הפחיד אותי בטירוף, ואפילו שכעסתי על כל השימוש בסמלים התמונה הייתה מזעזעת. אבל אל תאשימו בבקשה את החיילים- הם האחרונים שרצו שיאונה לכם רע, הם לא רצו לפגוע בכם בשום דרך, וכשפגעתם בהם הם היו צריכים לשתוק, לחתום פנים לצד על ה"איחולים" וה"ברכות" שהנחתתם עליהם. ואתה יודע משהו? אני מאמינה בכל הלב שלי שאם הקב"ה הסתכל, הוא לא אהב את התמונה בכלל. אתם באמת חושבים שהוא ישב וחשב "כן!! תן בו!" ? (אחרת היה נותן בהם בעצמו) כל העניין הזה כאב לו בכל התחומים והמובנים.. אני עצמי בחורה מאמינה, בדרך שלי, (חופשית יותר) ודווקא אתם אלה שאומרים שאלוהים עובד בדרכים נסתרות. אז אם זה התרחש, ושום דבר לא עצר את זה (כמו שגדולי הרבנים שלכם הבטיחו) אז אולי זה היה צריך להיות כך? (רק נקודה למחשבה, זה לא אורמש אני באמת מאמינה בזה או "יורדת" עלייך בעניין, אז לא לתקוף אותי) ואני בהחלט מבינה את הכאב שלכם, ואת מה שעבר עליכם. ואני הייתי הראשונה והיחידה בכיתה בלימודי תקשורת שפקצתי להגן על כל ה"קללות" העסיסיות שהחבר'ה זרקו על מתנחלים, וכל ה"ירידות" שבעצם נוסעות מחוסר ידע, חוסר רגישות ובורות. ואני כן מצדיקה אתכם, אבל אין דבר שאני הולכת אחריו באופן עיוור, ואני כן מסוגלת להעביר גם ביקורות על הדברים הכי קרובים ללבי אפילו וכשמשהו לא בסדר לא להצדיק אותו, ושניהם: החיילים וגם המתנחלים קרובים ללבי והפעם אני דווקא את החיילים מבינה ב"גירוש" ואתכם לא מבינה בדברים מסוימים שעשיתם (שוב, לא כולם ואפילו לא הרוב) שיהיה לך באמת חג שמח ואני מקווה שהכעס כלפי החיילים יחלוף. כעס, טינה ורצון להתנקם הם לא רגשות חיוביים. ואני מקווה שתוכל למצוא שלווה בחיים שלך ותמשיך את חייך קרוב יותר אלינו. זה הכל. (יהודי לא מגרש יהודי.. הוא רק מקרב אותו קצת)

E טי

New member
לא להאשים את החיילים?!

בן אדם שמסוגל לבצע פשע נגד האנושות, ולא מעניין אותי כמה זה כואב לו, הוא בן אדם מקולקל, הוא בן אדם מעוות, הוא בן אדם רשע. בן אדם שמסוגל לבצע פקודת גירוש הוא אדם רשע, שאל לנו לסלוח להם (אלא אם... ולא ניכנס לזה...) ועכשיו לקצת עובדות החיילים היכו ללא רחם, פיזרו קללות באוויר, פגעו, פצעו והרסו. (שוב, לא כולם ואפילו לא הרוב) אלוקים- ברור שהוא לא אהב את התמונה, לראות חיילים יהודים פוגעים (ולא משנה כרגע באיזה דרך) וביהודים תמימים. ועוד יותר הוא לא אהב, שלא יכלנו לעצור את זה. כתוב בתורה - "לא תעמוד על דם רעך", אסור לאדם לעמוד בצד ולהסתכל בזמן שחברו שותת דם. וכל אדם שישב וראה יהודים פוגעים באחרים ולא עשה כל שביכולתו "להציל עני מיד עושקו" עבר על לאו מפורש בתורה. אם זה קרה, ברור שזה קרה בגלל שזה היה צריך להיות כך. כמו גם השואה, גירוש ספרד, חורבן בית ראשון ושני. כולם קרו בגלל שהם הייו צריכים לקרות, אבל זה כמובן לא סותר את העובדה שהיינו צריכים להתנגד אליהם כמה שיכולנו וברור שזה לא סותר את זה שאנחנו עד היו בוכים עליהם.

KatyRose

New member
אז עם כמהשאני מאמינה באלוהים,

וזה הרבה תגיד ל, איפה הוא היה כמו שהרבנים שלכם הבטיחו? הא?

E טי

New member
איפה שהוא תמיד נמצא - בכל מקום.

מצטער על התשובה הצינית, אני פשוט לא מבין את השאלה...

KatyRose

New member
אני אעשה אותה פשוט יותר

הרבנים שלכם הבטיחו התערבות שמימית בעת ההתנתקות שתעצור את רוע הגזרה נו, איפה?

למעלה