אין סליחה, אין מחילה, אין כפרה

E טי

New member
ואת זה את אומרת מהיכרות איתם?

אני יכול להבטיח לך, שאף לא אחד מהרבנים לא אמר שחייב להיות נס. אבל זה לא עקרוני... נגיד שהם כן אמרו, אז הם טעו. מה הם לא בני אדם?

KatyRose

New member
הם כן, אבל הם דיברו לשווא בשם

אלוהים- לפעמים אם אתה לא יודע באמת (אם אלוהים לא לחש לך באוזן) אל תדבר בשמו את זה הוא בטוח לא אוהב

E טי

New member
"אבטליון אומר: חכמים הזהרו בדבריכם

שמא תחובו חובת גלות ותגלו למקום מים הרעים וישתו התלמידים הבאים אחריכם וימותו, ונמצא שם שמים מתחלל" (אבות פרק א משנה יא) לפני השואה היו הרבה רבנים שיצאו נגד עליה לארץ ישראל, ובאמת, בגללם נחרבו קהילות שלמות שהיו יכולות להינצל... כל זה טוב ויפה, אבל במקרה שלנו, אין השפעה כזאת על הדברים של הרבנים ואפילו להיפך יש השפעה טובה. הקב"ה אוהב (מצחיק שמדברים עליו במושגים כאלה...) שעושים בשמו דברים טובים.

KatyRose

New member
ודברים טובים עבורך זה

מה שעשיתם לחיילים? או מה שחרדים עושים להומוסקסואליים? או לבנות שלובשות (אבוי!) גופיה? ומה שהכי נורא במקרים האלה זה הדברים שהם עושים כאילו בשמו של הקב"ה ולא, לא מצחיק בכלל לדבר על הקב"ה במושגים כאלה. אני לא חושבת עליו כמו שהתנ"ך מתאר אותו- עם שיגעון גדולה שחשוב לו שכולם יסגדו לו. הכי חשוב שנהיה מוסריים

E טי

New member
לא עשינו להם כלום...

ואולי טוב שכך, אבל ברור שזה מצב מאוד לא אידיאלי... ברור שהמצב האידיאלי הוא שפושעים יקבלו את עונשם. הדבר היחיד שבו אני חולק על החרדים הוא הדרך. הדרך שלהם לא מובילה לשום מקום רק לעוד שנאה. (חשוב לציין שההכללה "חרדים" לא מתקרבת בכהוא זה לאמת, רק נשתמש במושג בשביל נוחות.) את הדברים הם אכן עושים בשמו של הקב"ה, ואני בטוח שכל כוונותיהם טהורות, רק הטעות שלהם היא בדרך. זה כמו אדם, שאין לו מושג ברפואה, שרואה אדם גוסס, אז למרות שאין לו מושג אך להציל אותו הוא ינסה בכל כוחו לעשות משהו, ולפעמים הוא יכול גם להזיק לו, אבל כמובן שהכל נעשה מכוונות טהורות. אני לא יודע עד כמה את מכירה את התנ"ך, אבל אין שום קשר בין מה שאת כתבת למה שכתוב שם. מה גם שאיך שאנחנו דיברנו זה בדיוק- "שיגעון גדולה שחשוב לו שכולם יסגדו לו" ולכן אמרתי שזה נשמע מצחיק...

KatyRose

New member
הו כן, ברור שזה בדיוק אותו הדבר

לסקול באבנים נערה שהולכת בלי שרוולים ולקלל אותה- ולראות אדם גוסס ולנסות לעזור לו למרות שאין שום מושג ברפואה וואלה..

KatyRose

New member
איזו שנאה בדיוק? ומה יש להבין?

להנהנן כשחרדים זורקים אבניחם על נערות ולהגיד: "הם פשוט רוצים לעזור וחושבים שהם מקיימים את מצוות האלוהים" זה בדיוק כמו להנהן על ערבים שזורקים אבנים על חיילים ולהגיד את אותו הדבר

E טי

New member
קודם כל...

חרדים לא זורקים אבנים על נערות תמימות שמסתובבות ברחוב... חרדים (איזה הכללה...) זורקים על מכוניות שנוסעות בשבת בשכונות שלהם. ערבים זורקים בשביל לפגוע באנשים. חרדים זורקים בשביל (לפי הבנתם) לעזור לאנשים.

KatyRose

New member
תמיד חשבתי שאבן בשמשה האחורית

זאת העזרה הכי גדולה שאדם יכול לתת... צודק, לא התכוונתי להכליל את כל החרדים (בדיוק כמו אני בטוחה שלא התכוונת להכליל את כל הערבים באומרך "ערבים") ואגב, אבנים אולי לא זרקו עליי, אבל בהחלט חטפתי קללות על תעוזתי להסתובב עם גופיה ביום קיץ חם שאפילו חא חשפה בטן או משהו.. סך הכל כתפיים אז אני אמורה לחטוף צרור של קללות "יהיו לך ילדים מושחתים (עד הילדים שלי!!), גבר רואה אותך חוזר הביתה מטיל זרעו לשווא וזה חטא! את אחראית לרצח תינוקות! (עד תינוקות) אני בטוחה שגבר הולך ברחוב, רואה את כתפיי החשופות, וישר רץ הביתה להטיל זרעו לשווא (חוצמזה, זה ידוע שחרדים (מסוימים) חרמנים הרבה יותר מכל גבר אחר) אז איך זה נועד לעזור לי בדיוק? מילא היה עוצר לידי אותו חרי, מסביר לי מדוע על פי התנ"ך אני צריכה להתלבש צנוע.. אבל ללכת ברחוב, עם מגפון וסתם להעליב את כל עוברי הרחוב?

E טי

New member
ברור שזה שורף

אני ראיתי בעיניים שלי (ולא דרך הטלוויזיה) את אותו חומר בדיוק, רק שאת לא יודעת מאיפה הוא הגיע... החומר נורה על ידי "מחתזית", מכונית ענקית שמופעלת ע"י השוטרים לפיזור הפגנות. בראש המחתזית יש צינור חזק מאוד שיורה מים מעורבים בסבון (אם אני לא טועה) הצבע של המים נדבק לבגדים והמים שמגיעים לעיניים שורפים בעיניים.

את לא צריכה לדאוג

לגבי נושא היחסים בין צה"ל (צבא הגנה להתנחלויות) לבין המתנחלים. תוך זמן מאוד קצר צה"ל יחזור להיות המשרת מס.1 של המתנחלים והאידיאולוגיה שלהם כפי שהיה במשך כמה שנים טובות. אז אל תדאגי תוך זמן מאוד קצר תוכלי לחזור לקרוא להם אחים. הרי בסה"כ הם ממשיכים להיות כובשים.

KatyRose

New member
בטח, סה"כ כובשים ותו לא

הרי את הפיגועים מונעים הסרבנים שיושבים רגל על רגל ומתלוננים כל היום שאין צדק בעולם

את הפיגועים

לא מונע אף אחד כי עובדה שהם לא נמנעים. צה"ל כל הזמן מדבר על חיסול תשתית הטרור ולא מחסל את תשתית הטרור האמיתית: הכיבוש.

Rotema3

New member
מה זה אומר בכלל?

זה לא מיגר את התופעה, וזה לא פתרון לאורך זמן. תביני, ככל שיימשך הדיכוי והכיבוש, הצד השני רק יינסה להתנגח בנו יותר. תריך לחשוב על פתרון מוסרי שיועיל לטווח הארוך, לא להתרגש כי נעצרו פגועים בגלל פעולות צבאיות, הרי זה לא מיגר את הבעיה.

KatyRose

New member
נו, אז תחשבו!

אתם רק רוטנים ורוטנים, יש לכם אלטרנטיבות. זה שלא תתגייסו לא יפתור שום בעיה! זה סתם מציל את התחת העצלן שלכםמלהיות בצבא מזתומרת "ככל שימשך הדיכוי והכיבוש"? אנחנו אשמים יעני בפיגועים ? מת לך פעם קרוב משפחה בפיגוע ? את יודעת למה יש מחסומים? לא כי כיף לנו ויאללה ב-ל-א-ג-ן... אם האחים החמודים שלך לא היו עושים פיגועים, לא היינו נאלצים לנקוט בשיטות שאנחנו נוקטים היום

KatyRose

New member
תן לי אלטרנטיבה אחת שיש לך

ולא "להפסיק את הכיבוש ואז אני אחמד ויוסוף נרוץ יד ביד ונדלג בשדה פרחים ריחני ושלום ישרור על פני אדמה" אלא משהו מציאותי, נו נשמע

Rotema3

New member
גם אם אני אתן לך, אז סתם

תתרגשי, ולא תנסי להפנים. צריך לצאת מהשטחים, צריך לפצות אותם על שנים של דכוי. את יודעת, הם בני אדם, תאמיני לי שגם להם לא טוב כשהמשפחה שלהם וקרוביהם מתים. אין קץ למלחמות, ואדמה לא שווה את זה. רק הפסקת הכיבוש תועיל.

KatyRose

New member
אה רגע, לצאת מהשטחים

ולפצות אותם בתמורה? יעני אנחנו היינו כל השנים האלה הרעים והם היו טלית שכולה תכלת, נכון? למה שלא יפצו אותנו על הפיגועים? למה שלא יחזירו לנו את כל התינוקות שהם רצחו בעונג ובכוונה? למה שלא יחזירו לי את דוד שלי שכל הפשע שלו היה להיות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון (אה כן וגם להיות יהודי) חוצמזה.. נגיד ונצא מהשטחים... נגיד והמחסומים יהיו ריקים. את באמת מאמינהה שלא יהיו פיגועים יותר ויהיה שלום ואחווה?

למעלה