אין צירופי מקרים...

PoshKale

New member
אין צירופי מקרים...

הכל כתוב... אפשרויות חיינו כתובות... החיים זה עץ...עם הרבה ענפים... כל האפשרויות כתובות לנו....אבל אף אחד לא יודע במה נבחר... זו זכות הבחירה החופשית המקודשת לנו... אבל ידוע מהי יד הגורל אם נבחר בדרכים מסוימות... ככה זה החיים.... עץ ענק...עצום עם המון המון ענפים... שבסופו של דבר מגיע לנקודת ההתחלה שלו... 6000 שנה, ומסתיים לו עידן...7 עידנים סה``כ...ואז הכל מההתחלה. הכל כתוב...אם נתקלת בכתף של מישהו ברחוב...זה היה כתוב...זה חלק מן התיקון שיש לנו. אין כזה דבר צירוף מקרים... ומי שחושב אחרת שיחשוב מה שבא לו...במשך התיקון הוא ילמד אחרת. וכל חד שיסתכל על זה איך שבא

Dovsha

New member
אנשים שונים

אני מאמינה בגורל, מה שיהייה יהייה יש צרופי מקרים, שנינו מסתכלים על זה אחרת אל תכנס לזה יותר מדיי

PoshKale

New member
מאוחר להגיד למישהו שכבר בפנים הרבה זמן לא להיכנס

Dovsha

New member
טוב בסדר

מפחיד יותר מדיי מספיק לדבר על זה - מיצינו.

PoshKale

New member
דוגמא פשוטה...

ב 15:40 אמרתי לאבא שלי לתת לי קריאה במירס עוד חצי שעה כדי להעיר אותי.. הוא לא קרא לי...והוא בן אדם נורא דייקן... וב 16:10...את הערת אותי עם ה SMS.... אין צירופי מקרים...

קרני

New member
פושקה...

החקירה שלך מאוד טבעית ומעניינת. פעם כל דבר שהייתי עושה או כל דבר שהיה קורה, הייתי תוקפת את עצמי בחקירות קדחתניות ביותר: ``מממממ.... זה היה צריך לקרות... מעניין למה?! מה הסיבה? מה צריך לקרות עכשיו? לאן זה יוביל?`` הייתי חוקרת את עצמי חקירות שתי וערב, וממש מציקה לעצמי. בסופו של דבר הגעתי למסקנה, שאני סתם מבזבזת את הזמן כי יש דברים שסתם קורים... ויש דברים שאת הסיבה לכך שהם קרו אנו יודעים שנים אחרי... אז גם לכל הדברים שקורים כאן יש סיבה טובה, ואולי נדע מהי רק בעוד כמה שנים... בוא ניתן לדברים לקרות ולא נרד לפרטים הקטנים כי באמת יש כאלו שממש לא עקרוניים להווה, לכאן ועכשיו... שיהיה לך ליל מנוחה... @ @ J U

markrin

New member
גורל זה כמו: הכל צפוי...

אבל נכון שהרשות נתונה ? כלומר..יש חופש בחירה בין הגורלות. מרק.

איב 1

New member
כשהייתי בתיכון שמעתי

הרצאה של מישהי שמתעסקת במיסטיקה. היא אמרה שלכול אחד יש מספר תסריטים של החיים: תסריט טוב, תסריט רע ותסריט פרווה - לא טוב ולא רע, אחד שעובר ליד החיים ולא חי אותם. אני אישית מאמינה בזה כי במהלך חיינו יש לנו החלטות להחליט וכתוצאה מהם אנחנו הולכים בדרך של התסריט שאליו ההחלטה שייכת. אני לא ממש עוקבת אחריי ההודעות כאן כי הן מתחלפות בקצב מסחרר ואני לא ממש מכירה (עד כמה שניתן דרך האינטרנט) אף אחד מכם... הייתי שמחה אם כול אחד היה רושם בקצרה משהו עליו אבל כנראה שזה לא יקרה. בכול אופן רשמתי את אמונותי שיהיה לך אחלה שבוע איב

PoshKale

New member
...

התסריט שעליו את מדברת זה העץ עם הענפים... בחרתי בעץ כי לדעתי הכי קל להבין את זה כך... הגזע זה השורש...ההתחלה... וכל ענף מסמל כיוון בחירה...

קרני

New member
זה מזכיר לי...

הסרט ``דלתות מסתובבות``, רק ששם שתי הדרכים הובילו לים... ואולי הכי טוב לא לדעת - מה שלא יודעים לא מזיק... (גישה קצת אטומה משהו... אבל ניחא... :))

libertad

New member
הרשות נתונה

קודם כל, התפיסה שאתה מציג כאן שייכת להרבה זרמים. ברגע שאמרת ``תיקון`` הבנתי שביהדות עסקינן אז ככה... בשלב שאתה עומד בצומת ובוחר כוון לפנות אליו, הבחירה נתונה בידיך. נכון. אבל בשום פנים ואופן אין לך דרך לדעת מה תפגוש אם תפנה ימינה או שמאלה. הדבר כתוב מראש אך לא ידוע לך... אתה לא רואה את כל העץ על כל ענפיו, אתה רואה רק את הצומת הנוכחית. הרשות נתונה. לבחור ימינה או שמאלה. אבל הבחירה היא גישוש באפילה. לפי היהדות- רוצה מתכון בטוח? פעל לפי ההלכה. ולא, אתה לוקח סיכון. כמו אדם על אדן חלון. מתקרב לחלון, עוד יש בחירה. עומד על האדן, עוד יש לו בחירה. קפץ מהחלון- נגמרה הבחירה. עכשיו הוא ``בידי שמים``. התיקון הוא לא כל דבר שאתה פוגש בחיים. לפעמים הדברים שפוגשים הם דווקא מבחן. התיקון האמיתי הוא במקום שהכי קשה לך בו. הוא בד``כ נגזר מהגלגול הקודם שלך- חזרת לכאן לתקן את דרכיך כי עשית משהו רע בגלגול הקודם. שם נמצא התיקון שלך. וכאן גם ההבדל ממה שאמרת- שבסופו של דבר חוזרים לנקודת ההתחלה. לפי היהדות (ועוד כמה דתות- סיניות למשל), אתה מטפס בשלבים בין גלגול לגלגול, התיקון בד``כ הוא בשלבים, כמו לעלות מדרגה כל פעם. אם חזרת לנקודת ההתחלה אתה כנראה חוזר על טעויות. אז, תיקון מעניין לך. סתם לידע כללי אני לא דתיה, לא באה מרקע דתי ולא מתכננת לחזור בתשובה אף פעם. רק מעניין אותי הנושא. וגם דתות ופילוסופיות אחרות: בודהיזם, זן, תיאואיזם, קבלה, הברית החדשה ועוד. מעניין.

naknik

New member
והנה רעיון

מה יקרה עם עכשיו אני אעזוב את הכל ואקים לי כת משלי.. דת חדשה הכי טובה .. (אגב מישהו שמע פעם על סיינטולוגיה ?) ואז עוד כמה אלפי שנים יהיו לי מאות חסידים שיאמרו הוא הביא את האור , את האמת היחידה וזאת היא האמונה האמיתית שאותה יעבדו ולה יסגדו המממ ... איזה רעיון מוזר .. ואני בכלל בדרך לאתיאסטיות ... האמונה היחידה היא האמונה בעצמך מעבר לזה הכל פרשנויות מזל שאף אחד לא יפרש את האמונה שלי .. :)) (בעצם אולי כן אבל לי לא אכפת, לפחות עד שיבוא מישהו שיצליח להניע אותי .. ) נקניק

קרני

New member
רעיון לא רע...

אבל (הרי היה צריך לבוא אבל...) בוא לא נממש אותו.... ;-)) יש לנו מספיק דתות בעולם שלא מתסדרות האחת עם השניה או האחת עם עצמה... - קנאות דתית זה לא הסגנון שצריך להמשיך להיות הרווח בעולם... אז... נקי יקירי, אני מוחה - לא רוצים דת חדשה... :)) סתם רוצים שתהיה נקי עם הרבה ציניות, פילפולים והתחכמויות... :)) יום טוב גורו אהההההה, נקי... ;-))

למעלה