מקווה שנהנית בחופש
האמת, כל הסיפורים האלה על הקשר בין הפלות בשליש ראשון לבעית זרע עושים לי רע. אני מנסה להאמין שכמו בכל הפלה ראשונה - זה סתם מזל רע. יתכן שהרופא שלי יציע לי את שיטת ברטוב עכשיו (הוא גם עובד עם ברטוב), אבל פרוש הדבר להתחיל IVF דוקא כאשר התחלתי להאמין שאולי בכל זאת יצליח לנו באופן טבעי, או לכל היותר בהזרעות. הוא הציע לנו את השיטה בעבר, לפני ההריון של בובי, רק על סמך המורפולוגיה הגרועה, מבלי שעברנו כל טיפול לפני כן. היום פוגשים אותו. נראה מה יגיד.
מקווה שנהנית בחופשתשובה מאוחרת וארוכה(הייתי בחופש)
גם אנחנו שייכים למחלקת הזרע, עם בעיות חמורות ביותר. אז קודם כל, יש קשר ברור בהחלט בין הפלות מרובות כתוצאה מעוברים לא תקינים שנוצרו מזרע לא תקין וזה חד משמעי לאור ההסטוריה שלי. כזכור לכן יש לי תאומות בנות 5.5 שנולדו לאחר IVF רביעי בשילוב מיקרומניפולציה. ב IVF השני הייתי בהריון עם שלישיה, כולם פיתחו דופק אך הדופק נדם אצל כולם בהפרשים של שבועיים (שבוע 7,9,11). לפני שבכלל התחלתי את כל בטיפולים (ולפני שבכלל ידענו שיש בעיה) נכנסתי להריון טבעי שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 6. ובסבבי הטיפולים שהתחלנו לפני כשנה וחצי : התחלנו עם החזרת מוקפאים שנשארו מלפני 6 שנים. בהחזרה השניה קיבלתי תוצאה חיובית והייתי בעננים, אבל לא התפתח דופק והיתה לי הפלה טבעית. ב IVF הראשון שלאחר מכן הייתי בהריון, הגעתי לשבוע שמיני, העובר נראה יפיפה והייתי מאוד אופטימית. אך גם כאן הדופק נדם ועברתי גרידה. ב IVF השני היה לי הריון כימי, שהרופא שלי סופר גם כן כהפלה. כאן הרופא שלי החליט לעצור לצורך ברורים מקיפים. כל הבדיקות שלי היו תקינות לחלוטין (בדיקות קרישה מקיפות, היסטרוסקופיה הבחנתית..) אבל !!! וזה הדבר הכי חשוב שרציתי לחלוק איתכן הרופא שלי שלח את בעלי לבדיקת זרע מיוחדת במעבדה של ברטוב בבר אילן, שם לוקחים 100 תאי זרע נעים שנראים תקינים חיצונים (אלו שנבחרים למיקרומניפולציה !!!) ובודקים במקרוסקופ אלקטרוני בהגדלה של פי 6000 מהרגיל , ובודקים את תקינות הגרעין של הזרעונים הללו. וכאן התחבאה התשובה והבעיה לעוברים הלא תקינים שלנו : כמעט ולא נמצאו גרעינים תקינים מקרב אותם 100 זרעונים שנבדקו. המסקנה הסופית היא שבטיפול הקרוב (שאותו כבר התחלתי)אנחנו נעזר בשרותי המעבדה של ברטוב לצורך מציאת זרעונים תקינים עבור המיקרומניפולציה. אשמח לעדכן את כולכן בהמשך התהליך. כוונתי היתה לעודד את כולכן ולא לדכא, אני כבר אמא לשתיים ולא התייאשתי למרות הכל. אני מודה על כך שהיום יש את המעבדה של ברטוב שתעזור לנו ומאמינה שגם הפעם נצליח. אז שיהיה בהצלחה לכולכן ושיהיה רק טוב.
האמת, כל הסיפורים האלה על הקשר בין הפלות בשליש ראשון לבעית זרע עושים לי רע. אני מנסה להאמין שכמו בכל הפלה ראשונה - זה סתם מזל רע. יתכן שהרופא שלי יציע לי את שיטת ברטוב עכשיו (הוא גם עובד עם ברטוב), אבל פרוש הדבר להתחיל IVF דוקא כאשר התחלתי להאמין שאולי בכל זאת יצליח לנו באופן טבעי, או לכל היותר בהזרעות. הוא הציע לנו את השיטה בעבר, לפני ההריון של בובי, רק על סמך המורפולוגיה הגרועה, מבלי שעברנו כל טיפול לפני כן. היום פוגשים אותו. נראה מה יגיד.