אין תלבושת אין השתתפות בבגרויות

The Bugi

New member
אין תלבושת אחידה-אין בחינת בגרות?

שלום, אני תלמיד תיכון בשכבת י"ב. הנהלת בית הספר החליטה ללא התייעצות עם מועצת התלמידים כי על כולם לבוא עם תלבושת אחידה לבית הספר, כולל כיתות י"ב שעוד 3-4 חודשים מסיימים את לימודיהם. בעקבות התנגדותנו המוצדקת לתלבושת אחידה שלא תשמש אותנו יותר החליט המנהל כי בבגרות מועד חורף בהיסטוריה בעוד שלושה שבועות,אם תלמיד לא יגיע עם התלבושת לבחינת הבגרות יאסר עליו להיבחן. האם מותר למנהל למנוע מתלמיד להיבחן בבחינת בגרות? תודה מראש.

The Bugi

New member
יש כאן מישהו...../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

The Bugi

New member
השאלה היא האם מותר לו לעשות את זה

אם לא אנחנו נפעיל מחאה בהתאם.

זהבה נ

New member
The Bugi שלום וברוך הבא לפורום

ראשית סליחה על האיחור בתגובה ואני מקווה שיכנסו עוד מבני הבית כאן ויגיבו לשאלתך ויוסיפו על מה שאני אענה לך. עקרונית לכל מנהל בית ספר יש את הסמכויות להוביל החלטה בית ספרית של צוות בית הספר מתחילת שנת הלימודים וזה כולל קבלת החלטה החלטה על חיוב התלמידים לתלבושת אחידה ובפרט שזו החלטה מתחילת שנת הלימודים. אבל, וזה מאוד חשוב, לא ניתן להוביל החלטה כזו על תלבושת לאחר שמחצית השנה חלפה וכמובן לא לגזור גזירה שאין ציבור התלמידים ביכולתו לעמוד בה. אך להזכירך זו רק דעתי האישית מבחינה הגיונית והיא אינה מגובה בחוק או בסמכות כל שהיא של חוזר מנכ"ל משרד החינוך, זו סוגיה מעניינת מאוד לדעתי, ואני מודה שזו לי הפעם הראשונה שאני נשאלת בסוגיה יחודית זו באמצע שנת הלימודים, כדאי ללך לברר מתי בדיוק התקבלה בבית הספר ההחלטה על תלבושת לפני שתפעלו בערוצים השונים בכדי לשנות את ההחלטה. אשמח להפנות אתכם לועדה למען זכויות הילד בכנסת, ללשכה לזכויות האזרח ולממונה על זכויות תלמידים במשרד החינוך הגב' טובה בן ארי שתשמח לפעול למען הזכויות שלכם ולעוד כתובות שיסייעו לכם אבל שוב אני חוזרת לברר לפני כל תהליך או תלונות בנושא, האם ההחלטה היא מהחודש האחרון או מתחילת השנה??? בהצלחה.

The Bugi

New member
אז ככה

ראשית כל אני מודה לך על תגובתך! ולנושא עצמו: אני מדבר עלינו בתור שכבת י"ב שבעוד 3-4 חודשים מסיימים את לימודינו ולכן התלבושת האחידה המודפסת לא תשמש אותנו לשנים הבאות(כמו תלמידי י"א ו-י'). בכלליות בעקבות בחירת מנהל חדש לבית ספרנו הוא החליט על סדרים חדשים מסוימים ובין השאר גם על תלבושת אחידה לכל תלמידי בית הספר. מתחילת השנה המכרז התעכב,ועד ההורים ערם קשיים וכ'ו. לפני כמה ימים חולק מנשר בכיתות שבו נכתב כי החל מתאריך 4.1.2005 לא יוכל להיכנס תלמיד לשטח בית הספר ללא תלבושת. כמו כן נכתבו תאריכי הימים המרוכזים למכירת פריטי הלבוש ומחירם. יש לציין כי המנהל הפציר ואמר כי פעילות מועצת התלמידים נחוצה וחיונית לבית הספר וכל החלטה הנוגעת לתלמידים תובא גם בפני מועצת התלמידים אך למרות כל דבריו-לא המועצה וגם לא העומדת בראשה שותפו בסוד העניין כלומר, ההחלטה על התלבושת התקבלה בפורום מצוצמם של ועד ההורים תוך התעלמות מוחלטת ממועצת התלמידים. הוצע למנהל אולי שתלמידי י"ב רק יבואו בחולצות בצבעים תואמים או אולי יענדו את סמל בית הספר על הבגד אך המנהל התעקש לחייב אותנו בקנייה חסרת פשר. ארוך אבל מקיף...שוב תודה על התמיכה!

מנהל יכול לחייב תלבושת אחידה

חוזר מנכל"-בבחינת המלצה. פנה מיד ללשכת המנכלית- 025602222 או בקש באותו טלפון את מנהלת האגף לחינוך על יסודי, תזדהה,אל תחשוש,דבר עם ציון מפורש של שם התיכון ובקש עזרתה רק בנושא בחינת הבגרות!!

The Bugi

New member
ומה בנוגע לשכבת י"ב

והתלבושת האחידה? לפי מה שהבנתי מדבריך אכן מותר לו לחייב ואת זה נצטרך לפתור מולו... הכי מרגיז אותי אישית שהוא הולך אלינו בדרך עקיפה כזאת בלי התחשבות: היום דיברתי עם אחד הסגנים ושאלתי אותו לפשר העניין עם הבגרות. הוא אמר שאני צודק, אכן למנהל אסור למנוע מתלמיד לגשת למבחן בגרות, אבל מצד שני אם אני לא אגיע עם תלבושת אני לא יוכל להיכנס לשטח בית הספר ואז הוא בעצם עוקף את החוקים כי הוא לא מנע ממני ספציפית לגשת לבגרות אלא מנע ממני להיכנס לשטח בית הספר בו מתבצעת הבחינה. זה לדעתי מה שנקרא "תרגיל מסריח"...

זו התחכמות,אבל עדיין ברשות

לכן מנחה חוזר מנכ"ל שחשוב להידבר-לדבר תלמידים-מורים-הנהלה-הוררים ואצלכם?

The Bugi

New member
לא היתה הידברות עם התלמידים

לפי מה שהבנתי ההחלטה אושרה בפורום ועד הורים מצומצם. מכיוון שועד ההורים נחשב כגוף משפטי אנחנו לא יכולים לערער עליו.

זהבה נ

New member
להתלונן מיד יחד עם שאר תלמידי השכבה

של כיתות י"ב ולבקש שהגזירה שנגזרה עליכם כעת תוסר לאלתר. חשוב שתתלוננו מהר ככל האפשר, חלק מהאנשים שאליהם כדאי לכם לפנות ציינתי קודם וראיתי גם בהודעות של חבריםבבית הזה שהמליצו לך על טלפון של לשכת המנכ"לית. בהצלחה לכם ושוב לעדכן אותנו.

The Bugi

New member
לפנות למשרד החינוך

אבל רק בנושא בחינת הבגרות נכון? אני מודה לכם מאוד על העזרה

זהבה נ

New member
להיתלונן על ההנחתה של מנהל בית הספר

בנושא התילבושת והקישור שלה עם אי מתן אפשרות להיבחן. בהצלחה לכם ושוב לעדכן אותנו כאן.

למה אתה מתעסק עם מורים מוסמכים

הרי הם יכולים לתת לך אפס בציון המגן בגלל ששאלת שאלה חצופה. עוד לא הבנת עם איזה טיפוסים יש לך עסק?

The Bugi

New member
עידכון כמובטח...../images/Emo183.gif

שוב שלום, היום היתה לנו כמועצת תלמידים פגישה מיוחדת עם ועד ההורים. המנהל שישב בחדרו הסמוך לחדר הישיבות סירב בכל תוקף להצטרף לפגישה. לאחר שיכנועים רבים עברה ההצעה של לבישת הבגדים הקיימים של התלמידים אבל בצבעי התלבושת האחידה כמו שאר השכבות. בקיצור-ניצחנו. צריך רק שהמנהל יאשר את זה מה שלא בטוח בכלל-הוא חתום על מכרז עם רשת אופנה ידועה והוא התחייב גם על כיתות י"ב זאת כאמור תוך התעלמות בוטה מחוזר מנכ"ל ומהתלמידים עצמם. משרד החינוך צידד כצפוי במנהל כך שהערוץ הזה לא עזר במיוחד. שוב תודה!

למעלה