אין תפריטים לשבועות?

rinatpol

New member
אין תפריטים לשבועות?

אני מארחת בחמישי זוג +2 מתכננת להכין פיצות לילדים -כבר הכנתי את הבצק רידדתי שמתי רוטב והקפאתי אנטי פסטי של, פלפלים, כרוב, קולרבי, בטטה, בצל סגול ושום קיש בטטה - אני קונה מהקישיריה , יש איזה מבצע דרך מפעל הפיס. פסטה נקיה סלט חלומי סלט ירקות רגיל. (עגבניה ומלפפון ) קאדה- החברים מביאים רקוט קרומפלי - החברים מביאים וחלות הום מייד גם החברים עוגה - הבן ביקש קרם שניט , נראה לי שאני אכין במנות אישיות , כי זה סיוט לחתוך את זה. שישי בצהרים עושים אצל ההורים שלי ארוחה משפחתית באחריותי ניוקי עם בטטה וערמונים סלט אורז אדום פסטה נקיה ועוגת טריקולד מסקרפונה של פיית העוגיות - שוב דרישה של הבן. וקיש קנוי שישי ערב + שבת צהריים שניצלים אורז לבן סופריטו קציצות עם תפ"א קיגל תפ"א קנוי סלט נחשים עוגת שוקולד מריר פרווה - קנו לי ליומולדת ונשאר וגלידה פרווה . וזהו ! ראשון דיאטה
 

חנהפ

Active member
נראה לך?

בינתיים אני חוששת להזמין לנו עוד אורחים כשאמא שלי אצלנו, אז אין אורחים אבל לא קיפחתי במנות ערב חג: לחמניות ממולאות בעגבניות צלויות ברוסקטה פטריות מטבלים מגש גבינות סלט רוקט וגזר מקורמל פילה דניס מטוגן בחמאת עשבי תיבול. שיוגש על ריזוטו ירוק לצד כרוב אפוי עם עגבניות שרי ורוטב יוגורט לקינוח ע"פ בקשת הג'וניורית וריאציה לטירמיסו ואני ביקשתי מאמא שתכין קצת בלינצס גבינה לבוקר: יש גביניות וגם כרוכית גבינה בניחוח תפוז לצהרים: לזניה פטריות צרובות ובשמל סלט עגבניות ארטישוק אגוזים ופסטו מינוט סטיק הג'וניורית משגעת אותי להכין ציפס, אמרתי לה שזה באחריותה. ירוקים מוקפצים בשמז ושום מאפינס בצל קראמבל תפוחים לשישי בערב גספצ׳ו טארט בצל ופרומעז סלט קטן עירית רצועות מלפפון רצועות כרוב סגול גזר מגורר סלמון שלם אפוי- לחמם ניוקי הום מייד מוקפץ עם פטריות אפונת שלג מוקפצת בשום לביבות תירס לקינוח- פחזניות במילוי קרם מסקרפונה קינוחי כוסות מוס נוטלה לבוקר עוגת גבינה קפואה בפרלין הרי לא יעלה על הדעת לחזור על עוגה... צהרים דים סאם/ גיוזה, עם רטבים סלט מלפפונים אסיאתי מגש בשרים מעושנים הזמנתי מבחוץ סלט תפו"א בוינגרט וירוקים תבשיל כרוב בעגבניות מתקתק מאפינס קישואים לביבות כרובית פסטה ברוטב פטריות צימיצורי, לקינוח: עוגת שוקולד באסקית כן כן את עוגת הגבינה הבאסקית כבר הכנתי והיא מעולה וממש ממולצת למי שמחפש איזה עוגת גבינה להכין ואין לו כ"כ הרבה זמן להשקיע יום ראשון? אני פורשת מהמטבח
 

חנהפ

Active member


1/2 חב' עלי רוקט חתוכים גס 3-4 עלי חסה אייסברג חתוכה לפיסות גדולות כ- 20 עגבניות שרי חצויות 1/2 בצל סגול פרוס דק דק 2 תחתיות ארטישוק חתוכות (יש לקנות משומר באיזה תיבול) חופן אגוזי מלך מטוגנים במעט שמן ומלח כף פסטו 2 כפות שמן זית מלח ופלפל שחור במקור היה בסלט גם כדור מוצרלה קרוע לחתיכות וסלק אפוי עם בלסמי מצומצם אני דילגתי על התוספות ורק הגשתי את הסלט עם בלסמי מצומצם
 

חנהפ

Active member
בלסמי מצומצם

לקחת 200 מ"ל חומץ בלסמי+200 גר סוכר להביא לרתיחה, לבשל דקה וזהו. לשמור בצנצנת זה יופי לתיבול סלטים וגם בקינוחים
 

rinatpol

New member
אמאלהו עוד חשבתי שאני מגזימה

איך העוגת גבינה הבאסקית איזה מרקם יש לה? היא רטובה? מוסית יש לי בעיה קצת עם עם מרקמים אני בגדול אוהבת עוגת גבינה אפויה - לא יבשה מדי , כזאת שאופים עם אדים
 

חנהפ

Active member
המרקם... בעקרון אמור

להיות קרמי כשבמרכז אפילו נוזלי, אני חששתי מהנוזל ואפיתי עוד 10 דקות למרקם יציב קרמי, לא אורירי בכלל והרבה יותר טעם מעוגת גבינה ניו יורקית
 
התפריט שלנו לחג ולשבת

אנחנו נהיה 14 איש בכל החג. (מארחים הורים, גיסה עם ילדיה והזוגות הנשואים שלנו) ולארוחה אחת יבואו הגיסים הנוספים עוד 5 נפשות שבהם יש צמחוני.
 
יש לי בעיה חמורה ועקרונית עם התפריט הזה


מותר לבוא ולטעום? נראה מעולה, שווה כל מסעדה!! ואוו איזה כיף למשפחה ולמוזמנים
 

חנהפ

Active member
שמתי
לעניין חיתוך הקרם שניט

מה שאני עושה, מניחה עלה בתבנית, יוצקת את הקרם את העלה השני חותכת לריבועים בגודל הרצוי לי ומניחה על הקרם עכשיו אין בעיה לחתוך ולהגיש מבלי שיתקווצ'ץ'
 

amysh

New member
ואיך אוכלים?

אני נמנעת מקרם שניט בגלל חוסר הנוחות הזה.. ממש קשה לאכול אותה, בסוף אני מוצאת את עצמי אוכלת עם הידיים (לא שזה רע...)
 

חנהפ

Active member
רוצה תיאור ממש?

מורידה את העלה העליון, עם חלק מהמילוי- ביס ביס ביס ונגמר ממשיכה עם כפית
 

rinatpol

New member
בסוף עשיתי אישיים, ולא היה ניתן לחתוך בכפית, כולם אכלו

בידיים, את הקרם שיניתי , אני לא אוהבת מאוד ונילי , כמו מעדן של ילדים עשיתי מסקרפונה שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומעל פירות יער.
 

amysh

New member
הנה משלושתכם אני לומדת שבאמת כולם אוכלים אותה עם הידיים


תכלס הכי טעים לאכול עם הידיים... גם אצלנו בשבועות היתה קרמשניט אבל לא עמוסת קרם (קצת יבשה למען האמת...), אז אותה אפשר היה לחתוך עם המזלג ולנעוץ אותה בו וכך אכלתי, אבל תאמת- מעדיפה עומס קרם ולאכול עם הידיים
 

עדיקים

Active member
החג האהוב עליי


עוד לא ברור אם נוסעים או נשארים בבית אבל תפריט בניתי בגדול אתמול בלילה כי חייבת לעשות היום קניות. כרגע לא נראה שמארחת אבל הכל פתוח יכולה לארח גם ברגע אחרון בערך מה שיהיה כי לא סגור לי כלום- קיש בצל עם ערמונים מהבלוג/ספר של אפרת ליכטנשטט יש לי את כל הספרים של לייזה פאנלים אז בחרתי כמה מתכונים משם- לחם פצפצים, סוג של פוקצ'ה משודרגת נראה לי שהילדים יאהבו מאפה סלט קפרזה סלט חסה משודרג חלבי סלט כרוב אדום משודרג בית לזית מקוה שבכלל אגיע לבישולים ושנבלה את החג בבית אני מעדיפה להשאר בבית השאר רוצים לטייל קצת בחוץ.
 
למעלה