אינה רייטנר - מיהו יוסי שורץ

איבן Najy

New member
אינה רייטנר - מיהו יוסי שורץ

בפורום זה ובפורומים רבים אחרים ישנם התוהים מיהו אותו יוסי שורץ, המזדהה כחבר מפלגת העבודה וכמייצג האגף השמאלי, המרקסיסטי במפלגה. שורץ, הכותב בפורום בשם "שמאל בעבודה" וסולק לאחרונה מפורום מפלגת העבודה ב"תפוז", משתמש בעשרות שמות בדויים, תוקף אנשים שונים ומצמיד להם זהויות. החלטתי להראות מיהו אותו שורץ על-ידי ציון אובייקטיבי של הביוגרפיה האישית שלו. אני לא מכניסה כאן שום יסוד אישי, אלא ממחישה לקורא במי מדובר. אני חושבת שמגיע לקוראים לדעת מיהו אותו שורץ. בשנות השבעים שורץ היה חבר קבוצת "מצפן", ולייתר דיוק היה חבר בליגה הקומוניסטית המהפכנית, הסניף הישראלי של האינטרנציונל הרביעי (הטרוצקיסטי), וכן בפלג של "מצפן" שנקרא הברית הקומוניסטית המהפכנית שהוציא כתב עת בשם "מאבק". שורץ מעולם לא היה חבר בארגון הסוציאליסטי בישראל, שהוציא לאור את הביטאון "מצפן", החל מ-1962 עד 1983. בסוף שנות השבעים, שורץ נטש את ישראל והצטרף לליגה הספרטקיסטית בקנדה, בעקבות רדיפת שלטונות ישראל. באופן עקבי שורץ תמך בדיכוי תנועת "סולידריות" בפולין, בהתנגדות לתנועת העובדים הדמוקרטית בגרמניה (שפעלה נגד המשטר הקומוניסטי, ה-DDR) ובכל התנגדות לשלטון הסטליניסטי, בנימוק שהמדינות הסטליניסטיות אינן "קפיטליזם ממלכתי" או "קפיטליזם של המדינה" (State Capitalism) אלא מדינות פועלים מנוונות (Degenerated Workers' State). זה היה הקו הפוליטי הרשמי. שורץ גם תמך במשטר הסטליניסטי בבריה"מ בנימוק שההתנגדות לו היא שיתוף פעולה בין הוותיקן לבין האימפריאליזם והציונות. לאחר קריסת ברית המועצות, פרש שורץ מהנהגת התנועה הספרטקיסטית ושב אליה, ובשנת 1998 חזר לישראל לאחר מחלוקות עקרוניות בינו לבין הספרטקיסטים. בשנתיים שחלפו בין חזרתו ארצה לבין תחילת האינתיפאדה, שורץ היה שרוי בפסימיות ביחס לאפשרות מהפכה עולמית ומקומית, ובד בבד הצטרף לוועד למען מדינה דמוקרטית וחילונית שמרכזו היה בירושלים. בוועד פעלו כמה טרוצקיסטים שהיו מקורבים למפלגה הטרוצקיסטית הארגנטינאית, ה-Partido Obrero. הם הקימו בו סיעה בשם "פעילים למען האינטרנציונל ה-4", והוציאו עיתון בשם "הפעיל" בעברית ו-The Militant באנגלית. לאחר שנכשלו מלנסות להכתיב לוועד פרוגרמה טרוצקיסטית, פילגו שורץ וחבריו את הוועד והקימו את ברית הפועלים הסוציאליסטית. מצע הברית היה הקמת פלסטין דמוקרטית, חילונית וסוציאליסטית, הכחשת קיומו של עם יהודי, תמיכה מלאה באש"ף ותמיכה מוחלטת באינתיפאדה. ברית הפועלים הסוציאליסטית בהנהגת שורץ התקרבה לחזית העממית לשחרור פלסטין, הצדיקה בעקיפין את רצח השר רחבעם זאבי וניהלה מגעים להקמת תנועה כל-ערבית בשיתוף "בני הכפר" (אבנאא אל-בלד) שהפרוגרמה שלה היא פלסטין דמוקרטית וחילונית בין הירדן לים, עם מיעוט יהודי. ברית הפועלים הסוציאליסטית התפלגה בשנת 2003 בעקבות התקרבות שורץ וחבר נוסף לתנועה המרקסיסטית הבינ"ל שמרכזה בבריטניה ומונהגת ע"י עורך האתר היומי שלה, אלן וודס (Marxist.com). שורץ התקרב לעמדות התומכות בהקמת שתי מדינות, בהכרה בזכות ההגדרה העצמית של העם היהודי וברעיון האנטריזם – פעילות הטרוצקיסטים כסיעה במסגרת מפלגה גדולה. שורץ הקים את החוג להגנת המרקסיזם וניסה להשתלב בתוך מק"י. בעקבות התעמולה האגרסיבית אותה ניהל בפורום האינטרנט של תנועת הנוער של המפלגה, ולאחר פעילות סיעתית בה (האסורה בתקנון), גורשו חברי החוג מהמפלגה, ושוורץ הגיע למסקנה כי עליו לפעול בתוך מפלגת העבודה משום שהיא, ולא מק"י, מפלגת הפועלים האמיתית. אם כן, שימו לב כיצד אדם הטוען לעקביות רעיונית זגזג בין אנטי-ציונות וחיוב הלאומנות הפלסטינית הקיצונית ביותר, תמיכה בחזית העממית לשחרור פלסטין ושלילת זכות העם היהודי להגדרה עצמית, לעמדות שונות בתכלית – והכל תוך שנים ספורות. במאמר שלינק אליו יצורף בהמשך, שורץ קורא ל"הרס המדינה הציונית", ורואה בישראל מדינת אפרטהייד. הזגזוג בין עמדותיו הפך אותו למבודד בכל השמאל לאחר שניסה לפלג בעקביות כל ארגון בו היה, כולל המפלגה הקומוניסטית ו"בני הכפר", תוך הסתגלות מרשימה להשקפות אשר תקלנה על השתלבותו כמועמד ראוי להנהגת הפלג המרקסיסטי-כביכול בהן. עתה שורץ מנסה לעשות אותו דבר במפלגת העבודה. האם ניתן להאמין באדם שבעשר השנים האחרונות זגזג כל כך הרבה פעמים, שתמך בחיסול ישראל, שקרא קריאות הידד לחזית העממית לשחרור פלסטין, שעבר ממפלגה למפלגה, מארגון לארגון (הוועד למען מדינה דמוקרטית וחילונית, ברית הפועלים הסוציאליסטית, מק"י, מפלגת העבודה) וגורש מכל ארגון בבושת פנים? לדעתי, לא. הדבר היחיד שצריך לדעת הוא מיהו יוסי שורץ. אין ספק כי בעתיד עוד נמצא אותו שב לחיק השמאל האנטי-ציוני והפרו-פלסטיני של אבנאא אל-בלד, ולפי מה שאני סבורה, בעוד ועוד מפלגות וארגונים. למאמרו המדובר של שורץ: http://www.marxists.de/middleast/current/durban.htm

שימו לב כי איש ימין זה

מנסה לכפות עלי להתווכח עמו תוך ניסיון בוטה להכפיש את שמי. מאחר וההיסטוריה האישית שלי היא שאלה פוליטית שלבה לרבים עניין הריני לתקן את שקריו ולא אוסיף על כך דבר, שכן האיש הזה קרציה שלא בוחל בכל טריק ימני. ראשית ברצוני לציין כי מי שהעלה מאמר זה אינו אחר מאשר בנו של נא'גי הידוע בכינויים שונים אחרים, איש ימין בתחפושות שונות. שנית אני עומד לתקן את השקרים שבמאמר זה המוכיח על בורות משוועת שקרים וסילופים. אכו סולקתי מפורום מפלגת העבודה ב"תפוז", והסיבה שניתנה הנה כי אני יוסי שורץ שכבר סולקתי פעם אחת מהפורום של העבודה. בפעם הראשונה ההסבר לסילוקי היה שאני מסולק משום שאני תוקף את הימין הרדיקלי בכתיבתי. האם זאת מחמאה לי ישפטו הקוראים. סילוק זה פשוט מוכיח כי ההנהגה הקיימת של פלגת העבודה מעדיפה את הימין הרדיקלי על פני המרקסיטים מה שכבר הוכח מאז 1914, כאשר תמכה הסוציאל דמוקרטיה במלחמה העולמית האימפריאליסטית הראשונה. כאשר סירבו להיאבק כנגד התנועה הנאצית העולה בגרמניה. שנית שימו לב לתאור הבא. בשנות השבעים שורץ היה חבר קבוצת "מצפן", ולייתר דיוק היה חבר בליגה הקומוניסטית המהפכנית, הסניף הישראלי של האינטרנציונל הרביעי (הטרוצקיסטי), וכן בפלג של "מצפן" שנקרא הברית הקומוניסטית המהפכנית שהוציא כתב עת בשם "מאבק". שורץ מעולם לא היה חבר בארגון הסוציאליסטי בישראל, שהוציא לאור את הביטאון "מצפן", החל מ-1962 עד 1983. במציאות ה"ליגה הקומוניסטית המהפכנית הייתה חלק ממצפן ההיסטורית והוציאה את העיתון מצפן. שם הארגון הכללי בו הליגה הקומוניסטית המהפכנית בו הייתה היה אס"י-הארגון הסוציאליסטי הישראלי. גם הטענה הבאה אינה נכונה: "בסוף שנות השבעים, שורץ נטש את ישראל והצטרף לליגה הספרטקיסטית בקנדה, בעקבות רדיפת שלטונות ישראל. " אכו נרדפתי על ידי השלטונות בישראל ונאלצתי לצאת לגלות בקנדה. אולם לא היה זה בסוף שנות השבעים אלא ב1974 גם המשפט הבא אינו נכון: באופן עקבי שורץ תמך בדיכוי תנועת "סולידריות" בפולין, בהתנגדות לתנועת העובדים הדמוקרטית בגרמניה (שפעלה נגד המשטר הקומוניסטי, ה-DDR) ובכל התנגדות לשלטון הסטליניסטי, בנימוק שהמדינות הסטליניסטיות אינן "קפיטליזם ממלכתי" או "קפיטליזם של המדינה" (State Capitalism) אלא מדינות פועלים מנוונות (Degenerated Workers' State). זה היה הקו הפוליטי הרשמי. שורץ גם תמך במשטר הסטליניסטי בבריה"מ בנימוק שההתנגדות לו היא שיתוף פעולה בין הוותיקן לבין האימפריאליזם והציונות. " המרקסיסטים כולל אותי מעולם לא תמכו במשטר הסטלניסטי, אלא הגנו על המדינה הסובייטית משום הכלכלה המולאמת והמתוכננת שלה, ותמיד נאבקנו לסילוקה של הבירוקרטיה הסוביטית במהפכה פוליטית של מעמד הפועלים. מי שלא עושה הכל כדי להגן על השגי מעמד הפועלים, אינו אלא קונטרה מהפכן. הדבר דומה לאלו שרוצים לחסל את האגוד המקצועי שבראשו יושבת בירוקרטיה מסואבת, במקום להאיבק לסילוקה של הבירוקרטיה והחלפתה בהנהגה הנאמנה לאינטרס מעמד הפועלים. אנשים המבקשים לחסל איגודים מקצועיים אינם אפילו דמוקרטים זעיר בורגנים אלא תומכי הבורגנות וקרובים יותר לפשיסטים. המשפט הבא נכון: לאחר קריסת ברית המועצות, פרש שורץ מהנהגת התנועה הספרטקיסטית ושב אליה, ובשנת 1998 חזר לישראל לאחר מחלוקות עקרוניות בינו לבין הספרטקיסטים. גם המשפט הבא נכון. בשנתיים שחלפו בין חזרתו ארצה לבין תחילת האינתיפאדה, שורץ היה שרוי בפסימיות ביחס לאפשרות מהפכה עולמית ומקומית, ובד בבד הצטרף לוועד למען מדינה דמוקרטית וחילונית שמרכזו היה בירושלים. בוועד פעלו כמה טרוצקיסטים שהיו מקורבים למפלגה הטרוצקיסטית הארגנטינאית, ה-Partido Obrero. הם הקימו בו סיעה בשם "פעילים למען האינטרנציונל ה-4", והוציאו עיתון בשם "הפעיל" בעברית ו-The Militant באנגלית. הקטע הבא מסולף. ראשית אין פרוגראמה "טרוצקיסטית" הכינוי טרוצקיזם הוא כינוי שהסטלניסטים הדביקו לנאמני התיאוריה והפרוגראמה המרקסיטית וממשיכי דרכו של לנין. זהו שקר שמי שהוא בוועד למען מדינה דמוקרטית תמך פוליטית בהנהגה של אש"פ, שהיתה אז בראשות ערפאת. זה כולל את ברית הפועלים הסוציאליסטית. התנגדנו להסכם אוסלו בו ראינו הפצת אשליות של "שלום" אימפריאליסטי. זה נכון שתמכנו בהתקוממות של העם הפלסטיני הכבוש בידי המדינה הציונית. באותו זמן גם התנגדנו כולנו לשימוש באמצעי טרור אישי. הוועד למעשה היה מורכב משתי פרוגראמות שונות. האחת ההנחה שזעיר בורגנות מסוגלת לעמוד בראש מהפכה דמוקרטית, והשנייה של ברית הפועלים שטענה ובצדק כי רק מעמד הפועלים מסוגל לפתור את השאלות הדמוקרטיות בהנהגת מעמד הפועלים. התיאוריה הראשונה היא תיאוריה מנשביקית, השנייה ידועה כתיאוריה של "המהפכה המתמדת", של לאון טרוצקי. דרכם של ארגונים שיש להם פרוגראמות שונות שלא יכולים לעבוד זמן רב יחד, באותו ארגון משום שיש בו שני קווים מתנגשים. זה נכון שהפרוגראמה של ברית הפועלים הסוציאליסטית הייתה פרוגראמה של הקמת מדינה פלסטינית דמוקרטית חילונית וסוציאליסטית וההנחה הייתה כי אין עם יהודי עולמי וגם אין עם ישראלי, משום שהעם הישראלי לא עשה מהפכה דמוקרטית. אין זה נכון שברית הפועלים הסוציאליסטית ניסתה להקים תנועה כל ערבית, אך זה נכון שחיפשנו להקים חזית מאוחדת גם עם אבנאא אל באלד כנגד הכיבוש הציוני. זה היה נכון גם לגבי הוועד למדינה דמוקרטית. גם היום אני מצדיק מבחינה מוסרית את החיסול של הפשיסט רחבעם זאבי, אף כי הסברתי לא אחת שמבחינה פוליטית אין זו דרך היכולה לקדם את המהפכה הסוציאליסטית. גם הסברתי שאני תומך מוסרית בחיסולו של שגריר גרמניה הנאצית בצרפת על ידי היהודי גרנישפן מאותה סיבה. אך כי דרך זו אינה דרכו של מעמד הפועלים משום ששיטות המאבק של מעמד הפועלים הן: אספות, שביתות, שביתה כללית, התקוממות מהפכנית, בעוד שדרך הטרור האישי מבקשת להחליף את המאבק ההמוני במעשי גבורה של יחידים. זה נכון שברית הפועלים הסוציאליסטית התפלגה בשנת 2003 בעקבות התקרבות שורץ וחבר נוסף לתנועה המרקסיסטית הבינ"ל שמרכזה בבריטניה ומונהגת ע"י עורך האתר היומי שלה, אלן וודס (Marxist.com). אולם זהו שקר וסילוף כי התקרבתי אי פעם לפתרון המדומה של שתי מדינות בורגניות, זהו גם שקר שזאת עמדת הזרם העולמי שלנו: אנו תומכים במדינת עובדים פדרטיבית אחת , בה לשני העמים אוטונומיות טריטוריאליות , כחלק מפדרציה סוציאליסטית של המזרח התיכון. זה נכון שטקטיקה מרקסיסטית הנה אנטריזם, במפלגות עובדים רפורמיסטיות, על מנת להפוך אותן למפלגות פועלים מהפכניות תוך סילוקה של ההנהגה הבורגנית של מפגות העובדים הרפורמסיטיות. זה נכון לגבי מק"י ומפלגת העבודה. זה לא נכון שאי פעם טענו כי מק"י אינה מפלגת פועלים, אך זה נכון שאנו אומרים כי מפלגת העבודה היא מפלגת פועלים רפורמיסטית. ההבדל המהותי היחידי אותו אמצתי במשך השנים היא הבנתי כי למרות שהעם הישראלי הוא עם כובש ומדכא ואשר נישל את העם הפלסטיני, הפתרון לשאלה הלאומית שכה קשה בארץ זו, הוא פתרון סוצילאיסטי פדרטיבי, ולא מדינה פלסטינית סוצילאיסטית ריכוזית. אולם מי שמכיר את עבוודתו של לנין בשאלה זו יודע שגם לנין שינה עמדות ובין העמדות ששינה הייתה בדיוק השוני בין מדינה ריכוזית למדינה פדרטיבית. סילופים והתקפות אישיות שנועדו לסייע להכפיש מהפכנים הן שיטות ישנות של הימין שטען למשל כי לנין היה סוכן גרמני וקיבל זהב מגרמניה ערב מהפכת אוקטובר.

s k y b l u e

New member
אתה באותו קליבר כמו הס"ד ב-1914?

לא לימדו אותך באינטרנציונל המארקסיסטי-לניניסטי-טרוצקיסטי-סטאליניסטי דיאלקטיקה של צניעות? בשפת בני אדם קוראים לזה שגעון גדלות. צא מזה, אתה לא כ"כ חשוב.

איבן Najy

New member
מותר לך להשמיץ אני עונה

1. כדי להוכיח שאינה רייטנר ו איבן נאג'י הם אותו כותב אתה צריך להראות ששתי ההודעות הגיעו מאותה כתובת IP או לפחות מאותו ספק באותו איזור. אתה לא תקבל כתובת IP אם קיימת לא מספק התשתית לא מספק האינטרנט ולא מתפוז. 2. נכון שציטטתי אינה רייטנר שהיא אחראית לפירסום אבל בקומונה של השמאל בעבודה כתבת שאינה רייטנר הוא איבן נאג'י 3. מנהלי הפורום של מפלגת העבודה עושים איתך חסד ולא נוקטים נגדך בברוטאליות שאלכס מסיס מהגדה השמאלית,טיבי מאומץ לסרב, ונמרוד אמזאלק נקטו נגדך. בשלושת הפורומים שציינתי שפכו לרשת עליך חומר רכילותי שהופך אותך ללעג וקלס ובפורום מפלגת העבודה ובשמאל שלנו רק חסמו אותך. 4. אתה יודע שאתה נמצא במעקב וכל הרפש שהוטח בך מתועד בבלוג

סלייי

New member
../images/Emo6.gif

אין מה לומר, בהחלט מבדר. חבורה של זקנים הזויים שאף אחד לא מייחס להם חשיבות רבה רבים בינם לבין עצמם על כל מיני פרטים שוליים שמעניינים ומשפיעים אף פחות מהאידיאולוגיה הבלתי רלוונטית שהם מנסים להפיץ. מישהו צריך לעשות על זה סרט...

InDaHouse

New member
זה לא משעשע זה עצוב ונשבר הלב

אידיאולוגיה היא דבר בלתי רלוונטי נקודה. היא מזיקה משום שהיא מנותקת מן המציאות ואינה מתאימה את עצמה אליה. השמאל שבור מרוסק וחסר צורה. לא נודע שפל גדול יותר לשמאל מאשר ימים אלה. כולם מפגינים אבל את בוש אין עוצרים.

Judas TD

New member
האידיאולוגיה שלך

אכן מנותקת מן המציאות ואינה מתאימה את עצמה אליה, היא יוצאת נגד הטבע האנושי, אף אדם שפוי ורציונאלי לא יאמץ אותה לחיקו. ובוש..אין ספק שהוא עשה פה ושם שגיאות כמו הפלת משטרו של סדאם חוסיין (2 מטורפים המאזנים ומגבילים זה את זה עדיפים על פני מטורף אחד שרוצה להשמיד מדינה)אך בסך הכל, הוא הרע במיעוטו.

InDaHouse

New member
לי אין אידיאולוגיה

והטבע האנושי הוא כל מה שתחליט שיהיה. זה נכון שהטבע האנושי מחייב אותך להטיל את מימיך כמה פעמים ביום אך הוא אינו מחייב אותך להכות את אשתך או להכות את שכנך.

Judas TD

New member
יש לך אידיאולוגיה

אמנם, נאיבית במידת מה ורווית סתירות, אך בכל זאת, אידיאולוגיה. "הטבע האנושי הוא כל מה שתחליט שיהיה" - סיסמה יפה אך במציאות הטבע האנושי חזק יותר מכל רעיון אוטופי שתוכל לחשוב עליו (ולא, אני לא מתכוון להטלת מימך) בסופו של דבר עולם כמנהגו ינהג.אני לא יודע מה איתך אך אני, בהתחשב בהיסטוריה האנושית, תמיד אעדיף את בוש על פני מה שמציעים לי סטאלין. אחמדי-נג'אד ודומיהם, ואכן, אתה צודק, הטבע אינו מחייב אותי להכות את אשתי או שכני, אך כששכני מכה אותי ללא הרף גם כשאני מושיט יד לשלום, טבעי שאנסה להגן על עצמי.הטבע האנושי - יצר ההישרדות.

InDaHouse

New member
מהו טבע?

טבע הוא כל דבר שבו אין לך בחירה. הלב שלך ידפוק גם בלי שתרצה ובלוטת השתן שלך תתמלא אם תרצה או לא. מעבר לכך בכל מה שיש בו בחירה אין טבע. אין לי אידיאולוגיה. אני לא מחפש מציאות אידיאלית. אני רוצה ללכת לטייל ברחבי העולם בלי לפגוע בזבוב. לפתע מישהו עוצר אותי ואומר "עצור! גבול לפניך!" ועוד מעז לסכן את חיי ולפזר מוקשים בתוך אדמה ששייכת למי? נכון! לטבע! אז למי כאן יש אידיאולוגיה? מי מחפש הגנה מפני אנטישמיות? לא אני - אתה הוא זה שהולך נגד הטבע! הטבע האנושי הוא אכן חזק ולכן עתיד אתה לחלוף מן העולם כלעומת שבאת. אם האם הטבע גזר עליך להישמע לפקודתו של בריון חמוש? האם באותה מידה אין הטבע משאיר בידך את האפשרות לפרקו מנשקו ולהפילו ארצה בבושת פנים? סטאלין מציע לי מוות ועבודה קשה. בוש מציע לי מוות ועבודה קשה. סטאלין יהרוג אותי חיש קל ללא יסורים אם אסרב לעבוד. בוש יתעלל בי וייתן לי לגווע לאט לאט. אתה ממש NATURE BOY ואני הוזה אוטופיסט נכון? מה אתה היית בוחר?! אם בעל יצר הישרדות אתה, תלמד טוב טוב מכנס השואה באירן - לאומנות+גזענות+אינטרסים כלכליים = שואה.

Judas TD

New member
הטבע

שוכן בכל מחשבה, פעולה והחלטה, אם תרצה ואם לא, הטבע משאיר לך מעט מאוד ברירות, יש לו השפעה עצומה על בחירותייך, הטבע "עוזר" לך לבחור את אשתך לעתיד וגם את השקפת עולמך. אתה רוצה לצאת נגד עקרונות אבולוציוניים ? נגד הפסיכולוגיה האבולוציונית ? יציאה נגד האבולוציה משמעותה לכפות על בני אדם מציאות שהם אינם חפצים בה, כפיית רעיונותיך עלי, זו המציאות שאתה מציע לי? לא תודה. יש לך רעיונות, אמונות, תפיסות עולם ערכיות, אולי אתה לא מחפש מציאות אידיאלית אך בהחלט יש לך אידיאולוגיה.. אז אתה רוצה לטייל ברחבי העולם מבלי לפגוע בזבוב ( האין זו המציאות האידיאלית..?)..תאמין לי שגם אני רוצה, אך מה לעשות שלא מאפשרים לי זאת ?אם ברצוני לשרוד עלי להתאים עצמי לסביבה בה אני חי ואם לא אשמע לפקודותיו של הבריון החמוש..יבוא בריון אחר, חמוש יותר,חזק יותר ואכזרי יותר, אך הפעם כזה שגם רוצה ברעתי. אז כן, אפשר לומר שבעקיפין, שוב הטבע הזה, שנטע בי את יצר ההישרדות שולח בי חיצי היגיון שמאלצים אותי להגן על מקומי בעולם. סטאלין מציע לי מוות ועבודה קשה, בוש מציע לי חיים ועבודה קשה. סטאלין יהרוג אותי ללא ייסורים אם אסרב לעבוד, בוש ישאיר בידי את ההחלטה אם לעבוד או לא לעבוד. במה הייתי בוחר ? סטאלין או בוש ? בוש בוש בוש. .אני כבר למדתי די הרבה מכנס השואה באיראן, עכשיו תורך ללמוד.

InDaHouse

New member
אינני כופה עליך דבר

אינני רואה את הצורך בכך. האם זה הטבע? או שמא אני הולך נגדו? כמה קשה הוא העולם כעת... מרגע שהצגת את הטבע כקו המנחה שעליו עליי לצעוד. כמה קשה לנחש את רצונו! מה עשית?! הטבע לא בוחר את אישתי. אני בוחר בה ולאחר מספר שנים אני בוחר להתגרש ממנה... מה זה פה? הטבע עושה טעויות?! שיט! את זה לא סיפור לי בכנסיית הטבע של בוש - המאמין הכביר באבולוציה והשמירה על הטבע וכו'... עקרונות אבולוציוניים? אם יום אחד יגדל לי זנב - לא תהיה לי הרבה ברירה. עד אז אני בוחר את גורלי, תודה. האם בני האדם חפצים בהיותם חפצים (הא! איזה משחק מילים נטע בי הטבע הזה? שובב...)? או שמא מישהו כמוך שכנע אותם שכך הטבע רוצה... אולי... רק אולי... אף אחד לא רוצה להיות חפץ? זוג ידיים להשכיר, לסלילת כביש או ביצוע רצח עם? האם הפסיכולוגיה (זו הרגילה של פרויד וחבריו, לא של האבולוציה - אגב, היא כתבה ספר האבולוציה שלך? סתם שאלה תתעלם.) לא האירה תופעה שבמסגרתה ניתן לכנות את האדם "טיפש" או "פושע" מגיל ינקות ובבגרותו הוא אכן משמש כטיפש או פושע? האם אתה פוסל כי אותו תרגיל בוצע גם עליך? חפץ? זה כל מה שאתה בוחר להיות בחיים?! צר לי עליך אם זהו הגורל שהטבע הועיד לך וצר לי עוד יותר אם הטבע הועיד זאת לי... לגבי החופש לטייל בעולם (אם היה לך דרכון שבדי למשל, זה היה אפשרי, לא היו בפניך גבולות) אתה יכול שלא לסמוך עליי, אבל אני אגלה לך שהגבולות הללו הם פרי יצירת הדמיון המשוגע של מנהיגיך... אל תגלה זאת לאיש... אבל ציפורים עפות הלוך ושוב מעל הגדרות והמוקשים ואין הטבע עוצר בעדן - רק בעדך, רק בעד בן אנוש הבוחר לעצור את עצמו. אין לך החלטה אמיתית אם לעבוד או לא. בעולם של בוש מי שלא עובד מת - בדיוק כמו בעולם של סטלין. מצטער לנפץ לך את האשליות... אין לך בחירה אמיתית אם לעבוד או לא. זוהי בחירתו של הטבע והפסיכולוגיה של האבולוציה. מה למדת מכנס השואה? שהאויבים שלך לא אוהבים אותך?

Judas TD

New member
כבר כפית עלי דבר

אינך צריך לדאוג למלא אחר רצונותיו של הטבע, הוא כבר ידאג לכך בעצמו ולהרחבת הידע בטרם תגבש עוד את השקפת עולמך הבין כה וכה כל כך מגובשת וחסרת סתירות רצוי שתקרא מעט על פסיכולוגיה אבולוציונית. האם הטבע עושה טעויות ? בהחלט, כל הזמן.אני טעות, אתה טעות והברירה הטבעית היא זו המצילה אותנו מפני הבורות. ושוב, טבע או לא טבע, בוש הוא הרע במיעוטו. ובאיזה גורל בחרת ? פרט נא. בני אדם פשוטים כמוני וכמוך, לעולם יהיו חפצים, כלים בידי בני אדם פחות פשוטים או יותר ברי מזל מאיתנו, כך פועל העולם וכך הוא ימשיך לפעול כנראה לנצח ואני, קטונתי מלשכנע, מדענים שערכו במשך שנים מחקרים וחסרי תועלת הגיעו למסקנות מרחיקות הלכת הללו, לך תבין.......ואולי ..רק אולי אף אחד לא רוצה להיות חפץ, אך האם זה תלוי ב"אף אחד" הזה? או אולי באולי? ההיסטוריה הוכיחה שלא. אולי העולם פשוט לא בנוי למיליארדי לא-חפצים מהלכים על 2 ? אתה לא ממש מעודכן, אה ?, פרויד, יונג וחבריהם כבר מזמן לא שם דבר בפסיכולוגיה, פרויד למשל, היה מנתח בצורה הזויה לחלוטין את העוינות שאתה מפגין כלפיי מי שמחזיק בדעה שונה משלך, במקרה הנ"ל, אנוכי. ( משהו שקשור לליבידו הזועק, לאגו העליון ולשד השמאלי) הפסיכותרפיה שתפקידה לטפל בפושעים וטיפשים, כבר מזמן יצאה מן האופנה. רגע, אתה טוען שהגבולות הללו הם פרי יצירת הדמיון המשוגע של מנהיגי ?! רק של מנהיגי ?? כלומר, הם אלו המונעים מכולנו לתור מחויכים, שמחים וטובי לב בעולם חופשי והרמוני ללא מלחמות, ללא שנאה, ללא עוינות, עוני ורוע ? וואו, הארת את עיני. בבחירות הבאות אשים פתק לבן! מעניין..בעולם של בוש מי שלא עובד מת ? יש לי חבר שאינו עובד, מסית, מקלל ומגדף את המדינה ומנהיגיה בחופשיות ללא הרף, אתה חושב למשל שסטאלין היה נותן לו להסתובב חופשי ברחובות ? אם כן, אז נו, בסדר, שכנעת אותי, שיהיה סטאלין.. למדתי שלאחמדי-נג'אד יש זקן סקסי, מה אתה למדת ? ברשותך, אני אלך לחלום כעת... נמשיך את הדיון המאלף מאוחר יותר...

Judas TD

לכל אדם אכן יש השקפת עולם. השקפת העולם שלך נקראת דרווניזם חברתי אותו פיתח הרברט ספנסר, והמצדיק ניצול מעמדי ודיכוי מסוגים שונים בטענה כי זהו חוק הטבע . אולם מי שפיתח אותו לראשונה בהיסטוירה היה הפילוסוף היווני הריאקציונר שהגן על חברת העבדים של ימיו -אפלטון. חוקי החברה הם שונים מחוקי כל אורגניזם אחר, שכן האדם הוא החברה היחידה שלא נשלטת באופן ישיר על ידי הסביבה אלא משנה אותה ובכך עצמה. מאז הופיע האדם לפני מליוני שנים הוא השתנה מאוד והתפתח מאוד אודות להשפעתו על סביבתו. אילו היית צודק האדם והחברה לעולם לא היו משתנים. אנו נעים לחברה חשה , חברה ללא ניצול ודיכוי וחברה זו תהיה החברה הסוציאליסטית בה יש הכרח על מנת שהאדם יחייה ולא יהרס על ידי המלחמות האימפריאליסטיות, הניצול הנורא המביא לרעב מגפות ומוות מרעב של כעשרה מליון בני אדם לשנה, בעוד בעלי ההון מרכזים את כל פרי עבודת העובדים בידיהם.

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifפילוסוף יווני ריאקציונר?

מעולם לא הבנתי למה הקומוניסטים משתמשים דווקא במילה זאת לציון משהו שלילי. האם ריאקציה היא לא תגובה בעברית? אז מי שלא מגיב הוא לא ריאקציונר? אגב, לידיעת הסטליניסטים שבפורום - היום יום הולדת ה-125 של שמש העמים וקוריפיאוס המדע - יוסף וויסריונוביץ'!
!

s k y b l u e

New member
זה יום של חג באינטרנציונל

הטרוצקיסטי. סזאלין פתר להם הרבה בעיות. אחרת הם היו צריכים להתפלג מטרוצקי. ככה הם התפלגו רק אחד מהשני.

אנטליו

במלון המרקסיסטי המונח ריאקציונר מתייחס לעמדות בשטחים שונים המבקשים לשמר/להחזיר את העבר של השיטה החברתית .

InDaHouse

New member
בוש ללא ספק אינו הרע במיעוטו

עליך להבין דבר בסיסי ב"חופש" הדמוקרטי. הוא נגמר ברגע שהחופש הזה מסכן את השלטון או הכי חשוב - את הממון. כיצד אתה מסביר שבארה"ב פעילים לזכויות בעלי חיים פוגשים גורל שכזה: http://www.indybay.org/newsitems/2006/04/18/45062.php ה"דמוקרטיה" האמריקאית היא פשיזם במלוא עוזו, גלוי פנים ועז מצח. זהו פשיזם מהסוג הכי גרוע - מהסוג הדשן שאינו חושש ממפלה. לכן הם מרשים לעצמם לספק לך אשליה של חופש ביטוי וחופש תנועה - תפגע להם בכיס (קריאה לחרם צרכנים אסורה על פי חוק בארה"ב)? אתה טרוריסט ואתה תשב עד 15 שנים במאסר. כפי שלימדו אותי גדולי המדענים - מדען טוב הוא מדען שמשלמים לו טוב. עד כה המדע יוצר יותר בעיות משהוא פותר אפילו שפעם זה לא היה כך. הטענה הבסיסית שלי היא שכוח משחית אפילו מלאך. אין לך ראיה בודדת לסתור את הטענה הזו. לכן אין אני סומך על אף מנהיג. ברם, אם מנהיג סוציאליסטי יימצא במצוקה מול קפיטליסט, אעמוד לצד הסוציאליסט (בהנחה שהוא באמת כזה ולא מתחזה). אני לא מבטיח עולם מלא בחיוכים ללא מלחמות ובעיות ודאגות - אני פשוט מציע מודל חברתי שונה. כפי שהמדינה היא יצירה מלאכותית כך ניתן באופן מלאכותי לשרוף את הממסד הזה עד היסוד ולשכוח שהוא היה ונברא. קוראים לזה אבולוציה. אנשים נהיים יותר חכמים ויותר קשה לעבוד עליהם. בתקופה של מארקס הם עוד היו תמימים. סטאלין היה רעה חולה אך אני הייתי חש נוח יותר תחת משטרו מאשר תחת משטר העבדות של הקאובוי. אגב, כמה שתנסה לא תצליח לשבור את חופש הביטוי. אנשים מוצאים דרכים להעביר זה לזה מסרים גם תחת הפיקוח הכבד ביותר. את החלק הזה של הטבע אי אפשר למנוע. מה למדתי מכנס השואה באירן? שהמדינה הציונית רק הולכת ומידרדרת מיום ליום. במקום שכנס כזה ייערך באירן יש לערוך אותו ממש פה בישראל ולהוכיח את כל מכחישי השואה כשקרנים ולגרש אותם בבושת פנים. במקום זאת העדפנו לעמוד על הרגליים האחוריות ולשדר לכל אנטישמי והיסטוריון בעולם את המסר: "מדינת ישראל מפחדת מפתיחת סוגיית השואה - כנראה יש לציונים מה להסתיר".

Judas TD

New member
הוא כן וכן

ועליך להבין דבר אף יותר בסיסי, כל שיטה מושתת על מערכת של חוקים והחוקים מנוגדים לחופש המוחלט. ולחופש פנים רבות, לחופש רמות שונות. יש חופש המאפשר לי להשפיע על מדיניות, מאפשר לי לבקר ולהחליף את מנהיגי ויש חופש שיוציאני להורג אם יגלה שיש לי שדיים, שיער ארוך ורישיון נהיגה. יש חופש שבמסגרתו אוכל לעבוד בהתאם לכישורי וקשריי ויש חופש, החופש שידידך יבד"ש מציע, שיכריחני לעבוד בכל מיני מקצועות שאין לי עניין בהם, ידכא את תקוותי, שאיפותיי ורצונותיי ולאחר מכן, את רוב רכושי והוני יגזול. (כח משחית אפילו מלאך, סטאלין, לנין, טרוצקי, בראשית דרכם היו מלאכים, לא?) יתכן שהדמוקרטיה האמריקאית מספקת לי רק אשליה של חופש ביטוי ותנועה, אך היא, בניגוד ל"דמוקרטיות" אחרות, מספקת לי לפחות אשליה של חופש, מה סיפק לנו סטאלין פרט לכלא ממשי? סטאלין או הקאובוי ? הקאובוי, בעיניים פקוחות לרווחה. אתה צודק, אנשים מוצאים דרכים להעביר מסרים זה לזה גם תחת הפיקוח הכבד ביותר,אך רק טיפשים גמורים יבחרו מרצונם החופשי ובמודע להביא עצמם למציאות בה יוכלו להעביר מסרים רק תחת פיקוח כבד ביותר..( כשעומדת בפניהם האפשרות להעביר מסרים תחת פיקוח קל קצת יותר..) הדמוקרטיה היא השיטה הפחות גרועה מבין כל המוצעות,אם יש לך רעיון חדש ( חוץ מאנרכיה) אני פתוח להצעות...ושלא תבין לא נכון, אני כלל לא מרוצה מהמצב הקיים אך אני גם לא מרשה לעצמי לשגות בדימיונות שווא,חבל על הזמן והאנרגיה, השינוי והשיפור צריכים לבוא מתוך הקיים ולא בדמות שיטה חדשה, שכבר נוסתה בצורה זו או אחרת בעבר ונכשלה כישלון חרוץ ומר. המדינה היא יצירה מלאכותית ? ומה עם השבט ? הממלכה ? מקום העבודה ? חבורה של ילדים בעלי השקפת עולם זהה המכנים עצמם אנרכיסטים ובשום פנים ואופן לא יהיו מוכנים לצרף לשורותיהם ימני קיצוני הדוגל בארץ ישראל השלמה ? הזאבים החיים בלהקות ? הכלב המסמן טריטוריה באמצעות השתן שלו? כולם יצירות מלאכותיות ? איך אתה מתכוון להשליט את הסדר הלא מלאכותי שלך על עולם כל כך מלאכותי? ברור לך שתצטרך להשתמש בכוח רב, ככה זה כשיוצאים נגד אלפי שנות אבולוציה.חינוך לבד לא יעזור, שמעתי שמכות חשמל אפקטיביות מאוד לדיכוי כל מיני יצרים, תחושות ורגשות חסרי חשיבות שלעיתים בני אדם נוטים לחטוא בהם. כן כן, אילוף מחדש, זו האנרכיה האמיתית. אני מצפה בכיליון עיניים לחופש שאתה מציע לי..אגב למודל החברתי שאתה מציע, יש לדעתך סיכוי לשרוד בעולם בו בני אדם מתווכחים על גבי פורומים כתומים שעות על גבי שעות רק משום שהם חוששים מפני פגיעה קלה באגו ( לא האגו של פרויד..) ? באשר לכנס השואה,תגיד מה שתגיד, אני בכל זאת חושב שהזקן של אחמדי סקסי.

למעלה