אינה רייטנר - מיהו יוסי שורץ

Arikk16

New member
אני רק אסכם את זה בקצרה

כי אין לי ממש זמן.... מהו חופש אם לא חופש מהעבודה? משגרה קשה ומשעממת? הרי זהו החופש המשחרר ביותר לא תעבוד קשה = לא תזכה לחופש שאתה כל כך מייחל אליו... זה היה כיוון המחשבה שלי זה לא שאני עובד בעבודה "הנהדרת ביותר בעולם"...

JiyuuKi

New member
אבל כל אדם הוא שונה!

אני אתן לך את עצמי כדוגמא - אני נורא אוהב לעסוק בהרבה פעילויות שונות. אני אוהב לתכנת דברים, ואני אוהב לכתוב סיפורים או שירים. אני גם אוהב לנגן בגיטרה שלי. אני אוהב לטייל בארץ, או אפילו סתם להרגיש את הטבע על חוף הים. אני אוהב גם לקרוא ספרים - יש כל כך הרבה ספרים שאני רוצה לקרוא אך אין לי זמן. אני גם אוהב ללמוד - פיסיקה, ופסיכולוגיה, ומדעי המוח, ופילוסופיה ותיכנות ומתמטיקה - מה לא. העולם כל כך מעניין. אני גם אוהב לחשוב, ולבלות זמן עם עצמי בתהייה על דברים. אני אוהב גם לבלות עם חברים. ואני אוהב אומנות ואני אוהב ספורט ואני אוהב לראות סרטים. יש כל כך הרבה דברים נפלאים לעשות ובשבילי החופש הוא היכולת לבחור בין כולם. לממש את עצמי עד הקצה - להוציא ממני את המיטב. אני מרגיש שאם אני יושב בעבודה יותר מדיי שעות אני סתם מתבזבז. זה לא כיף לי. זה לא נותן לי סיפוק. ואם כבר יש לי חופש אז אין לי ממש זמן לשקוע בו ואני יותר מדיי לחוץ מכדי להינות ממנו. כשאני עובד אני מצליח לקרוא ספר אחד כל איזה שלוש חודשים מרוב שאין לי זמן, אני בקושי מצליח ללמוד, ובטח שאין לי זמן לטייל או לעשות את שאר הדברים שאני אוהב. אז אם אתה נהנה מזה אז סבבה. לא כולם. במצב שונה, אף אחד לא היה מכריח אותך לעבוד פחות. הייתה יכול עדיין להמשיך לעבוד את אותה כמות שעות כפי שאתה עובד עכשיו, אך הייתה ניתנת לך האפשרות לעבוד פחות - וזה מה שחשוב. וזה לא שאם נעבוד פחות אז יהיה פחות תוצר. להיפך! אם נשב ונארגן את הדברים, ונתכנן את הפעילות שלנו במקום שכל אחד ידאג לעצמו - אם נשלב את פעילותם של 6 מליארד(!) בני אדם ונפעל יחד בחכמה - נוכל להגיע לתוצאות שאפילו לא העזנו לחלום עליהן. אם נלמד לשתף פעולה, נוכל רק להרוויח מזה. אם נפעל למען עצמנו ברור שנרוויח יותר מאשר אם נפעל מתוך אינסטינקטים וחייתיות.. אם נפעל מתוך בינה ומחשבה ברור שנצליח יותר מאשר אם נפעל מתוך אטימות ועצלות. בנוסף, החופש של אדם לעבוד במה שהוא אוהב, ולא במה שזמין במקום בו הוא גדל או בתקופת הזמן בה הוא חיי, יעניק לאנשים מוטיבציה אדירה. אם כל אחד יעבוד בעבודה שהוא אוהב הוא ירצה להתפתח ולתרום. התפוקה שלו תעלה עשרות מונים. אנשים יגיעו לדרגות גבוהות הרבה יותר ממה שידענו. נוכל ליצור רנסאנס שני.

InDaHouse

New member
WOW

הסבר יפהפה! כבר הרבה זמן שלא למדתי כל כך הרבה מקטע כזה קצר. יישר כוח ואשמח אם תתרום מכישוריך בקולקטיב האנרכיסטי בתפוז.

משקיף25

New member
אתה מייצג את כל מה שרע באנרכיזם

מה הבעיה שלי עם אנרכיזם: אנרכיסטים באים בדרך כלל משכבת מעמד ביניים מתרושש, נבהלים כמוני מהקפיטליזם, אבל בשעה שיש הרבה יותר אנשים מובטלים, רעבים, וכאלה שאין להם כלום - אומרים האנרכיסטים: "צרוך פחות, חיה יותר, היה מודע לעצמך, אל תעבוד בשביל 'אל' הכסף..." נראה לאנרכיסטים שכל האחרים הם עורכי דין מוצלחים שעובדים 16 שעות ביום בשביל לשדרג ממכונית עם גג נפתח מסוג X', למכונית עם גג נפתח מסוג Y', בזמן שהרבה יותר אנשים עובדים 16 שעות ביום בשתי משרות ועדיין לא מצליחים לפרנס את משפחתם, אותם אנשים לא בדיוק יכולים לאמץ את ההמלצה "לעבוד פחות לחיות יותר..." האנרכיזם בא לטפל בקפיטליזם ותוצריו (זיהום, אפליה, דיכוי) בצורה שטחית, יש שיאמרו "היפית", ללא איגודי עובדים, ללא המעמד המדוכא ורצוי ללא מדינה כלל... הוא בא מהשכבות המבוססות, מקיים מין "פרישות מרצון" ואל השכבות המבוססות פונה בעיקר לגבי תרבות הצריכה, תופעה מכוערת לכשעצמה, אולם סימפטום שולי שהוא נחלתו של מיעוט בר מזל לרוב - כאילו שהבעיה היא שיש יותר מדי צריכה בעולם ולא מחסור. כמובן שאין להכליל, ויש גם זרמים שפויים באנרכיזם, "אנרכו-סינדיקליזם" למשל (אם אני לא טועה, חומסקי נמנה עליו), וגם אנרכו-קומוניזם כמובן, אבל נראה שלפחות בארץ אין מהם כלום, רק מגודלי שיער עם ג'ינסים גזורים בתחנה המרכזית ועל יד "סלון מזל". שאומרים לכם: "תצרכו פחות - תחיו יותר"...
כבר כתבתי את הדברים כאן.

JiyuuKi

New member
צודק. ומה אתה רוצה?

איך לדעתך צריך לפעול כדי לשפר את העולם? אני לא נגדך. לדעתי כל אחד צריך לפעול איך שהוא רואה לנכון. לכל אחד גישה אחרת, מטרות אחרות וראיית עולם שונה. אם לדעתך משהו חשוב אז תפעל! אל תחכה שאני או מישהו אחר יעשה זאת. תגבש את הדעות שלך, תארגן מה שצריך, ואם אני ירגיש מחובר לזה אני אפילו יעזור לך. וכמוני עוד המון אחרים. הגישה שלך היא פשוט פורמלית יותר, מעשית יותר. אתה רוצה להשתמש במערכת הקיימת וליצור שינויים בתנאי החיים של אנשים. אני מעדיף לשנות את האנשים, לנסות לגרום לאנשים לראות יותר דברים ולהשתחרר מהדעות הקדומות שהם תקועים בהם, בתקווה שלאחר מכן המון אנשים יהפכו להיות כמוך, ויפעלו גם הם למען אחרים ולמען עצמם. וזה אפילו עדיף שכל אחד יפעל בתחום אחר. אנשים עצמאיים, אנשים חושבים. -זה אנרכיזם! אנחנו לא צרכים להיות מאורגנים במסגרת בעלת חוקים שרק יפריעו לנו. אני חושב שיותר ממה שאמרת, אנרכיזם זה חופש. אנרכיזם זה עצמאות. אנרכיזם זה הבנה. אנרכיזם זה אהבה. הדבר שאני רואה כמשותף לרוב האנרכיסטים זה אהבה עצומה לחיים. שלהם ושל אחרים. ובכלל, אני לא מפחד מקפיטליזם. אני יודע שאני יכול לשלוט בזה. יש לי הבנה מעולה בעיקר בתחומים מתמטיים ועסקיים. אני לומד במהירות, אני מבין, יש לי יוזמה. ואני דיי בטוח שהייתי יכול להיות עשיר במהירות. עד לפני כמה שנים אפילו בניתי על זה. מתוך התמימות של ילד, הבטחתי לעצמי שאני אהיה עשיר. עכשיו אחרי שראיתי איך העולם פועל באמת, אחרי שאני מבין על חשבון מי הכסף של העשירים מגיע, אחרי שאני מבין שאנשים מתים בעולם בגלל שאין להם אוכל, אני פשוט לא מסוגל, מוסרית, להחזיק יותר מדיי כסף. ובכלל, אין לי ממש מה לעשות עם כל כך הרבה חוץ מלתרום. אני צריך מעט מאוד בשביל לחיות. אין לי בעייה להרוויח כסף. אני חושב שזה דיי קל ושאני אפילו בנוי לזה. אני פשוט מרגיש שזה לא בסדר שהכסף שלי מגיע על חשבון אחרים. זה שאני חכם יותר מבחינה עסקית ולמדתי קצת יותר על הנושא אומר שמגיע לי להינות יותר? זה שהיה לי מזל והתחלתי ממצב כלכלי שאפשר לי להיות עשיר אומר שמגיע לי לקחת את הכסף מאחרים? וגם תשים לב שלא אמרתי שאנשים צרכים לעבוד פחות! לא בעולם הזה לפחות. אמרתי שאפשר לעבוד פחות, שאנשים צרכים לרצות לעבוד פחות, ושאנחנו צרכים לשנות את המערכת כך שאנחנו נוכל לעבוד פחות. אני בטח לא יבוא לאבא שמפרנס את המשפחה שלו בעמל רב ויגיד לו לעבוד פחות ושהוא קפיטליסט חסר כל מחשבה :\ אין לי שום הצעות פורמליות. אני לא אבוא לאנשים ואנסה לשנות את ההתנהגות שלהם. אני מאמין שאם אדם צורך יותר מדיי אז הוא עושה את זה מכיוון שהוא לא מבין את עצמו טוב מספיק. אם אני רוצה לשנות את זה אני צריך לעזור לו להשכיל. לראות את מה שאני רואה איך שאני רואה. הדבר היחיד שאני רוצה זה שכולם יראו את החיים ממקום גבוהה יותר. שינסו לחשוב בהגיון - להביט, להבין, להסיק. לשחרר אותם מהדעות הקדומות ומהבורות. אני לא רוצה להכריח אף אחד או להגיד לו שאני יודע יותר טוב ממנו איך הוא צריך לחיות כי אני לא! אני גם לא מתכוון לעבוד בשביל אחרים או להיאבק בישבילם!

למעלה