צודק. ומה אתה רוצה?
איך לדעתך צריך לפעול כדי לשפר את העולם? אני לא נגדך. לדעתי כל אחד צריך לפעול איך שהוא רואה לנכון. לכל אחד גישה אחרת, מטרות אחרות וראיית עולם שונה. אם לדעתך משהו חשוב אז תפעל! אל תחכה שאני או מישהו אחר יעשה זאת. תגבש את הדעות שלך, תארגן מה שצריך, ואם אני ירגיש מחובר לזה אני אפילו יעזור לך. וכמוני עוד המון אחרים. הגישה שלך היא פשוט פורמלית יותר, מעשית יותר. אתה רוצה להשתמש במערכת הקיימת וליצור שינויים בתנאי החיים של אנשים. אני מעדיף לשנות את האנשים, לנסות לגרום לאנשים לראות יותר דברים ולהשתחרר מהדעות הקדומות שהם תקועים בהם, בתקווה שלאחר מכן המון אנשים יהפכו להיות כמוך, ויפעלו גם הם למען אחרים ולמען עצמם. וזה אפילו עדיף שכל אחד יפעל בתחום אחר. אנשים עצמאיים, אנשים חושבים. -זה אנרכיזם! אנחנו לא צרכים להיות מאורגנים במסגרת בעלת חוקים שרק יפריעו לנו. אני חושב שיותר ממה שאמרת, אנרכיזם זה חופש. אנרכיזם זה עצמאות. אנרכיזם זה הבנה. אנרכיזם זה אהבה. הדבר שאני רואה כמשותף לרוב האנרכיסטים זה אהבה עצומה לחיים. שלהם ושל אחרים. ובכלל, אני לא מפחד מקפיטליזם. אני יודע שאני יכול לשלוט בזה. יש לי הבנה מעולה בעיקר בתחומים מתמטיים ועסקיים. אני לומד במהירות, אני מבין, יש לי יוזמה. ואני דיי בטוח שהייתי יכול להיות עשיר במהירות. עד לפני כמה שנים אפילו בניתי על זה. מתוך התמימות של ילד, הבטחתי לעצמי שאני אהיה עשיר. עכשיו אחרי שראיתי איך העולם פועל באמת, אחרי שאני מבין על חשבון מי הכסף של העשירים מגיע, אחרי שאני מבין שאנשים מתים בעולם בגלל שאין להם אוכל, אני פשוט לא מסוגל, מוסרית, להחזיק יותר מדיי כסף. ובכלל, אין לי ממש מה לעשות עם כל כך הרבה חוץ מלתרום. אני צריך מעט מאוד בשביל לחיות. אין לי בעייה להרוויח כסף. אני חושב שזה דיי קל ושאני אפילו בנוי לזה. אני פשוט מרגיש שזה לא בסדר שהכסף שלי מגיע על חשבון אחרים. זה שאני חכם יותר מבחינה עסקית ולמדתי קצת יותר על הנושא אומר שמגיע לי להינות יותר? זה שהיה לי מזל והתחלתי ממצב כלכלי שאפשר לי להיות עשיר אומר שמגיע לי לקחת את הכסף מאחרים? וגם תשים לב שלא אמרתי שאנשים צרכים לעבוד פחות! לא בעולם הזה לפחות. אמרתי שאפשר לעבוד פחות, שאנשים צרכים לרצות לעבוד פחות, ושאנחנו צרכים לשנות את המערכת כך שאנחנו נוכל לעבוד פחות. אני בטח לא יבוא לאבא שמפרנס את המשפחה שלו בעמל רב ויגיד לו לעבוד פחות ושהוא קפיטליסט חסר כל מחשבה :\ אין לי שום הצעות פורמליות. אני לא אבוא לאנשים ואנסה לשנות את ההתנהגות שלהם. אני מאמין שאם אדם צורך יותר מדיי אז הוא עושה את זה מכיוון שהוא לא מבין את עצמו טוב מספיק. אם אני רוצה לשנות את זה אני צריך לעזור לו להשכיל. לראות את מה שאני רואה איך שאני רואה. הדבר היחיד שאני רוצה זה שכולם יראו את החיים ממקום גבוהה יותר. שינסו לחשוב בהגיון - להביט, להבין, להסיק. לשחרר אותם מהדעות הקדומות ומהבורות. אני לא רוצה להכריח אף אחד או להגיד לו שאני יודע יותר טוב ממנו איך הוא צריך לחיות כי אני לא! אני גם לא מתכוון לעבוד בשביל אחרים או להיאבק בישבילם!