אינטיליגנציה ואבולוציה

כפי שכתבו לפני קה להגדיר אינטיליגנציה

אבל אנסה בכל זאת: אינטיליגנציה היא היכולת של בעל חיים להגיב תגובה התנהגותית לקלט חושי המעלה את הפיטנס שלו במצבים משתנים. גם כאן יש בעיה קשה של הגדרות, למשל מה ההבדל בין תגובה התנהגותית ותגובה פיזילוגית? האם שינוי בקצב הדופק או שינוי בקצב הנשימה הוא תגובה התנהגותית, פיזיולוגית או שניהם?
אבל לאחר שהתעלמנו משאלות של חוכמולוגים, אפשר להעלות שאלה פשוטה אחת: האם האבולוציה בהכרח מביאה להגדלת יכולת התגובה על קלט? כדי לענות על שאלה זו יש לחפש האם ישנם בעלי חיים שאיבדו יכולת כזו. למרבה המזל, יש כאלה.
מוצאם של השרשורים, למשל, הוא מתולעים שטוחות פעילות. בעברם האבולוציוני היתה להן מערכת שרירים, הן חיפשו מזון באופן אקטיבי ובחרו בני זוג, או לפחות מצאו אותם. כיום שרשור הוא לא יותר ממערכת ייצור ביצים הדבוקה באמצעות מערכת קרסים וכפתורי הדבקה אימתנית למעי הפונדקאי. השלב ה"פעיל" ביותר במחזור החיים של השרשור הוא הזיגוטה. יחד עם זאת לשרשור יש מערכת עצבים ארוכה, דמוית סולם, העוברת לכל אורכו. מה היא יכולה לקלוט ואיזה תגובה יכול השרשור להגיב על משהו? כלום. התגובה ההתנהגותית היחידה של שרשור לסביבתו, אם ניתן לקרוא לזה כך, היא העברת זרע מפרט אחד לפרט אחר הצמוד אליו.
 

דייהטסו

New member
אולי הקואלה היא דוגמא למה שאתה מחפש

מתוך ויקי האנגלית
The brain in the ancestors of the modern koala once filled the whole cranial cavity, but has become drastically reduced in the present species, a degeneration scientists suspect is an adaptation to a diet low in energy
 
למעלה