אינטרנט ללא פורנוגרפיה??

אינטרנט ללא פורנוגרפיה??

מה דעתכם על הסוגייה הזו שכל הזמן עולה לסדר היום - לי נראה שגם לציבור לא דתי צריך להיות עניין בזה בגלל שגלישה באתרים פורנוגרפיים מפרקת משפחות (וזה ממש מוכח), וגורמת לטונות של בזבוז זמן של עובדים במשרדים שונים (שזה הרבה מאד כסף למשק) וגם בגלל שחינוכית האתרים האלה הורסים כל 'חינוך מיני' נורמלי שאפשר לקבל והופכת את כל העניין למשהו הרבה יותר בהמי וולגרי וגס. מצד שני - פגיעה ב'חופש הגלישה' היא ממש פגיעה בדבר המרכזי שמגדיר היום 'חילוני' - החופש. מה דעתכם?

מניסיון.

את מי שזה לא מעניין זה לא יהווה עבורו הפרעה. אני אישית מאמינה שהחינוך מהבית משפיע בצורה חד משמעית על הבחירה של הילדים אחר כך בעולם הגדול.

אי אפשר לצנזר אינטרנט לאנשים מבוגרים

אנחנו לא סין או או אירן. מה שכן, הורים צריכים לפקח ולהשגיח כל הזמן על ילדיהם הקטינים. יש גם תוכנות לסינון תוכן למי שצריך אגב, לדעתי אם זוג מתגרש בגלל אינטרנט - מן הסתם כנראה שמלכתחילה לא היו שם יחסים מי יודע מה בריאים וטובים חוץ מזה, אנשים מתגרשים גם בקהילות שפחות חשופות לאינטרנט, כמו למשל קהילות חרדיות

אינטרנט זה כלי משחית.

התכנים שמוצגים בו הם אלימים פיזית ונפשית. יש שם דברים שאנשים לא יחלמו כל חייהם שדברים כאלה קיימים בכלל.. הדבר הזה הרסני ברמות ששום דבר בעולם החיצון לא יכול לקלקל. ברור לכל שזה גם דבר גאוני שמיקל בצורה משמעותית את החיים! ולו רק הגוגל.. אבל ילדים אמורים להיות בפיקוח מלא, ובחסימות לאתרי אלימות ופורנו. לא מקבל תירוצים כמו חינוך מבית וכו` כי כשזה מול העיניים החינוך נשאר בבית. ואם ביל גייטס מגביל את ילדיו לשעות גלישה ידועות מראש + פיקוח של מצלמה מעל למחשב, אז זה אומר משהו.. כל מבוגר צריך לדעת לשלוט על עצמו, ואם אחד מבני הזוג חושב שזה הורס ביחסים ביניהם יש אפשרות חסימה לאתרים לא רצויים, וכל חברת אינטרנט שמכבדת עצמה נותנת את האופצייה הזו. אז לילדים צריך להציב גבולות ברורים, ומבוגרים מספיק גדולים כדי לדעת מה טוב להם ומה פחות.

גלבטרון

New member
אבל אתה משתמש בו בכל זאת - מדוע הצביעות?

אינטרנט הוא לא "רוע" ולא הרסני! הוא אמצעי תקשורת טכנולוגי מתקדם! הוא כלי! ובכך הוא לא "טוב" ולא "רע". הוא לא "כלי משחית"! צריך לדעת איך להשתמש בו כיאות, במידה הנכונה. אתם מדברים על אתרים למבוגרים כאילו שהם דבר הכי רע שקיים והם הסיבה לכל הצרות בעולם - קישקוש! הכל עניין של חינוך וחינוך מתחיל בבית! אם תקחו ילד שההורים שלו לא מסבירים או מלמדים אותו על חינוך מיני והילד לא יבין שזה דבר נורמלי שאז הוא יחפש מקורות מידע אחרים דרך חברים, מכרים, מגזינים ואינטרנט. אם יסבירו לילדים וילמדו אותם כמו שצריך (החל מהבית וכלה בביתי הספר) אתם תראו שפחות ילדים יכנסו לאתרים הפורנוגרפים ברשת.

חומד, אני גולש מסלולארי.

ואני חושב שאתה חי בחברה שממש מקשיבה להוריה/מחנכיה בצורה אבסולוטית. פששש.. למד אותי על החינוך הזה. אני יודע שלכל ילד בן 15 יש הורמונים בשמיים. שים לו אפשרות וידע להכנס ודבר איתי כמה אחוזים לא יכנסו..

גלבטרון

New member
אז אותי ואת החברים שלי חינכו כמו שצריך

וליגלוש בנייד זהה לגלישה ברשת - מה אתה מנסה להתחכם? מה אתה חושב - שאי אפשר לגלוש לאתרים למבוגרים דרך הנייד? אם מבחינתך האינטרנט הוא "מקום איום ונורא" אז אל תהיה צבוע - תפסיק לגלוש בו.

יפה.

תן לי את הבי``ס שלך. כנראה זה משהו מאוד מיוחד. או שזה של חנונים.. בכל אופן, אני לא מדור 3 והתכנים שיש פה לא שווים צפיה, וזה מאוד מסורבל גם אם אתה ממש רוצה. בקיצור, כנראה שמישהו אחר פה מתחכם. ואם מדברים, אני יכול להתחבר ב40₪ ספק ותשתית אתה יודע? ואני לא מתחבר למרות שהפיתוי גדול.

גלבטרון

New member
אין קשר לביה"ס - חינוך מתחיל בבית!

או שהורים עושים את עבודה כמו שצריך או שהם לא עושים. + תחליט. או שאינטרנט זה דבר נורא ומתועב ואז את תשתמש בו ואל תגלוש בו בשום צורה או... שהוא כלי תקשורת רלוונטי עבורך ואז תשתמש בו לא משנה איך, דרך נייד או מחשב או טלויזיה או קונסולת משחקים. לבוא ולומר שאינטרנט זה ככה וככה כאשר אתה עצמך משתמש במדיום הזה - זו צביעות ועשיית צחוק מעצמך וחבל. כדי להראות שאתה "עומד בפיתוי" אתה לא יכול להוכיח זאת בכך שאתה משליך את הדבר המפתה החוצה ולא מאפשר לך גישה אליו אלא אאתה צריך לעמוד מולו ולומר אני לא צריך אותו - וזה נכון כלפי כל "פיתוי" אינטרנט או שוקולד או כל דבר אחר. יש אנשים שאין להם מספיק כוח רצון ואז הם מסלקים את הפיתוי לגמרי מחיים וזה לגיטימי כל אדם הינו שונה. אבל התחכמות? - זו בדיחה. אם אסור אז אסור ואם מותר אז מותר. אין אמצע בנושא זה.

אני ינסה להסביר בדרך אחרת.

באינטרנט יש רע. נקודה. זה עדיין לא אומר שאני נגד, אלא אני מציג עובדות. כל המילים שהתבטאתי מקודם נוגעים ברוב מוחץ ממחשב, מסלולאר זה כמעט לא רלוונטי! אצלי אפי` פונקציית התמונות כבוי, כי זה מכביד עלי. מעבר לזה שכל מה שדיברתי זה כלפי ילדים, ואני חושב שגם הנושא שנפתח דיבר על זה.

גלבטרון

New member
אין רע באינטרנט - יש דברים שאיך מסכים איתם

"רע" זה לא דבר ספיציפי. יש הרבה דברים שקיימים באינטרנט שאני נגדם, כמו אתרי נאצים וגזענות למיניהם, אתרי מירמה ועוד... אבל זה לא אומר שהאינטרנט זה מדיום "רע" רק שיש אנשים שמשתמשים בו לרעה - בדיוק כפי שיש אנשים שמשתמשים לרעה במדיום הספרים. אני לא רואה אותך יוצא כנגד ה"זוהמה" וה"רוע" שבספרים נכון? או ברדיו, נכון? אם אתה אומר שאינטרנט זה "רע" ואסור להשתמש במדיום זה אבל אתה גולש ומשתמש בו דרך הטלפון הנייד אז , מתנצל שאני זה שצריך להעיר אותך למציאות אבל, אתה צבוע. אולי אתה לא רוצה להיות כזה אבל מעשיך ודבריך הופכים אותך לכזה וכך כל אדם שנוהג כמוך. אם אפשר "לרקוד על שתי חתונות". או שאינטרנט זה מדיום מעשי בעיניך הוא שהוא לא מדיום מעשי. או שמותר לגלוש בו או שאסור. אם למשל אדם X אומר שטלויזיה היא "רעה" אז אסור לו לראות טלויזיה לא דרך טלפון נייד ולא דרך מקלט ולא דרך מחשב ובטח שבטח לא לשדר דרכה תכנים.

ddt47

New member
האינטרנט לא שונה מהחיים כפי שהם במציאות......

כאשר גילו את הזהב אז לא תארו לעצמם שיהרגו וישחטו למענו כאשר סיטטו את האבן הראשונה לחיתוך בשר לא שערו שבעתיד היא תשמש להרג בני מינם וכך אם הדינמיט והנפט והאינטרנט כל דבר חדש יש לו את תקופת ההיסתגלות ותקופת הנסיון שבו הכל יכול לקרות וזה כמו אותו ילד שרוצה ללמוד על בשרו ולכן שום הורה לא יצליח להניא אותו מכך והוא יעשה אם ההורה ירצה או לא מלפניו או מאחורי גבו ולכן חידלו להתרגש גם האנטרנט יעבור את תקופת ההרצה שלו ואם תלחמו נגדו אז התקופה תתארך וזה רק עושה את הכל גרוע יותר ולכן צריך לזרום אם זה ללמוד את נקודות התורפה ולהמציא תוכנות למי שלא רוצה לראות את הכל רק חלק וכמו שאומרים הכלבים נובחים והשיירה עוברת.

בסוף דבריך קלעת לנקודה עליה דברתי.

אך זה מופנה רק למבוגרים. לילדים אמורים לצנזר ומבחינתי שהילד בן ה4 אומר לאמא שלו אחרי איזו סידרה שראו יחד שהוא רוצה להתנשק איתה, זה מסביר הכל.

ddt47

New member
מצד אחד יש אכן להגביל זאת לילדים אבל......

מאידך גיסא יש ללמד אותם מגיל צעיר יותר להתיחס למין כדבר היפה ביותר ולהקנות להם ידע מאוזן היות וילדים תמיד מוצאים דרך לאתרים מוגבלים ולכן כאשר אתה מקנה להם ידע בסיסי בריא אז הם יותר מודעים למה שהם רואים ויש להם כלים לאזן.

לילית36

New member
דעתי

א. חזרה בתשובה מפרקת הרבה יותר משפחות, מוכח. ב. במשרדים שאני מסתובבת לא ראית אנשים גולשים באתרים פורנוגרפים. ג. אתרים פורנוגרפים לא נועדו לחנך, ולא מודל לחיקוי, גס ובהמי, מסכימה . ד. בטלפון אחד ניתן לחסום את אותם אתרים משוקצים, מבלי להיכנם לאחרים לצלחת. ה. חופש הגלישה ממש לא הדבר המרכזי בשום הגדרה חילונית. ו. חוץ מהנ"ל אתה ממש צודק.

ברשותך, אני מתייחס לחלק.

היות ואני מנייד... אז ככה, חזרה בתשובה הורסת משפחות? וזה עוד מוכח... אפשר הוכחות? היות ואני מכיר כמה שלהיפך, הקשר התהדק בעקבות החזרה. ב. את מסתובבת במשרדים... חחח חשבת איזה פדיחה זה לתפוס מישהו גולש באתרים שכאלה.. הם גולשים בזמן שאת לא באיזור. זה שלא ראית, לא מחייב שזה לא קיים.

לילית36

New member
הרשות ניתנה, ותגובתי

ובכן, אם באמת יש את נפשך לדעת, ואתה מוכן להשקיע, הודיע לי, ואני מתחייבת לקחת אותך לשלוש משפחות שאני מכירה, האחת הבן התנתק ממשפחתו (כשרות). השניה, חבר טוב (שהיה חבר טוב) התגרש ואף לא שילם מזונות, השלישית, זוג שכנים שהאישה חזרה בתשובה, והגבר עזב את הבית. אלה שלושה מקרים שאני מכירה אישית, ואם הנושא באמת מטריד אותך, ושוב לא רק לצורך הצורך להגיב, אני אחפס בשבילך פסקי דין בנושא. מסופקני אם יהדות בשבילך יכול להוכיח את טענתו בנושא זה ואלה שאחריו. אני מבינה שהצחקתי אותך כשטענתי שלא ראיתי אנשים שגולשים באתרים "שכאלה", לא מצחיק אותך שיהדות בשבילך מדבר על טונות של בזבוז זמן כעובדים גולשים באתרים כאלה בזמן העבודה, הוא כן ראה. לגיטימי להתווכח בנושא הפורנוגרפיה, אבל לרתום את כל עוולות העולם לנושא זו שטות. לא אמרתי שאנשים לא גולשים באתרים אלה בזמן העבודה, אבל לקשור את זה לביזבוז זמן וכסף, שטויות. אנשים שיושבים שעות וימים מול מחשב זקוקים להפסקה/מנוחה/הרגעות מהשיגרה, ישנם חברות הי טק שהכשירו חדר עם שולחן פינג-פונג ומכשירי כושר לצורך זה ובזמן העבודה, אני מניחה שיש שיבחרו להרגע בגלישה בפורום יהדות לחילונים, ואחרים לאתרים כחולים. במפעלים ביפן נהוג להוציא את העובדים להפסקות התעמלות במהלך העבודה, הוכח שהתפוקה עלתה.

אנסה להתייחס לשאלות ששאלת אותי:

לגבי מקרי גירושין, שלפתי כמה קישורים במהירות: 1. מאמר של הרב אלישע אבינר בעיתון הצופה: "לפני מספר שבועות, סיפר לי עו''ד שהוא טיפל ביום אחד בשלושה תיקי גירושין על רקע של גלישת הבעל באתרי זימה. חלק מהמשפחות באו מרקע חרדי." (ואגב, כפי שאת רואה אין לי בעיה לצטט גם את זה בחלק מהמשפחות באו מרקע חרדי, אין ספק שהמכה הזו לא פסחה על אף ציבור). 2. המטפלת הזוגית ריקי רדלוס: " לפי דברי הפסיכולוגית האמריקאית שירלי גלאס, הבגידה הוירטואלית מולידה קשרים עמוקים ומלאי חיזוקים הדדיים, מחמאות, פתיחות וגילויי לב. השותפים לקשר כזה לא תמיד שמים לב שהם חצו את קו היחסים האפלטוניים, ובעצם מדברים בשפה של אהבה רומנטית. היא גילתה כי אחוז גבוה בצורה מדהימה מבין מטופליה שניהלו פרשיות אהבים מחוץ לנישואין עשו זאת עם מישהו שהיה ידיד לצ'אט, ובמספר גדול מאוד ממקרים אלו ידידות זו הפכה למערכת יחסים מלאה וסודית." 3. עו"ד אלינור ליבוביץ': "אם מניחים על כף המאזניים את יתרונות האינטרנט בתחום ניהול הגירושים, לעומת הנזק שהוא גורם לעתים קרובות לזוגות נשואים, אומרת עו"ד אלינור לייבוביץ', הכף נוטה באופן חד משמעית לכיוון הנזק. האינטרנט גרם שבר בהרבה מאוד בתי אב, שאני לא בטוחה שהיה נגרם בדרכים אחרות. במקרים רבים האינטרנט הוא הזרז, לא הגורם. יש זוגות שממילא היו מתגרשים. קורה שזוגות שחיים די בסדר באופן כללי, מגלים פתאום דרך האינטרנט אופציות חדשות" מספרת עו"ד אלינור ליבוביץ'. "האינטרנט זה כמו ריקודי העם בעשור הקודם מבחינת אופציות הבגידה. מניסיון רב שצברתי בשנים האחרונות, נושא הבגידה הוא אחד הסיבות העיקריות לגירושים, ומאוד קל להיגרר לבגידה כשמתחילים לנהל שיחות צ'אטים". אם תרצי עוד דוגמאות אני מוכן להביא עוד עשרות ומאות. אני חושב שלכל מי שמבין בתחום אין ספק שהכלים שהאינטרנט הביא לעולם (הצ'טים, הגלישה בקלי קלות לאתרי פורנוגרפיה כמעט בלי להשאיר עקיבות וכו') העלתה מאד את רמת הקלות של הבגידה וממילא תרמה משמעותית לעלייה באחוזי הגירושין (ולגבי הטענות שהושמעו שגם פעם היו מתגרשים אז זה כמובן נכון - אך ממש לא בכאלו אחוזים, וזה שגם בציבור החרדי מתגרשים - זה גם נכון, וגם שם יש עלייה משמעותית, וגם שם זה בגלל האינטרנט!). לגבי הסוגייה השנייה של הגלישה במקומות עבודה - אין לי כח כרגע לחפש מקורות (אולי מאוחר יותר), אבל אני בטוח שאם תשאלי מעסיק או שניים גדולים (שיש להם כמה עשרות עובדים) האם הסוגייה הזו מטרידה אותם - אני בטוח שתקבלי תשובה חיובית. כמובן שיש ליצור לעובדים זמני מנוחה ושישחק בהם טניס שולחן או יעשנו בחוץ, ושהפסקות אלו מגבירות ת התפוקה. הבעייה היא שכשהם חוזרים מההפסקות - הם חוזרים למחשב ואז מבזבזים את זמנם בגלישה באתרי פורנו... אני אומר לך מידיעה שהבעייה הזו מאד מאד מטרידה מעסיקים היום.

קישור למאמר חשוב בנושא:

הנה מאמר מתוך האתר של עו"ד אלינור ליבוביץ בו היא כותבת בפירוש כי: "בשנים האחרונות עלה משמעותית מספר המקרים בהם האינטרנט והמחשב הפכו לזרז שהביא לגירושין. הנגישות והקלות בהן ניתן ליצור קשר עם גברים ונשים באמצעות תוכנות מסרים כגון ICQ , אודיגו ומסנגר הביאו לגידול ניכר במספר הקשרים הרומנטיים והבגידות". המאמר הקודם שלה שציטטתי בהודעה הקודמת היה לקוח מכאן.

למעלה