אינטרנט ללא פורנוגרפיה??

לילית36

New member
לא כצעקתה

פתח דבר צפיה בתכנים פורנוגרפים אסורים מבחינת ההלכה, וכמו כל דבר שאסור בהלכה אני לא מצפה מאדם דתי תגובה אחרת מאשר גוואלד!!! כל מה שאתה אומר בנושא הנדון אתה חושב גם על רחצה מעורבת בברכה. כבר כתבתי וכמו אז גם עכשיו, ואני לא כותבת בציניות, אני פשוט לא מאמינה לאנשים אינטרסנטים שאומרים שמעתי, ראיתי, כמו פוליטיקאי שאומר קיבלתי היום מאות שיחות טלפון. אני מבקשת עובדות ראיות, כשהמגיב יוסי מאש ביקש הוכחות הצעתי לו אותם, אם הוא מוכן להשקיע מזמנו. במשפחה שנהרסה יש צד פגוע, אותו צד ישמח לדבר על הסיבה להרס. ושוב אני לא טוענת קטגורית שלא היה, אבל עו"ד סיפר לי... פשוט לא אמין בעיני, על אותו משקל אני יכולה לטעון שעו"ד אמר לי שעשרות משפחות במשבר ניצלו בזכות האינטרנט. ולעיניין 1) מאמר של הרב אבינר- ביקורתו של הרב מבוססת על מכתבים של בני נוער שנכשלו בגלישה לאתרים פורנוגרפים, נו, אז הם נכשלו , לא רלוונטי,מאחר ואותם בני נוער נכשלו בהקשר לאמונה, מה גם שמאמין בגיר שצורך פורנוגרפיה נכשל. אבינר כותב שאינו יודע אם צריכת הפורנוגרפיה מגבירה את האלימות המינית, אם הייתי קוראת מחקר שטוען לקשר ישיר בין פורנו לאלימות מינית הייתי אומרת שהרב טועה. בקשר לנזקים שהרב מונה, בעיקר יסורי נפש, זה לא מחקר, ואפילו לא סטטיסטיקה, הוא קיבל מספר מכתבים, אולי עשרות ואפילו מאות מבני נוער שמרגישים שנפשם התערערה, הוא לא קיבל מכתבים מאותם מאות אלפים שנפשם לא ניזוקה. לעומתו ד"ר פרי טוען שהרבנים מגזימים בתאור נזקי הפורנוגרפיה. 2) בגידה וירטואלית מביאה לבגידה ממשית- לא בהכרח, מה גם שהיא מתייחסת לצ'אטים ולא לפורנוגרפיה באינטרנט. 3) עו"ד ליבוביץ- ושוב היא לא מתייחסת לפורנו באינטרנט ,אלה לאינטרנט בכללותו, שהוא כמו ריקודי העם בעשור הקודם מבחינת אופציות הבגידה, מסכימה. אגב היא כוללת גם את הפורום הקדוש הזה. לסיום, לא היתי מתאבלת אם לא היו אתרי פורנו.

אייני

New member
אני לא בטוח שזה רק בגלל האינטרנט

אתם מסתכלים על העלייה בגירושים כאילו זה תוצר לוואי שהיחידי שאחראי לו זה האינטרנט. האמת? אני חושב שהוא לא כלכך אחראי עליהם. מה שבאמת אחראי זאת הפתיחות והנכונות יותר לקבל גירושים. תחשבו שבשנים קודמות להתגרש היה "נורא ואיום". היום אנשים הרבה יותר פתוחים לזה. פעם - להתגרש היה האופציה האחרונה ורק כשממש אין ברירה. היום רואים הרבה יותר אנשים מפרקים את החבילה והרבה יותר בקלות והרבה פחות מנסים להישאר ביחד ולהתמודד. היום להיות אם חד הורית זה הרבה יותר לגיטימי מאשר בעבר, למשל. האינטרנט - בנושא הזה תורם אולי להעלאת הפתיחות, יחד עם שאר אמצעי המדיה. בנוסף - אני מסכים שהאינטרנט -כמדיום של תקשורת- עלול להביא ליצירת בגידות וקשרים מיניים. אבל למה לעזאזל אתם מצפים ממשהו שהוא מדיום של תקשורת? כאילו, כל תקשורת שהיא עלולה להביא ליצירת קשרים ולבגידות (וכמובן לצפיה בתכנים רעים - כמו גזענות. ברדיו יש תחנות גזעניות, בטלוויזיה יש תוכניות מעודדות אלימות, ולעיתונות לא חסר בכלל)... ההבדל היחידי הוא שהאינטרנט הוא תקשורת מאוד מאוד נגישה יחסית. למרות שתכלס - אם מישהו רוצה, הוא לא צריך אינטרנט בשביל פורנו או משהו כזה. אבל האם הוא זה בבירור שמעלה את הגירושים באחוזים משמעותיים כלכך? אני לא כזה בטוח. תכלס, אפילו זוג שמתגרש בגלל שהגבר או האישה התחילו לדבר באינטרנט עם אחרים - הסיבה המרכזית האמיתית לדעתי היא הנכונות לקבל גירושים והעובדה שהזוגות כבר לא מנסים לעבוד על זה ולהישאר ביחד. ככה שתכלס - אני לא חושב שצריך להאשים רק את האינטרנט. האינטרנט הביא הרבה דברים חיוביים ושליליים. צריך פשוט לדעת להתמודד עם השליליים. כמו שיש עיתונות פליבוי - ואתם לא תקנו אותה, כמו שיש תחנות רדיו גזעניות - ואתם לא תקשיבו להן - ככה יש אתרים דפוקים - ופשוט אל תגלשו בהם.

ddt47

New member
הטיפשות של הדתיים היא שהם לא מבינים.....

שככל שדוחקים יותר ויותר אדם לפינה הוא נעשה מסוכן יותר ובלתי צפוי יותר ולכן אני חושב שכל מכשלה או מגבלה שהם מגבילים את החילוניים ומנסים לשלוט בחייהם הוא צעד נוסף הדרך לנפילתם שלהם ולכן לא זו הדרך לחיים משותפים לאל פלורליזם כמו בחו"ל כלאמר כמו שיהודי שחי בחו"ל אם הוא דתי אז הוא חי בין אנשים השונים ממנו בתפיסתם והם לא מגבילים אותו ולא ההוא אותם ועולם כמנהגו נוהג וכולם נשארים כשחצי תאוותם בידם.

קצת בעייתי בגלל

שעלו לפני חודש וקצת לכותרות הידיעות על שידול קטינות באינטרנט.. הרשת פורצת הגנות ומאידך כוחה בזה שהידע הוא נחלת הכלל ולא משהוא המצוי עוד על מגדל שן עוד... וגם נכון שהאיסור על משהו לא מנע מאיש לחטוא, אם וכשחש דחף..וזה די בדוק שגם בחברות סגורות קיים החטא והפשע.. לדעתי , ואני מסכימה עם אור הגנוז..הרוב מתחיל מהחינוך. יש לשאוף תמיד לאיזון! צריך ללמד נוער לבחור בטוב! (אכן אין ממש טוב מוחלט אך לגמרי כן נכון גם שכל האנשים יודעים להבדיל בין רע לטוב.. תשאלו תינוקות של בית רבן, ותראו כמה טהור ליבם..)

לקשמי

New member
אני חילונית שמתנגדת לפורנוגרפיה

מעבר לעובדה שזה דבר דוחה ומציג את המין בצורה מאוד רעה. אני לא חושבת שמין כשלעצמו הוא רע אבל סולדת מהדרך שבה הוא מוצג בתקשורת בכלל ובפורנוגרפיה בפרט. עבדתי בעבר כמתמללת דיונים בבתי משפט. בין היתר תמללתי גם משפטי אונס ו/או ניצול מיני. דבר אחד משותף היה לכל הנאשמים: כולם צפו בסרטים פורנוגרפיים או גלשו באתרים פורנוגרפיים. מעבר לדת אלה סרטים שמעודדים אונס ואלימות. למרבה הצער אלימות זה משהו שהחברה היום די סוגדת לו. (אבל זאת אולי כבר גלישה לנושא אחר). אולי יהיו כאלה שיתמכו בהמשך הפורנוגרפיה בשם הדמוקרטיה. למרבה הצער יש כאלה שחושבים שדמוקרטיה זה אומר שאפשר לעשות כל מה שאתה רוצה, כולל לפגוע באחר. לכן גם העישון הוא עדיין חוקי, לכן יש פרסומות ותקשורת פוגענית והדוגמאות עוד רבות.

לילית36

New member
אני חילונית ש...

למרות שבאופן אישי סרטים פורנוגרפים דוחים אותי, אין לי את הזכות למנוע מאחרים מלצפות בהם. מטבע הדברים בפורום זה הדיון מכוון לפורנוגרפיה הקשה, מאחר ואנני חרדית לא אדבר בהכללות, ברם לא נראה לי שתמצאי סקסולוג אחד שבמקרים מסויימים לא יפנה זוגות עם בעיות מניות (קרירות) לצפות בסרטים כחולים. הרשי לי לפקפק בדברייך שהמשותף לכל האנסים וסוטי המין הוא צפיה בסרטים כחולים, א. אונס וניצול מיני היה עוד לפני המצאת הקולנוע. דבר זה בלבד סותר את טענותייך. ב. אנסים כמו בני סלע לא זקוקים לסרטים. ג. ואי אפשר בלי דוגמה מהעולם המושלם, גם בעולם החרדי יש ניצול מיני רחמנא ליצלן. פגיעה באחר אננה כלולה בזכויות דמוקרטיות נהפוך-הוא. אני לא מעשנת ודואגת שבסביבתי לא יעשנו, עם זאת אני מכירה בזכותו של האחר לעשן. בן גוריון אמר "אני מוכן להרוג אותך על מה שאתה אומר, אני מוכן למות כדאי שתגיד את מה שאתה אומר" זו הדמוקרטיה על רגל אחת.

בתור סטודנטית לקרימינולוגיה

כחלק מתואר רחב הקרוי "מדעי החברה", אני יודעת שאפילו סירוס לא עוזר להקטין את תופעת האונס. משום שהגירוי הוא מוחי ועל כן, האדם נשלט לרוב בידי הגירוי המוחי הזה, משמע, לרוב זה אפילו לא תלוי בו.

אם מוזמנת לשאול את אמא שלך

אם בזמנה היו כאלה אונסים, בכאלה כמויות, וכאלה גילאים. אין לי בעייה נגד פורנו. מי שרוצה שיגלוש, ויודעת מה שיהיו התוצאות אשר יהיו. זו הדמוקרטיה על מעלותיה וחסרונותיה, אבל ראבאק! מדברים פה על ילדים!! הם נחשפים לסוג של פורנו שהורס את כל התאים האנושיים! אלימות שלא משאירה טיפה של רחמנות בלב הצעיר שלו.. כולנו רואים סרטים אלימים, גם לעיתים אכזרים, אבל הילד שלי (אם היה) בגיל הזה נו איי!

לילית36

New member
לב צהוב

מספר מקרי האונס והאלימות לא קשורים למחשב או לקולנוע. אין ספק שחשיפת ילדים לתכנים כאלה ואחרים לא תורמת להתפתחותם התקינה,כאמא חובה עלי לדאוג שבני ימנע מכך וזו האחריות שלי, לא של המחוקק. אתה כותב " אלימות שלא משאירה טיפה של רחמנות בלב הצעיר שלו", בעז"ה כשיהיה לך ילד אתה תיתן לו לשבת לידך כשאתה צופה בסרט אלים? אתה תיתן לו לראות תמונות של פצועים אחרי פיגוע, אין לך שום אחריות מוסרית כלפיו? מגיל 0 לימדתי אותו שפרסומות בטלויזיה זה שטויות, והיום כשמתחילות הפירסומות הוא אומר התחילו השטויות. במקרה דנן כפי שכבר כתבתי, בטלפון אחד אתה חוסם את אותם אתרים.

ddt47

New member
אני מסכים איתך חלקית היות והחיים בנויים גם...

ובין היתר ממוכרים וקונים וכאשר יש דרישה אז השוק לדרישה הזו גדל כדי לספק את הדרישה ויש לכך מספר סיבות בתחום המסחר בפורנוגרפיה..... 1)החינוך המיני מהבית מאוד ממודר בהרבה בתים ולכן נוצרת סקרנות טיבעית הן אצל גברים וגם אצל נשים 2)הקניית הידע המיני מה שנקרא חינוך מיני בבתי הספר שואף לאפס וכאשר הוא מתקיים הוא בדרך כלל לא נותן כלים כלשהם לילדים כיצד לנהוג במצבים שונים. 3)היות ואין שום סמכות אשר מקנה את הידע הנ"ל בצורה מתקבלת על הדעת החינוך עובר לרחוב ושם זה כמו ברחוב כל אחד מבין לפי הקודים שהוא נתקל בהם ברחוב והאינטרנט הוא גם סוג של רחוב אבל יותר זמין ובריכוז ממש גבוה. 4)הנסיון לחסום את התקשורת הזו לנוער הוא נכון אבל הסדר הפוך.....ראשית יש להקנות לנערים הללו כלים להתמודד עם התכנים הללו מהצד האחר שלהם ואז כאשר יש להם כלים מאזנים הם יותר מבינים מה הם רואים ואת המשמעות של מה שהם רואים וכבר יכולה להתפתח אצלם מערכת של דעה עצמית שהיא ההגנה שלהם. אנשים צריכים להבין שהאנושות והאינטרנט וכל מה שקורה בחוץ זה אנחנו בעצם כל אדם מורכב מטוב ורע ולא תמיד הוא מוצא את האיזונים בינהם כי אמות המידה לטוב ורע הם שונים מחברה לחברה.כך שלא צריך לקחת ללב אלא לטפל בדברים נכון.

גולגלוש

New member
פתרון לבעיה

שלום לכולן, כיום יש את חברת אינטרנט רימון שהיא פתרון נפלא לכל בית לא משנה מה הקרע שלו . חברת אינטרנט רימון הינה ספקית אינטרנט ISP עצמאי שלא מוכרת "זבל" ברשת-פורנו ואלימות. יש להם כמה מסלולים של גלישה שברמה הכי נמוכה הכל חופשי פרט לאתרים אלו ואילו ככל שעולים ברמת ההגנה החברה מנהלת את התוכן של האתרים ומנקה דפים שלמים ע"י הורדת פרסומות ולינקים חושפניים,עמו-כן משחקי אלימות וסרטונים חושפניים. בגוגל למשל אם תחפשו את המילים:בננה,שיעור כוס ברכה,תגיעו לאתרים פונוגרפיים ממש,בחברת אינטרנט רימון לא תראו תוצאות אלו בכלל. הלינק לאתר החברה: http://www.neto.net.il/. איש מכירות שעזר לי להתחבר :052-6998561

ילדוnet

New member
עם כל הכבוד אינטרנט רימון

לא חוסמים רק את מה שהם אומרים... ניסינו את זה במסלול הכי נמוך שאמור לחסום רק אלימות ופורנוגרפיה ואנשים שם אני אומרת לכם צריכים ללמוד מה הדברים האלה אומרים, כי הם חוסמים דברים לא קשורים... בקיצור לא רציתי להמשיך בזה אם זה ככה...

ddt47

New member
פתרון אחד מני רבים../images/Emo44.gif../images/Emo33.gif../images/Emo125.gif../images/Emo223.gif

לילית36

New member
מנהל יקר

מדוע השרשור "הפרדת הדת מהמדינה" קפץ לאמצע הדף??? אבקשך להחזירו לראש הדף. תודה

כנראה שאת לא מספיק מכירה את תפוז...

אבל לי כמנהל אין אפשרות לסדר את סדר האשכולות. הם קופצים לפי התגובות החדשות. (ובאותה הזדמנות - היה לי נעים יותר עם את ההשתתפות שלך בפורום היית עושה בצורה נעימה קצת יותר ובוטה קצת פחות. למשל - כשחולקים עלתגובה של מישהו לפניך אין תורך לפתוח את המשפט ב'שטויות' אלא ניתן פשוט להסביר במה את חושבת שונה...). בהצלחה.

לילית36

New member
צר לי שלא נעים לך

אכן אני לא מכירה את תפוז, ומתנצלת על שחשדתי בכשרים. המילה שטויות מתאימה לתשובה. לא מדובר בחילוקי דעות, או באי הבנה, שאפשר להסביר בנועם, מדובר בעובדות. וכשאין לי ספק שהמגיב יודע את האמת, המילה שטויות היא העדינה ביותר. בכל פעם שאקרא דבר שקר ואחליט להגיב ,אגיב. אתה יכול לתקן אותי בשגיעות כתיב, אך אנא אל תלמד אותי דרך ארץ. ושוב התנצלותי על חשדותי.

ddt47

New member
הייתי שמח אם היית מסביר לי מדוע.......

שלא כמו בפורומים של נענע כשאני מגיב למישהו /היא אז כתוב למי התגובה כאן אני תמיד צריך לחפש מי הגיב לי או למי אני הגבתי. וגם כאשר מגיבים לשירשור השירשור כולו קופץ להתחלה וכאן אצלכם לא

למעלה