אינטרנט-פורומים-ותרבות דיבור

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

korpiklaani

New member
אחריי בטוח עוקבים../images/Emo123.gif

אני שומע להקות שהשם שלהם הוא של טרוריסטים אבל אם עוקבים , אז בטח כבר שמו לב שאני נחמד וזו רק מוזיקה טרוריסטית במקצת
רק הערה קטנה: אני חושב שמלכתחילה - אף אחד לא התכוון ל"לא להתבטא בכלל" , אלא לפחות לכבד אחד את השני ואם מישהו לא מסכים אחד עם השני שלא יקראו לו "מפגר" שזה עוד מילא - יש פגיעות יותר חמורות מאלה יום נפלא

avi1283

New member
באופן תיאורטי

אפשר לשנות את התרבות אבל זה לא כל-כך פרקטי, התרבות באמת משתנה כל הזמן אבל זה משתנה באופן ספונטני. אם לדוגמא יש איסור חברתי על לדבר בפלאפון בסרט, אז זה בגלל שזה הפריע להרבה אנשים והעירו על כך ועכשיו כבר מתביישים לדבר בפלאפון. אבל זה לא נעשה מתוך החלטה מודעת של מספר אנשים לשנות את התרבות, זה נעשה באופן לא מודע מתוך צורך שקיים. כמו אילי אני גם חושב שלאנונמיות יש יותר יתרונות מחסרונות, ואם כבר הגבלות אז רק על אלה שכותבים תגובות לכתבות (ששם זה ממש עובר את הגבול) ופשוט לעשות שצריך להיות רשום באתר כדי לרשום תגובה (עכשיו אפשר ישר לרשום) וזה כבר יפחית את את הקללות.

p019

New member
מסכימה

תרבות נוצרת מעצמה. יותר מכך, ניסיון לכוון שינויים בתרבות לרוב גורמים להתנהגות הפוכה. הדיון שניסיתי לפתח הוא על מה אתם חושבים שתרבות אינטרנט צריכה להיות. ולא בשום צורה, איך להגיע לשם. כמו שאמרת - כשאנשים ירגישו שזה הכיוון הנכון, זה יגיע מעצמו. בקשר לתגובות לכתבות - צודק בהחלט. אין שום סיבה שאנשים לא ירשמו (באותה רמה של אנונימיות כמו בתפוז) לפני שהם רושמים כל מה שעולה להם בראש.

יש אנשים באינטרנט

שלא כל כך יודעים "איך לאכול את זה". שחושבים שאינטרנט הוא משחק לא אמיתי, או שלוקחים הרבה יותר מדי ללב. אין תרבות של מה שמקובל חברתית באינטרנט, בדיוק בגלל אשלית האנונימיות והחופשיות. התרבות ספציפית לאתר. בבלוג שבו כל תגובה חייבת לעבור אישור, המדיניות היא של הכותב. בפורום עם ניהול צמוד, יש חוקים אחרים. בפורום עם ניהול פחות צמוד, קל יותר להתפרע, ולכן החוקים אחרים. בתגובות לכתבות הכל הולך. הגולשים ילכו לאתרים עם החוקים שטובים להם.

למעלה