איסוף ואוספים.........

shelycat

New member
איסוף ואוספים.........

לכמעט כולם יש במידה זאת או אחרת את הנטייה לאסוף ולאגור דברים ולכן השאלה הזאת תתחלק לשניים: 1. מה אתם אוספים? אנחנו יודעים כבר על אוסף פרות, ואוסף מלאכים בפורום -נדמה לי. 2. איזה דברים הייתן צריכות לזרוק לפני שנים (או הבעלים היו צריכים) ופשוט לא הצלחתן להביא את עצמכן לזרוק? בכל אופן עמית ואני אוספים ויש לנו כבר כמות אדירה (מאות בלי לצחוק) של ספרים כשהחביבים עלינו ביותר הם חוברות הגארפילד הצבעוניות ויותר משלושים ספרים של ד"ר סוס בשפת המקור כמובן (פרט לשניים) ועוד המון ספרים אחרים מכל מיני זאנרים תחומים ונושאים שאנחנו אוהבים. חוץ מזה יש לנו גם אוסף של סכינים וחרבות. לגבי דברים שצריך לזרוק שבוע שעבר עשיתי סדר בארון סוף סוף אחרי שנים של ניסיונות שיכנוע של אמא שלי ושל עמית והוצאתי משם 5-6 שקיות זבל גדולות מלאות בגדים שנתרמו ל"פתחון לב" חלק מהבגדים שנתרמו היו ג`ינסים שיש להם ערך סנטימנטלי+קשקושים+קרעים שלכל אחד יש סיפור ועוד כמה שכאלה שליוו אותי המון שנים ויצאו לגימלאות בארון כמו גם כל מיני בגדים אחרים שלי. חוץ מזה את מרבית הגינסים שלי לא הצלחתי להביא את עצמי לתרום ולא משנה אם לעולם אני לא אכנס לתוכם-קשה לי להפרד מהם לגבי שאר פריטי ביגוד אני פחות סנטימנטלית.

כשעברנו דירה

זרקתי מלא דברים, אבל נשאר לי אוסף הבולים שלי, אוסף עצום של מכתבים מכל המשפחה, ויש כמובן דברים שאני לא אוספת אלא סתם אוגרת- ספרים, ציוד משרדי וציוד לציור, תמונות של המשפחה... כתבות וספרים בנושא תיירות (זה כבר לוקח חדר שלם...). לאבא שלי יש אוסף מטבעות ששווה הון תועפות, הוא מבוטח במליונים ותמיד נמצא בכספת.

רחלילי

New member
צבים

יש לי אוסף צבים מתוקים. אייל? אוהב שחמטים אבל יש לו "רק" שני סטים (מאד מיוחדים). מתקשה להפרד מבגדים ישנים אבל משתדל לרצות אותי באיסוף הבגדים לנזקקים כל חצי שנה ולהוציא עוד משהו מהארון שלו. בילבי וגזר? אוספים חול על הרגליים שלהם, לא פעם אוספים ציפורים מסכנות עם דגש של גוזלים. (לשמחתי קרה רק פעמיים). אוספים חברים (מאז שהגענו מגיע לחצר כל שבוע חתול חדש אחר).

רחלילי

New member
ושכחתי

ספרי ילדות שאהבתי שמרתי. אוסף בולים מגיל 10-6 אוסף מפיות מגיל 6 אוסף מכתביות מגיל 6 כל אלה עברו איתי לביתנו כאן. וגם נזכרתי: אוסף מדבקות מגיל 10, אני באמת צריכה לבקש אותו מאמא שלי שתמצא ותביא לי...

יעלי2

New member
........

שאלה מצוינת. לבעלי יש "אוספים" בצורת פגרים של חלקי מחשב שכנראה כבר לא יעשה בהם שימוש אך נשארים מטעמים סנטימנטליים. אני אוהבת ניידות או יותר נכון אוגרת אבל כמה שאני זורקת וממיינת היא נישארת, אבל אני מודעת לזה ומנסה להבין איך אנשים מסלקים אותה או מסתירים אותה! יש לי גם אוסף נעלים (זה בסדר לצחוק), ואני מניחה שלא לאוסף כזה התכוונת. למרות שאני משתמשת בהם, זה נראה כמו אוסף: מסודרים בחיילים. באלבום החתונה מופיעים החיילים (הנעלים) מסודרות בשורות כי הצלמת באה לבקר אותנו לפני האירוע ותפסה את זה. אולי אני אסרוק את זה יום אחד בשביל הצחוקים.

רחלילי

New member
גם לי אוסף ניירות-רוצה להחליף?../images/Emo6.gif

מדהימה כמות הניירות שאני אוגרת- מהעבודה, מהדואר ומהחיים. והכי גרוע זה שאני שמה אותה בערמה על השולחן אוכל ואייל משתגע מזה. כל כמה שבועות מנסים לעשות דבר, זורקים מלאן ניירות ועדיין זה לא נגמר.

יעלי2

New member
יש לי 5 קלסרים אבל הניירת לא

ניגמרת. לפעמים אני ממש זורקת אבל תמיד חושבת שאולי חלילה אזרוק משהו חשוב! אני בטוחה שזו מכה של כולנו, השאל מה הם עושים איתה? זורקים יותר? מחביאים יותר טוב?

מאי26

New member
הזכרתם לי שגם לי יש אוסף לא

קטן של ניירת מכל הסוגים, אז בהזדמנות זו שאלה למבינות עניין: מה אתן עושות עם חשבונות ישנים, כאלה של ויזה, חשבונות חשמל, מים וכו´ שכבר עברה שנה מאז הוצאתם ואפילו של דירה קודמת? אני תמיד חושבת שצריך כבר לזרוק את זה, ואז מתחילות לעלות לי מחשבות כפירה שאולי מתישהו, פעם, יש סיכוי שאיזה גוף ביורוקרטי מעצבן ירצה שאני אראה לו את זה. אז זה נשאר ומתווסף לערימות... אז מה עושים עם זה?

בדיוק בהקשר הזה.

אנחנו עברנו דירה לפני 15 שנה מהקריות לראשון. לפני יומיים הגיע מכתב לאבא של מעיריית קריית אתא, שיש לו חוב פתוח על מיסים בסך של 7000 שקל. אבא שלי ששמר את כל הניירת עד היום , הוציא ממש בקלות, מאחד הקלסרים אצלו בבית, נייר שמראה שביום שהוא העביר לדייר החדש את הבעלות , העירייה הוציאה לו מכתב שמראה שאין לו שום חובות והכל סגור. זה הביא אותי לחשוב ....עד מתי באמת צריכים לשמור ניירת??

אתי@

New member
בקשר לאוסף נעליים ../images/Emo6.gif אני מניחה שאת

לא עובדת בחברה של "המרחרח"
אחרת מזמן לא היה לך אוסף..........

יעלי2

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

kisses

New member
תאמינו או לא אבל אני אהבתי לאסוף

את קצוות השיער שלי. מה עוד, כל מיני דברים שקבלתי ממהלך השנים מהסבתות, דודים וחברים עכשיו יש לי אוסף של כדורי בדולח מהעולם.

1טינטין

New member
נעלים ../images/Emo9.gif

אני מתה על נעלי ספורט ויש לי זוגות שפשוט קשה לי להיפרד מהן גם כשהן קצת קרועות , אה וכמובן גם כול מה שקשור לטייצים וטופים של אירובי

fila

New member
אני לא ממש אוספת אבל אני

לא זורקת מכתבים! יש לי אוסף ענק של מכתבים ופתקים מכל מיני תקופות בחיי.....אפילו כשהייתי ממש צעירה והתכתבתי עם כל מיני בני נוער מ"מעריב לנוער"- שלח מכתבך על פני המים...
אוסף עם כל מכתבי האהבה והשירים ששמעון כתב לי במשך כל התקופה מאז שהכרנו דרך המשבר הגדול ועד היום........(כולל כל מיני דברים קטנים שמזכירים מקומות שהיינו בהם או תאריכים מסוימים- למשל, יש לי 2 קופסאות סיגריות שהביא לי באיזה שתי פעמים שנפרדנו.....) ואגב סיפור קצת עצוב: חבר טוב שלי מהכיתה נפל בלבנון לפני כמה שנים(אוקטובר 95´) וכמה ימים חרי ההלם המוחלט שהייתי בו פתחתי את תיבת המכתבים והפתקים ומצאתי פתקים מכל מיני שיעורים בתיכון של התכתבויות דביליות לחלוטין ביננו וצחקתי ובכיתי כ"כ הרבה....... זה בשבילו

למעלה