איסור חניה בשלט ללא תמרור

כחלחל

New member
איסור חניה בשלט ללא תמרור

קיבלתי דו"ח על חניה "במקום שהחנייה בו אינה מותרת לסוג רכבך"
הסימון היחידי בשטח היה עמוד עם שלט "מקום חניה לרכב משטרתי בין השעות 7:30 בבוקר ל 16:00 אחה"צ"
מדובר בחנייה קרובה להוצל"פ ובית משפט לעניני משפחה שלפעמים מגיעה לשם ניידת, בידיעה שהמוסדות הללו לא פעילים ביום שישי אני לתומי חשבתי שהמגבלה היא רק בימים א-ה וחניתי שם מבלי להציץ שוב בשלט.
השאלה היא מה תוקפו של שלט כזה ללא כל תמרור ?
אמנם זה לא רלוונטי לדוח שקיבלתי, אבל אציין שממש 300 מטר בהמשך הכביש ליד בית משפט השלום יש שני תמרורי אין חניה אליהם מצורף שלט "פרט לרכב משטרתי בלבד"

shlang

New member
אם לא היה סימון אדום לבן או תמרור האוסר חניה

הדוח ניתן שלא כדין
אני הייתי מבין את השלט בצורה אחרת, שבנוסף לכל רכב, גם לרכב משטרתי מותר לחנות בשעות שצויינו (אין אפילו ציון "בלבד")

shlang

New member
לפי תיאורך , אין איסור חניה לרכב, יש היתר

חניה לרכב משטרתי
אם כוונת העירייה שמקום חניה זה יהיה שמור רק לרכב משטרתי, היו חייבים לצרף תמרור האוסר חניה ומתחתיו תמרור שלט (439) המסייג חניה במקום
הדוח שנרשם אינו תקין ודרוש את ביטולו

be_roo

New member
לדעתי אתה טועה בשתי הודעותיך

1. תמרור 439 שהוא שלט צהוב עם כיתוב הוא תמרור לכל דבר ותקף בפני עצמו.
2. תמרור המגדיר חניה לסוג מסויים של רכב, אוסר חניה לרכבים מסוג אחר, גם אם הניסוח לקוי, אחרת הוא מיותר לחלוטין.

be_roo

New member
אפשר לבקש את ביטול הדו"ח עם הטיעונים שהעלת

אך בית משפט יכול להתייחס אליהם כאל פלפולים, והעובדה היא שהשואל הבין מיד שמדובר בחניה לרכב משטרתי בלבד, ורק חשב שהתמרור אינו רלוונטי באותו זמן.

כחלחל

New member
be_roo, הכותב שומר על זכות השתיקה

בבית המשפט, או בירור במח' פיקוח העירונית הכותב ישמור על זכות השתיקה בכל הנוגע להבנות או אי הבנתו קודם לקבלת הדו"ח.

shlang

New member
תמרור 439 עומד בפני עצמו בתנאי שאין תמרור

מתאים להגדרת מצב התנועה במקום, לכן במקום זה צריך היה להציב בנוסף לתמרור 439 גם תמרור 626 או 433
אין כאן כל פלפול, חוקי התנועה אמורים להיות חד משמעיים ,לכן לפחות היו צריכים להוסיף לכיתוב את המילה "בלבד", אני, כפי שאני מבין עברית (ואני מבין) לפי התמרור יש היתר גם לרכבי משטרה לחנות במקום בנוסף לכל רכב אחר, בקיצור, זה שכתב את התמרור לא הבין מה רוצים ממנו

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
צריך או לא צריך.

נתקבל דו"ח, למקבלו לא בא לשלם, הוא רשאי לבקש ביטול מהרשות, היא לא חייבת לתת, הוא רשאי לבקש להישפט ולשטוח טענותיו בפני השופט - והשופט יחליט מה שיחליט, אין סיכוי שכל פסקי הדין באותו עניין יהיו זהים, תלוי מי השופט ומה מצב רוחו וכמה הסברים ותרוצים שמע באותו יום ...

כחלחל

New member

האם לא כדאי לפני זה לבדוק את אישור השלט/"תמרור" ברשומות?

gady19

New member
עם כל הכבוד לחברי המלומדים

לא בטוח שטעון יתפוס , השלט מקום חנייה לרכב משטרתי עומד בפני עצמו , וההגיון הוא שרכב משטרתי לא חייב אישור מיוחד ולכן התמרור נועד לשמור לו מקום , זה משהו מאד דומה לחנית נכה פרטית כלומר אם כתוב מקום חניה לרכב משטרתי , אז כל אדם בר דעת יבין שזה לא לרכב אחר, כמובן שאולי התמרור טכנית הוא לא נכון , אבל את זה צריך להוכיח. כמובן שלערער זה אף פעם לא מזיק.

למעלה