איפה אני אמור לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת

שלום רב,
אני עובד בענף השמירה הרבה שנים באותו אתר. לאחרונה נודע לי שהמנהל של האתר לא רוצה שאני אמשיך לעבוד באתר. היה לי שימוע אצל המעסיק בחברה שדרכה אני מועסק באתר, שאמר לי שאם יוחלט לפטר אותי יכול להיות שאת חודש ימים של ההודעה המוקדמת אני אעבוד באתר אחר שהוא ימצא לי כי לא רוצים אותי במקום שבו אני עובד. השאלה האם זה חוקי? האם אני לא צריך לעבוד את החודש הזה במקום הקבוע שלי? ולא באיזה שהוא אתר אחר שימצא לי לחודש.
אשמח מאוד לקבל תשובה!

אני אוסיף שאכן פוטרתי

שלום רב,
אני עובד בענף השמירה הרבה שנים באותו אתר. לאחרונה נודע לי שהמנהל של האתר לא רוצה שאני אמשיך לעבוד באתר. היה לי שימוע אצל המעסיק בחברה שדרכה אני מועסק באתר, שאמר לי שאם יוחלט לפטר אותי יכול להיות שאת חודש ימים של ההודעה המוקדמת אני אעבוד באתר אחר שהוא ימצא לי כי לא רוצים אותי במקום שבו אני עובד. השאלה האם זה חוקי? האם אני לא צריך לעבוד את החודש הזה במקום הקבוע שלי? ולא באיזה שהוא אתר אחר שימצא לי לחודש.
אשמח מאוד לקבל תשובה!
אני אוסיף שאכן פוטרתי
ויוצא עכשיו שאת היומיים הראשונים של ההודעה המוקדמת אני עדיין אעבוד במקום הקבוע שלי, ואחרי זה יעבירו אותי למקום אחר. זאת אומרת שלא יהיה שום רצף בימי עבודה. עד שימצאו לי מקום אחר, ואני אעשה שם חפיפה, תעבור שבוע לפחות. זאת אומרת שלא ישארו הרבה ימי עבודה מהחודש שאמור להיות לי, ואני עבדתי תמיד משרה מלאה.
השאלה אם כל ההליך הזה חוקי? להתחיל את ההודעה המוקדמת במקום אחד ולסיים באחר, לעבוד מעט מאוד ימים בחודש הזה?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
סעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת

שלום רב,
אשמח מאוד לקבל תשובה!
יש לבחון את כלל הנסיבות.
ככלל, ככל שמדובר באתר קרוב, בתנאי עבודה זהים ובהיקף העסקה זהה - עליך לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת באתר החדש.
מאידך, ככל שבתקופת ההודעה המוקדמת אתה נדרש לשינוי מהותי באתר העבודה ובתנאי העבודה - תוכל לטעון כי אין עליך לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת (סעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת) ואפילו כי נוכח השינוי הדרמטי המעסיקה חייבת לך בתשלום הודעה מוקדמת ללא עבודה בפועל, שכן היא לא איפשרה לך להמשיך לעבוד באופן אפקטיבי במשרתך הרגילה והקבועה, כפי חובתה.

תקופת הודעה מוקדמת

יש לבחון את כלל הנסיבות.
ככלל, ככל שמדובר באתר קרוב, בתנאי עבודה זהים ובהיקף העסקה זהה - עליך לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת באתר החדש.
מאידך, ככל שבתקופת ההודעה המוקדמת אתה נדרש לשינוי מהותי באתר העבודה ובתנאי העבודה - תוכל לטעון כי אין עליך לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת (סעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת) ואפילו כי נוכח השינוי הדרמטי המעסיקה חייבת לך בתשלום הודעה מוקדמת ללא עבודה בפועל, שכן היא לא איפשרה לך להמשיך לעבוד באופן אפקטיבי במשרתך הרגילה והקבועה, כפי חובתה.
תקופת הודעה מוקדמת
תודה רבה על העזרה!

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל

תקופת הודעה מוקדמת
תודה רבה על העזרה!

למעלה