כשר ומוכשר
שלום
אם יותר לי...
בשר כשר פירושו שחיטה כשרה. מלבד השחיטה (בבשר בקר לפחות) נבדקת הבהמה לטוהר אבריה ע"י שלושה רבנים. אם הם אינם חלוקים בדעותיהם הבשר נקרא "חלק".
אם הם לא סגורים (כמובן שאם כולם מסכימים שהבהמה פסולה זה הסוף) פונים לוטרינר שמחליט. זה עדין כשר אך לא חלק.
בשר כשר אך לא מוכשר ראוי על פי ההלכה לעלות על האש (BBQ). לטובת העניין יש גיד חלב בחלק האחורי שהניקוי שלו זה סיפור ולכן רוב הבשר שמגיע מחו"ל בא מהחלק הקדמי
של הפרה. בשל הגיד הזה לא מתעסקים עם החלק האחורי שמכיל את רוב הנתכים האיכותיים. אנטריקוט קדמי, סינטה אחורי. גם הפילה. יחד: סטייק T-BONE.
הבשר שלא עולה על האש חייב הכשר. המשמעות היא ספיחת 2/3 מהנוזלים ע"י מלח. האם בהנחה ש-70% ממשקל הבשר הוא מים (נוזל) מה יהיה משקלו אחרי ההכשר?
כל הבשר המיובא לארץ, חייב להיות כשר ומוכשר לפני הקפאתו. כדי למכור ק"ג בשר במחיר שפוי, חייבים להחזיר לו נוזלים "כשרים". מים הם כשרים למהדרין. רק שמים בהקפאה
יעשו שמות לבשר. חייב להיות חומר כימי שימנע זאת. אני מניח שהייתר ידוע. הזרקת מחטים, חבטות במכונת גלגילות ופוספטים.
קח בחשבון העמסות של הכשרות וההכשר, פעם שם ופעם פה, החזרת המשקל, קירור, הובלה וההפצה, מיסוי וכל הידיים בדרך, ויש לך בשר זבל במחיר זהב.
לך תשנה משהו. יותר קל להחזיר עורלה מאשר לשנות כשרות.
האתר שהבאתה זה לבשר כשר קפוא מופשר. (לפי האנטריקוט הארגנטינאי). לך תבדוק כמה עולה סטייק T-BONE מרמת הגולן או בחנות מפעל של מזרע.
כמה עולה ק"ג בשר כזה בטיב טעם או בסופר המקומי, אם יש?
אם הייתה ניגש למקרר הבשר של COSCOT בקנדה ורואה את הבשר הטרי שם, ארוז בנילון נצמד או אריזות וואקום היתה מבין מה ההבדל בין מקרר בשר בקר בארץ וחו"ל.
שלא לדבר שמקרר הבשר בסופר מכיל 4 מחלקות: בקר, חזיר, עוף ודגים. הכל נקי, טרי, מגרה ואיכותי. (יש גם מקרר לקפואים) מקרר הבשר בארץ מכיל בעיקר זבל ויקר אש. אמה מה - אחלה כשר!