איפה אפשר לקנות בשר טחון בזול באיזור ת"א

alex2m

New member
איפה אפשר לקנות בשר טחון בזול באיזור ת"א

או יפו ?
תודה מראש.
ורצוי טרי, אבל אם יש קפוא באיכות סבירה (אני ממילא מקפיא אחרי שאני קונה) אז גם בסדר.
93
 
לפי מה שידוע לי

יש באיזור התחנה המרכזית בתל אביב, אריתראי שמוכר ממש בזול בשר טרי טרי מיובא ללא צורך בהקפאה מתוצרת חוץ (אני לא זוכר אם מעזה שכם או ג'נין רבתי).
רצוי לתת לו כמה ימים מראש התראה וכמובן יש סיכוי שיהיה סגר או עוצר או שיגרשו אותו אז לא ממליץ לך לשלם מראש.


וברצינות, מה רע בחומרי גלם איכותים?

נ.ב.
1 איכות זו לא מילא גסה
2 בשביל איכות צריך לשלם
 

שרון 4950

New member
בשר איכותי ,,,

בשר איכותי וטרי לא מוכרים בזול ,,
אלא אם כן ,אתה קונה הודו טרי ,במקום בשר -בקר.
(בשר הודו גם מאוד טעים וגם זול בחצי מחיר מאשר בשר -בקר).
&nbsp
או לחלופין, בשר בקר קפוא ,
מחירו נמוך יותר,אבל גם פחות טעים,לעומת הבשר הטרי.
הבחירה היא כמובן היא שלך.
&nbsp
 
בחו"ל


שלום
למרבה הצער, בשר בארץ יקר ביחוד בגלל הכשרות, אך לא רק.
בשר איכותי! יקר להחריד.
גם במקרה של טרי, כמו אדום אדום - ראינו בכתבה כמה נחמדים הם. גם לפני שבועיים סגרו את המשחטה הכי גדולה בדיר אל אסד ואפילו האוסטרלים התלוננו וזה הגיע שם לפרלמנט,
אחרי שצפו בהתעללות שיש בבעלי החיים לפני הריגתם.
רוב הבקר בארץ מגיע מדרום אמריקה קפוא. הוא כשר ומוכשר כדי לקבל תעודות ליבוא. וזה אומר שחלק ממה שהוא מכיל זה מים ופוספטים.
קילו בשר בקר איכותי, כמו T-BONE שמכיל סינטה ופילה, יעלו מעל 200 ש"ח לק"ג. בקנדה זה 15$ קנדי = 50 ש"ח. בארה"ב דומה.
אפילו עוף יקר אש בארץ. היום קניתי כרעיים בסופר ב-30 ש"ח לק"ג. 15% ממנו פסולת: גושי עור ושומן שמחוברים לתחת שלו ומגיעים יחד לשקילה.
זה מקפיץ את המחיר ל-35 ש"ח לק"ג עוף. נסה לקנות כנפיים: הם מגיעים עם יותר נוצות מבשר. אצל רמי לווי - גם הצבע שלהם לא נעים.
מוצרי בשר מעובדים, הס מלגעת. רשימת החומרים שיש שם, שלא לדבר על הבשר שמוכנס - לא ראוי למאכל. פטנט ישראלי גלאט כשר.
 
אין לי פתרון ולא טענתי שיש לי פתרון

שלום
רק הבאתי דוגמא לפער המחירים והאיכות. רק לסבר את האוזן, גם ההכנסה הפנויה שם גבוהה כדי 2.5 מזו בארץ, מחיר הבשר פי 4 אז סה"כ אפשר לקנות שם באותו כסף לקנות פי 10!
היה מילקי בברלין, פסק זמן בניו יורק ואולי יהיה גם בשר.
הכל בידי הדת, הממשל והרשתות. אגב, אותו סיפור עם הגבינות. גבינת ברי בארץ עולה גם פי 4 מאשר בחו"ל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם המכוניות עולות בארץ הרבה יותר מאשר באירופה או בארה"ב

מסתבר אם כך שהיטל הכשרות על מכוניות בארץ הוא כנראה מהגבוהים בעולם (שלא לדבר על המים והפוספאטים שדוחפים לנו לרכב).
 
מה לקחת סולימאן?

שלום
חומר חזק...

מה הקשר בין מיסוי של המדינה לבין אילוצי דת?
היטלים ומיסוי הם דבר אחד. עלויות היצור או הגידול הם דבר אחר. סינגפור יותר יקרה בנושא רכב מאשר ישראל.
אם אתה בספק לגבי המים והפוספטים\ אתה מוזצן לקנות בשר טחון מבשר קפוא, ולבשל אותו. כאשר הבשר מחליף את צבעו, נקז את הנוזלים.
זה לא שומן וזה לא נוזלים מהחי. זה מים אפורים. תריח את הריח הנפלא, תשתה מזה קנקן ותגיד לי מה החוויה?
 
משעמם לך, נכון?

חופש הבחירה אומר לך משהו?
לא טוב לך אל תקנה כשר / מוכשר! קפוץ לטיב טעם או חבריו ואתה יכול לקנות כל העולה על רוחה ואפילו חזיר,
לי טוב לקנות כשר, אני אני קונה ובכיף שלי לשלם עם כמה שקלים (לאחי לדת) שיבדקו באמת אם הבשר נקי, לא חלה לפני השחיטה וכו.

ארגנטיה זו היא מדינה עולם שלישי, לא היתי לעולם קונה בה בשר בגלל ה(חוסר) בתנאים הגיינים ובכל זאת יבוא הבשר הכשר משגשג משם, ולא שמעתי על יותר מחלות אקזוטיות בארץ שהגיעו מארגנטיה.
 

prizman

New member
רק תיקון קטן אם יותר לי.

אין שום קשר בין בשר מוכשר למים ופוספטים ששייכים לתחום הבשר המעובד, בשר מוכשר יכול להיות
ובהרבה מקרים זה כל ללא הרכיבים האלו.
אני לא בטוח שיש איסור יבוא על בשר כשר שאינו מוכשר, בזמנו זה היה מותר, אבל לא בדקתי.

סטייק T-BONE ניתן לרכוש ב 100 ש"ח לערך לק"ג, יתכן שאף בפחות.
 
כשר ומוכשר


שלום
אם יותר לי...
בשר כשר פירושו שחיטה כשרה. מלבד השחיטה (בבשר בקר לפחות) נבדקת הבהמה לטוהר אבריה ע"י שלושה רבנים. אם הם אינם חלוקים בדעותיהם הבשר נקרא "חלק".
אם הם לא סגורים (כמובן שאם כולם מסכימים שהבהמה פסולה זה הסוף) פונים לוטרינר שמחליט. זה עדין כשר אך לא חלק.
בשר כשר אך לא מוכשר ראוי על פי ההלכה לעלות על האש (BBQ). לטובת העניין יש גיד חלב בחלק האחורי שהניקוי שלו זה סיפור ולכן רוב הבשר שמגיע מחו"ל בא מהחלק הקדמי
של הפרה. בשל הגיד הזה לא מתעסקים עם החלק האחורי שמכיל את רוב הנתכים האיכותיים. אנטריקוט קדמי, סינטה אחורי. גם הפילה. יחד: סטייק T-BONE.
הבשר שלא עולה על האש חייב הכשר. המשמעות היא ספיחת 2/3 מהנוזלים ע"י מלח. האם בהנחה ש-70% ממשקל הבשר הוא מים (נוזל) מה יהיה משקלו אחרי ההכשר?
כל הבשר המיובא לארץ, חייב להיות כשר ומוכשר לפני הקפאתו. כדי למכור ק"ג בשר במחיר שפוי, חייבים להחזיר לו נוזלים "כשרים". מים הם כשרים למהדרין. רק שמים בהקפאה
יעשו שמות לבשר. חייב להיות חומר כימי שימנע זאת. אני מניח שהייתר ידוע. הזרקת מחטים, חבטות במכונת גלגילות ופוספטים.
קח בחשבון העמסות של הכשרות וההכשר, פעם שם ופעם פה, החזרת המשקל, קירור, הובלה וההפצה, מיסוי וכל הידיים בדרך, ויש לך בשר זבל במחיר זהב.
לך תשנה משהו. יותר קל להחזיר עורלה מאשר לשנות כשרות.
האתר שהבאתה זה לבשר כשר קפוא מופשר. (לפי האנטריקוט הארגנטינאי). לך תבדוק כמה עולה סטייק T-BONE מרמת הגולן או בחנות מפעל של מזרע.
כמה עולה ק"ג בשר כזה בטיב טעם או בסופר המקומי, אם יש?
אם הייתה ניגש למקרר הבשר של COSCOT בקנדה ורואה את הבשר הטרי שם, ארוז בנילון נצמד או אריזות וואקום היתה מבין מה ההבדל בין מקרר בשר בקר בארץ וחו"ל.
שלא לדבר שמקרר הבשר בסופר מכיל 4 מחלקות: בקר, חזיר, עוף ודגים. הכל נקי, טרי, מגרה ואיכותי. (יש גם מקרר לקפואים) מקרר הבשר בארץ מכיל בעיקר זבל ויקר אש. אמה מה - אחלה כשר!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בחיאת עמّו, למה שלא תכתוב על דברים שאתה כן מבין בהם ?

שלושה רבנים בודקים כל בהמה ווטרינר שקובע אם הבשר כשר או חלק ?
&nbsp
תגיד לי, טסט שנתי לרכב שלך אתה עושה אצל הירקן השכונתי או אצל רופא השיניים ?
&nbsp
מאחר ומעולם לא ביקרתי בשום סופרמרקט בקנדה אין לי אפשרות לסתור את מה שכתבת אודות מחלקות הבשר שלהם אבל אם המידע שלך מהימן כמו הידע שהפגנת בנושא כשרות אז...
 

milch

New member
Don't feed the

עוד לא הפנמתם עם מי יש עסק?
העיקר לתת "הרצאה" ללא קשר לשאלה שנשאלה?
 

prizman

New member
טוב שאתה לא מספר כאן על הריב של ג'ייקוב והמלאך


בכל מקרה בהלכות כשרות אני מבין לצערי, נראה שאתה מצטט משהו שקראת ב 5 דקות.

ע"פ כל החומר שקראתי אתמול והיום יבוא בשר כשר אך לא מוכשר מותר, תפנה אותי לקישור שמוכיח אחרת.

יש יבוא של בשר לאחר ניקור לישראל.

המסקנה שלך לגבי האתר שהבאתי שגויה כמובן, אחרת לא היו מציינים במפורש אנטרקוט ארגנטינאי במקרה הספציפי.
צריך רק לקרוא "אנחנו משווקים בעיקר בשר ישראלי מקומי אבל גם בשרים מיובאים".

הייתי במספיק מחלקות בשר בחו"ל, לא נראה לי שלקנדים יש איזשהו חידוש מרעיש בנושא.
 
אין היוצא מהכלל מעיד על הכלל

שלום
אין יבוא בשר חי (פרות או עגלים) מארגנטינה לשחיטה בארץ. יש מאוסטרליה, בעיקר כבשים.
בשר ארגינטינאי מגיע לארץ קפוא. רוב רובו של הבשר שמגיע, כמו המספרים של הנתח שתמצא במרכולים הם מחלקה הקדמי של הפרה.
יש כתף, אין ירך. בתכנית הלימוד של משרד התמ"ת זה המסר.
אני מניח שאתה מכיר את סיפור המאבק בין יעקב למלאך, מהפן הדתי, שהרי בסופו של דבר יעקב נאבק בעצמו. שיעור די מעניין הייתי אומר.
נושאי הכשרות בבשר ובבשר בקר במיוחד - מיקרים את המוצר והמגבלות עם כל ההעמסות אינן מותירים הרבה מקום לסחר בבשר לא כשר.
אין כשרות - הבשר לא ימצא באף רשת כשרה. ורובן כשרות: שופרסל, מגה, רמי לוי, ויקטורי, יקבי ביתן וכו'.
אתה רוצה לא כשר: מזרע / טיב טעם ועוד כמה קטנים כמו מעדני מניה וכאילו. גם שם אין בשורה ולא הייתי קונה שם עוף.
ניקור. נושא לא פשוט ע"פ ההלכה וכל מי שדברתי עמו (מורים לטבחות וכלה ברבנים) אומרים שזה סיפור בעייתי ומיקר את התהליך.
לכן מתמקדים בחק הקדמי, ולכן הוא יחסית יותר זול. אחרת מחירי הבשר בישראל היו עוד יותר יקרים!
 
בשנת 2010 היה אמור להתקבל חוק שיאסור יבוא בשר שאינו מוכשר.

אני לא קונה בשר קפוא ולכן אין לי מושג אם החוק אכן התקבל. דווקא לפני יוזמת החוק קניתי מדי פעם נתחי צלי כתף מהסוג הזה והם היו סבירים. בעיקר לאור העובדה שמדובר בנתח מוקפא, לא מעובד וללא הוספת מים וכימיקלים .הנימוק לחוק המתוכנן היה שבשר מסוג זה שנמצא במקררים לצדו של הבשר המוכשר, עלול לגרום להטעיית שומרי הכשרות.
 

פוקסי99

New member
הבעיה יותר חמורה בקשר להכשר

מחיר הבשר הקפוא בארץ גבוהה בגלל תהליך השחיטה. הרבנות שולחת לחו"ל צוות שלם אשר גר במדינה עם כל המשפחה .הצוות כולל שוחט .מחזיק סכין שוחט. בודק סכין שוחט.
בודק חלקים פנימיים . בודק חלקים חיצוניים. ועל כל אחד ואחד מהם אנחנו משלמים משכורת וכמובן את דמי המחיה שלהם. כיום הופסקה שחיטה בחו"ל מכוון שהרבנות החליטה שהיבואן לא יכול לקבוע מי יהיו השוחטים אלה רק הרבנות. נכון אין למצוא בשר לא מוכשר מכוון שהרבנות קבעה שרוב הציבור לא מכשיר את הבשר ולכן הם באו לקראתנו והם מכשירם את הבשר ואוסרים על מכירת בשר לא מוכשר. אין לי אישית בעיה לרכוש בשר שלא נשחט והוכשר .
 
דווקא יש לך בעיה

שלום
וזאת מפני שרוב הבשר בארץ כשר. לפחות ברשתות השיווק ורוב הקצביות.
בעיה למצוא בשר איכותי, טרי ולא כשר ומוכשר שיש לו סימוכין לבריאות הבקר לפני שחיטה וכן הליך וטרינרי / משרד החקלאות לטיפול בבשר, קירור, הובלה, מכירה עם תוקף (לא פג תוקף).
הבשר בהליך הנ"ל הוא דווקא הבשר הכי יקר, רובו מכיע למסעדות נבחרות וחלק מהמסעדות, עובדים עם מגדלי בקר באופן מסודר וקבוע.
כמובן שלציבור החילוני אין בעיה לקנות קטשופ בלי 3 חותמות בד"ץ ב-10% פחות וכך כל מוצר אחר של כל מותג ישראלי.
אבל לחרדים שיש בעיה. הם רוצים שתממן להם, והם לא רוצים שתקנה ב-10% פחות. להם אין בעיה לקנות בפחות בחנויות המיוחדות שלהם. חרדים בקיצור.
יש מוצרים שהכשרות עליהם ממש מיותרת, כמו נילון נצמד, נייר אלומניום, תבניות או כלים חד פעמיים, חומרי ניקוי ומה לא. זה מייקר את כולם.
הקטע המעניין, שאין בכשרות כדי לתת ביטחון לאיכות או טיב. להיפך.
גם המשחטה הדיר אל אסד השוחט דיבר על ההלכה שלא להכאיב או לצער את הבעל חיים לפני או בזמן השחיטה. מצד שני הם היו שם וראו את ההתעללות. למה לא אימו לפסול כשרות?
למה לא פסלו כשרות?
תחת כיפת הכשרות תמצא בישראל כמה ממוצרי המזון הירודים ביותר עלי אדמות. גלידות ומאפים בטעם שוקולד (לא מכיל שוקולד בכלל!) וכן סוגי בשר מעובד שאינם ראויים למאכל אדם.
אז אין בכשרות בשורה.
 
למעלה